Προς το περιεχόμενο

[offtopic] Σχετικά με το χάρισμα περισσοτέρων ειδών σε ΕΝΑ μέλος...

grabt03

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Θα ήθελα να κάνω μια παρέμβαση, χωρίς ελπίζω να προκαλέσω ένταση στο νήμα.

Κατά καιρούς έχω ζητήσει κάποια πράγματα από αυτά που χαρίζουν οι συμφορουμίτες μας και έχω ευεργετηθεί κι εγώ, όπως και πάρα πολλοί άλλοι χρήστες του forum. Ποτέ όμως δεν έχω ζητήσει να μου χαρίσουν δύο κομμάτια από το ίδιο αντικείμενο, καθώς πάντοτε θεωρούσα ότι όσο ανάγκη και να έχω από δύο "χιτώνες", τον έναν είναι καλύτερα να τον πάρει κάποιος ο οποίος τον έχει το ίδιο ή ίσως και περισσότερο ανάγκη από μένα.

Μπορεί να είμαι το πιο σβέλτο πληκτρολόγιο του κόσμου, να έχω προγραμματίσει τον υπολογιστή μου κάθε νέο μήνυμα που εμφανίζεται στο "Μην πετάτε τίποτα!" να μου το στέλνει με e-mail, sms, courier, τηλεγράφημα, με ταχυδρομικό περιστέρι, με σήματα καπνού και να είμαι πάντα ο πρώτος που θα απαντήσει στην κάθε προσφορά. Μαγκιά μου! Δεν αντιλαμβάνομαι όμως, γιατί θα πρέπει να στερήσω από τον επόμενο που ενδιαφέρθηκε μετά από μένα τη δυνατότητα να αποκτήσει κι αυτός κάτι που θα του φανεί εξίσου χρήσιμο, όπως σ' εμένα.

Χαρακτηριστικά θα ήθελα να αναφέρω το παράδειγμα των φίλων sotos 1 και diabibas. Ο πρώτος έκανε την ευγενική χειρονομία να χαρίσει δύο Fritz!Box Fon.

AVM FRITZ BOX FON ANNEX A 20001673

AVM FRITZ BOX FON ANNEX Α 20001674

μονο τα FRITZ εχω χωρις τιποτα αλλο:-) κοντα στην Καλλιθεα :-)

Ο δεύτερος έκανε τη λίγο άκομψη κίνηση να τα ζητήσει και τα δύο, χωρίς προφανώς να του περάσει από το μυαλό πως τα δύο router θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν δύο μέλη, τα τρία router τρία μέλη κ.ο.κ.

Τα θέλω... ευχαριστώ πολύ!!

Έρχομαι και τώρα αν θέλεις!!!

Κι εγώ έχω μια αδερφή που λατρεύει τη μουσική κι έχει ένα walkman με κασέτα που το παίρνει παντού μαζί της (αλλά πόσα τραγούδια να χωρέσουν μέσα σε μια κασέτα των 90 λεπτών...) και μια φίλη που σπουδάζει και κινείται όλη μέρα με τη συγκοινωνία και θα ήθελε να έχει μαζί της μια συσκευή για ν' ακούει μουσική και ραδιόφωνο. Αυτό δεν σημαίνει πως αν κάποιος φίλος από το forum βάλει μια αγγελία για να χαρίσει τρία mp3 players, θα πρέπει εγώ να τα καβατζώσω και τα τρία! Και παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω κάποιο λάθος στον συλλογισμό μου...

Βέβαια, μεγάλο μέρος της ευθύνης φέρουν και οι δωρητές, οι οποίοι δεν προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι τα αντικείμενα που χαρίζουν θα εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη. Ωστόσο, μπορώ να τους δικαιολογήσω μόνο στο μέτρο και στο βαθμό που αυτού του είδους την "ανακύκλωση συσκευών" τη βλέπουν ως εναλλακτική του να έβαζαν όλες τις άχρηστες γι' αυτούς συσκευές σε μια σακούλα και να τις πετούσαν στον πρώτο κάδο ανακύκλωσης που θα έβρισκαν μπροστά τους (ή στη χειρότερη περίπτωση, στον πρώτο κάδο απορριμάτων)!

Επειδή πιστεύω ότι τα πάντα είναι θέμα της παιδείας και των αρχών που ο καθένας μας λαμβάνει από την πολύ τρυφερή παιδική του ηλικία, αλλά και των μετέπειτα βιωμάτων που αποκτά στο σπίτι, στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο κι επειδή δεν είναι δυνατόν όλοι οι συμμετέχοντες σε μια δικτυακή κοινότητα να έχουν τον ίδιο τρόπο σκέψης και πράξης, θα πρότεινα οι διαχειριστές του συγκεκριμένου νήματος να θεσπίσουν κανόνες οι οποίοι θα διασφαλίζουν τη μεγαλύτερη δυνατή διασπορά των προς δωρεά αντικειμένων (τουλάχιστον των ομοειδών) σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη του forum, αφού φαίνεται ότι από μόνοι μας δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε πράξεις αυτορύθμισης.

Θα μου πείτε: "Σιγά! Αν ο άλλος βαριέται να κάνει 5 ραντεβού για να δώσει 5 πράγματα κάνει ένα ραντεβού με ένα μέλος και δεν το λέει και σε κανέναν." και "Σιγά μη τρέχω εγώ τώρα να κάνω 7 συναντήσεις με 7 άγνωστους ανθρώπους για να δώσω 7 άχρηστα αντικείμενα. Δεν τα πετάω καλύτερα στα σκουπίδια;". Ε, κανείς δεν μπορεί να μας υποχρεώσει στο πλαίσιο μιας ανοιχτής κοινότητας όπως το insomnia.gr να κάνουμε κάτι με το ζόρι κι επειδή το λένε οι κανόνες λειτουργίας. Όμως εκεί είναι που φαίνεται πραγματικά η κουλτούρα μας, η ευαισθησία μας και το μεγαλείο της προσωπικότητάς μας!

