Προς το περιεχόμενο

Περιεχομενο της φιλοπατριας σημερα.

eSATA

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.

Ποια ειναι η αποψη σας για το περιεχομενο της φιλοπατριας στις μερες μας;

Εφοσον δεν απειλουμαστε ουσιαστικα απο εξωτερικους εχθρους για να χασουμε την εδαφικη μας ακαιρεοτητα πιστευετε οτι οι Ελληνες αγαπανε την πατριδα τους;

Εσεις "πως αγαπατε την Ελλαδα;":-):-)

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Πως αγαπάμε την Ελλάδα ή πως αγαπάμε την Ελλάδα με την ιδιότητα της "πατρίδας";

με την ιδιοτητα της πατριδας εννοω:-)

Δημοσ.

Φίλε μου, θα σου εξομολογηθώ κάτι για το οποίο ντρέπομαι. Δάκρυσα όταν Ζαγοράκης σήκωσε το κατσαρολικό*. Πρέπει να είναι η μοναδική φορά, που αισθάνθηκα έτσι για το χώρο που λέγεται Ελλάδα. Κατά τα λοιπά, για την Αττική γη στην οποία και μεγάλωσα, αισθάνομαι όμορφα που υπάρχει (κάθε φορά που τη βλέπω από ψηλά ή όταν επιζητώ να κάνω μία όμορφη σκέψη).

*Μάλλον θα αισθανόμουν το ίδιο κι αν ήμουν από τη Δανία, όταν το πήραν...

Δημοσ.

Οι ελληνες αγαπουν τους εαυτους τους αν θιγονταν τα συμφέροντα της χώρας και παραλληλα τα δικα τους τοτες θα αντιδρούσαν και θα το επαιζαν φιλόπατρις. :-)

Δημοσ.

Λοιπον επειδη ειχα μια εργασια ετσι μου ηρθε και η ιδεα να ανοιξουμε αυτη τη συζητηση θα σας πω τα δικα μου συμπερασματα για το Περιεχομενο της Φιλοπατριας σημερα

• Συνεπεια στο χωρο εργασιας,παραγωγικοτητα
  • Προστασια δημοσιας ιδιοκτησιας με καθε τροπο
  • Προστασια φυσικου περιβαλλοντος
  • Βελτιωση εκπαιδευσης, αγωγης
  • Διαρκη ενημερωση-εξιδικευση
  • Δια βιου εκπαιδευση. Συνεχη επιμορφωση
  • Προσαρογη και χρηση των νεων τεχνολογιων
  • Τηρηση και σεβασμος της νομοθεσιας (για παραδειγμα φοροδοτηση)
  • Εκπληρωση στρατιωτικων υποχρεωσεων και γενικοτερα υποχρεωσεων της πατριδας

Η γνωμη σας;

Δημοσ.

Από όπου και να το πιάσεις, είμαστε τόσο "πάρταλοι" η συντριπτική πλειοψηφία από εμάς που δε δίνουμε δεκάρα για τίποτα. Έχει περισσότερη πλάκα να ψάχνεις το τζόκερ, παρά ιδανικά και αξίες στη σημερινή κοινωνία. Η πατρίδα συπεριλαμβάνεται.

Δημοσ.

Είναι πιο φιλοσοφικό το θέμα από όσο φαίνεται.

Αν μιλάμε για διαμάχη μεταξύ Ελλάδας και κάποιας άλλης χώρας, πχ ΤουρκοΣκόπια τότε είμαστε φανατικοί Ελληνάρες.

Αν πάμε σε επίπεδο πόλεων, υπάρχει κόντρα μεταξύ Αθήνας - Θεσσαλονίκης, και μεταξύ Πάτρας και Αιγίου κτλ Να πεθάνουν οι εχθροί.

Σε τοπικό επίπεδο, ο Δήμος Βαρβαρίτσας θεωρεί εαυτόν "γαματότερο" από το Δήμο Γαμίτσας. Τα συνθήματα ατελείωτα. Να πεθάνουν οι εχθροί.

Επίσης, για τους κατοίκους του, το χωριό το δικό μας είναι καλύτερο από το συνορεύον. Έχει και πράσινο. Οι άλλοι είναι απολίτιστοι και δεν ξέρουν μπάλα. Επίσης είναι χωριάτες και άξεστοι. Να πεθάνουν και αυτοί.

Η γειτόνισσα μου έχει πολύ χάλια κήπο. Επίσης ο σκύλος της γαβγίζει και τα λουλούδια της είναι μαραμένα. Άσε που κουρεύει το χόρτο κάθε 3μηνο και γεμίζει ποντίκια. Ο δικός μου κήπος είναι αριστοκρατικός και δεν σηκώνω κουβέντα. Να πεθάνει η γειτόνισσα μου που τάϊσε τη γάτα μου χωρίς να με ρωτήσει.

Το ίδιο ισχύει και με διάφορες ομαδούλες ακόμα και μεμονομένα άτομα.

Ο άνθρωπος έχει την τάση να ομαδοποιείται, για να νιώθει ότι ανήκει κάπου αλλά και για λόγους "υπεροχής". Του αρέσει η διαφοροποίηση από κάποιες ομάδες ανθρώπων και ταύτιση με άλλες. Ο άνθρωπος είναι ανταγωνιστικό ζώο.

