Προς το περιεχόμενο

ήσυχο κουτί

Hontz

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λογικά ο Hontz έχει Thermaltake κουτί (Armor ή κάποια παραλλαγή του)

Αν η φοτό ανταπορκίνεται στην πραγματικότητα πρέπει να είναι το THERMALTAKE VH8000+mx 10.jpg

Midi version του μεγαλύτερου VH6000

Στην δικιά μου περίπτωση μιλάμε για το Coolermaster CM-690.

Δημοσ.

Έχω το full tower Armor+. Λοιπόν τσέκαρα θερμοκρασίες και η αλήθεια είναι πως στον επεξεργαστή δεν είδα μεγάλες διαφορές (ένας βαθμός-το πολύ δύο πιο κάτω). Στην κάρτα γραφικών είχαμε κάπως καλύτερα αποτελέσματα (3-4 βαθμούς πιο κάτω) αλλά και πάλι νομίζω πως δεν τα αξίζει ο θόρυβος. Θα βγάλω μάλλον έναν κάτω ανεμιστήρα.

Δημοσ.

Μπορείς να βάλεις άλλον ένα ανεμιστήρα στην Thermalright σε push-pull διάταξη και να μειώσεις την θερμοκρασία 2-3 βαθμούς ακόμα.Θα χρειαστεί να αγοράσεις εξτρά clips.

006.jpg?t=1237932828

Επίσης μπορείς να αλλάξεις του ανεμιστήρες του κουτιού με χαμηλόστροφους ~1000σαλ.Καλή budget επιλογή είναι οι Nexus που πουλάει το πλαίσιο ή οι Silverstone FN122 που πουλάει το Extreme.

Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να δώσεις μεγαλύτερη βάση στην σωστή ροή του αέρα μέσα στο κουτί και κατόπιν στην ταχύτητα των ανεμιστήρων.Ναι μέν +500σ.α.λ μπορεί να ψύξουν καλύτερα το σύστημα,η ταχύτητα όμως δέν κάνει απο μόνη της την διαφορά.

Στο κυνήγι ενός αθόρυβου συστήματος συνήθως θα πρέπει να κάνεις "θυσίες",οι οποίες έχουν σάν αποτέλεσμα υψηλότερες θερμοκρασίες (+3~5C).To αν αξίζει τον κόπο ή όχι εναπόκειται στην κρίση του κάθε χρήστη.

Δημοσ.

Έχω άλλα δύο clips, δεν φτάνουν;

Τον δεξιά ανεμιστήρα θα τον βάλω να φυσάει προς την ψύκτρα;

Eπίσης αυτός είναι μπλε led;

Δημοσ.
Έχω άλλα δύο clips, δεν φτάνουν;

Τον δεξιά ανεμιστήρα θα τον βάλω να φυσάει προς την ψύκτρα;

Eπίσης αυτός είναι μπλε led;

Αν έχεις δεύτερο σέτ clips και δέν τα έχεις σπάσει σάν κάτι πόντιους (pick meee,pick meee!),ναί μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.

006i.jpg

Όπως βλέπεις και στην εικόνα,ο ανεμιστήρας που βρίσκεται δεξιά σπρώχνει τον αέρα πάνω στην ψήκτρα (push) και περνάει μέσα απο τα πτερύγια της Thermalright.

O ανεμιστήρας που βρίσκεται στα αριστερά τραβάει (pull) τον αέρα που έχει ήδη σπρώξει ο πρώτος ανεμιστήρας και τον μεταφέρει στον πίσω ανεμιστήρα του κουτιού.Ουσιαστικά οι ανεμιστήρες δημιουργούν ένα "τούνελ" μέσα στο οποίο μεταφέρεται ο θερμός αέρας έξω απο το κουτί.

Τέλος ο Coolink που αναφέρεις είναι πανάκριβος γι'αυτά που προσφέρει και δέν έχει led.Το δέ μοντέλο των 1200 στροφών μόνο αθόρυβο δέν είναι!

Προσωπικά αν ήθελα ανεμιστήρα που δουλεύει στις ~800 σ.α.λ θα κοίταγα τους Coolermaster SAF S12-E1 και θα γλύτωνα 3 ευρώ/κομμάτι.

edit:Btw ο κρετίνος που τράβηξε την φοτό έχει βάλει τα clips ανάποδα...

Δημοσ.

Για αγορά ανεμιστήρα δεν το βλέπω ακόμα...πάντως λέω να βγάλω έναν από τους κάτω και να τον βάλω στον επεξεργαστή. Ποιον να βγάλω; αυτόν που είναι κάτω ακριβώς από την κάρτα γραφικών ή τον πιο δίπλα;;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...