lion2486 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Γεια σας, είναι φέτος η σειρά μου να διαγωνιστώ για μια θέση στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Κάνω μια προσπάθεια για διάβασμα αλλά δεν έχω αποφασίσει τελικά που ακριβώς θέλω να περάσω. Ο λόγος είναι πως δεν ξέρω το ακριβές περιεχόμενο των σχολών. Αρχικά με ενδιαφέρει η πληροφορική, προγραμματισμός και πιο λίγο η πλευρά του υλικου, καθώς και κάποιες θετικές επιστήμες (μαθηματικα...) αλλά δεν το κόβω να βγώ ψυχικά υγιείς από εκεί, γι' αυτό αστο καλύτερα. Επίσης, με ενδιαφέρει περισσότερο η Αθήνα ή κοντινές περιοχές, ώστε να πηγαινοέρχομαι (δεν θα μείνω με τους γονείς μου αλλά θέλω τις ανέσεις της πρωτεύουσας και να μην χαθώ από παρέα κτλ...). Είμαι τενχολογική κατεύθυνση και μην προτείνετε σχολές με 19.900 μόρια, θα καώ στο διάβασμα και δεν αξίζει τόσο άγχος. Μπορεί κάποιος να μου προτείνει ποια να επιλέξω (με επιχειρήματα, χαζοί είμαστε εμείς που γράφουμε εκθέσεις?) καθώς και το περιεχόμενό τους?
black_widow Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Καταρχάς να ξεκινήσω λέγοντας ότι δε σπουδάζω πληροφορική. Το ποστ σου όμως με προβλημάτισε λιγάκι. Καταρχάς λες ότι κάνεις μία προσπάθεια για διάβασμα αλλά έχουμε τέλη Μαρτίου, προσανατολίζεσαι δηλαδή σε σχολές κάπου στο 15 να υποθέσω; Λες ότι σου αρέσει η πληροφορική, ο προγραμματισμός, είσαι σίγουρος για αυτό ή έχεις παρασυρθεί από το πολύ gaming και πιστεύεις ότι αυτό θες να κάνεις( είδα για τον lineage server που έχεις στην υπογραφή σου, μη το πάρεις στραβά αυτό και εγώ έπαιζα πριν κάτι χρόνια lineage ,απλά ακούω πολλούς gamers να λένε ότι θέλουνε να ασχοληθούνε με προγραμματισμό). Έχεις πειραματιστεί με καμία γλώσσα προγραμματισμού ας πούμε; Καλά λόγια ακούγονται για το ΤΕΙ πληροφορικής Αθήνας, γενικά τα μαθήματα του έχουν μία κατεύθυνση προς προγραμματισμό θα έλεγα. Κοίτα τις ιστοσελίδες των σχολών που έχουν τμήματα πληροφορικής να δεις τι μαθήματα έχουν, δες τα e-class τους να πάρεις μία ιδέα από τις σημειώσεις που μπαίνουν εκεί, κάνε μία βόλτα από κει να δεις πώς είναι από κοντά,δες τι επαγγελματικά δικαιώματα έχει η κάθε σχολή.Αυτά τα γενικά σχόλια από μένα
slipknot Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Αρχικά να πω πως δεν μπορεί να σου προτείνει κάποιος ποια σχολή να επιλέξεις, αφού μόνο εσύ ξέρεις ( ; ) με τι θες να ασχοληθείς στη ζωή σου. Σε ενδιαφέρει η πληροφορική λες. Με το σχετικό μάθημα της κατεύθυνσης πώς τα πας; Λίγο πολύ όλες οι σχολές ασχολούνται με προγραμματισμό οπότε θα κάνεις μπόλικα πράματα εκεί, θέλει και λιώσιμο όμως. Ο μόνος τρόπος για να δεις τι κάνει η κάθε σχολή μια και δεν υπάρχει σωστός επαγγελματικός προσανατολισμός στα σχολεία, είναι να μπεις στο site κάθε τμήματος και να ρίξεις μια ματιά στο πρόγραμμα σπουδών που έχουν. Μια επίσκεψη επίσης δεν είναι κακή ιδέα, να δεις τους χώρους, να μιλήσεις με φοιτητές κλπ. Όσον αφορά τις θετικές επιστήμες, αν δεν έχεις πάθος με αυτές καλύτερα μη το σκέφτεσαι. Δεν θα σου αρέσει στη πορεία. Γενικά έχεις δει τι σχολές υπάρχουν 2ο και 4ο πεδίο; Μπορεί να βρεις κάποια που να σε ενδιαφέρει, καμιά Ηλεκτρολογία πχ. Πάρε μια λίστα με τις σχολές και τσέκαρε ποιες έχει, ποιες σου αρέσουν.
