Προς το περιεχόμενο

Δυσκολία με Filezilla server...

talaiporos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!

Λοιπόν, θέλω να κάνω backup από μια ιστοσελίδα που έχω σηκώσει, και για αυτό χρησιμοποιώ τον Filezilla server, τον οποίο έχω στήσει ακριβώς όπως περιγράφει στο wiki του insomnia...

Αλλάζω το βαθμό προστασίας σε "ΟΧΙ" από το my.otenet.gr, απενεργοποιώ και το firewall μου (ή προσθέτω ένα exception για τη θύρα 21), και από το control panel το αποτέλεσμα είναι πάντα "couldn't connect to host":mad:

Τέλος, να σημειώσω ότι συνδέομαι με usb modemάκι & δίνω απλώς την ΙΡ μου, δεν χρησιμοποιώ δηλ. το ΝΟ-ΙΡ, αλλά δεν θα έπρεπε τουλάχιστον να μπορώ να συνδεθώ?

Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε παρατήρησή σας!

Δημοσ.

Στο firewall που χρησιμοποιείς έχεις προσθέσει την port 21 που χρησιμοποιεί ο server;;;

@Edit

Τώρα είδα για το firewall...Βιάστηκα!!!

Στις εξαιρέσεις έχεις προσθέσει το FileZilla Server υποθέτω και όχι το FileZilla Server Interface;;;

Ένα καλό εργαλείο για να τεστάρεις την πόρτα αν δουλεύει είναι αυτό:

http://www.utorrent.com/testport.php?port=21

Ελπίζω να βοήθησα!

Δημοσ.

Τα έγραψες λίγο μπερδεμένα και δεν κατάλαβα ακριβώς τί προσπαθείς να κάνεις:

θέλω να κάνω backup από μια ιστοσελίδα που έχω σηκώσει, και για αυτό χρησιμοποιώ τον Filezilla server

Την ιστοσελίδα την έχεις σηκώσει τοπικά στο PC σου ή σε κάποια web hosting υπηρεσία; Αν το 2ο, προσπαθείς να συνδεθείς σε αυτήν για να πάρεις backup του site σου μέσω FTP; Αν ναι, τότε δεν χρειάζεται να στήσεις FTP server, αλλά να εγκαταστήσεις και να τρέξεις έναν FTP client για να συνδεθείς.

Δημοσ.

Λοιπόν,

1. παρ'όλο που απενεργοποιώ τα πάντα, το μtorrent μου λέει ότι η 21 είναι κλειστή...

2. δίνω την ΙΡ από το ipconfig (τι εννοείς τοπική, την 127.0.0.1?)

3. Η σελίδα είναι σε υπηρεσία hosting, και χρησιμοποιώ τον client filezilla για να ανεβάζω (επίσης αντίστοιχα θα μπορούσα με ένα διπλό κλικ να κατεβάσω), αλλά το πιο σωστό για κατέβασμα δεν είναι αντίστοιχα να έχω εγώ δικό μου server? γιατί από το control panel σου ζητάει τα στοιχεία του server σου? (συγχωρέστε με που είμαι άσχετος, αλλά υπέθεσα για λόγους ταχύτητας)

Δημοσ.
3. Η σελίδα είναι σε υπηρεσία hosting, και χρησιμοποιώ τον client filezilla για να ανεβάζω (επίσης αντίστοιχα θα μπορούσα με ένα διπλό κλικ να κατεβάσω), αλλά το πιο σωστό για κατέβασμα δεν είναι αντίστοιχα να έχω εγώ δικό μου server? γιατί από το control panel σου ζητάει τα στοιχεία του server σου? (συγχωρέστε με που είμαι άσχετος, αλλά υπέθεσα για λόγους ταχύτητας)

Όχι, δεν πρόκειται να κερδίσεις σε ταχύτητα με αυτόν τον τρόπο. Και αν ο μόνος λόγος που έστησες FTP server είναι αυτός, προσωπικά δε βρίσκω ότι αξίζει τον κόπο. Αλλά αυτό είναι απλά matter of opinion... :rolleyes:

Δημοσ.

OK, κατεβάζουμε με τον client λοιπόν..

Σας ευχαριστώ όλους για τις άμεσες απαντήσεις σας!!

(Εγκυκλοπαιδικά, αν κάποιος ξέρει γιατί δεν ανοίγει η:X21, ας το πει)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...