Ζητώ συγγνώμη για το μακροσκελές post. Ευχαριστώ από βάθους καρδιάς για τη φιλοξενία του και ελπίζω να μη σας κούρασα με την πολυλογία μου...

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Καλησπέρα. Θα ήθελα να κάνω μια παρέμβαση, χωρίς ελπίζω να προκαλέσω ένταση στο νήμα.

Κατά καιρούς έχω ζητήσει κάποια πράγματα από αυτά που χαρίζουν οι συμφορουμίτες μας και έχω ευεργετηθεί κι εγώ, όπως και πάρα πολλοί άλλοι χρήστες του forum. Ποτέ όμως δεν έχω ζητήσει να μου χαρίσουν δύο κομμάτια από το ίδιο αντικείμενο, καθώς πάντοτε θεωρούσα ότι όσο ανάγκη και να έχω από δύο "χιτώνες", τον έναν είναι καλύτερα να τον πάρει κάποιος ο οποίος τον έχει το ίδιο ή ίσως και περισσότερο ανάγκη από μένα.

Μπορεί να είμαι το πιο σβέλτο πληκτρολόγιο του κόσμου, να έχω προγραμματίσει τον υπολογιστή μου κάθε νέο μήνυμα που εμφανίζεται στο "Μην πετάτε τίποτα!" να μου το στέλνει με e-mail, sms, courier, τηλεγράφημα, με ταχυδρομικό περιστέρι, με σήματα καπνού και να είμαι πάντα ο πρώτος που θα απαντήσει στην κάθε προσφορά. Μαγκιά μου! Δεν αντιλαμβάνομαι όμως, γιατί θα πρέπει να στερήσω από τον επόμενο που ενδιαφέρθηκε μετά από μένα τη δυνατότητα να αποκτήσει κι αυτός κάτι που θα του φανεί εξίσου χρήσιμο, όπως σ' εμένα.

Χαρακτηριστικά θα ήθελα να αναφέρω το παράδειγμα των φίλων sotos 1 και diabibas. Ο πρώτος έκανε την ευγενική χειρονομία να χαρίσει δύο Fritz!Box Fon.

Ο δεύτερος έκανε τη λίγο άκομψη κίνηση να τα ζητήσει και τα δύο, χωρίς προφανώς να του περάσει από το μυαλό πως τα δύο router θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν δύο μέλη, τα τρία router τρία μέλη κ.ο.κ.

Κι εγώ έχω μια αδερφή που λατρεύει τη μουσική κι έχει ένα walkman με κασέτα που το παίρνει παντού μαζί της (αλλά πόσα τραγούδια να χωρέσουν μέσα σε μια κασέτα των 90 λεπτών...) και μια φίλη που σπουδάζει και κινείται όλη μέρα με τη συγκοινωνία και θα ήθελε να έχει μαζί της μια συσκευή για ν' ακούει μουσική και ραδιόφωνο. Αυτό δεν σημαίνει πως αν κάποιος φίλος από το forum βάλει μια αγγελία για να χαρίσει τρία mp3 players, θα πρέπει εγώ να τα καβατζώσω και τα τρία! Και παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω κάποιο λάθος στον συλλογισμό μου...

Βέβαια, μεγάλο μέρος της ευθύνης φέρουν και οι δωρητές, οι οποίοι δεν προσπαθούν να διασφαλίσουν ότι τα αντικείμενα που χαρίζουν θα εξυπηρετήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη. Ωστόσο, μπορώ να τους δικαιολογήσω μόνο στο μέτρο και στο βαθμό που αυτού του είδους την "ανακύκλωση συσκευών" τη βλέπουν ως εναλλακτική του να έβαζαν όλες τις άχρηστες γι' αυτούς συσκευές σε μια σακούλα και να τις πετούσαν στον πρώτο κάδο ανακύκλωσης που θα έβρισκαν μπροστά τους (ή στη χειρότερη περίπτωση, στον πρώτο κάδο απορριμάτων)!

Επειδή πιστεύω ότι τα πάντα είναι θέμα της παιδείας και των αρχών που ο καθένας μας λαμβάνει από την πολύ τρυφερή παιδική του ηλικία, αλλά και των μετέπειτα βιωμάτων που αποκτά στο σπίτι, στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο κι επειδή δεν είναι δυνατόν όλοι οι συμμετέχοντες σε μια δικτυακή κοινότητα να έχουν τον ίδιο τρόπο σκέψης και πράξης, θα πρότεινα οι διαχειριστές του συγκεκριμένου νήματος να θεσπίσουν κανόνες οι οποίοι θα διασφαλίζουν τη μεγαλύτερη δυνατή διασπορά των προς δωρεά αντικειμένων (τουλάχιστον των ομοειδών) σε όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη του forum, αφού φαίνεται ότι από μόνοι μας δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε πράξεις αυτορύθμισης.

Θα μου πείτε: "Σιγά! Αν ο άλλος βαριέται να κάνει 5 ραντεβού για να δώσει 5 πράγματα κάνει ένα ραντεβού με ένα μέλος και δεν το λέει και σε κανέναν." και "Σιγά μη τρέχω εγώ τώρα να κάνω 7 συναντήσεις με 7 άγνωστους ανθρώπους για να δώσω 7 άχρηστα αντικείμενα. Δεν τα πετάω καλύτερα στα σκουπίδια;". Ε, κανείς δεν μπορεί να μας υποχρεώσει στο πλαίσιο μιας ανοιχτής κοινότητας όπως το insomnia.gr να κάνουμε κάτι με το ζόρι κι επειδή το λένε οι κανόνες λειτουργίας. Όμως εκεί είναι που φαίνεται πραγματικά η κουλτούρα μας, η ευαισθησία μας και το μεγαλείο της προσωπικότητάς μας!