Chrisxxx Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δεν μπορω να σου δώσω καποια συμβουλη αφου και εγω στα 25 μου δεν ξερω τι πραγματικα θελω να κανω στη ζωη μου Χωρις να θελω να σε αγχωχω ειναι απο τις σημαντικότερες αποφασεις που πρεπει να παρεις στη ζωη σου. Το μονο που μπορω να σου πω ειναι διαβασε οσο μπορεις και απο εκει και περα ξεκινα να το ψαχνεις. Πηγαινε και μιλα με επαγγελματιες, προσπαθησε να βρεις ατομα και ζητα τους ειλικρινεις απαντησεις γιατο επαγγελμα τους (αυτο θα επρεπε κανονικα να γινεται στο ΣΕΠ αλλα τελοσπαντων). Για την πληροφορικη που σκεφτεσαι σκεψου αν σου αρεσει πραγματικα να εργαστεις πανω σε αυτο τον τομεα ή αν απλως σου αρεσει σαν χόμπι γιατί ειναι αρκετα δυσκολη επιστημη ειτε πας σε ΑΕΙ είτε σε ΤΕΙ. Χρόνο θα εχεις αφθονο να το ψαξεις καλυτερα το καλοκαιρι μετα τις πανελληνιες και αν κατασταλάξεις καπου αλλά δεν περασεις κυνηγησε το γιατί αξιζει τον κόπο. Οπως επισης να ξέρεις οτι το πτυχιο δεν θα σου εξασφαλισει τίποτα σχεδον θα πρέπει να χτίσεις μόνος σου πράγματα για τον εαυτό σου.
black_widow Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δεν μπορω να σου δώσω καποια συμβουλη αφου και εγω στα 25 μου δεν ξερω τι πραγματικα θελω να κανω στη ζωη μου Χωρις να θελω να σε αγχωχω ειναι απο τις σημαντικότερες αποφασεις που πρεπει να παρεις στη ζωη σου. Το μονο που μπορω να σου πω ειναι διαβασε οσο μπορεις και απο εκει και περα ξεκινα να το ψαχνεις. Πηγαινε και μιλα με επαγγελματιες, προσπαθησε να βρεις ατομα και ζητα τους ειλικρινεις απαντησεις γιατο επαγγελμα τους (αυτο θα επρεπε κανονικα να γινεται στο ΣΕΠ αλλα τελοσπαντων). Για την πληροφορικη που σκεφτεσαι σκεψου αν σου αρεσει πραγματικα να εργαστεις πανω σε αυτο τον τομεα ή αν απλως σου αρεσει σαν χόμπι γιατί ειναι αρκετα δυσκολη επιστημη ειτε πας σε ΑΕΙ είτε σε ΤΕΙ. Χρόνο θα εχεις αφθονο να το ψαξεις καλυτερα το καλοκαιρι μετα τις πανελληνιες και αν κατασταλάξεις καπου αλλά δεν περασεις κυνηγησε το γιατί αξιζει τον κόπο. Οπως επισης να ξέρεις οτι το πτυχιο δεν θα σου εξασφαλισει τίποτα σχεδον θα πρέπει να χτίσεις μόνος σου πράγματα για τον εαυτό σου. Σωστά ολόκληρο καλοκαίρι έχει μπροστά του. Στο ΤΕΙ όσα παιδιά ξέρω τους βλέπω όλο εργαστήρια έχουνε, εργασίες που χρειάζεται να λιώσεις στο pc να γράψεις κώδικα, είναι όντως δύσκολο το αντικείμενο. Το καλοκαίρι θα μπορούσε να ξεκινήσει να μαθαίνει καμία γλώσσα προγραμματισμού να δει αν του αρέσει, ας πούνε οι χρήστες που είναι στο χώρο με τι γλώσσα να ξεκινήσει. Εγώ διάβασα την δεύτερη φορά που έδωσα, την πρώτη ούτε που είχα ιδέα τι ήθελα, ούτε καμία όρεξη να διαβάσω,βέβαια καλό είναι να ξέρει κάποιος τι θέλει από την πρώτη φορά και να είναι συνειδητοποιημένος , η αλήθεια είναι ότι αγχώνομαι πολλές φορές σκεπτόμενη ότι στη σχολή μπήκα σχεδόν στα 20 μου
FilipposMD Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Προφανώς ούτε εγώ μπορώ να σου πω σε ποια σχολή να πας. Να συνεισφέρω κι εγώ λέγοντας μια γνώμη που μπορεί να είναι σχετική, μπορεί και όχι. Όταν είσαι 17, αυτό που βλέπεις ως επόμενο βήμα είναι τα φοιτητικά σου χρόνια. Στην επιλογή της σχολής όμως, το καλύτερο θα ήταν να δεις τα επαγγελματικά σου όνειρα και με βάση αυτά να διαλέξεις ποια σχολή θέλεις. Φυσικά και είναι πολύ βασικό να σου αρέσουν αυτά που θα μάθεις στο πανεπιστήμιο, να γουστάρεις που τα διαβάζεις και ξενυχτάς πάνω απ'τα βιβλία και τα pc. Μην ξεχνάς όμως ότι είναι ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα σε σχέση με το μέλλον σου. Άρα, προσπάθησε να ρωτήσεις φίλους και γνωστούς που εργάζονται, να δεις τι από αυτά θα σου άρεσε να κάνεις "για μια ζωή" και μετά ρώτα με ποιον τρόπο θα φτάσεις εκεί. Πχ, η φαρμακευτική ως σχολή μπορεί να είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, αλλά μετά συνήθως ανοίγεις ένα φαρμακείο και γίνεσαι λίγο-πολύ έμπορος. Το μαθηματικό είναι φοβερό, αλλά μετά γίνεσαι καθηγητής και καίγεσαι σ'ενα γυμνάσιο.
