Προς το περιεχόμενο

Είναι εφικτή η "αντιπαροχή" σε εργολάβο του δικαιώματος συμ/χής μου σε πλειστηριασμό;

kelsk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι μέλος σε έναν οικοδομικό συνεταιρισμό απ' όπου έχω εδώ και χρόνια αγοράσει κάποιο οικόπεδο και στον οποίο δεν εισέρχονται πλέον νέα μέλη.

Διάβασα πρόσφατα ότι ο εν λόγω συνεταιρισμός προσκαλεί ενδιαφερόμενους-και μόνο μέλη του- σε συμμετοχή σε πλειστηριασμό οικοπέδου.

Αυτό που ήθελα να ρωτήαω είναι το εξής: Εγώ δεν έχω τα χρήματα για τη συμμετοχή, έχω όμως το δικαίωμα συμμετοχής. Μπορώ να προτείνω σε (γνωστό) εργολάβο να συμμετέχει άτυπα δίνοντας ο ίδιος τα χρήματα για την αγορά έτσι ώστε να φανεί ότι πάει σε μένα το οικόπεδο μετά την αγορά του (αν κατακυρωθεί φυσικά σ'εμάς) και να του το δώσω αντιπαροχή με αντάλλαγμα κάποιο οίκημα από όσα εκείνος θα οικοδομήσει στο εν λόγω οικόπεδο στο μέλλον;; Με άλλα λόγια, πόσο εφικτή θα ήταν μια τέτοια ιδέα, να "δώσω για αντιπαροχή" κατά κάποιον τρόπο το δικαίωμα που έχω για συμμετοχή σε πλειστηριασμό; Γίνεται κάτι τέτοιo;

Δημοσ.

Δηλαδη εσυ προτεινεις να πληρωσει ο κατασκευαστης για να παρεις εσυ το οικοπεδο και επειτα να σου δωσει και καποιο διαμερισμα μολις τα χτισει? Η δεν καταλαβα κατι καλα?

Δηλαδη βρισκεσαι με ενα διαμερισμα, εκχωρώντας ουσιαστικα μοναχα το δικαιωμα σου να συμμετεχεις στον πλειστηριασμο η εχεις σκοπο να του πληρωσεις και την αρχικη εισφορα του για να ερθει το οικοπεδο σε σενα?

Δημοσ.
Δηλαδη εσυ προτεινεις να πληρωσει ο κατασκευαστης για να παρεις εσυ το οικοπεδο και επειτα να σου δωσει και καποιο διαμερισμα μολις τα χτισει? Η δεν καταλαβα κατι καλα?

Ακριβώς. Απλά ρωτάω αν όλα αυτά -εικονικά πάντα- μπορούν να γίνουν προφανώς με γνωστό μου εργολάβο με άτυπες συμφωνίες μεταξύ μας. Να του το πρότεινα δηλαδή ή όχι;;

Δημοσ.

Καποια πραγματα, επειδη τωρα ξεμπλεκουμε απο κατι αντιπαροχες σε 2 πολυκατοικιες.

1ον.Οι κατασκευαστες δεν εχουν ρευστο. Δουλευουν κυριως με δανεια. Επομενως δεν προκειται ποτε κανενας να σου δανεισει λεφτα.

2ον.Για να σου δωσει δανειο για να παρεις κατι στ' ονομα σου, πρεπει να ειναι πολυ αφελης. Εκτος αν εχεις καποιο κατασκευαστη μεσα στην οικογενεια σου, οποτε υπαρχει εμπιστοσυνη.

3ον.Για να δεχτει να σου δανεισει και να σου δωσει και απο τα διαμερισματα και να πληρωσει εξ ολοκληρου και το κοστος κατασκευης, θα πρεπει να ειναι η προσφορα του αιωνα. Ειδικα στις μερες μας που εχουν βαρεσει κανονια με κατασκευαστες και που υπαρχουν αδιαθετα διαμερισματα παντου(θα φριξεις αν ακουσεις τι γινεται). Αλλιως το κερδος θα ναι πολυ μικρο για το ρισκο που θ αναλαβει.

