Προς το περιεχόμενο

Κόψανε την εκπομπή του Βαξεβάνη

slipknot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κλείστε την TV ρε παιδιά... Πετάξτε την πώς το λένε. Ως λαοφιλέστερο μέσο θα είναι πάντα και το πιο ευπαθές στην προπαγάνδα, την προχειρότητα, τον ευτελισμό, τη μαλακία... Ότι πάει να ξεφύγει από το γενικότερο βούρκο θα το πνίγει πάντα, γιατί θα χαλάει το γενικότερο concept υπνωτισμού που προσπαθεί να διατηρήσει.

Δεν περιμενω τπτ από την τηλεόραση, δεν την ανοίγω ποτέ, έχω μια 14" της κακιάς ώρας, ίσα ίσα να βλέπει η μάνα ή ο πατέρας μου καμιά είδηση όταν έρχονται εδώ πάνω πού και πού.

Ακόμη κι όσοι βλέπετε σειρές από το εξωτερικό, νοικιάστε τες από το Video Club. Κάντε ότι μπορείτε για να μποϋκοτάρουμε την πλύση εγκεφάλου και την αποχαύνωση που προσπαθούν να επιβάλλουν στον κόσμο.

• Απαντ. 40
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.
Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης της σάτυρας με μία σοβαρή δημοσιογραφική έρευνα.

Γιατί, τις συνέκρινα εγώ ως ποιότητα δουλειάς; Ως εκπομπές που βλάπτουν το προφίλ της κυβέρνησης τις συνέκρινα και νομίζω ότι και ο πλέον πεισματικός αρνητής της πραγματικότητας θα δυσκολευτεί να υποστηρίξει πως ο Βαξεβάνης έκανε μεγαλύτερη ζημιά από το Λαζόπουλο.

Από εκεί και πέρα, θεωρείς πως λέει ψέμματα ο Βαξεβάνης?

Για τα νούμερα που παραθέτει, και για το χαρακτηριστικό παράδειγμα με την συνέντευξη από τον υπαρχηγό της Χαμάς?

Θεωρώ πως δε δίνει κανένα στοιχείο απτό. Λέει πως του είπαν ότι δε θα παίξει η εκπομπή, τους απείλησε και έπαιξε. Bottom line: έπαιξε. Το παρασκήνιο, αν θέλουμε το πιστεύουμε. Εγώ, θέλω να τον πιστέψω. Όχι, όμως, επειδή το λέει και είναι μελαχροινό ομορφόπαιδο. Αποδείξεις.

Κάτι μου λέει πως δεν θα τον διαψεύσει κανένας από τον ALPHA.

Σιγά μην καθίσει ο ALPHA να του δώσει και άλλη δημοσιότητα μπαίνοντας σε διάλογο μαζί του. Αν εμένα μου έκαναν τέτοια χουνέρια και είχα το παραμικρό στοιχείο, τώρα θα ήμουν στην ΕΣΗΕΑ και στα δικαστήρια, δε θα έγραφα blog όπου μια κάποια "Γιάννα" μου τα έλεγε κι εγώ δεν την άκουγα.

Πώς μπορείς να τον διαψεύσεις εσύ (ή εγώ), ώστε να βγουν διαορετικά συμπεράσματα?

Λέω μερικά απλά πράγματα: 1) Το σκεπτικό περί Βατοπαιδίου μπάζει τρελά λόγω Λαζόπουλου, μη λέμε τα ίδια και τα ίδια. 2) Τα ποσοστά (αν είναι της AGB) είναι μεγαλύτερα από άλλων εκπομπών που έχουν μπει στο top-10. Να μας πει πού μπορούμε να τα δούμε. 3) Το "βγάζω τα λεφτά μου" είναι πιο αόριστο και από την παράμετρο του συμβολαίου που έκανε λόγο για "κάθε δυνατή προσπάθεια" να μη γίνει η εκπομπή του πρωινάδικο. Πόσο στοίχιζε, πόσα έβγαζε;

