grabt03 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Αγαπητέ φίλε diabibas, Μιας που έκανες κι εσύ τον κόπο να δώσεις τη δική σου εκδοχή για τα γεγονότα, αλλά με (τουλάχιστον) άκομψους χαρακτηρισμούς και αοριστολογίες, και παρότι ο φίλος Σωτήρης είχε την ευγενή καλοσύνη να επικοινωνήσει τηλεφωνικά μαζί μου (καθότι κι αυτός -όπως κι εσύ- θεώρησε πως παρεξηγήθηκα επειδή ήθελα διακαώς ένα router και απλά δεν πρόλαβα να το "χτυπήσω" έγκαιρα) και αποφασίσαμε από κοινού να μη δοθεί περαιτέρω συνέχεια, αισθάνομαι την ανάγκη να γράψω δυο τελευταίες κουβέντες, προκειμένου να αποσαφηνίσω πλήρως τη θέση μου για το συγκεκριμένο θέμα. Κατ' αρχάς, επειδή κατηγορήθηκα για ΚΑΤΙΝΙΑ σε προηγούμενο post από άλλο μέλος του forum και για ΚΡΑΞΙΜΟ από εσένα τον ίδιο, έχω να δηλώσω δημόσια και απερίφραστα ότι ουδέποτε στη ζωή μου υπήρξα ΚΑΤΙΝΑ ή ΚΑΡΑΚΑΞΑ και αν η κατάθεση της γνώμης και της σκέψης μου στα μέλη μιας ελεύθερης, ανοικτής και δημοκρατικώς λειτουργούσης κοινότητας, όπως το insomnia.gr, χαρακτηρίζεται από μερικούς ως ΚΑΤΙΝΙΑ ή ΚΡΑΞΙΜΟ, τότε θα πρέπει ΟΛΟΙ οι συμμετέχοντες σε αυτό το forum να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας σχετικά με τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα της ελευθερίας του λόγου, της σκέψης και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών. Αυτά όσον αφορά στο θεωρητικό υπόβαθρο των όσων αναφέρθηκαν από εμένα στις προηγούμενες δημοσιεύσεις μου και στον τρόπο που εκλήφθηκαν (και χαρακτηρίστηκαν) από τους φίλους diabibas και washcloud. Επί του πρακτέου τώρα: Η συγκεκριμένη πράξη δωρεάς βρέθηκε στο στόχαστρο για συγκυριακούς λόγους και όχι γιατί έχω κάτι με τους φίλους sotos 1 και diabibas. Τουναντίον μάλιστα, δεν γνωρίζω προσωπικά κανέναν από τους δύο, ενώ για τον φίλο sotos 1 έχω να πω ότι εκτίμησα ιδιαίτερα την κίνησή του να μου τηλεφωνήσει και να μου δώσει κάποιες περαιτέρω διευκρινήσεις, καθώς δεν το απαίτησα ποτέ και ο ίδιος δεν είχε καμία υποχρέωση να το κάνει. Η αρχική μου σκέψη είχε να κάνει με μια FAIR USE POLICY που θα έπρεπε να τηρούμε όλοι μαζί και ο καθένας μας ξεχωριστά όσον αφορά στο κομμάτι των δωρεών, η οποία θα πρέπει να βασίζεται επάνω στις αρχές του αλτρουισμού και του ουμανισμού, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και ο φίλος diabibas στο μήνυμά του. Και ανέφερα ότι: ... θα πρότεινα οι διαχειριστές του συγκεκριμένου νήματος να θεσπίσουν κανόνες οι οποίοι θα διασφαλίζουν τη μεγαλύτερη δυνατή διασπορά των προς δωρεά αντικειμένων (τουλάχιστον των ομοειδών) σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη του forum, αφού φαίνεται ότι από μόνοι μας δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε πράξεις αυτορύθμισης. Όπως βλέπετε κύριοι, η αναφορά μου συμπεριλαμβάνει όλους τους ενεργά συμμετέχοντες στο παρόν forum, μηδέ εμού εξαιρουμένου! Κι όμως, αυτή μου η παραίνεση προς τα μέλη και τους συντονιστές του forum πήρε άλλες διαστάσεις και χαρακτηρίστηκε ως ΚΡΑΞΙΜΟ και ΚΑΤΙΝΙΑ και συνδέθηκε άμεσα με την πράξη δωρεάς που έφερα ως παράδειγμα (και στην οποία ενεπλάκην τρόπον τινά και ο ίδιος) για να τεκμηριώσω την ανάγκη δημιουργίας μιας FAIR USE POLICY και τήρησής της από όλα τα μέλη που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο νήμα του "Μην πετάτε τίποτα! Χαρίστε το εδώ!". Επίσης, καθώς δεν είχα πρακτικά κανένα πρόβλημα με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε από τα δύο εμπλεκόμενα μέλη της προαναφερθείσης συναλλαγής, αλλά η ένστασή μου αφορούσε ξεκαθαρά στη νοοτροπία ορισμένων να "καβατζώνουν" ό,τι πετυχαίνουν να προσφέρεται εδώ (και ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ φυσικά στον diabibas ο οποίος, όπως αναφέρει -και δεν