Το ίδιο ισχύει και σε επίπεδο πατρίδων. Οι έλληνες είναι οι καλύτερη ράτσα, είμαστε απόγονοι των αρχαίων ΑθηναιοΣπαρτιατών και οι απέναντι προέρχονται από τα βόρεια, όταν εμείς τηγανίζαμε τις πατάτες στη φριτέζα αυτοί μαθαίνανε πως να φτιάχνουν το τσεκούρι για να σφάζουν αγριογούρουνα. Είναι και βάρβαροι, εμείς έχουμε πολιτισμό και φοβερό μπάσκετ ενώ οι άλλοι είναι μαυριδεροί. Να πεθάνουν και αυτοί...

Δημοσ.

πιστευω οτι ο περισσοτερος κοσμος ασυνείδητα οταν μιλαει την Ελλαδα εννοει μονο τον ανεπαρκη κρατικο μηχανισμο μας, τους μαιντανους που ειναι συνεχως στην τηλεοραση, τους διαφορους μ..ακες που ζουν εις βαρος αλλων ανθρωπων, κτλ.

Για μενα φυσικα και ειναι ολα αυτα αλλα ειναι και ενα σωρο αλλα, εκτος απο τα αυτονοητα οπως οικογενεια, φιλοι κτλ. Ειναι η φυση, η μουσικες, τα φαγητα, η διασκεδαση, η λογοτεχνια, η ιστορια (σε μεγαλο μερος), τα ηθη, εθιμα και οι παραδοσεις, ισως και το αισθημα οτι ανηκω καπου.

Σιγουρα ειναι περισσοτερα αλλα ενα προχειρο brainstorming αυτα εβγαλε.

Δημοσ.
Λοιπον επειδη ειχα μια εργασια ετσι μου ηρθε και η ιδεα να ανοιξουμε αυτη τη συζητηση θα σας πω τα δικα μου συμπερασματα για το Περιεχομενο της Φιλοπατριας σημερα

• Συνεπεια στο χωρο εργασιας,παραγωγικοτητα
  • Προστασια δημοσιας ιδιοκτησιας με καθε τροπο
  • Προστασια φυσικου περιβαλλοντος
  • Βελτιωση εκπαιδευσης, αγωγης
  • Διαρκη ενημερωση-εξιδικευση
  • Τηρηση και σεβασμος της νομοθεσιας (για παραδειγμα φοροδοτηση)
  • Εκπληρωση στρατιωτικων υποχρεωσεων και γενικοτερα υποχρεωσεων της πατριδας

Η γνωμη σας;

Major FAIL σε όλα.

Κρατάω εκτός μόνο το:

• Προσαρογη και χρηση των νεων τεχνολογιων

ελέω κινητών τηλεφώνων.

"Σίφη,του μπουοστάν είν γεμάτ΄τρύπς"

"Ιντα μου λές μωρέ;"

"Σε στέλνω εμ εμ ες"

Δημοσ.

Περιεχομενο της Φιλοπατριας σημερα[/color][/u]

• Εκμετάλλευση του εργαζόμενου μέχρι όσο δε πάει
  • Κατασπατάληση του δημόσιου πλούτου με καθε τροπο
  • Καταστροφή φυσικου περιβαλλοντος από τις βιομηχανίες
  • Ευτελισμός εκπαιδευσης, αγωγης
  • Διαρκη ταλαιπωρία μια ζωή για υποτιθέμενη μόρφωση
  • Δια βιου μαλακία.Εξετάσεις για μια ζωή
  • Προσαρογη και χρηση των νεων τεχνολογιων για πλύση εγκεφάλου
  • Τηρηση και σεβασμος της νομοθεσιας (για παραδειγμα φοροδοτηση)μόνο από τους μικρούς.Οι πλούσιοι εξαιρούνται
  • Εκπληρωση στρατιωτικής μαλακίας και γενικοτερα υποχρεωσεων της πατριδας(άσχετα αν η πατρίδα σου σε πηδάει από την ώρα που βγαίνεις από το σπίτι-Θυμηθείτε τι είπε ο Kennedy σαν καλά αμερικανάκια)

FIXED

:devil::P:shock::X

Δημοσ.

Εφοσον δεν απειλουμαστε ουσιαστικα απο εξωτερικους εχθρους για να χασουμε την εδαφικη μας ακαιρεοτητα πιστευετε οτι οι Ελληνες αγαπανε την πατριδα τους;

famous last words... :-)

Δημοσ.

• Δια βιου μαλακία.Εξετάσεις για μια ζωή

Καλά δεν χρειάζεται να παίρνεις και όρκο. Μην κρίνεις εξ'ιδίων τα αλλότρια.

Υπάρχουν άνθρωποι που με τις ίδιες ευκαιρίες/δυνατότητες/σύστημα εφαρμόζουν τη "δια βίου εκπαίδευση και συνεχή επιμόρφωση" με κάποιους άλλους οι οποίοι κυνηγούν τη "δια βίου μαλακία και βλέπουν τις εξετάσεις ως εξετάσεις, όχι ως μέσο μάθησης, για μια ζωή".

Τα πάντα είναι συνάρτηση του ανθρώπου και των προτεραιοτήτων που θέτει. Δεν είναι όλοι φραπεδάκηδες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...