pagratios Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Έχω το λάπτοπ που αναφέρω και δεν ξέρω πως να βάλω το bluetooth όπως και το wi-fi. Όπως επίσης δεν πρέπει να έχουν γίνει install οι driver της intel κάρτα γραφικών Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PrimitiveSix Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 μπορείς να πείς αναλυτικά ποιός είναι ο bluetooth αντάπτοράς σου και το wi-fi ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 για το wifi http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-973937.html οι προσπάθειες κάποιου στο "λαπτόπ" σου http://www.hannay.de/index.php?option=com_content&task=view&id=2&Itemid=9 και απο HP https://wiki.edubuntu.org/LaptopTestingTeam/HPNC6120 . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Υπαρχει μια περιπτωση, αν το ασυρματο και το bluetooth ανοιγουν απο το ιδιο κουμπι ή διακοπτη, o network manager να αποφασιζει ποιο απο τα δυο θα δουλεψει, λανθασμενα παντα. Βγαλτον και βαλε κατι σωστο. Κανε ενα >lspci | grep Wireless να δουμε τι καρτα εχεις και ποιο module θες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pagratios Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Και τα 2 ανοίγουν από το ίδιο κουμπί που το πατάω και δεν ανοίγει κανένα! Και με την εντπολή μου έβγαλε 02:04.0 Network controller: Intel Corporation PRO/Wireless 2200BG [Calexico2] Network Connection (rev 05) Κατάφερα μόνο το κουμπί για τον ήχο αλλά δεν λειτουργεί όταν έχω ηχεία πάνω Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Το module που χρειαζεται για να δουλεψει η καρτα σου ειναι το ipw2200, ειναι μεσα στον πυρηνα και λογικα ειναι φορτωμενο αυτη τη στιγμη. Για να το δεις και να σιγουτευτεις, κανε ενα >lsmod | grep ipw2200 και ενα >sudo iwlist scan για να δεις οτι σκαναρει, αρα δουλευει, και οτι εχεις ενα interface-πατεριτσα του network manager, το wmaster0. Αρα το προβλημα ως εδω ειναι ο network manager. Βγαλτον και βαλε wicd ή network-config ή gnome-network-admin. Οδηγιες για το wicd εδω, οπου λεει hardy εσυ βαζεις intrepid. Τα αλλα υπαρχουν απλα μεσα στο repo και μπαινουν ειτε απο το synaptic, ειτε με το apt. >sudo apt-get install gnome-network-admin sudo apt-get autoremove network-manager --purge Να εχεις στο νου σου οτι με την αφαιρεση του network manager θα κοπει οποιαδηποτε συνδεση δικτυου εχεις ενεργη εκεινη τη στιγμη και πρεπει να την κανεις παλι απο το προγραμμα που μολις εβαλες. Μετα απο αυτα, οι δρομοι bluetooth και ασυρματου χωριζουν και τα διαχειριζεσαι απο το αναλογο προγραμμα του gnome για το καθενα. Εξακολουθουν να ανοιγουν απο το ιδιο πληκτρο Για τον ηχο... Υπο την προυποθεση οτι δουλευεις με alsa μονο (System > Preferences > Sound > Γυρνας τα παντα στο alsa και πατας ok), κανεις τα παρακατω βηματα. 1) Βρισκεις ποιο τσιπακι ακριβως αναλαμβανει την αναπαραγωγη του ηχου. >cat /proc/asound/card0/codec#* | grep Codec Θα σου βγαλει κατι σαν αυτο >jim@lenny:~$cat /proc/asound/card0/codec#* | grep Codec [b]Codec: Realtek ALC885[/b] 2) Πας στην μεγαααλη λιστα των παραμετρων εδω και βρισκεις μεσα εκει το τσιπακι σου. 3) Βρισκεις ποιο layout ταιριαζει καλυτερα σε αυτο που βλεπεις στο laptop σου. Σε μενα πχ ειναι ALC882/8853stack-dig 3-jack with SPDIF I/O 6stack-dig 6-jack digital with SPDIF I/O arima Arima W820Di1 targa Targa T8, MSI-1049 T8 asus-a7j ASUS A7J asus-a7m ASUS A7M macpro MacPro support mbp3 Macbook Pro rev3 imac24 iMac 24'' with jack detection w2jc ASUS W2JC auto auto-config reading BIOS (default) 4) Ανοιγεις το /etc/modprobe.d/alsa-base και προσθετεις την παρακατω γραμμη, πχ για μενα >options snd-hda-intel [b]6stack-dig[/b] σωζεις, κλεινεις και επανεκκινεις. Συγγνωμη που δεν απαντησα νωριτερα, αλλα ειχα ενα κεφαλι καζανι... απο τα τσιπουρα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pagratios Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Βασικά για τις 2 πρώτες εντολές μου έβγαλε >ipw2200 151244 0 ieee80211 38088 1 ipw2200 >lo Interface doesn't support scanning. eth0 Interface doesn't support scanning. eth1 No scan results pan0 Interface doesn't support scanning. Ενώ έκανα το πρώτο κομμάτι για την εγκατάσταση του wicd δεν έχει γίνει εγκατάσταση και δεν υπάρχει στα πρόγράμματα προς εγκατάσαση Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Μπορεις να μπεις στο ιντερνετ ενσυρματα? Η εγκατασταση του wicd εβγαλε καποιο σφαλμα ή εγινε κατι μετα την εγκατασταση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pagratios Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Μου πέταξε κάποιο σφάλμα με κάποιον E: αλλά δεν έχω κάτι πάνω! Και το έκανα με ενσύραμτη σύνδεση Τα γύρισα όλα σε alsa αλλά δεν υπάρχει το /proc/asound/card0/codec#* ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:22 ---------- Κάτι γίνεται με το ασύρματο!!!!Δεν λέει να μπει το wicd ενώ του έχω κάνει format!Με συνέπεια να μην έχω ασύρματο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BonJovi1000 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 δεν εχω καταλαβει?δεν ακους ηχο καθολου?ποιο ειναι το προβλημα σου στον ηχο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pagratios Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 30 Μαρτίου 2009 Ο ήχος είναι οκ! Το wi-fi έχει πρόβλημα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Τον network manager τον εβγαλες για να βαλεις κατι απο τα υπολοιπα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pagratios Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δεν τον έβγαλα γιατί δεν έβρισκα τον wicd να τον κάνω install και μετά να κάνω τον by default manager unistall Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Ενσυρματη συνδεση εχεις? Οχι με τον network manager κλπ. Να μπορεις να βαλεις καλωδιο απο το router ως το laptop σου εννοω, και φυσικα να δουλευει στο linux η καρτα δικτυου. Αν ναι, απλα κανεις μια μικροαλλαγη στο /etc/network/interfaces για να παρει ip μεσω dhcp και να σε απαλαξει απο οποιονδηποτε network manager και συνδεεσαι για να βαλεις το wicd. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pagratios Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 31 Μαρτίου 2009 Δίπλα στο router είμαι!Δεν ήξερα ότι έκανε σύνδεση και χωρίς το manager Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.