Τα ξαναείπα: ο Βαξεβάνης έκανε μερικές πάρα πολύ καλές εκπομπές. Προτού δεχτώ, όμως, ότι ένα κανάλι που όχι απλά αφήνει αλλά επενδύει πάνω σε έναν από τους πλέον λυσσαλέους επικριτές της κυβέρνησης "έφαγε" ένα δημοσιογράφο που έπαιζε άγρια μεσάνυχτα προκειμένου να "φιμώσει" την κριτική, θέλω κάποιο στοιχείο.

Στοιχεία, πώς το λένε; Ημερομηνίες, πηγές. Βαρέθηκα τις καταγγελίες στον αέρα. Όταν κάποιος βγαίνει και καταγγέλει κάτι, οφείλει να το τεκμηριώνει. Οι αοριστολογίες δεν αποτελλούν τεκμηρίωση.

Δημοσ.

Η απορία-παράπονο του Βαξεβάνη,είναι πως του έκοψαν την εκπομπή χωρίς προειδοποίηση,ενώ ο διευθυντής ενημέρωσης έλεγε πως η εκπομπή θα συνεχιστεί.

Το αν κόπηκε λόγω βατοπεδίου (επίσης μετά από τις συγκεκριμένες εκπομπές η ώρα μετάδοσης πήγε πολύ αργά..) προφανώς δεν θα το παραδεχτεί κανείς στον ΣΚΑΪ.

Αλλά εκεί που <<μπάζει>> λίγο η θεωρία συνωμοσίας,είναι, πως τα δελτία ειδήσεων εκείνη την εποχή του σταθμού είχαν ξεπατωθεί να κατηγορούν τον Ρουσόπουλο και τον Βουλγαράκη..

Η εκπομπή του Βαξεβάνη χάλαγε τη μανέστρα;

Δημοσ.
Γιατί, τις συνέκρινα εγώ ως ποιότητα δουλειάς; Ως εκπομπές που βλάπτουν το προφίλ της κυβέρνησης τις συνέκρινα και νομίζω ότι και ο πλέον πεισματικός αρνητής της πραγματικότητας θα δυσκολευτεί να υποστηρίξει πως ο Βαξεβάνης έκανε μεγαλύτερη ζημιά από το Λαζόπουλο.

Μιλάμε για έναν δημοσιογράφο που κατάφερε να πάρει συνέντευξη από τον υπαρχηγό της Χαμάς, και έναν ηθοποιό που κάνει σάτυρα.

Στα υπενθυμίζω αυτά ως δεδομένα, απλά.

Δεν διαφωνώ πως η αντιπολίτευση του Λαζόπουλου είναι πιο "πιασάρικη".

Οι έρευνες και τα ρεπορτάζ όμως έχουν άλλη βαρύτητα και λαμβάνονται πιο σοβαρά, όπως και να το κάνουμε.

Θεωρώ πως δε δίνει κανένα στοιχείο απτό. Λέει πως του είπαν ότι δε θα παίξει η εκπομπή, τους απείλησε και έπαιξε. Bottom line: έπαιξε. Το παρασκήνιο, αν θέλουμε το πιστεύουμε. Εγώ, θέλω να τον πιστέψω. Όχι, όμως, επειδή το λέει και είναι μελαχροινό ομορφόπαιδο. Αποδείξεις.

Σιγά μην καθίσει ο ALPHA να του δώσει και άλλη δημοσιότητα μπαίνοντας σε διάλογο μαζί του. Αν εμένα μου έκαναν τέτοια χουνέρια και είχα το παραμικρό στοιχείο, τώρα θα ήμουν στην ΕΣΗΕΑ και στα δικαστήρια, δε θα έγραφα blog όπου μια κάποια "Γιάννα" μου τα έλεγε κι εγώ δεν την άκουγα.