Ζητώ συγγνώμη για το μακροσκελές post. Ευχαριστώ από βάθους καρδιάς για τη φιλοξενία του και ελπίζω να μη σας κούρασα με την πολυλογία μου...

Θα συμφωνήσω μαζί σου.

Όχι ίσως για το συγκεκριμένο παράδειγμα, γιατί μπορεί να ήθελε ο φίλος 1 για την πάρτη του και 1 για κάποιον γνωστό του (ίσως είμαι όμως και υπερβολικά αθώος), αλλά και για προηγούμενες περιπτώσεις. Χτυπάει λίγο άσχημα στο μυαλό μας, όταν κάποιος ενδιαφέρεται για το σύνολο μιας προσφοράς ενός συμφουρίτη μας.

Και δεν σου κρύβω φίλε πως προσωπικά επειδή έκανα σκούπα την αποθήκη μου πριν λίγο καιρό και έχω αρκετά πράγματα, πολλά εξ αυτών αχρησιμοποίητα και σχετικά καινούργια, έχω αρχίσει και στέλνω μηνύματα σε φίλους αν τα θέλουν, αντί να τα βάλω εδώ γιατί φοβόμουν αυτό το οποίο πολύ σωστά περιγράφεις.

Κάποιοι χαρίζουν επειδή δεν θέλουν να τα πετάξουν, κάποιοι όμως θέλουν να βοηθήσουν πραγματικά κάποιον συνάνθρωπο που το έχει ανάγκη και δεν έχει π.χ. την οικονομική δυνατότητα. ΔΕΝ χρειάζεται να τους εκμεταλλευτούνε και τους δύο.

+1.

Δημοσ.

τί ακριβώς σε κάνει να πιστεύεις ότι :

1) αυτός που χαρίζει 2+ (ίδια) παράγματα, δεν

α) δέχεται σωρεία pm, την οποία κι εξετάζει;

β) κανονίζει να "εξυπηρετήσει" πάνω από έναν ;

2) δεν τυχαίνει καμμιά φορά κάποια απ' τα δωρηθέντα, να μείνουν στ' αζήτητα ;

3) όσον αφορά τα συγκεκριμένα routers δεν έγινε ακριβώς αυτό (δεν ενδιαφέρθηκε δηλαδή και 2ος) ;

4) όσον πάλι αφορά τη συγκεκριμένη, δεν είχε λόγο (ουσιαστικό για τον ίδιο) ο δωρητής, να τα "ξεφορτωθεί" άμεσα ;

5) ο δωρολήπτης δεν θα μοιράσει κι αυτός με τη σειρά του το 1 "χιτώνιο" σε φίλο που ξέρει ότι του χρειάζεται το 1 ; (ή και τα 2 ; )

...Τώρα εσύ μπορεί να ξέρεις περισσότερα για τη συγκεκριμένη περίπτωση (κι αναρωτιέμαι πώς...), αλλά

α) νομίζω ότι στο θέμα ποιός θα χαρίσει τί και σε ποιόν...δεν πέφτει λόγος στη διαχείριση

β) ...ούτε νομίζω και στους λήπτες.

γ) Από την προσωπική μου πείρα, οι δωρητές κρατούν, σαν μέσος όρος, σοφά μέτρα και σταθμά (κάνουν αυτό ακριβώς που είπες : μιά "δίκαιη μοιρασιά"...) - κι όσον αφορά τη "ζήτηση", επίσης δε θυμάμαι εδώ και πάρα πολλούς μήνες (χρόνο και), να συνηθίζουν μέλη να ζητούν "πολλά μαζί".

Αν τώρα έτυχε να ενδιαφερθείς (υπόθεση κάνω) για το 1 απ' τα συγκεκριμένα ρούτερ εντός εύλογου διαστήματος και η απάντηση που πήρες ήταν του τύπου "σόρι φίλε, αλλά πέρασε το 1ο το παιδί μέσα σε 30' και τα πήρε και τα 2", ε δε νομίζω ότι αξίζει ούτε να το κάνεις θέμα επειδή "σου έτυχε" μια φορά και δε σου άρεσε, ούτε να το "τραβάς" με χαρακτηρισμούς για "κουλτούρες", ευαισθησίες και προσωπικότητες...

Έτσι πάντως ακούγεται να έχει το ζήτημα :-)

Δημοσ.

Βρε wash, απλά είπε ευγενικά πως δεν την πέφτουμε σε ότι προσφέρουν. Δεν τα μαζεύουμε για να υπάρχουν, να τα δώσουμε, να τα ..... Κάποιος μπορεί να τα χρειάζεται πραγματικά.

Και δεν πρέπει να ήταν η πρώτη φορά. ;)

Δημοσ.

Είναι μεγάλο θέμα ρε παιδιά αυτό που ανοίγουμε... και ευτυχώς ή δυστυχώς νομίζω ότι είναι στα χέρια του δωρητή τι θέλει να κάνει...

Για μένα είναι το ίδιο με το να το προλάβει κάποιος που δεν το έχει και τόσο ανάγκη επειδή το έβαλε ο δωρητής στις 100 η ώρα το βραδύ και έτυχε να είναι μέσα...

(Ακίλις να με στείλεις και μένα μήνυμα)

Δημοσ.
Είναι μεγάλο θέμα ρε παιδιά αυτό που ανοίγουμε... και ευτυχώς ή δυστυχώς νομίζω ότι είναι στα χέρια του δωρητή τι θέλει να κάνει...

Για μένα είναι το ίδιο με το να το προλάβει κάποιος που δεν το έχει και τόσο ανάγκη επειδή το έβαλε ο δωρητής στις 100 η ώρα το βραδύ και έτυχε να είναι μέσα...

(Ακίλις να με στείλεις και μένα μήνυμα)

Ναι, μεγάλο θέμα.

Αύριο πρωί στο msn με καφεδάκι. Έχω πολλά αλλά δυστυχώς τίποτα σε ροζ. :-D

Δημοσ.

