blademyc Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Από την προηγούμενη τετάρτη έκανα φορματ γιατί είχα υποψίες ίου και είχε έρθει και ο καιρός του. Ακολούθως εγκατέστησα και μερικά προγράμματα που πάντα χρησιμοποιούσα... Από την πρώτη μέρα εντόπισα ένα άγνωστο αρχείο (odojo.dll) να τρέχει με τον explorer, σήμερα το antivirus μου το βρήκε σαν ιό !!! c:\windows\system32\odojo.dll - a variant of Win32/Rootkit.Podnuha.NCB trojan Μου λέει οτι θέλει επανεκκίνησή για να τον σβήσει αλλά δεν τα καταφέρνει και αυτό επαναλαμβάνετε... Δοκίμασα να τον σβήσω σε ασφαλή λειτουργιά τίποτα. από την registry τίποτα δε σβήνει. Δεν ξέρω και πόσο επικίνδυνο είναι !!! Καμια ιδεα ???
the_eye Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Άλλαξε antivirus αυτό που έχεις είναι για τα μπάζα, δεν μπορεί να σβήσει έναν ιό.
blademyc Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Θεωρώ το eset ένα από τα ποιο αξιόπιστα συστήματα.... με έχει βγάλει πολλές φορές ασπροπρόσωπο δεν θα βιαστώ να το αλλάξω. Κάποια άλλη ιδέα ούτως h άλλος έχω δοκιμάσει 3 antispyware αλλα τίποτα δεν τον βρίσκουν καθόλου (avg - adware - zonealarm)
Physics_Rulez Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 με το unlocker δε σβήνει; Τι antivirus έχεις;;; μη μου πεις οτι έχεις... Nod... 32 Ωχ, με πρόλαβες. Ήταν αναμενόμενο. Αν θές free βάλε antivir. Αν θές να αγοράσεις βάλε kaspersky. Θεωρώ το eset ένα από τα ποιο αξιόπιστα συστήματα.... με έχει βγάλει πολλές φορές ασπροπρόσωπο δεν θα βιαστώ να το αλλάξω. Κακώς το θεωρείς αγαπητέ. Με τί κριτήρια το θεωρείτε όλοι αξιόπιστο;;; Αφού στην πράξη απλά είναι σαν να μην υπάρχει!!!! Θα τρελαθώ με αυτό το κωλοπρόγραμμα. Σε πρώτη φάση βάλε ένα trial του kaspersky να τον σβήσει.
blademyc Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Αν θές να αγοράσεις βάλε kaspersky.Σε πρώτη φάση βάλε ένα trial του kaspersky να τον σβήσει. Το έβαλα σε portble αλλά δεν το βρήκε καθόλου σαν ιό...
flik Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Αν δεν σβήνει με ασφαλή λειτουργία, μπορείς να δοκιμάσεις αν το αναγνωρίζει το avast ή το norton μέσω του virustotal (μάλλον θα το βλέπουν και τα δύο), και μετά να βάλεις το avast να κάνει σάρωση κατα την εκκίνηση, ή να βάλεις το norton το οποίο όταν βρίσκει κάτι, σου λέει επανεκκίνηση, και κατα ατην επανεκκίνηση το σβήνει, πριν ξεκινήσει το λειτουργικό σύστημα. Κάτι σαν του avast. Αν το αναγνωρίσει το avast τότε σίγουρα θα το αφαιρέσει....
Physics_Rulez Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Το έβαλα σε portble αλλά δεν το βρήκε καθόλου σαν ιό... portable? Anyway, μπορείς να το ανεβάσεις στο http://www.virustotal.com/ όπως λέει ο φίλος και να κάνεις έλεγχο.
blademyc Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Ξεκίνησα το pc με ενα bootable cd windows miniPE και μετά το διεγραψα απλά. Τέλος καλό όλα καλά !!!! Έμεινα με την απορία αν μου έχει κάνει καμιά ζημιά αλλά όλα δουλεύουν καλά !!! Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και τις απαντήσεις σας.
aris kotsos Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Φίλε μου ακριβώς το ίδιο πρόβλημα είχα μετά που έκανα φορμάτ.Μόνο μία λύση υπάρχει και αυτή είναι να ξανακάνεις φορμάτ.Τον υπολογιστή μου τον είχα έτσι περίπου 6 μήνες το ότι είχα δοκιμάσει δεν περιγράφεται.Ξανακάνε φορμάτ. Εσύ έκανες φορμάτ η το πηγες το pc σε τεχνικο?
the_eye Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Ξεκίνησα το pc με ενα bootable cd windows miniPE και μετά το διεγραψα απλά. Τέλος καλό όλα καλά !!!!Έμεινα με την απορία αν μου έχει κάνει καμιά ζημιά αλλά όλα δουλεύουν καλά !!! Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας και τις απαντήσεις σας. Rootkit είναι ο ιός που μπορεί κάποιος να εκτελέσει εργασίες στο pc σαν να είσουν εσύ. Φυσικά μπορεί να σου διαβάζει αρχείο και τα λοιπά και εσύ να πάρεις χαμπάρι τίποτα. Γενικά δεν είναι ιος που κάνει ζημιά απλά δουλεύει αθόρυβα για να κάνει ότι θέλει αυτός που τον χειρίζεται. Μπορεί να στέλνει spam και γενικά οτιδήποτε.
blademyc Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 .Ξανακάνε φορμάτ.Εσύ έκανες φορμάτ η το πηγες το pc σε τεχνικο? Φίλε μου αυτό ήταν το πρώτο που σκέφτηκα να κάνω αλλά τελικά καθάρισα και το γλίτωσα το φορματ !!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.