slygeo87 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Τι καίγεσαι μωρέ...τον χαλάει κιόλας... Να βρει μια δουλειά που όχι μόνο θα του αρέσει αλλά και θα του εξασφαλίζει άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.
lion2486 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Καταρχάς να ξεκινήσω λέγοντας ότι δε σπουδάζω πληροφορική. Το ποστ σου όμως με προβλημάτισε λιγάκι. Καταρχάς λες ότι κάνεις μία προσπάθεια για διάβασμα αλλά έχουμε τέλη Μαρτίου, προσανατολίζεσαι δηλαδή σε σχολές κάπου στο 15 να υποθέσω; Λες ότι σου αρέσει η πληροφορική, ο προγραμματισμός, είσαι σίγουρος για αυτό ή έχεις παρασυρθεί από το πολύ gaming και πιστεύεις ότι αυτό θες να κάνεις( είδα για τον lineage server που έχεις στην υπογραφή σου, μη το πάρεις στραβά αυτό και εγώ έπαιζα πριν κάτι χρόνια lineage ,απλά ακούω πολλούς gamers να λένε ότι θέλουνε να ασχοληθούνε με προγραμματισμό). Έχεις πειραματιστεί με καμία γλώσσα προγραμματισμού ας πούμε;Καλά λόγια ακούγονται για το ΤΕΙ πληροφορικής Αθήνας, γενικά τα μαθήματα του έχουν μία κατεύθυνση προς προγραμματισμό θα έλεγα. Κοίτα τις ιστοσελίδες των σχολών που έχουν τμήματα πληροφορικής να δεις τι μαθήματα έχουν, δες τα e-class τους να πάρεις μία ιδέα από τις σημειώσεις που μπαίνουν εκεί, κάνε μία βόλτα από κει να δεις πώς είναι από κοντά,δες τι επαγγελματικά δικαιώματα έχει η κάθε σχολή.Αυτά τα γενικά σχόλια από μένα Έχω παρατήσει το lineage ως gamer εδώ και 1,5 χρόνο, τώρα ασχολούμαι με την java του, html και μου αρέσει πολύ η php. Στο φροντιστήριό μου (ώθηση, μαρούσι αν έχετε ακουστά) χωρίς καλή επανάληψη βγάζω 17.000 μόρια περίπου, οπότε αν μου αρέσει πολύ μια σχολή θα διαβάσω περισσότερο, αλλά όχι να πάω και για 19,9...
slipknot Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Να βρει μια δουλειά που όχι μόνο θα του αρέσει αλλά και θα του εξασφαλίζει άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Δηλαδή οι επιλογές του περιορίζονται στο τρίπτυχο επαγγελματίας στρατιώτης, αστυνόμος και παπάς.
slygeo87 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Κοίτα καλύτερα να γίνει φαρμακοποιός που λέει ο λόγος και να πουλάει καπότες και ντεπόν παρά να περάσει στη φιλοσοφική..να τα βράσω τα πτυχία.Προγραμματιστής είναι μια καλή επιλογή..
slipknot Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Κοίτα καλύτερα να γίνει φαρμακοποιός που λέει ο λόγος και να πουλάει καπότες και ντεπόν παρά να περάσει στη φιλοσοφική..να τα βράσω τα πτυχία.Προγραμματιστής είναι μια καλή επιλογή.. Έστω ότι δε μπορεί να βρει δουλειά. Το ενδεχόμενο να φύγει στο εξωτερικό; Όταν αγαπάς κάτι θα το κυνηγήσεις ότι και να γίνει. Βέβαια εμείς δεν είμαστε οι γονείς του, ούτε καθορίζουμε τη ζωή του. Ότι γουστάρει κάνει.