Λέω μερικά απλά πράγματα: 1) Το σκεπτικό περί Βατοπαιδίου μπάζει τρελά λόγω Λαζόπουλου, μη λέμε τα ίδια και τα ίδια. 2) Τα ποσοστά (αν είναι της AGB) είναι μεγαλύτερα από άλλων εκπομπών που έχουν μπει στο top-10. Να μας πει πού μπορούμε να τα δούμε. 3) Το "βγάζω τα λεφτά μου" είναι πιο αόριστο και από την παράμετρο του συμβολαίου που έκανε λόγο για "κάθε δυνατή προσπάθεια" να μη γίνει η εκπομπή του πρωινάδικο. Πόσο στοίχιζε, πόσα έβγαζε;

Τα ξαναείπα: ο Βαξεβάνης έκανε μερικές πάρα πολύ καλές εκπομπές. Προτού δεχτώ, όμως, ότι ένα κανάλι που όχι απλά αφήνει αλλά επενδύει πάνω σε έναν από τους πλέον λυσσαλέους επικριτές της κυβέρνησης "έφαγε" ένα δημοσιογράφο που έπαιζε άγρια μεσάνυχτα προκειμένου να "φιμώσει" την κριτική, θέλω κάποιο στοιχείο.

Στοιχεία, πώς το λένε; Ημερομηνίες, πηγές. Βαρέθηκα τις καταγγελίες στον αέρα. Όταν κάποιος βγαίνει και καταγγέλει κάτι, οφείλει να το τεκμηριώνει. Οι αοριστολογίες δεν αποτελλούν τεκμηρίωση.

Νταξ ρε μαν. Στο site του έγραψε την άποψή του για το πώς έχει η κατάσταση, δεν τα κατέθεσε σε δικαστήριο, τι αποδείξεις απαιτείς να δεις?

Εγώ πάλι αν ήμουν APLHA και δεν ίσχυαν όσα λέει, θα του έκανα μήνυση.

Δημοσ.

Επέτρεψε μου όμως να έχω την αφέλεια να πιστεύω πως μια εκπομπή σε στυλ του Κουτιού της Πανδώρας μπορεί να κάνει περισσότερη ζημιά από το "Τσαντίρι".

Γιατί μια εκπομπή σαν κι αυτή του Βαξεβάνη παρουσιάζει τα πράματα με στοιχεία (δεν θα αναφερθώ στο αν είναι αξιόπιστα), κάνει ερωτήσεις σε διάφορα άτομα κλπ. Στην εκπομπή του ο Λαζόπουλος απλά δείχνει βιντεάκια, λέει τα δικά του και ο κόσμος από κάτω γελάει, χειροκροτάει και ελπίζει να τον πάρει η κάμερα έτσι γιατί του χρωστάνε 5 λεπτά δημοσιότητας.

Πολλοί πιστεύουν ότι ο Λαζόπουλος προβληματίζει, εγώ πάλι όχι. Οι περισσότεροι απλά βλέπουν την εκπομπή του, να γελάσουν κάνα 3ωρο και μετά επιστρέφουν στον σταρχιδισμό τους. Μια εκπομπή όμως σε στυλ Πανδώρα μπορεί να προβληματίσει περισσότερο, αν αυτός που τη βλέπει δεν είναι ζώο όρθιο φυσικά.

Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι πως το stand up comedy δεν είναι και πολύ διαδεδομένο, πολλοί δεν ξέρουν καν τι είναι και πως λειτουργεί (όχι πως ο Λαζόπουλος κάνει καθαρό stand up, αλλά θα καταλάβεις γιατί το λέω). Εδώ δεν αντιλαμβάνονται τι δύναμη μπορεί να έχει κάτι τέτοιο, βλέπουν τη κωμωδία καθαρά ως μέσο διασκέδασης, έτσι να ξεσκάσουμε λίγες ώρες ρε αδερφέ. Δεν προβληματίζονται, αν και γι' αυτό φταίνε και οι κωμικοί που αναλώνονται σε σαχλά αστειάκια που μόνο προβληματισμό δεν μπορούν να προκαλέσουν.