έχω κανέναν απολύτως λόγο να τον αμφισβητήσω, ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ) δεν αντιλαμβάνομαι για ποιον λόγο θα όφειλα να επικοινωνήσω μαζί του και να του ζητήσω εξηγήσεις για τη συναλλαγή. Ελεύθεροι άνθρωποι είμαστε και έχουμε κάθε δικαίωμα να επιλέξουμε που θα χαρίσουμε τι και με ποιους όρους. Πρόκειται για μια ιδιωτική συναλλαγή, τους όρους της οποίας θέτει ο δωρητής και αποδέχεται η κοινότητα. Ο φίλος grabt03 εδώ μα αναφέρει το παράδειγμα της αδελφούλας του. Ο ίδιος αναφέρει πως σε γεννόμενη προσφορά 3 mp3 player δε θα τα έπαιρνε, δε μας αναφέρεις όμως φίλε μου αν πρόσφερε κάποιος 2 Mp3 player αν θα τα έπαιρνες ή όχι. Επίσης θα έπρεπε να εξηγήσεις και γιατί τα θέλεις? (Σύμφωνα με το δικό σου κανόνα ηθικής και συνεισφοράς στον συνάνθρωπο.) Αλλά ότι και να αναφέρεις αν θα έπαιρνες 1 ή 2 ή 3, είναι εντελώς υποθετικό. Όπως υποθετικό είναι να μας πεις ότι ΑΝ έβρισκες μια βαλίτσα με 500.000ευρώ ΘΑ την επέστρεφες. Με τα ανωτέρω υποθετικά σενάρια που εκφράστηκαν από τον φίλο diabibas, κίνηση της οποίας τη σκοπιμότητα δυσκολεύομαι να αντιληφθώ και να κατανοήσω, δεν θεωρώ πως υπάρχει κάποιος λόγος να ασχοληθώ, καθώς μάλλον είναι πιο off-topic κι απ' το off-topic! Οπότε, μετά από αυτή την τελευταία μου παρέμβαση θα συμφωνήσω με τον φίλο sotos 1 To θεμα το εξαντλησαμε απο ολες της πλευρες τα πραγματα εγιναν οπως τα αναφερει ο φιλος diabibas μιλησα και με τον φιλο gradt03 και το θεμα εκλεισε με της απαραιτητες διευκρινησης και θα κλείσω το θέμα εδώ...
washcloud Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 ...μιας κι εγώ -κατά παλαιά προσφιλή μου συνήθεια- ανακατεύτηκα στο εν λόγω ζήτημα, να πω κάποια ακόμα πράγματα (αν και χθες χαράματα, μετά τα τελευταία μας ποστ, θεώρησα ότι δεν έχουμε άλλα να πούμε) : Φίλε grabt03 , αν είσαι λάτρης των Αστερίξ, θυμίσου λίγο τί επιπτώσεις είχε η παρουσία του Ρωμαίου ονόματι Διασπαστίξ, στο τεύχος "η Διχόνοια". Διότι νομίζω ότι "εκεί που ήταν όλα καλά κι ωραία", λειτούργησες ακριβώς έτσι με το αρχικό σου ποστ - εν αγνοία σου πιστεύω (αυθορμήτως δηλαδή, κι όχι βάσει "δόλου") Εξηγώ : ήταν ένα πόστ, που ενώ στον Achilles! φάνηκε "ευγενικό κι αθώο",,,,,,εμένα (και όχι μόνο μάλλον, αλλά εγώ "ασχολήθηκα" περισσότερο) κάπου με τσίγκλησε, για τους λόγους που αμέσως παρέθεσα : α) δεν έχω παρατηρήσει το φαινόμενο που περιέγραφες ("υπερβολική ζήτηση"), παρακολουθώντας τόσο καιρό το thread. Άρα μάλλον "πολύ εύκολα" βγήκες και το "στηλίτευσες". β) ο "πιό πιθανός" λόγος για να το κάνει κανείς αυτό, θα ήταν απλά να έχει "τσουχτεί" όπως έγραψα. Και τέτοια αίσθηση μου άφησε το αρχικό σου ποστ, και νομίζω όχι μόνο σε 'μένα - άρα δεν είμαι υπερβολικός όσον αφορά αυτή την "αίσθηση". Καπνό είδα, γιατί μάλλον υπήρχε φωτιά, κι όχι γιατί τη φαντάστηκα. γ) προσωπικά έχω πολύ διαφορετική γνώμη από τη δική σου, για την "πολιτική δωρεών" που αναφέρεις. Και συγκεκριμένα θεωρώ ότι είναι πολύ λάθος, ενώ θα μπορούσες να βρεις καλή χρήση και για τα δύο ρούτερ, προτιμάς να "ζητήσεις" το ένα. Θα μπορούσε αυτός που θα λάβει το έτερον να το κάνει κομματάκια και ν' ανεβάσει βιντεάκι στο utube με τίτλο " how to reset yr router". Oπότε από τη στιγμή που εσύ θα το προόριζες για την σωστή του χρήση που λέγαμε, πιθανώς να έκανες μαλακία που δεν το ζήτησες. Κοντολογίς, ο καθ' ένας είναι υπεύθυνος για το τί θα το κάνει, και ούτε εσύ θα τον κάνεις "υπευθυνότερο" με το "παραδειγματικό ποστ σου", ούτε η διαχείριση μπορεί να τρέχει από πίσω του για κανένα μήνα να δει τί κατάληξη είχε. Καλώς-κακώς, έτσι έχουν τα πράγματα, και ο μοναδικός που φαίνεται να του πέφτει λόγος, είναι ο δωρητής, όσον αφορά το πού θα καταλήξει η δωρεά του (ο οποίος δε το μόνο που μπορεί να κάνει, εφ' όσον το επιθυμεί, είναι να μπει σε μια μάλλον ψυχοφθόρα διαδικασία, του στυλ να "κρίνει", αφήνοντας να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα, και να "ξεσκαρτάρει" τα pm που θα δεχτεί. Μία λογική βέβαια λέει, και δε μου φαίνεται καθόλου κακή, "παιδιά, όποιος πρόλαβε, τον κύριον είδε". Διότι μπαίνουν 1002 παράγοντες, και το "σύστημα" γίνεται χαοτικό, για να μπορέσει κάποιος να φανεί "όσο πιο ακριβοδίκαιος γίνεται". Για 'μένα και να το δει έτσι, σωστός είναι, και να το δει "ψάξιμο", πάλι σωστός είναι.) δ) ..