little loulou Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Γεια σας, είναι φέτος η σειρά μου να διαγωνιστώ για μια θέση στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Κάνω μια προσπάθεια για διάβασμα αλλά δεν έχω αποφασίσει τελικά που ακριβώς θέλω να περάσω. Ο λόγος είναι πως δεν ξέρω το ακριβές περιεχόμενο των σχολών. Αρχικά με ενδιαφέρει η πληροφορική, προγραμματισμός και πιο λίγο η πλευρά του υλικου, καθώς και κάποιες θετικές επιστήμες (μαθηματικα...) αλλά δεν το κόβω να βγώ ψυχικά υγιείς από εκεί, γι' αυτό αστο καλύτερα. Επίσης, με ενδιαφέρει περισσότερο η Αθήνα ή κοντινές περιοχές, ώστε να πηγαινοέρχομαι (δεν θα μείνω με τους γονείς μου αλλά θέλω τις ανέσεις της πρωτεύουσας και να μην χαθώ από παρέα κτλ...). Είμαι τενχολογική κατεύθυνση και μην προτείνετε σχολές με 19.900 μόρια, θα καώ στο διάβασμα και δεν αξίζει τόσο άγχος. Μπορεί κάποιος να μου προτείνει ποια να επιλέξω (με επιχειρήματα, χαζοί είμαστε εμείς που γράφουμε εκθέσεις?) καθώς και το περιεχόμενό τους? ωχ..ωχ..ωχ..μονο τον τιτλο διαβασα και με επιασε ενας κρυος ιδρωτας..μια ταχυπαλμια..I can`t breathe!I can`t breaaaaathe!!!!! δυστυχως δεν μπορει να σε βοηθησει κανεις..ψαξε στο ιντερνετ μια μια τις σχολες,διαβασε το προγραμμα σπουδων τους,τα μαθηματα,τα εργαστηρια και κρινε..υπαρχει η περιπτωση να μπεις σε μια σχολη που σκεφτεσαι πως θα σου αρεσει αλλα τελικα να μην την αντεχεις και να μην την βγαλεις ποτε..αλλη περιπτωση ειναι να μπεις,να σου αρεσει και να την βγαλεις κι η τελευταια..να μπεις,να μην σου πολυαρεσει αλλα θα κατσεις να την βγαλεις στα 7 αντι για τα 4 χρονια.. the end.. Κοίτα καλύτερα να γίνει φαρμακοποιός που λέει ο λόγος και να πουλάει καπότες και ντεπόν παρά να περάσει στη φιλοσοφική..να τα βράσω τα πτυχία.Προγραμματιστής είναι μια καλή επιλογή.. ρωτας αν εχει ορεξη το παιδι να καθεται πισω απο ενα παγκο ολη την ημερα και να περιμενει ποτε θα μπει καποιος παππουλης να του παρει την πιεση??
teo64x Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 απλά ακούω πολλούς gamers να λένε ότι θέλουνε να ασχοληθούνε με προγραμματισμό Εγώ πιστεύω ότι μόνο οι gamers θα έπρεπε να επιτρέπεται να σπουδάσουν game development. Θα βελτιωνόταν ο κόσμος μας.
black_widow Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Έχω παρατήσει το lineage ως gamer εδώ και 1,5 χρόνο, τώρα ασχολούμαι με την java του, html και μου αρέσει πολύ η php. Στο φροντιστήριό μου (ώθηση, μαρούσι αν έχετε ακουστά) χωρίς καλή επανάληψη βγάζω 17.000 μόρια περίπου, οπότε αν μου αρέσει πολύ μια σχολή θα διαβάσω περισσότερο, αλλά όχι να πάω και για 19,9... Ωραία αφού ασχολείσαι δηλαδή με τον προγραμματισμό, που κολλάς; Διάβασε λίγο παραπάνω ρε παιδί μου να βγάλεις και πολύ καλά μόρια να έχεις πολλές επιλογές στο μηχανογραφικό. Το φροντιστήριο δεν το ξέρω, δεν γνωρίζω από Β.Π. , στα φροντιστήρια ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ πήγαινα εγώ, υπομονετικοί άνθρωποι όλοι τους αν σκεφτείς πόσο δε διάβαζα, μόνο μέσα στο κεφάλι δε μου τα βάλανε Εγώ πιστεύω ότι μόνο οι gamers θα έπρεπε να επιτρέπεται να σπουδάσουν game development. Θα βελτιωνόταν ο κόσμος μας. Καλά δεν αντιλέγω απλά δεν ήξερα κατά πόσο έχει αρχίσει να ασχολείται με προγραμματισμό για αυτό ρώτησα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.