Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα καθυστέρησης ήχου από μικρόφωνο σε ηχεία σε hp pavilion

scrolllock

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω έναν Hp Pavilion dv5 1145ev και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα: Όταν χρησιμοποιώ το πρόγραμμα quickplay της hp για να παίξω karaoke, υπάρχει καθυστέρηση της φωνής μου από το μικρόφωνο στα ηχεία. Το ίδιο ενοχλητικό πρόβλημα παρατηρείται και όταν προσπαθώ να ηχογραφήσω τη φωνή μου μέσω μικροφώνου με κάποιο άλλο πρόγραμμα, π.χ. audacity, δηλαδή ακούω τη φωνή μου από τα ηχεία του laptop με καθυστέρηση. Ο υπολογιστής τρέχει windows vista και έχω δοκιμάσει όλες τις πιθανές ρυθμίσεις ήχου από τον πίνακα ελέγχου. Δώστε μου τα φώτα σας παρακαλώ, αν έχετε αντιμετωπίσει ανάλογο πρόβλημα. Βρήκα κάπου στο internet έναν που είχε το ίδιο πρόβλημα σε έναν hp laptop, ο οποίος πρότεινε μία λύση με αλλαγή κάποιων τιμών στη registry, αλλά δυστυχώς ήταν γι άλλο μοντέλο. Αν τελικά δεν λυθεί το πρόβλημα, τι να κάνω; Να πάρω μία usb κάρτα ήχου;

Δημοσ.

Μεγάλο θέμα το μικρόφωνο και τα contexant audio devices στα HP, ειδικά στην σειρά pavilion dv 9xxx. Το είχα ψάξει όταν ήθελα να συνδέσω μικρόφωνο και καραόκε για τον junior. :-D

Λοιπόν: Καταρχήν αυτό το πρόβλημα το έχουν σχεδόν αποκλειστικά όσοι έχουν XP. Με τα Vista υπάρχουν μόνο 2-3 αναφορές.

Από ότι λένε στα φόρουμς δοκίμασε τα εξής:

1) Παλιότερους drivers. Και όχι μόνο τον αμέσως προηγούμενο, αλλά του 08/2006 περίπου (δεν ξέρω αν έχει τόσο παλιούς για το δικό σου).

2) Σβήσε από την διαχείριση συσκευών ΟΛΟΥΣ τους σχετικούς drivers που υπάρχουν και πρόσεξε μήπως έχεις διπλές καταχωρήσεις. Κάνε επανεκκίνηση και άφησε τα windows να κάνουν εγκατάσταση μόνα τους ή από το διαδίκτυο.

3) Ψάξε λίγο για τις επιλογές: Microphone boost και smart audio. Παίξε με τις επιλογές και μπορεί να σου εμφανιστούν "κουμπιά-επιλογές" τα οποία πριν ήταν γκρι και δεν μπορούσες να τα επιλέξεις. Και λέω παίξε γιατί έχω διαφορετικό HP από σένα με XP, δεν γνωρίζω ακριβώς τις επιλογές του δικού σου.

4) Εδώ δώσε βάση γιατί βοήθησε αρκετούς με XP:

Πήγαινε (πάντα βάση XP μιλάω, βρες τα αντίστοιχα στα Vista):

Sound properties, volume control, options properties, mixer device, επέλεξε contexant audio input, ok.

Στο καινούργιο παράθυρο (recording c) τσέκαρε την επιλογή wave out mix, ok. then click Ok.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να μην έχεις βάλει το μικρόφωνο στο βύσμα καθ όλη την διάρκεια της διαδικασίας.

5) Και τέλος, οι μετρημένοι στα δάχτυλα που αντιμετώπισαν το πρόβλημα και έχουν Vista, δοκίμασαν το εξής:

Control panel,sound settings, recording tab, microphone, properties, advanced tab, signal enhancements, αποεπέλεξε το "Enable Audio Enhancements". Επανεκκίνηση.

Κάποιοι δεν βρήκαν λύση, ούτε μετά από service στην HP. Αυτό που βοήθησε μερικούς είναι usb μικρόφωνο. Δεν ξέρω αν μπορείς να δανειστείς, αγοράσεις αλλά αξίζει τον κόπο. Στα dv 9xxx, όμως λειτουργούσε σωστά μόνο από τις usb της δεξιάς πλευράς του λαπτοπ :-D:lol: και με τους σωστούς drivers φυσικά. Ναι το ξέρω είναι για γέλια και για κλάματα.

Είναι πρωτοφανές και όλοι αναφέρονται ακόμα και σε hardware πρόβλημα.

Παρεμπιπτόντως, είσαι η dancer στα forum της HP; :-D

Μπήκα για να ξαναδώ αν υπάρχει κάποια εξέλιξη στα forum της HP και έπεσα πάνω σου. Αν σε ενοχλεί η αναφορά του nickname σου, πες μου να κάνω edit το παρών post.

Άρχισε τις δοκιμές και καλό κουράγιο...

Δημοσ.

Σ' ευχαριστώ πάααααρα πολύ για τις συμβουλές. Ναι, εγώ είμαι αυτή. Όπως βλέπεις ο καημός μου είναι μεγάλος και οποιαδήποτε βοήθεια είναι περισσότερο από ευπρόσδεκτη. :) Το nickname σε αυτό το φόρουμ ανήκει σε ένα φίλο μου που προσφέρθηκε να με βοηθήσει. Σ' ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου, προσπαθήσαμε να κάνουμε πράξη όσα έλεγες, αλλά δεν καταφέραμε πολλά δυστυχώς. Το πρόβλημα παραμένει. Μάλλον το καραόκε δε με θέλει... Ίσως η επόμενη κίνηση να είναι μία εξωτερική κάρτα ήχου. Τέλος πάντων και πάλι ευχαριστώ για τον τόσο κόπο. Νά σαι καλά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...