κάτι που δεν ανέφερα χθες, λόγω "διακριτικότητας", όχι ότι δε μ' ενόχλησε μια ιδέα όμως (για την ακρίβεια ήταν ένα επιπλέον τσίγκλισμα, μετα τους πρώτους 3 λόγους), είναι η αναφορά σου στη διαχείριση, ενώ είναι νομίζω προφανές "το πόσο λόγος της πέφτει/οφείλει να της πέφτει/και έχει στην τελική φροντίσει να της πέφτει", όσον αφορά "παρέμβαση" με μία "πολιτική διακινήσεως των δωρεών". Αν τα προηγούμενα ήταν καλός λόγος αντίθεσης με τη θέση σου, το συγκεκριμένο ήταν για 'μενα καλός λόγος ενόχλησης - άσε που επίσης φάνηκε ολίγον τί ως "χάσαμε πάλι στο ματς....τί κάνει η αστυνομία!" ( ! ) (...) ε) ...κάτι που επίσης δεν ανέφερα χθες, αλλά το κάνω σήμερα, είναι η...επίσης ενοχλητική τάση να παραθέτεις ενίοτε στα ποστ σου link που οδηγεί στην home page του παρόντος φόρουμ Γιατί διαόλε χρειαζόμαστε να πάμε στην home page, του φόρουμ που βρισκόμαστε ; Για να μην ξεχνιόμαστε ; Insomnia.gr εδώ, Insomnia.gr εκεί, Insomnia.gr παραπέρα...και με bold κι όλας (δε θέλω καν να τσεκάρω τα ποστ σου, γιατί αν διαπιστώσω ότι υπάρχει το link σε κάθε ένα από αυτά, για τουλάχιστον μία φορά, θα...βιδωθώ ). ΑΝ δε με καταλαβαίνεις, να σου πω ότι ένιωσα περίπου όπως όταν βλέπω κάποιον να "φωνάζει" με caps. Και είμαι σίγουρος ότι το συγκεκριμένο χτύπησε και σε άλλα εκτός των δικών μου, μάτια, απλά...δεν αναφέρθηκε κανείς. Λεπτολόγος επίσης να σε διαβεβαιώσω ότι ναι είμαι (όχι ότι είπες κάτι τέτοιο για 'μενα..μόνος μου το αναγνωρίζω), και σχολιαστίκας, δε λέω, και έχω διυλίσει πολλούς κώνωπες κι έχω επίσης αντίστοιχα καταπιεί πολλές καμήλους στη ζωή μου, αλλά δεν είμαι "δύσκολος" : τουναντίον είμαι γενικά ανεκτικός, οπότε σε διαβεβαιώ ότι τα πράγματα από μεριά σου φανήκανε όπως σου τα λέω... στ) ..στο ίδιο μοτίβο, η αναφορά σου σε "κουλτούρες" "διαπαιδαγωγήσεις" και παρεμφερή, ήταν υπερβολική, δε χρειαζόταν βρ' αδερφέ, και συνέβαλε στο να "δυναμιτίσει" την κατάσταση (αυτό βέβαια το είχα ήδη αναφέρει και στο 1ο μου ποστ) Στο ίδιο και...χειρότερο πάλι στυλ, ήταν και αυτό το σημερινό : τότε θα πρέπει ΟΛΟΙ οι συμμετέχοντες σε αυτό το forum να αναθεωρήσουμε τις απόψεις μας σχετικά με τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα της ελευθερίας του λόγου' date=' της σκέψης και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών.[/quote'] Περαιτέρω σχολιασμό δε νομίζω να χρειάζεται αυτό, νομίζω έγινα ήδη αντιληπτός πόσο άκαιρες είναι τέτοιες "δηλωσάρες", και "πού το πάνε" το "ζήτημα"... Μ' άλλα λόγια φίλε grabt03, έκανες στην πράξη την τρίχα τριχιά, σχεδόν δημιούργησες θέμα εκ του μη όντος, κι αυτό δεν στο λέω για κανέναν άλλο λόγο, παρά μόνο για να το καταλάβεις. Συν το ότι μπορεί να άφησα υποννοούμενα - αλλά ούτε με τη μία το έκανα (κρατήθηκα στο αρχικό μου ποστ, παρ' όλο που για όλα τα παραπάνω, είχα λόγους να μην κρατηθώ), ούτε ήταν τόσο έντονα και απευθυνόμενα σε 'σενα, όπως άφησες εσύ στα σημερινά σου ποστ να φανεί. Κλείνω με την επανάληψη της δήλωσης : Έγινες Διασπαστίξ. Μη γίνεσαι Διασπαστίξ - και ειλικρινά δε νομίζω ότι χωράει συζήτηση, γι' αυτό ας το αφήσουμε πίσω μας και δε νομίζω -αν δεν επαναληφθεί- να έχει κανείς πρόβλημα ούτε με 'σενα, ούτε με κανέναν.