Επομενως για μενα το μονο π μπορεις να κανεις ειναι να παρεις ενα δανειο απο τραπεζα και μετα να διαπραγματευτεις μια αντιπαροχη(αν και δεν ξερω το κατα ποσο δικαιουσαι να θετεις προς αντιπαροχη υποθηκευμενο οικοπεδο). Αλλα δε νομιζω να σ ενδιαφερει και τοσο αυτη η προοπτικη..

Ακριβώς. Απλά ρωτάω αν όλα αυτά -εικονικά πάντα- μπορούν να γίνουν προφανώς με γνωστό μου εργολάβο με άτυπες συμφωνίες μεταξύ μας. Να του το πρότεινα δηλαδή ή όχι;;

Μα τι συμφερον θα χει αυτος?? Δε δουλευουν με τετοια ποσοστα κερδους οι κατασκευαστες!! Ο δικος σ θα μπει κ μεσα!

Υπολογιζε γυρω στο 30-35% του οικοπεδου σε τετραγωνικα να δινουν στον αντιπαρουχο για τα εκτος κεντρου και μεχρι και 60% για εξαιρετικες περιπτωσεις.

Το μονο που μπορεις να κανεις, οπως το βλεπω εγω, ειναι να τον ρωτησεις ευθυς εξ' αρχης αν ενδιαφερεται για το οικοπεδο και μετα εσυ με καποιο τροπο να το αγορασεις.

Η αν τον ενδιαφερει και εσυ δεν μπορεις να το αγορασεις, να του κανεις την εξυπηρετηση και να σου δωσει 2-3 χιλ για μεσιτια. Αλλα δεν νομιζω να σ εμπιστευτει.

Γενικα το ζητημα της αντιπαροχης ειναι πολυ επιφοβο.

Γιατι και να παρεις καινουριο διαμερισμα εχεις να πληρωνεις συνδεσεις κανα 3χιλιαρο συν αν δεν αποτελει πρωτη κατοικια ενα νεο χαρατσι της εφοριας, φπα επι της αντικειμενικης δηλ κανα 10χιλιαρο στην καλυτερη.

Είμαι μέλος σε έναν οικοδομικό συνεταιρισμό απ' όπου έχω εδώ και χρόνια αγοράσει κάποιο οικόπεδο και στον οποίο δεν εισέρχονται πλέον νέα μέλη.

Διάβασα πρόσφατα ότι ο εν λόγω συνεταιρισμός προσκαλεί ενδιαφερόμενους-και μόνο μέλη του- σε συμμετοχή σε πλειστηριασμό οικοπέδου.

Αυτό που ήθελα να ρωτήαω είναι το εξής: Εγώ δεν έχω τα χρήματα για τη συμμετοχή, έχω όμως το δικαίωμα συμμετοχής. Μπορώ να προτείνω σε (γνωστό) εργολάβο να συμμετέχει άτυπα δίνοντας ο ίδιος τα χρήματα για την αγορά έτσι ώστε να φανεί ότι πάει σε μένα το οικόπεδο μετά την αγορά του (αν κατακυρωθεί φυσικά σ'εμάς) και να του το δώσω αντιπαροχή με αντάλλαγμα κάποιο οίκημα από όσα εκείνος θα οικοδομήσει στο εν λόγω οικόπεδο στο μέλλον;; Με άλλα λόγια, πόσο εφικτή θα ήταν μια τέτοια ιδέα, να "δώσω για αντιπαροχή" κατά κάποιον τρόπο το δικαίωμα που έχω για συμμετοχή σε πλειστηριασμό; Γίνεται κάτι τέτοιo;

Αξιζει το οικοπεδο τοσο πολυ?? Κανε μια περιγραφη

Δημοσ.

Υποτίθεται ότι είναι σε περιοχή φιλέτο και με λίγα χρήματα εκκίνησης (=αντικειμενική αξία). Πάντως σ'ευχαριστώ πολύ. Ομολογώ ότι με κάλυψες. Όπως μου τα είπες, μάλλον άκυρο το βλέπω κι εγώ.

Δημοσ.

Κοιτα απο την αλλη δε χανεις τπτ απο μια ερωτηση..και αν ενδιαφερεται μπορεις και στη χειροτερη να βγαλεις και μια μεσιτια 2χιλιαρικα...Παντως αν αξιζει το οικοπεδο και ειναι σε χαμηλη τιμη, πηγαινε μαζι του απλα να το δειτε για να καταλαβεις τι προθεσεις εχει.