Αλέκος σωστός για το ότι "είναι στα χέρια του δωρητή" το ζήτημα.

(σωστός επίσης περί "μηνύματος"...: ΟΥΤ' εγώ έχω λάβει κανένα :P )

...Αχιλλέα, αν θες "ακόμα πιο προσωπική γνώμη", δε μου φάνηκε και τόσο "απλό κι ευγενικό". Μάλλον σαν "τσούξιμο" μου φάνηκε.... (να τονίσω και "το νεόκοπον του εν λόγω γράφοντος", για να ενισχύσω το γιατί μου φάνηκε έτσι)

Και εγώ έχω "τσουχτεί" με παρόμοια κατάσταση παρελθοντικά, αλλά αν είναι να το κάνουμε ζήτημα, γι' αυτόν τον λόγο, τότε είναι νομίζω που πάει περίπατο η "κουλτούρα"....

Έχω μιλήσει ευγενικότατα πχ πέρυσι με άτομο που δώριζε κάτι, και μου έλεγε το παιδί ότι του φάγανε τα σκώτια στα pm και στους μέσεντζερς, σε σημείο να έχει μετανοιώσει για την κίνηση, και να μην προτίθεται να ξαναχαρίσει...

Αχορταγίλας το ανάγνωσμα, κι άπλετης ελληνουριάς.

Σαφώς δε δεν είπα πως ήταν "η πρώτη φορά". Παρακολουθώντας όμως το θέμα καιρό τώρα όπως είπα, δεν έχω την αίσθηση ότι είναι τόσο συχνό το φαινόμενο του "σ' εμένα, μεγάλε! σε μένα δωσ' τα όλα!", "ώστε επιτέλους να μιλήσει κάποιος γι' αυτό"...

...Όχι τόσο ώστε να δακτυλοδείξουμε (όπως κι έγινε) τα 2 συγκεκριμένα άτομα απόψε.

(ελπίζω να μ' εννόησες καλύτερα τώρα...)

Δημοσ.
Θα συμφωνήσω μαζί σου.

Όχι ίσως για το συγκεκριμένο παράδειγμα, γιατί μπορεί να ήθελε ο φίλος 1 για την πάρτη του και 1 για κάποιον γνωστό του...

Φίλε Achilles! να σημειώσω ότι έχω κι εγώ μια αδερφή με την οποία είμαστε γραμμένοι σε μια εταιρεία παροχής VoIP υπηρεσιών και μιλάμε εντελώς δωρεάν μεταξύ μας. Εγώ με SIP router κι εκείνη με softphone μέσω του PC. Επίσης, έχουμε μια πολύ αγαπημένη μας ξαδέρφη στην επαρχία, η οποία είναι κι αυτή γραμμένη στον ίδιο πάροχο VoIP τηλεφωνίας για να μιλάμε δωρεάν και να κάνει και δωρεάν τηλεφωνήματα σε σταθερά εντός κι εκτός Ελλάδας, ενώ έχουμε στενή φιλία με ένα ζευγάρι με το οποίο είμαστε πολύ δεμένοι και μιλάμε σε καθημερινή βάση στο τηλέφωνο αρκετά. Εκτός από εμένα, κανείς άλλος δεν έχει τη δυνατότητα να μιλάει μέσω κλασικής τηλεφωνικής συσκευής. Πρέπει ο καθένας να έχει ανοιχτό το PC του για να επικοινωνήσουμε.

Κι όμως, στο post που έκανα για το router ζητάω ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ, παρότι θα ήθελα να δώσω ένα στην αδερφή μου και να στείλω κι ένα στην ξαδέρφη μου στην επαρχία!

Φίλε μου, ενδιαφέρομαι κι εγώ για ένα router. Έχω στείλει και pm. Ευχαριστώ πολύ για την προσφορά σου. :-D

Φυσικά, δεν θα με χάλαγε αν ο φίλος sotos 1 χάριζε κι ένα τρίτο router, το οποίο θα μπορούσα να χαρίσω με τη σειρά μου στο φιλικό μου ζευγάρι για να εξυπηρετήσω ακόμα περισσότερο την τριμερή μεταξύ μας επικοινωνία. Αλλά, ακριβώς επειδή ως άνθρωπος αναγνωρίζω και σέβομαι το γεγονός ότι ένα συγκεκριμένο αντικείμενο μπορεί να το έχει ανάγκη εξίσου μ' εμένα και κάποιο άλλο μέλος του forum, δεν καταχρώμαι την καλοσύνη του δωρητή και δεν ζητώ να γίνω ο ένας και μοναδικός αποδέκτης της προσφοράς του! ;)

Όσο γι' αυτό που λες, για τις διάφορες συσκευές και τα αντικείμενα που παύουμε να χρησιμοποιούμε και αναζητούμε ανθρώπους να τα δωρίσουμε για να μην καταλήξουν στον κάδο των απορριμάτων, πρέπει να σου πω πως έχω χαρίσει άπειρα πράγματα (από έτοιμη σύνθεση PC και mini στερεοφωνικό μέχρι ποδήλατο και αλυσίδες αυτοκινήτου) σε συγγενείς και φίλους, τους οποίους ρωτώ κατά προτεραιότητα όταν έχω στην αποθήκη μου παροπλισμένο υλικό πάσης φύσεως, και σχεδόν πάντα κάποιος βρίσκεται που να του χρειάζεται κάτι.

Αυτά ήθελα να πω και να κλείσω εδώ το off topic, γιατί δεν θα ήθελα να καταχραστώ το χώρο και τη φιλοξενία του forum. :o

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με τον Γουός... αυτό σκόπευα να γράψω αλλά προτίμησα να γράψω το τυπικό "μεγάλο θέμα ανοίγουμε"... Εγώ πχ όταν χάριζα 2 μόντεμ δεν είχα αυτό το πρόβλημα. Δεν θυμάμαι άλλη περίπτωση 2 ίδιων αντικειμένων και για αυτό αναφέρομαι σε αυτό.