diabibas Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 grab03 --> συνεχίζεις και σχολιάζεις αρνητικά απέναντί μου και έχει αρχίσει να γίνεται ιδιαίτερα ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ! με (τουλάχιστον) άκομψους χαρακτηρισμούς και αοριστολογίες Άκομψα φίλε μου εσύ ξεκίνησες και σχολιάζεις έρχοντας σε πλήρη αντίθεση με το πρώτο post του παρόντος νήματος, εσύ που διασφαλίζεις την έννομη τάξη. Αόριστολογία που ακριβώς διαπίστωσες.... Με τα ανωτέρω υποθετικά σενάρια που εκφράστηκαν από τον φίλο diabibas, κίνηση της οποίας τη σκοπιμότητα δυσκολεύομαι να αντιληφθώ και να κατανοήσω, δεν θεωρώ πως υπάρχει κάποιος λόγος να ασχοληθώ, καθώς μάλλον είναι πιο off-topic κι απ' το off-topic! 1. Τα υποθετικά σενάρια τα ξεκίνησες εσύ και εγώ απλώς διεύρυνα τη σκέψη 2. Μη μιλήσουμε για σκοπιμότητες... 3. Όσο για το off topic - αφού φάσκεις και αντιφάσκεις, μας αναφέρεις κανόνες ηθικής που αναιρείς, εσύ είσαι ο ΕΝΤΕΛΩΣ off topic. Εξάλλου από εσένα γέμισαν 3-4 σελίδες από διχόνοια. Μιας που έκανες κι εσύ τον κόπο να δώσεις τη δική σου εκδοχή για τα γεγονότα, Δεν είναι η δική μου εκδοχή φίλε μου το πως έγιναν τα πράγματα, επιβεβαιώθηκαν και από τον δωρητή. Εσύ ψάχνεις δράκους σε ανεμόμυλους. Δηλαδή τι θέλεις ενυπόγραφη δήλωση? Και τέλος, ΝΑΙ με προσέβαλες. Επίσης το πότε θα κλείσει κάτι ΔΕΝ έχει δικαίωμα να το λες αφότου αναφέρεσαι τουλάχιστον ΠΟΛΥ επιθετικά, χωρίς λόγο σε εμένα. Δεν είναι εδώ "Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει". Έχουμε γίνει με τη δική σου αφορμή πολύ κουραστικοί για τους υπόλοιπους. Ευχαριστώ θερμά τον washcloud, που μπήκε σε τόσο κόπο, και υπάρχει τουλάχιστον ένας ακόμη που συμφωνεί. Οι λόγοι που τα θέλω ήταν πολλοί, και όλοι ήταν για πειραματισμό, αλλαγή του firmware και συνεργασία μεταξύ τους. Θα επαινέβαινα και με λίγες γραμμές κώδικα και άλλες δυνατότητες που σκέφτηκα και βρήκα στο ίντερνετ (αφού έχουν ενσωματωμένο και ΑΤΑ). Αλλά μετά από όλα αυτά δεν αξίζει το κόπο, θα τα επιστρέψω λοιπόν σήμερα το μεσημέρι στον Σωτήρη να τα δώσει όπου επιθυμεί.
Narayan Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Πολύ το κουράζετε το θέμα. Το να βγει κάποιος και να χαρίσει κάτι μόνο και μόνο επειδή δεν του είναι πλέον χρήσιμο ή κι εγώ δεν ξέρω τι, αποτελεί από μόνο του αξιέπαινη πράξη. Γιατί να επιβάλουμε σε αυτούς που χαρίζουν πράγματα περιορισμούς και προϋποθέσεις, που πιθανόν στην τελική να τους αποθαρρύνουν από το να προβούν σε αυτή την ενέργεια; Θα είναι καλύτερα δηλαδή αυτός που χαρίζει π.χ. 100 θήκες για DVD να μην μπορεί να τα χαρίσει επειδή θα είναι υποχρεωμένος να κάνει 100 συναντήσεις;
washcloud Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Μόνο και μόνο για να μη νομίσει κανείς ότι στον diabibas χρωστάω λέφτα, ή ακόμα τίποτα πιο πονηρό ξαναγράφω για να τονίσω πως ούτε καν το nickname του είχα ξαναδεί. Κι αυτό επειδή με "ευχαρίστησε". Δεν ανέλαβα την "υπεράσπισή του" - αν και είναι αλήθεια ότι ένας από τους αρχικούς λόγους που με παρακίνησαν να γράψω είναι ότι έβαλα τον εαυτό μου στη θέση του και αισθάνθηκα πολύ άβολα (λογικά...τα πήρε). Κατ' επέκταση όμως, αισθάνθηκα και ο ίδιος άβολα, απ' τη δική μου θέση, όπως και άλλοι νομίζω, για λόγους που έχω ήδη αναφέρει.
