Hontz Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Γειά σας, Θα ήθελα να έχω ένα σχετικά ήσυχο pc αλλά χωρίς αυτό να σημαίνει πως η θερμοκρασία του θα ανέβει στα ύψη. Έχω το παρακάτω κουτί και θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για ένα καλό airflow αλλά και πως θα μπορούσα να μειώσω τον θόρυβο αφαιρώντας κάποιον αχρείαστο ανεμιστήρα (αν υπάρχει).
Alexisssss Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Θα μπορουσες να αφαιρεσεις ολα τα προαιρετικα ανεμιστηρακια του κουτιου εκτος απο το μπροστα και το πισω.Επισης το τροφοδοτικο τραβαει αερα και δεν φυσαει προς τα μεσα,και η ψυκτρα φυσαει τον αερα προς τον πισω ανεμιστηρα του κουτιου(exhaust)αρα εχεις σχεδιασει καποια πραγματα λαθος
ser_x Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Πρόταση μου είναι να τοποθετήσεις ανεμιστήρες εάν παίρνει μεγάλου μεγέθους 120mm και πολύ χαμηλών στροφών (1200) max είναι αρκετά χαμηλού θορύβου η να τοποθετήσεις σε σειρά ρυθμιστές στροφών για να φτάσεις στην μεγίστη μείωση θορύβου που θέλεις να ρυθμίσεις από το bios τον επεξεργαστή σου να δουλεύει ( cool & quiet) εάν έχει αυτήν την ρύθμιση
Tenshi Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Ολοι οι μπροστινοί βάζουν αέρα. Ολοι οι πλαϊνοί βάζουν αέρα. Όλοι οι κάτω βάζουν αέρα. Όλοι οι "πισινοί" βγάζουν αέρα.(Pro-tip: αυτό ισχύει εδώ και χιλιάδες χρόνια btw ) Όλοι οι πάνω βγάζουν αέρα. Το τροφοδοτικό βγάζει αέρα (όπως και να το τοποθετήσεις) Ο ανεμιστήρας της cpu θα πρέπει να φυσάει προς την κατεύθυνση του πίσω ανεμιστήρα,ο οποίος με την σειρά του θα διώξει τον αέρα έξω απο το κουτί.
Hontz Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Συμφωνώ μαζί σου σε όλα αλλά έχω μια απορία. Οι κάτω βάζουν ή βγάζουν; Δεν θα μπερδεύεται ο αέρας με αυτόν της κάρτας γραφικών;
Tenshi Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Οι κάτω (αυτοί που βρίσκονται στο πάτωμα του κουτιού)βάζουν. Τροφοδοτούν την κάρτα γραφικών με κρύο αέρα μαζί με τον πλαϊνό και επίσης "κινούν" κατα κάποιο τρόπο τον αέρα που έρχεται απο τους μπροστινούς (και τους πλαϊνούς) προς τα πάνω.Αυτή είναι και η ουσία του του airflow (flow=ροή) Επίσης αν το δείς και λογικά,ο θερμός αέρας έχει μικρότερο βάρος και κινείται φυσικά προς τα πάνω.Δέν θα δείς ουσιαστική διαφορά αν οι κάτω ανεμιστήρες βγάζουν,αφού ο θερμός αέρας θα βρίσκεται αρκετα μακριά απο τους στροβιλισμούς που προκαλούν οι ανεμιστήρες.
Hontz Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Και οι δύο δηλαδή προς τα πάνω; Συγνώμη που σε πρίζω αλλά μου φαίνεται κάπως περίεργο αυτός της κάρτας γραφικών να διώχνει προς τα κάτω και ο κάτω ανεμιστήρας να του "αντιστέκεται" φυσώντας ακριβώς από την αντίθετη κατεύθυνση
pc_admin Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Θα μπορουσες να αφαιρεσεις ολα τα προαιρετικα ανεμιστηρακια του κουτιου εκτος απο το μπροστα και το πισω.Επισης το τροφοδοτικο τραβαει αερα και δεν φυσαει προς τα μεσα,και η ψυκτρα φυσαει τον αερα προς τον πισω ανεμιστηρα του κουτιου(exhaust)αρα εχεις σχεδιασει καποια πραγματα λαθος +1 τοσοι ανεμιστηρες θα σου παιρνουν τα αυτια μπορεις να κανεις οτι εκανα κ εγω να αφησεις μονο το πισω ανεμιστηρακι και να βγαλεις και το μπροστα. Ή αν αφησεις και το μπροστα να παρεις 2 ρυθμιστές στροφων zalman και να ρυθμισεις τις στροφες εκει που τις θελεις
giorgos147 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Των γραφικών δε διώχνει προς τα κάτω..Τραβάει αέρα... Σε διάφορες κάρτες είναι έτσι το σχέδιο τους ώστε να πετάνε τον αέρα έξω από το κουτί.
Tenshi Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Και οι δύο δηλαδή προς τα πάνω; Συγνώμη που σε πρίζω αλλά μου φαίνεται κάπως περίεργο αυτός της κάρτας γραφικών να διώχνει προς τα κάτω και ο κάτω ανεμιστήρας να του "αντιστέκεται" φυσώντας ακριβώς από την αντίθετη κατεύθυνση Των γραφικών δε διώχνει προς τα κάτω..Τραβάει αέρα...Σε διάφορες κάρτες είναι έτσι το σχέδιο τους ώστε να πετάνε τον αέρα έξω από το κουτί. Όπως είπε και ο giorgos147,o ανεμιστήρας της κάρτας γραφικών φυσάει προς την κάρτα και όχι αντίθετα.Ενδεχομένως να μπερδεύεσαι με τον αέρα που "επιστρέφει" αφου έχει πρώτα προσκρούσει στο heatsink της vga.Υπάρχουν και υλοποιήσεις που μεταφέρουν τον αέρα κατευθείαν έξω απο το κουτί,στο σημείο που βρίσκονται οι pci θύρες. +1τοσοι ανεμιστηρες θα σου παιρνουν τα αυτια μπορεις να κανεις οτι εκανα κ εγω να αφησεις μονο το πισω ανεμιστηρακι και να βγαλεις και το μπροστα. Ή αν αφησεις και το μπροστα να παρεις 2 ρυθμιστές στροφων zalman και να ρυθμισεις τις στροφες εκει που τις θελεις Καλά μήν παίρνεις και όρκο.Έχω στο κουτί μου 9ανεμιστήρες (7x120mm@800rpm + 2x92mm@1500rpm) και το μόνο που ακούγεται είναι οι σκληροί δίσκοι. Αν μπουν ανεμιστήρες των 1000 στροφών νομίζω οτι τα fan controllers ειναι περιττό κόστος.
Hontz Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Άρα ουσιαστικά να βάλω τον έναν κάτω να φυσάει προς τα πάνω και αυτόν της ψύκτρας του επεξεργαστή να φυσάει προς τα έξω;
Tenshi Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Άρα ουσιαστικά να βάλω τον έναν κάτω να φυσάει προς τα πάνω και αυτόν της ψύκτρας του επεξεργαστή να φυσάει προς τα έξω; Σωστό σε βρίσκω.
Tenshi Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Πάρε μετρήσεις,κάνε οτι αλλαγές είναι να κάνεις,ξαναπάρε μετρήσεις και πές μας
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.