Είναι σπάνιο φαινόμενο για να γίνει αναφορά σε αυτό.

Δημοσ.

Όντως σε εννόησα καλύτερα wash.

Αλλά όπως λες και συ: "του φάγανε τα σκώτια στα pm και στους μέσεντζερς, σε σημείο να έχει μετανοιώσει για την κίνηση, και να μην προτίθεται να ξαναχαρίσει...

Αχορταγίλας το ανάγνωσμα, κι άπλετης ελληνουριάς".

Τουτέστιν οι αποδέκτες δεν έχουν και την καλύτερη συμπεριφορά. Αυτό ήθελα να επισημάνω.

Και όσων αφορά την μπηχτή για τα μηνύματα :P, ξεκίνησα από τους φίλους ετών και συνεχίζω με τους υπόλοιπους. Έδωσα και σε κάποιον από το insomnia αλλά τον είχα γνωρίσει και από κοντά. ;) Αύριο και στους 2 σας.

Αλέκο, δεν χρειάζεται να ζητάει ίδια αντικείμενα, αλλά το σύνολο της προσφοράς για να χτυπήσει άσχημα.

Δημοσ.

τί ακριβώς σε κάνει να πιστεύεις ότι :

1) αυτός που χαρίζει 2+ (ίδια) παράγματα, δεν

α) δέχεται σωρεία pm, την οποία κι εξετάζει;

β) κανονίζει να "εξυπηρετήσει" πάνω από έναν ;

2) δεν τυχαίνει καμμιά φορά κάποια απ' τα δωρηθέντα, να μείνουν στ' αζήτητα ;

3) όσον αφορά τα συγκεκριμένα routers δεν έγινε ακριβώς αυτό (δεν ενδιαφέρθηκε δηλαδή και 2ος) ;

4) όσον πάλι αφορά τη συγκεκριμένη, δεν είχε λόγο (ουσιαστικό για τον ίδιο) ο δωρητής, να τα "ξεφορτωθεί" άμεσα ;

5) ο δωρολήπτης δεν θα μοιράσει κι αυτός με τη σειρά του το 1 "χιτώνιο" σε φίλο που ξέρει ότι του χρειάζεται το 1 ; (ή και τα 2 ; )

...Τώρα εσύ μπορεί να ξέρεις περισσότερα για τη συγκεκριμένη περίπτωση (κι αναρωτιέμαι πώς...), αλλά

α) νομίζω ότι στο θέμα ποιός θα χαρίσει τί και σε ποιόν...δεν πέφτει λόγος στη διαχείριση

β) ...ούτε νομίζω και στους λήπτες.

γ) Από την προσωπική μου πείρα, οι δωρητές κρατούν, σαν μέσος όρος, σοφά μέτρα και σταθμά (κάνουν αυτό ακριβώς που είπες : μιά "δίκαιη μοιρασιά"...) - κι όσον αφορά τη "ζήτηση", επίσης δε θυμάμαι εδώ και πάρα πολλούς μήνες (χρόνο και), να συνηθίζουν μέλη να ζητούν "πολλά μαζί".

Αν τώρα έτυχε να ενδιαφερθείς (υπόθεση κάνω) για το 1 απ' τα συγκεκριμένα ρούτερ εντός εύλογου διαστήματος και η απάντηση που πήρες ήταν του τύπου "σόρι φίλε, αλλά πέρασε το 1ο το παιδί μέσα σε 30' και τα πήρε και τα 2", ε δε νομίζω ότι αξίζει ούτε να το κάνεις θέμα επειδή "σου έτυχε" μια φορά και δε σου άρεσε, ούτε να το "τραβάς" με χαρακτηρισμούς για "κουλτούρες", ευαισθησίες και προσωπικότητες...

Έτσι πάντως ακούγεται να έχει το ζήτημα :-)

Παιδιά, συγγνώμη αν το post μου φάνηκε επιθετικό. Μια σκέψη έκανα και είπα να την καταθέσω. Μάλιστα, πουθενά δεν υποστήριξα ότι κάτι τέτοιο γίνεται κατά συρροή ή πως κάποιο αντικείμενο θα πρέπει να μένει στα "αζήτητα" αν δεν ενδιαφερθεί/ούν κάποιο/α διαφορετικό/ά μέλος/η για την απόκτησή του (στην περίπτωση που υπάρχει προσφορά για πάνω από ένα ομοειδές αντικείμενο).

Είπα απλά ότι είναι λίγο άκομψο για κάποιον να ζητάει με τη μία όλο το "πακέτο", έστω κι αν θέλει να εξυπηρετήσει εκτός από τον εαυτό του και άλλους 10 φίλους του. Στο φινάλε, ας προτρέψει τους φίλους του να γίνουν μέλη της κοινότητας και να απολαμβάνουν και οι ίδιοι των προνομίων που εμείς ως εγγεγραμμένα μέλη διαθέτουμε, έναντι των απλών επισκεπτών! ;)

Το έγραψα και σε προηγούμενο post μου, πως κι εγώ θα μπορούσα να διεκδικήσω τα 2 router (όχι για μένα, για τη φουκαριάρα την αδερφή μου και την ξαδέρφη μου...) και να τα πάρω πακέτο στην περίπτωση που ο πρώτος φίλος άλλαζε τελικά γνώμη και δεν ήθελε να τα πάρει, αλλά προτίμησα να δώσω χώρο και σ' έναν ακόμα συμφορουμίτη που μπορεί να τα είχε και τα δύο ανάγκη ή και πολλά παραπάνω, αλλά τουλάχιστον θα μπορούσε να καλύψει μέρος των αναγκών του με το ένα.