alexzzz Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Και τώρα που αποκτήσαμε δικό μας χώρο και μπορώ χωρίς φόβο και πάθος να το αναλύσω... ... δεν θυμάμαι τι ήθελα να πω! έντιτ: α και ... ευχαριστούμε θείο Πάρεδώσε
washcloud Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 ...ή-ταν ε-νά, ρό-ζε κα-ράβι...ή-ταν ε-νά, ρό-ζε κα-ράβι..... ΟΕΟΕ....Ο-Ε , Ο-Ε... για πες λοιπόν τώρα, για πες... αρχικά, δε θα μπορούσα ν' αντισταθώ... κατά δεύτερο λόγο, ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ να μου κλέβεις τις ατάκες... (πριν τις πω, ε)
diabibas Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Και τώρα που μεταφερθήκαμε να τσακωθούμε, να μαλώσουμε να... εγώ μόλις... τελείωσα!! χα!χα!
washcloud Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 ...τέτοια να λες, να σου βγάλουμε κάρτα για το club
madsc Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 grabt03 100% σωστά και ηθικά όλα αυτά που λες και προσωπικά συμφωνώ με τον τρόπο σκέψης σου. Παρ' αυτά, το forum δεν μπορεί να αναγκάσει όποιο μέλος αν, πόσα αντικείμενα θα χαρίσει και σε ποιόν/ποιά. Εφόσον είναι δικά τους είναι στη διακριτική τους ευχέρια που και πόσα θα δωθούν. /sc
alexzzz Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Το θέμα είναι όμως ότι δεν γίνεται συχνά (έως ποτέ) αυτό. Και όταν εγώ έχω κάτι για χάρισμα το οποίο μου πιάνει χώρο και είμαι στο τσακ να το πετάξω, δεν θα το αναλύσω πολύ. Έχω χαρίσει μερικές φορές και επειδή είμαι Καβάλα έπρεπε αναγκαστικά να τα στείλω. Με μεταφορικά λοιπόν 3-5€ τα οποία ποτέ κανέναν δεν χρέωσα και πολύ λίγο χρόνο να τρέχω σε ΚΤΕΛ και Κούριερ, αν κάποιος ήθελε 2 κουτιά κουραμπιέδες (τυχαίο παράδειγμα) θα τα έκλεινα άμεσα για να τελειώνουμε. Πολλές φορές πας να βοηθήσεις/ εξυπηρετήσεις μια κατάσταση και το μετανιώνεις 1000 φορές.
Achilles Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 madsc έχεις δίκιο. Πολλές φορές πας να βοηθήσεις/ εξυπηρετήσεις μια κατάσταση και το μετανιώνεις 1000 φορές. Αυτό ακριβώς είχα επισημάνει και κατ' ιδίαν στον washcloud. Ίσως είναι η νοοτροπία των συμφουριτών που ζητάνε τα αντικείμενα, ίσως πάλι είναι και η ιδιομορφία των αντικειμένων που χαρίζονται εδώ και είναι ως επί το πλείστων ανταλλακτικά για pc, τα οποία στοιχίζουν και μπορεί να μεταπωληθούν (δεν λέω πως συμβαίνει, αλλά...). Δεν ήθελα να το γράψω αρχικά αλλά θα πω πως υπάρχουν μέλη του insomnia και μάλιστα ενεργά που προτιμάνε να χαρίσουν πράγματα σε γνωστό site αποκλειστικά για "χαρίσματα" παρά εδώ, ακόμα και parts για pc. Ε, δεν σας έχει κάνει εντύπωση ρε παιδιά; Την στιγμή που εδώ θα άκουγαν και ένα ευχαριστώ, ή θα ανέβαιναν στην εκτίμησή μας ακόμα περισσότερο. Φυσικά είναι δικαίωμά τους να τα χαρίσουν όπου θέλουν. Και ας μην ανοίξουμε και το θέμα των αγγελιών πώλησης που πιθανώς να προέρχονται από προσφορές καταστημάτων... Αλέκο φίλε μου, αυτό με τα 2 κουτιά κουραμπιέδες, το κάνω γαργάρα...