Η σαπίλα και η υποκρισία μέσα στην οποία ζούμε, τα σκάνδαλα και όλα αυτά είναι γνωστά, κανείς δε μας λέει τίποτα καινούργιο. Δεν είναι όμως καλύτερο να ακούγονται κι αυτά, ωμά και όχι μέσα απ' τη κάλυψη της σάτιρας (εγώ ότι θέλω λέω, η σάτιρα είναι ένα πουλί και δε μπορείς να το φυλακίσεις) μπαααας και ξυπνήσουμε επιτέλους;

• Super Moderators
Δημοσ.
Μιλάμε για έναν δημοσιογράφο που κατάφερε να πάρει συνέντευξη από τον υπαρχηγό της Χαμάς, και έναν ηθοποιό που κάνει σάτυρα.

Στα υπενθυμίζω αυτά ως δεδομένα, απλά.

Γιατί, σου φάνηκε να τα ξεχνάω κάπου;

Νταξ ρε μαν. Στο site του έγραψε την άποψή του για το πώς έχει η κατάσταση, δεν τα κατέθεσε σε δικαστήριο, τι αποδείξεις απαιτείς να δεις?

Όταν πάει κάποιος και γράφει αυτό:

"Είναι τελικώς απόφαση της νέας διοίκησης η διακοπή της συνεργασίας τώρα, ή διολίσθησε σε αυτή την απόφαση με προτροπές και ψευδή στοιχεία από αυτούς που όντας έμμισθοι κυβερνητικοί υπάλληλοι πήραν εντολή να «καθαρίσουν» αυτόν που έκανε τόση ζημιά στην κυβέρνηση με τις αποκαλύψεις του;"

ε, πώς να το κάνουμε, θέλω κάποιο στοιχείο. Το έγραψα από την πρώτη στιγμή: να τον πιστέψω, ευχαρίστως. Όχι, όμως ,επειδή το σενάριο της "φίμωσης" και του "καθαρίσματος" ταιριάζει με την ιδεολογία μου. Τα γράφει και ο Bass, πιο πριν: λύσσαγαν τα δελτία, μαινόταν ο Λαζόπουλος, ο Βαξεβάνης στις 2 το ξημέρωμα "έκανε τόση ζημιά". Λογική διάτρητη, πώς να το κάνουμε;

Εγώ, πάντως, θα τολμήσω μια πρόβλεψη, κι ελπίζω να βγω ψεύτης: όπως και ο Κούλογλου, άστεγος θα μείνει. Δεν τα σηκώνει η τηλεόρασή μας αυτά τα προγράμματα, δυστυχώς. Προτιμάμε τους επώνυμους να διαγκωνίζονται ποιος θα "προσκληθεί" στο Λάκη να κάνει τη μαϊμού και το κοινό να χειροκροτά "αυθόρμητα" μόλις η περιφερόμενη κάμερα εστιάσει πάνω τους.

Δημοσ.
Γιατί, σου φάνηκε να τα ξεχνάω κάπου;

Απλά για να ξεκαθαρίσουμε τι βαρύτητα έχει η κριτική του ενός και του άλλου.

Μπορεί ο Λαζόπουλος να συγκινεί τις μάζες έντεχνα, αλλά δεν είναι απαραίτητο πως συγχρόνως τις προβληματίζει πολιτικά.