Επίσης, επειδή αναφέρθηκες στο "νεόκοπον του εν λόγω γράφοντος", τόνισα και προηγουμένως ότι αν και νέος, υπήρξα στο παρελθόν από τους ευεργετηθέντες αυτού του forum και οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους προσφέρουν γενναιόδωρα αντικείμενα που δεν τους είναι πλέον απαραίτητα, αλλά μπορούν να φανούν χρήσιμα σε κάποιους από εμάς, τα υπόλοιπα μέλη αυτής της κοινότητας. Όμως ποτέ δεν καταχράστηκα την ευγένεια και τη γενναιοδωρία του οποιουδήποτε δωρητή. Δεν σκέφτηκα ποτέ μόνο τη δική μου εξυπηρέτηση, αλλά πάντα είχα και έχω στο μυαλό μου ότι όπως εγώ καλύπτω κάποια ανάγκη μου (ή έστω ένα μέρος αυτής) λαμβάνοντας ένα αντικείμενο από κάποιον που έχει την καλοσύνη να μου το προσφέρει, με τον ίδιο τρόπο μπορεί να εξυπηρετηθεί και ο επόμενος που έχει την ίδια ανάγκη αλλά είδε το μήνυμα 10 λεπτά αργότερα...

Όσο για το "τσούξιμο" στο οποίο αναφέρεσαι, νομίζω ότι είναι απόλυτα σαφές πως τέτοιο θέμα δεν υφίσταται, αφενός από τον τρόπο με τον οποίο εξέφρασα το παράπονό μου και αφετέρου από το ύφος του post μου. Ακόμα και οι "χαρακτηρισμοί" για τους οποίους με κατηγορείς πιστεύω πως είναι εντός του πλαισίου της κοσμιότητας και δεν θίγουν κανέναν. Για την ακρίβεια ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΙ, καθώς δεν αναφέρονται και δεν χαρακτηρίζουν κάποιον συγκεκριμένα, αλλά αποτελούν την έκφραση μιας πιο διευρυμένης σκέψης για τον τρόπο που λειτουργούμε όλοι μας (κι εμού συμπεριλαμβανομένου) εντός μιας δικτυακής κοινότητας όπως το insomnia.gr.

Και για την ιστορία να σε πληροφορήσω ότι η περί ης ο λόγος συναλλαγή δεν πραγματοποιήθηκε 30 λεπτά μετά τη δημοσίευση της αγγελίας, αλλά την επόμενη το μεσημέρι...

Δημοσ.

Αλλά όπως λες και συ: "του φάγανε τα σκώτια στα pm και στους μέσεντζερς, σε σημείο να έχει μετανοιώσει για την κίνηση, και να μην προτίθεται να ξαναχαρίσει...

Αχορταγίλας το ανάγνωσμα, κι άπλετης ελληνουριάς".

Τουτέστιν οι αποδέκτες δεν έχουν και την καλύτερη συμπεριφορά. Αυτό ήθελα να επισημάνω.

..αυτό πάντως που εννοούσα, με την αναφορά στο παιδί που χάριζε, ήταν ότι αυτοί που θέλανε να τους "χαριστεί" κάτι, στραβώνανε όταν πχ του ζητάγανε ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΚΕΤΑΡΕΙ πχ πράγματα και να τους τα στείλει εκτός πόλεώς του (κι άλλα χαριτωμένα), κι αυτός τους έλεγε "σόρι ρε παιδιά αλλά δεν μπορώ να μπω σ' αυτή τη διαδικασία". Και του τη λέγανε επειδή θεωρούσαν ότι είχαν το δικαίωμα, μιας και είχαν πχ επικοινωνήσει πρώτοι (χωρίς αυτός να έχει τάξει κάτι τέτοιο). Κι αυτό ήταν που εννοούσα με το "αχορταγίλα" : θεωρούν (ενίοτε) κάποιοι (κυρίως δε πιτσιρικάδες), ότι κάτι απ' τα προς δώριση τα...δικαιούνται. Και δε λέω απαραίτητα για πλεονάζουσα ποσότητα. Μιλάω για "το χρειάζομαι, το είδα πρώτος - είναι δικό μου" φάση.

Προσωπικά σχετικά πρόσφατα έχει τύχει να ζητήσω κάτι (αμεσότατα, δηλώνοντάς το στο παρόν thread, και γνωστοποιώντας την δήλωση και στον δωρητή), λέγοντας ότι είμαι στην άλλη μεριά της χώρας από αυτόν, αλλά αν θέλει να το κουβεντιάσουμε για το πώς μπορεί να έρθει στα χέρια μου, στην καλύτερη χωρίς κανένα δικό του κόπο ή έξοδα, στη χειρότερη με έναν κάποιο δικό του κόπο,,,,αν δεν του κάνει κόπο).

Ήταν online για πολύ ώρα (ώρες, ίσως) απ' τη στιγμή που πόσταρε εδώ και καπάκι πόσταρα και 'γω και καρακαπάκι έστειλα pm, αλλά δεν έλαβα απάντηση. Την άλλη μέρα, μεσημεράκι έστειλε pm λέγοντάς μου "δεν καταλαβαίνω σε τί αναφέρεσαι" (ενώ ούτε κάποια άλλη δημοσίευση είχε κάνει, ούτε το pm μου ήταν...περίεργο). Το οποίο δεν το είδα παρά λίγες ώρες μετά που μπήκα στο forum, μαζί με ένα ακόμα του μεταγενέστερο (κατά 2-3 ώρες) pm : "αν εννοούσες το τάδε, σόρι φίλε αλλά το πήρε κάποιος από την περιοχή τελικά".