washcloud Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Πάντως ρε παίδες, εγώ δεν πολυκαταλαβαίνω τη λογική "ο καθ' ένας από ένα". Πολλώ δε μάλλον να την ανάξουμε σε "πολιτιστική αξία". Να το κάνει κανείς έτσι αν πρόκειται να δωρίσει πραμμάτεια τα Χριστούγεννα (πχ) σε κα'να ίδρυμα - να το καταλάβω : σημασία δεν έχει ποιό παιδάκι θα πάρει τί - σημασία έχει (συμβολικά, αλλά ΚΑΙ πρακτικά), κάθε παιδάκι να πάρει "έστω από ένα". Αν εγώ πχ χρειάζομαι (πολύ σχετικό...όσο σχετικό δεν πάει, ρήμα) μία συγκεκριμένη ram και μια συγκεκριμένη cpu, δε βλέπω το λόγο γιατί να μην τις ζητήσω, αν δω ότι ο άλλος τις χαρίζει. Και δεν είναι θέμα να κάτσω να περιμένω εγώ "μπας και βρεθεί κάποιος που ο αιμοκαθαριστής του χρειάζεται τη συγκεκριμένη cpu", γιατί προφανώς το πιο πιθανό είναι να την πάρει κάποιος που δεν εξαρτάται δα κι η ζωή του από αυτήν. Η "χρεία" για τον καθ' ένα είναι κάτι πολύυυυυ σχετικό. Εγώ μπορεί για έναν ολόκληρο χρόνο να μην χρειάζομαι κάτι απ' τα εδώ δωρηθέντα, και φυσικά να μην τα ζητάω. Αν μια φορά το χρόνο τύχει να χρειάζομαι 2-3 πράγματα μαζί όμως, να το "παίξω υπεράνω" ; Και όχι, δεν είναι καθόλου άθλιο αυτό που μόλις έγραψα. Γι' αυτό και δεν το θεωρώ "μεγαλοσύνη ψυχής", αλλά κάπως αλλιώς, το να πω "όχι, όχι, δεν είναι σωστό, ΜΟΝΟ ένα αντικείμενο θα ζητήσω" (στο φινάλε-φινάλε, αν βγει κάποιος και πει "α εγώ το θεωρώ απρέπεια να ζητήσω πάνω από ένα αντικείμενο το 6μηνο", σημαίνει ότι αυτός λέει κάτι "σωστό" ; ΚΟΛΛΗΜΑ ΤΟΥ, κι ας κάνει ότι θέλει. Όχι όμως και να αποδώσω σε αυτό το ΚΟΛΛΗΜΑ άλλες έννοιες...). Νορμάλ και φυσιολογικό λοιπόν το θεωρώ το "ζητείν". Από την άλλη, δε μου πέφτει λόγος πώς θα το δει ο δωρητής. Ας το δει όπως θέλει. Αυτός κρατάει το μαχαίρι, αυτός και το τροφοδοτικό ΕΕΕ το πεπόνι θέλω να πω. Γούστα είναι αυτά, κι όπως κι αν το δει το "σύστημα" που θέλει να χαρίζει, εγώ δε θα πω κουβέντα. Κι ούτε θ' ανοίξω γυφτοκουβέντες μαζί του, του στυλ "δε μπορείς να μου το κάνεις αυτό....τα χρειάζομαι πραγματικά και τα 2..." . Μια φορά θα του το πω, ίσως θα του "εξηγήσω" κι όλας "τί σημαίνουν για 'μενα και τα 2 αντικείμενα", κι αν το δει όπως το βλέπω εγώ, καλώς. Αν όχι, δεν τρέχει τίποτα. Επίσης νομίζω ότι η "πρωτιά" στη ζήτηση, είναι κάτι που θα πρέπει να λαμβάνεται ιδιαίτερα υπ' όψιν. Και το λέει κάποιος που συνήθως παίρνει χαμπάρι απ' τους τελευταίους τί χαρίζεται, διότι is too busy editing pics via Paint.NET ) Απ' την άλλη πάλι, αν ο δωρητής θέλει να τη δει "έλεγχος του τί ζήτησε και πώς το ζήτησε" ο πάσα εις που του έστειλε pm, καλώς. Αν κρίνει ότι κάποιος που ήρθε "δεύτερος" το έχει περισσότερη ανάγκη, ας κάνει όπως θέλει, κι ας ήρθα εγώ πρώτος (αρκεί να είναι ξεκάθαρος και όχι μασών τους λόγους του. Το λέω διότι μου έχει τύχει, και αυτό ήταν που με πείραξε, αν και ούτε στον ίδιο έκανα κουβέντα. Έχω δε ο ίδιος προτείνει σε δωρήτη, αντί να στείλει σε 'μένα, αν θέλει, να στείλει σε άλλον, κατά πολύ καθυστερημένο - μιλάμε μέρες- που πόσταρε ότι είχε το αντικείμενο πολύ ανάγκη, σε σημείο να γίνω σχεδόν γραφικός με τον "αλτρουισμό" μου). Λοιπόν. Ας χαρίζει ο καθ' ένας με τον τρόπο που αυτού του κόβει σαν καλύτερος, χωρίς σχόλια. Κι ας μην επίσης σχολιάζουν οι αποδέκτες, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. * και Αχιλλέα, δεν είμαι τόσο σίγουρος ρε συ, για τον λόγο που κάποια μέλη του ινσόμνια, αντί να χαρίζουν εδώ, χαρίζουν "αλλού γι' αλλού", όπως λες. Λαμόγια λες να μην υπάρχουν δλδ "εκεί" ; Εκτός κι αν "εδώ" παίζει πολύ πιτσιρικαρία, άρα ένας μικρός ίσως χαμός, ενώ "εκεί" όχι, και είναι κάτι που θέλουν ν' αποφύγουν. Αν και χλωμό το κόβω. Άσε που όπως είπαμε με τον alexzzz, δεν έχουμε καμμιά εντύπωση ότι στο "γιάμα-thread" συμβαίνουν αρκουδιές. Ούτε γενικής φύσεως - ούτε με μεμονωμένα άτομα και περιστατικά. Ακόμα κι οι "πιτσιρικάδες", νορμάλ μάλλον φέρονται. Τόσο αθώοι να είμαστε ; Απ' την άλλη πάλι, για να το λες (αυτό που λες περί χαρίσματος "αλλού"), ίσως κάτι περισσότερο να ξέρεις. Share yr knowledge όμως, διότι από απόψεως "υποθέσεις" και "conspiracy theories" (και άλλων χαριτωμένων εκφάνσεων "επικοινωνίας") καλά άρχισε ο χορός, σ' αυτό που στην πορεία προέκυψε ως ξεχωριστό thread....