Όταν πάει κάποιος και γράφει αυτό:

"Είναι τελικώς απόφαση της νέας διοίκησης η διακοπή της συνεργασίας τώρα, ή διολίσθησε σε αυτή την απόφαση με προτροπές και ψευδή στοιχεία από αυτούς που όντας έμμισθοι κυβερνητικοί υπάλληλοι πήραν εντολή να «καθαρίσουν» αυτόν που έκανε τόση ζημιά στην κυβέρνηση με τις αποκαλύψεις του;"

ε, πώς να το κάνουμε, θέλω κάποιο στοιχείο. Το έγραψα από την πρώτη στιγμή: να τον πιστέψω, ευχαρίστως. Όχι, όμως ,επειδή το σενάριο της "φίμωσης" και του "καθαρίσματος" ταιριάζει με την ιδεολογία μου. Τα γράφει και ο Bass, πιο πριν: λύσσαγαν τα δελτία, μαινόταν ο Λαζόπουλος, ο Βαξεβάνης στις 2 το ξημέρωμα "έκανε τόση ζημιά". Λογική διάτρητη, πώς να το κάνουμε;

Δεν τίθεται θέμα ιδεολογίας ρε συ, από τις εκπομπές και την δημοσιογραφική δουλειά του δεν μου έχει δώσει την εντύπωση "καραγκιόζη" που θέλει να εκβιάσει τις εντυπώσεις.

Δεν μπορώ με λίγα λόγια να τον θεωρήσω ένοχο μέχρι απόδειξης του αντιθέτου.

Εγώ, πάντως, θα τολμήσω μια πρόβλεψη, κι ελπίζω να βγω ψεύτης: όπως και ο Κούλογλου, άστεγος θα μείνει. Δεν τα σηκώνει η τηλεόρασή μας αυτά τα προγράμματα, δυστυχώς. Προτιμάμε τους επώνυμους να διαγκωνίζονται ποιος θα "προσκληθεί" στο Λάκη να κάνει τη μαϊμού και το κοινό να χειροκροτά "αυθόρμητα" μόλις η περιφερόμενη κάμερα εστιάσει πάνω τους.

Σε αυτό δυστυχώς συμφωνώ.

Δημοσ.

Δυστυχως το πρωι ανοιξα μετα απο καιρο την τηλεοραση και ειχε τα πρωιναδικα

Τα θεματα ηταν προβολες βιντεο απο το youtube, ποιος ειναι ο καλυτερος οργασμος ενας γκει σκυλος και πως καποιες γινονται πορνες για να βγαλουν λεφτα ενω καποιοι καλεσμενοι επικροτουσαν και λεγανε καλα κανουν

Μεχρι που μια αλλη ξανθια! απο το πανελ του Αλφα λεει : καλα σε τι εκπομπη ηρθα να μιλησω πρωι πρωι ? Οποτε αρον αρον τη διωξανε και κλεισαν το θεμα

Το Ραδιοτηλεοπτικο Συμβουλιο που βρισκεται ?

Αυτα θελουν να βλεπουμε και δυστυχως τα βλεπουν και τα παιδια μας

Αυτοι γιναμε αυτα μας δινουν

Τα σχολεια δεν προσφερουν καμια ουσιαστικη μορφωση και παιδεια, η οικογενεια εχει διαλυθει κανεις δε νοιαζεται για τιποτα και η καταντια μας θα ειναι χειροτερη οσο περνανε τα χρονια

Δημοσ.

Η Ελληνική τηλεόραση έχει καταντήσει αηδία... Ότι ποιοτικό κόβετε, και τη θέση του γεμίζει διάφορες βλακείες, οι οποίες όμως βλακείες δυστυχώς έχουν τηλεθέαση

Δημοσ.

Η οποία τηλεθέαση όταν θα αρχίσει να μετριέται σωστά (πχ να δείχνει τι βλέπει ο καθένας ανά πάσα στιγμή) τότε θα αναθεωρήσουν πολλοί τις απόψεις τους και θα τα ξαναπούμε.

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι είχε πέσει πολύ η ποιότητα της εκπομπης. Οι τελευταίες εκπομπές ήταν για bloggers, facebook, second life και λοιπές αρλούμπες.

Καμία σχέση με τα ντοκυμαντέρ του Εξάντα....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...