Θα μπορούσαν αν είχαν γίνει διάφορα. Θα μπορούσε η όποια καθυστέρησή του να μην ήταν αδικαιολόγητη. Θα μπορούσα κι εγώ λίγο να τον "τυραννήσω", κι ίσως να έβγαζα κανένα παραπάνω συμπέρασμα του τί "παίχτηκε" (αν και το πιο πιθανό θα ήταν να μ' έγραφε κανονικά). Προτίμησα όμως να μείνω με τη γεύση του "ωχ μωρέ που να μπλέκω τώρα, κάτσε να δούμε μπας και το πάρει κανένας από 'δω, και γλυτώσω και τον κόπο του να το κατεβάσω στον κάδο", σαν την εξήγηση του τί έγινε, πράγμα που φαίνεται να ήταν και το πιο πιθανό σενάριο, και να τελειώσουν όμως όλα εκεί. Στην δε τελική, αυτό που με πείραξε δεν ήταν ότι "έχασα τη δωρεά",,,αλλά ο τρόπος που -ίσως- αντιμετωπίστηκα.

Επίσης, εκτός απ' το πανθ' ορόν μέλος που με ειδοποίησε

(και με συμβούλεψε κι όλας ο γκαντέμης να "κατοχυρώσω" την ζήτηση του αντικειμένου και εδώ στο thread :P )

(πράγμα που ειδικά όταν πρόκειται για κάτι άμεσο, πάντα κάνω, όχι για να...εξασφαλιστώ, αλλά για να μην μπαίνουν στον κόπο άλλοι μετά από 'μενα, και ζαλίζεται κι ο δωρητής)

για την ύπαρξη της δωρεάς, με άλλον κανέναν δεν κουτσομπόλεψα το συγκεκριμένο περιστατικό.

Κι αυτό γιατί ήταν κατά κάποιο τρόπο εμπλεκόμενος.

Δεν το έκανα θέμα ούτε στο thread, ούτε αλλού.

Διότι αφ΄ενός μεν μεμονωμένο ήταν, αφ΄ετέρου δε ούτε "αποδείξεις" είχα για το τί παίχτηκε, ούτε νομίζω ότι μου είχε καμμιά ιδιαίτερη υποχρέωση ο δωρητής, τόση ώστε να το σχολιάσω δημοσίως. Το να το κάνω νομίζω κατινιά θα ήταν - πολύ μεγαλύτερη από την -πιθανή- κατινιά του άλλου.

Τώρα, αν αρχίσει κάποιος να κάνει όπως ο πάλαι-ποτέ Mr Σην Κόννερυ (...θυμάστε ; ), ε οκ, καλώς να τον κράξουμε.

Ή αν βλέπουμε τακτικά μηνύματα (από το ίδιο ή και από διαφορετικά μέλη), ποστς του τύπου "μεγάλε, βγες στο μπαλκόνι σε 15', θα είμαι από κάτω με ένα σάκκο από λιπάσματα, να μου τα δώσεις όλα", καλώς, πάλι να γκαρίξουμε...

* grabt03 , καλώς, κάποιος σε "υποστήριξε" - εγώ πάλι είπα τη δική μου την αίσθηση για το "ζήτημα", κάνοντας ένα ακόμα από τα συνήθη βαρετά/μακροσκελή μου ποστ, για να τη στηρίξω.

Δημοσ.

Και για να μην παρεξηγηθώ περαιτέρω, να πω ότι αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ αντικείμενα που δεν τους είναι πλέον χρήσιμα, τα οποία κάλλιστα θα μπορούσαν να τα βγάλουν προς πώληση σε κάποια αγγελία, και πως δεν έχω ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ με τους δύο συμφορουμίτες στους οποίους αναφέρθηκα, αφού όπως και νά 'χει μέσα από αυτή τη συναλλαγή το αποτέλεσμα ήταν τα δύο router να αλλάξουν χέρια και απλά να μην καταλήξουν στην ανακύκλωση ή στη χωματερή.

Με τη δημοσίευση της αρχικής σκέψης μου για τη συγκεκριμένη συναλλαγή δεν θέλησα να καταστήσω κανέναν υπόλογο (καθένας έχει το δικαίωμα να πράξει κατά το δοκούν, εφόσον αυτό δεν αντιβαίνει τους κανόνες λειτουργίας του forum), πολλώ δε μάλλον δακτυλοδεικτούμενο! Ήδη τον φίλο sotos 1 τον ευχαρίστησα και τον συγχάρηκα μέσω pm για τη γενναιόδωρη προσφορά του (έστω κι αν τελικά δεν ωφελήθηκα απ' αυτή) και του εξέφρασα τη σκέψη μου, ενώ αισθάνομαι την ανάγκη να τον συγχαρώ και δημοσίως και να ευχηθώ και στον φίλο diabibas να πιάσουν πραγματικά τόπο και να είναι καλοδούλευτα τα δύο routerάκια! :-D

Edit: Φίλε washcloud, αν θεωρούσα ποτέ πως αυτό που κάνω είναι ΚΑΤΙΝΙΑ, να είσαι σίγουρος ότι δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να postάρω! Απλώς, επειδή ορισμένες φορές κάποιοι μπορεί να καταχρώνται με ποικίλους τρόπους την καλή διάθεση ενός μέλους να προσφέρει κάτι π.χ. με την ταυτόχρονη ζήτηση πολλαπλών αντικειμένων, με τις υπερβολικές απαιτήσεις από τον δωρητή (πακετάρισμα, αποστολή εκτός τόπου κατοικίας, έξοδα) και με όσα αναφέρθηκαν στα προηγούμενα posts (δεν λέω ότι το κάνουν επίτηδες. Μπορεί να τους "βγαίνει" μέσα στην -καλώς εννοούμενη- αφέλειά τους), γι' αυτό κι εγώ αποφάσισα να κάνω μια δημόσια αναφορά στο ζήτημα. Το γεγονός ότι σ' αυτή εμπλέκονται οι δύο παραπάνω φίλοι είναι εντελώς συμπτωματικό, καθώς τη θέση τους στο συγκεκριμένο παράδειγμα θα μπορούσαν να κατέχουν δύο, τρία, πέντε ή δέκα άλλα μέλη που ενδεχομένως να εμπλέκονταν σε μια άλλη παρόμοια περίπτωση.