Achilles Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Α ρε wash, την μια λες πως τα βλέπω όλα αθώα, την άλλη πως βλέπω ιστορίες συνωμοσίας. Πάντως ρε παίδες, εγώ δεν πολυκαταλαβαίνω τη λογική "ο καθ' ένας από ένα". Πολλώ δε μάλλον να την ανάξουμε σε "πολιτιστική αξία". Να το κάνει κανείς έτσι αν πρόκειται να δωρίσει πραμμάτεια τα Χριστούγεννα (πχ) σε κα'να ίδρυμα - να το καταλάβω : σημασία δεν έχει ποιό παιδάκι θα πάρει τί - σημασία έχει (συμβολικά, αλλά ΚΑΙ πρακτικά), κάθε παιδάκι να πάρει "έστω από ένα". Αν εγώ πχ χρειάζομαι (πολύ σχετικό...όσο σχετικό δεν πάει, ρήμα) μία συγκεκριμένη ram και μια συγκεκριμένη cpu, δε βλέπω το λόγο γιατί να μην τις ζητήσω, αν δω ότι ο άλλος τις χαρίζει. Και δεν είναι θέμα να κάτσω να περιμένω εγώ "μπας και βρεθεί κάποιος που ο αιμοκαθαριστής του χρειάζεται τη συγκεκριμένη cpu", γιατί προφανώς το πιο πιθανό είναι να την πάρει κάποιος που δεν εξαρτάται δα κι η ζωή του από αυτήν. Η "χρεία" για τον καθ' ένα είναι κάτι πολύυυυυ σχετικό. Εγώ μπορεί για έναν ολόκληρο χρόνο να μην χρειάζομαι κάτι απ' τα εδώ δωρηθέντα, και φυσικά να μην τα ζητάω. Αν μια φορά το χρόνο τύχει να χρειάζομαι 2-3 πράγματα μαζί όμως, να το "παίξω υπεράνω" ; Και όχι, δεν είναι καθόλου άθλιο αυτό που μόλις έγραψα. Γι' αυτό και δεν το θεωρώ "μεγαλοσύνη ψυχής", αλλά κάπως αλλιώς, το να πω "όχι, όχι, δεν είναι σωστό, ΜΟΝΟ ένα αντικείμενο θα ζητήσω" (στο φινάλε-φινάλε, αν βγει κάποιος και πει "α εγώ το θεωρώ απρέπεια να ζητήσω πάνω από ένα αντικείμενο το 6μηνο", σημαίνει ότι αυτός λέει κάτι "σωστό" ; ΚΟΛΛΗΜΑ ΤΟΥ, κι ας κάνει ότι θέλει. Όχι όμως και να αποδώσω σε αυτό το ΚΟΛΛΗΜΑ άλλες έννοιες...). Φυσικά και η χρεία είναι κάτι πολύ σχετικό. Και αναλόγως τις εκάστοτε προσφορές, μπορεί για ένα μήνα να μην σε ενδιαφέρει τίποτα και τον άλλο μήνα να βγάλουν για χάρισμα ακριβώς ότι σου χρειάζεται. Και προσωπικά έχω χαρίσει όχι ένα και δύο, αλλά μια ντουζίνα πράγματα σε ανθρώπους που τα χρειάζονταν. Αλλά όταν γίνονται υπερβολές στις ζητήσεις, τότε κάτι δεν πάει καλά. Αυτό πρέπει να προσεχθεί με απλά λόγια και χωρίς post "champions league". Νορμάλ και φυσιολογικό λοιπόν το θεωρώ το "ζητείν".Από την άλλη, δε μου πέφτει λόγος πώς θα το δει ο δωρητής. Ας το δει όπως θέλει. Αυτός κρατάει το μαχαίρι, αυτός και το τροφοδοτικό ΕΕΕ το πεπόνι θέλω να πω. Γούστα είναι αυτά, κι όπως κι αν το δει το "σύστημα" που θέλει να χαρίζει, εγώ δε θα πω κουβέντα. Κι ούτε θ' ανοίξω γυφτοκουβέντες μαζί του, του στυλ "δε μπορείς να μου το κάνεις αυτό....τα χρειάζομαι πραγματικά και τα 2..." . Μια φορά θα του το πω, ίσως θα του "εξηγήσω" κι όλας "τί σημαίνουν για 'μενα και τα 2 αντικείμενα", κι αν το δει όπως το βλέπω εγώ, καλώς. Αν όχι, δεν τρέχει τίποτα. Επίσης νομίζω ότι η "πρωτιά" στη ζήτηση, είναι κάτι που θα πρέπει να λαμβάνεται ιδιαίτερα υπ' όψιν. Και το λέει κάποιος που συνήθως παίρνει χαμπάρι απ' τους τελευταίους τί χαρίζεται, διότι is too busy editing pics via Paint.NET ) Απ' την άλλη πάλι, αν ο δωρητής θέλει να τη δει "έλεγχος του τί ζήτησε και πώς το ζήτησε" ο πάσα εις που του έστειλε pm, καλώς. Αν κρίνει ότι κάποιος που ήρθε "δεύτερος" το έχει περισσότερη ανάγκη, ας κάνει όπως θέλει, κι ας ήρθα εγώ πρώτος (αρκεί να είναι ξεκάθαρος και όχι μασών τους λόγους του. Το λέω διότι μου έχει τύχει, και αυτό ήταν που με πείραξε, αν και ούτε στον ίδιο έκανα κουβέντα. Έχω δε ο ίδιος προτείνει σε δωρήτη, αντί να στείλει σε 'μένα, αν θέλει, να στείλει σε άλλον, κατά πολύ καθυστερημένο - μιλάμε μέρες- που πόσταρε ότι είχε το αντικείμενο πολύ ανάγκη, σε σημείο να γίνω σχεδόν γραφικός με τον "αλτρουισμό" μου). Όλα είναι θέμα συμπεριφοράς και ειλικρίνειας και από τις 2 πλευρές. Το ξανάπαμε, γιατί με κάνεις να επαναλαμβάνομαι. Λοιπόν.