Αλλα να σου πληρωσει το οικοπεδο, να σου δωσει και διαμερισμα, δε γινεται με τπτ..Εκτος και αν μιλουσαμε για κανα παραθαλασσιο οικοπεδο σε νησι η κτ παρομοιο.

Δημοσ.

Γιατι δεν δοκιμαζεις να μιλήσεις με καποιον εργολαβο?Το ποιο πιθανο ειναι να σου προτείνει να αγοράσει μετα αυτός το οικόπεδο σε καποια υψηλοτερη τιμή οπότε παλι κερδισμενος εισαι. Αλλοιως να το πάρει με το συστημα της αντιπαροχης καπως περιεργο ακουγεται, αλλα ακόμα και αν το κάνει σιγουτα οι οροι θα είναι χειρότεροι απο το αν το αγόραζες εσύ. Με διαπραγματευσεις και μια σωστή αποψη απο δικηγορό κάποια ακρη ισως βγαλεις.

Δημοσ.

το ακουσαμε κ αυτο.αν δεν εχουν οι εργολαβοι λεφτα ποιοι εχουν?κ ολα απουλητα να μεινουν δεν εχουν αναγκη.φτανει να μην ειναι η 1η τους πολ/κια που χτιζουν.

-----

ολα εξαρτωνται απο το οικοπεδο.ποσα τμ ειναι οικοδομησιμα,ποσο πουλιουνται μεζονετες ή πολ/κιες αν χτιζονται κτλ..

Δημοσ.
το ακουσαμε κ αυτο.αν δεν εχουν οι εργολαβοι λεφτα ποιοι εχουν?κ ολα απουλητα να μεινουν δεν εχουν αναγκη.φτανει να μην ειναι η 1η τους πολ/κια που χτιζουν.

-----

ολα εξαρτωνται απο το οικοπεδο.ποσα τμ ειναι οικοδομησιμα,ποσο πουλιουνται μεζονετες ή πολ/κιες αν χτιζονται κτλ..

Κ ομως κανεις λαθος. Το τι κανονια εχουν βαρεσει στην αγορα δεν εχεις ιδεα.

Απο κει και περα καποιος να παρει διαμερισμα τσαμπε, με μονη παραχωρηση εκ μερους του το δικαιωμα να λαβει μερος σε εναν πλειστηριασμο, ειναι σεναριο θερινης νυκτος.

Δημοσ.

Μπορω να σου στειλω για εναν που εχει αδιαθετα διαμερισματα αξιας 2.000.000 ευρω, για εναν αλλο εργολαβο που εφαγε τις προκαταβολες και τωρα βρισκεται στην Βραζιλια, οπως επισης και για τον προεδρο της Ολυμπια, ιδιοκτητη της lamco, που εχει βαρεσει διαλυση και χρωσταει και της Μιχαλους..Καλο ειναι να ακουμε για να μαθαινουμε και καποια πραγματα που δεν γνωριζουμε.

Δημοσ.

Το οτι η αγορα στις οικοδομες ειναι τελειως σκ@τ@ και δεν κινειται τιποτε, αυτο ειναι δεδομενο. Αλλα θεωρω οτι οταν μια εταιρια εχει ριξει 1.5 εκατομυρια (ωστε οντως να βγαλει 2 μυρια) για ακινητα, και δεν εχει τουλαχιστον μισο μυριο για να συντηρηθει σε αυτη την κριση, καλα να παθει.

Κανονι δε βαρας ετσι ευκολα, και ειδικα απο τη στιγμη που εχεις τοσα ακινητα. Τα ριχνεις στην τελικη στην αγορα, στο κοστος και ησυχαζεις. Εκτος και αν με τη λεξη κανονι, θεωρουμε, οτι "πηρα τα λεφτα και τρεχω" . Εκει ναι θα συμφωνησω απολυτα. Τετοιοι "κυριοι" οι οποιοι βαρεσαν διαλυση (αλλα τα λεφτα τα τσεπωσαν), και χρωστανε οντως ακομη και στον περιπτερα, υπαρχουν δεκαδες, και δυστυχως ειναι αυτοι που περνανε καλυτερα απο ολους μας, και δεν τους μιλαει και κανενας...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...