Και πάλι ζητώ συγγνώμη γα το off-topic που άνοιξα και νομίζω ότι καλό θα ήταν να κλείσει κάπου εδώ... B)

Δημοσ.

Αγαπητοί συμφορήτες,

για το λόγο ότι αναφέρθηκε το όνομά μου, νομίζω ότι έχω και εγώ λόγο τουλάχιστον να αναφέρω μερικά πράγματα. Το να αναφέρεις ονόματα και να αφήνεις υπονοούμενα είναι ότι ποιο εύκολο μπορεί να γίνει. Προφανώς ο grabt03 ήθελε κάτι και δεν εξυπηρετήθηκε.

Όταν επικοινώνησα με τον φίλο Σωτήρη που χάριζε τα εν λόγω Φριτζ, με ρώτησε ο άνθρωπος (και πριν ακόμη υπάρξει 2ο μήνυμα ενδιαφέροντος) μήπως να έπαιρνα το ένα και όχι και τα 2. Την επομένη το πρωί που βρεθήκαμε του εξήγησα ότι υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που ήθελα και τα 2. Όταν βρεθήκαμε του εξήγησα επ' ακριβώς το τι τα ήθελα. Επίσης διαπίστωσα ότι το ένα είναι ΑΝΝΕΧ Β, οπότε και του ανέφερα ότι σε περίπτωση που δε καταφέρω να κάνω αυτό που θέλω θα τα ξαναβγάλω για χάρισμα.

ΟΛΑ τα παραπάνω μπορεί να τα επιβεβαιώσει ο δωρητής των αντικειμένων.

Απλώς να αναφέρω ότι και στην επόμενη αγγελία ήμουν μπροστά στον υπολογιστή, αλλά ω θεοί, δε με ενδιέφερε τίποτα από όλα αυτά που έδινε το παλικάρι και απλώς ΔΕΝ πόσταρα. Άρα δε μαζεύω ότι να 'ναι απλώς για να μαζεύω.

Ας μιλήσουμε τώρα λίγο για αλτρουισμό και ουμανισμό, οι περισσότεροι από εμάς έχουν μαζέψει έναν μικρό θυσαυρό στο πέρασμα των χρόνων ενασχόλησης με υπολογιστές. Έτσι και εγώ τα τοποθετώ σε μια μεγάλη κούτα και ενίοτε πουλάω (αν αξίζει) ή χαρίζω.

Μου έχει τύχει να χαρίσω και να πληρώσω εγώ τα έξοδα αποστολής γιατί ο φίλος που το ζητούσε ήταν παιδί, ή γιατί το κόστος μεταφοράς θα του έβγαινε ποιο πολύ από την αξία αυτού που χάριζα.

Ο φίλος grabt03 εδώ μα αναφέρει το παράδειγμα της αδελφούλας του. Ο ίδιος αναφέρει πως σε γεννόμενη προσφορά 3 mp3 player δε θα τα έπαιρνε, δε μας αναφέρεις όμως φίλε μου αν πρόσφερε κάποιος 2 Mp3 player αν θα τα έπαιρνες ή όχι. Επίσης θα έπρεπε να εξηγήσεις και γιατί τα θέλεις? (Σύμφωνα με το δικό σου κανόνα ηθικής και συνεισφοράς στον συνάνθρωπο.) Αλλά ότι και να αναφέρεις αν θα έπαιρνες 1 ή 2 ή 3, είναι εντελώς υποθετικό. Όπως υποθετικό είναι να μας πεις ότι ΑΝ έβρισκες μια βαλίτσα με 500.000ευρώ ΘΑ την επέστρεφες.

Εδώ θέλω να αναφέρω και το θέμα της συγκυρίας, δηλαδή:

1. Έτυχε να είμαι στον υπολογιστή όταν έγινε η αγγελία

2. Έτυχε το συγκεκριμένο καιρό να ψάχνομαι για κάτι τέτοιο

3. Έτυχε να θέλει το ίδιο και ένας άλλος εδώ μέσα (ο οποίο μετά κράζει)

4. ΕΤΥΧΕ ο δωρητής να δίνει μόνο αυτά, γιατί αν είχε μία μεγάλη λίστα πραγμάτων να δώσει και εγώ έπαιρνα πάλι μόνο αυτά τα 2, δε θα έλεγε κανείς τίποτα.

Επίσης εκεί που αναφέρεται στο νήμα "δεν ήταν η πρώτη φορά" ΕΛΠΙΖΩ να μην αναφέρεστε σε εμένα, γιατί ψάχνοντας στα μηνύματά δε βρήκα κάποιο αντίστοιχο μήνυμα δικό μου.

Εν κατακλείδι, δε μπορώ να καταλάβω γιατί ξαφνικά πρέπει να απολογούμε σε αιχμές και αδικαιολόγητες επιθέσεις. Δηλαδή την επόμενη φορά που θα χαρίσω εγώ κάτι (και έρχεται σύντομα αυτή η φορά) θα πρέπει να δημοσιεύσω όλα τα ΡΜ που θα λάβω?

Εγώ νομίζω, το πιστεύω ακράδαντα μάλιστα, ότι ο εν λόγω συμφορήτης, ήθελε δια καώς ένα router (επαναλαμβάνω το ένα είναι τελικά ANNEX B) και επειδή δε του έκατσε ορίεται. Στο κάτω κάτω της γραφής, θα μπορούσε να μου στείλει 1 ΡΜ, αν και γιατί τα χρειάζομαι και τα 2.

Παρακαλώ το φίλο Σωτήρη που τον συνάντησα στη Καλλιθέα, να επιβεβαιώσει τη μεταξύ μας στιχομυθία.

Δημοσ.

To θεμα το εξαντλησαμε απο ολες της πλευρες τα πραγματα εγιναν οπως τα αναφερει ο φιλος diabibas μιλησα και με τον φιλο gradt03 και το θεμα εκλεισε με της απαραιτητες διευκρινησης :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...