Ας χαρίζει ο καθ' ένας με τον τρόπο που αυτού του κόβει σαν καλύτερος, χωρίς σχόλια. Κι ας μην επίσης σχολιάζουν οι αποδέκτες, χωρίς να υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Οκ. Ας αφήσουμε τα πράγματα απλά. Ούτως ή άλλως δεν γίνεται να αστυνομεύσουμε και τα χαρίσματα. Άσε που δεν είναι και πρέπων σε ορισμένες περιπτώσεις. * και Αχιλλέα, δεν είμαι τόσο σίγουρος ρε συ, για τον λόγο που κάποια μέλη του ινσόμνια, αντί να χαρίζουν εδώ, χαρίζουν "αλλού γι' αλλού", όπως λες. Λαμόγια λες να μην υπάρχουν δλδ "εκεί" ; Εκτός κι αν "εδώ" παίζει πολύ πιτσιρικαρία, άρα ένας μικρός ίσως χαμός, ενώ "εκεί" όχι, και είναι κάτι που θέλουν ν' αποφύγουν. Αν και χλωμό το κόβω. Άσε που όπως είπαμε με τον alexzzz, δεν έχουμε καμμιά εντύπωση ότι στο "γιάμα-thread" συμβαίνουν αρκουδιές. Ούτε γενικής φύσεως - ούτε με μεμονωμένα άτομα και περιστατικά. Ακόμα κι οι "πιτσιρικάδες", νορμάλ μάλλον φέρονται. Τόσο αθώοι να είμαστε ; Απ' την άλλη πάλι, για να το λες (αυτό που λες περί χαρίσματος "αλλού"), ίσως κάτι περισσότερο να ξέρεις. Share yr knowledge όμως, διότι από απόψεως "υποθέσεις" και "conspiracy theories" (και άλλων χαριτωμένων εκφάνσεων "επικοινωνίας") καλά άρχισε ο χορός, σ' αυτό που στην πορεία προέκυψε ως ξεχωριστό thread.... Λαμόγια υπάρχουν και σε άλλα παρόμοια τόπικς άλλων sites. Και για να μην λες ότι βλέπω πολύ Αγκάθα Κρίστι, αν δεις στο προαναφερθέν ποστ μου για άλλο site, ψάχνουν να βρουν τρόπους να προφυλαχθούν από αυτούς που όπως πολύ σωστά αναφέρουν "έχουν γεμίσει τα υπόλοιπα sites, ας μην ανακατέψουν και το δικό μας site". Η προσωπική μου αγανάκτηση είχε να κάνει και με τα ευτράπελα στις αγγελίες πωλήσεων, και με παρουσιά αβανταδόρων σε sites στις προσφορές καταστημάτων, τουλάχιστον στην παλιά του μορφή, γιατί με την καινούργια μορφή τα πράγματα διορθώθηκαν (η οποία btw είναι πολύ καλή madsc) Απλά όπως προείπα, ίσως είναι η φύση των προϊόντων που μπορούν να μεταπωληθούν και προσελκύει τους... Δεν μιλάμε για ένα μπουφάν, ένα χαλάκι, παλιά παιδικά παιχνίδια... Αλλά για προϊόντα, ειδικά τα λίγο περασμένης τεχνολογίας (παλιές mobo, cpu, gpu) τα οποία καινούργια είναι δύσκολο να τα βρεις και στα μαγαζιά μεταχειρισμένων τα πουλάνε για χρυσάφι. Φυσικά όλοι πρέπει να βοηθήσουμε να εξαλειφθεί το φαινόμενο (ειδικά ο Thresh ), βοηθώντας τους mods. "Share yr knowledge" είναι λίγο δύσκολο χωρίς αποδείξεις, κατανοητά όμως με την νοημοσύνη ενός 10χρονου. Εσύ my friend "είσαι πιο έξυπνος από ένα δεκάχρονο" ώστε να αντιληφθείς με την κοινή λογική, πως αν ξαναδώ π@ύστη αβανταδόρο θα τον ... ; Και πρόσεξε, δεν μιλάω για αβανταδόρο που απλά παραθέτει προσφορές ή πουλάει πραγματικά αντικείμενα σε πραγματικές τιμές (και ας βγάλει και 1 million €, δεν με νοιάζει, αρκεί να είναι σωστός), αλλά για π@ύστη αβανταδόρο που νομίζει ότι ξαφνικά όλο το I.Q. του σύμπαντος μαζεύτηκε στην κεφάλα του. Είχες, δεν είχες ρε wash, με έκανες να γράψω και γω post "champions league". Α στα διάλα. Υ.Γ. Η προσφορά ενός μέλους, είτε μικρή, είτε μεγάλη, είναι αξιοσέβαστη. Κάποτε δούλεψε για να αποκτήσει αυτό που χαρίζει. ΔΕΝ είναι για εκμετάλλευση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.