Προς το περιεχόμενο

Download Managers για Mac OS X

Cue

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Επισκέπτης
Εγώ που χρησιμοποιώ το Speed Download, κάνω χαζομάρα; Να δοκιμάσω iGetter ή Folx;

όχι βέβαια....

iGetter, free αλλά γραμμένο σε java

Folx, cocoa αλλά με interface που μόνο ένας windows developer θα έφτιαχνε (εξάλλου η elitma εφαρμογές για windows φτιάχνει...οπότε...)

To Speed Download ειναι πολύ καλό...αρκεί να μη το έχεις πληρώσει...:P

edit: το iGetter δεν είναι free...το μπέρδεψα με το JDownloader το οποίο είναι επίσης γραμμένο σε Java

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τις τελευταίες 2 εβδομάδες χρησιμοποιώ τον JDownloader (free & open source). Το κακό είναι πως είναι σε Java κι έτσι δεν έχει το καθαρό look-and-feel που έχουμε συνηθίσει στις Mac εφαρμογές. Αυτό αντισταθμίζεται από το γεγονός πως είναι ίσως ο πιο feature-rich download manager.

Για παράδειγμα υποστηρίζει free/paid accounts σε sites όπως το Rapidshare. Αλλά αυτό που μου αρέσει ιδιαίτερα είναι πως υποστηρίζει αυτόματη συνένωση/αποσυμπίεση των multipart αρχείων RAR, ακόμα κι αν έχουν password (δεν βρίσκει μόνος του τα password, του τα δίνουμε εμείς πριν αρχίσει το download). Του βάζω το πρωί να κατεβάσει διάφορα και γυρνάω το μεσημέρι και τα βρίσκω όλα κατεβασμένα και αποσυμπιεσμένα (και τα RAR διεγραμμένα για να μην πιάνουν χώρο και μας μπερδεύουν).

Μου μένει μόνο να βρω και κάποιον αυτοματισμό που να κάνει αυτόματα rename τα αρχεία και να τα μετακινεί στους αντίστοιχους φακέλους (αυτό μάλλον γίνεται με το Hazel αλλά πρέπει να φτιάξω κανόνες και βαριέμαι)...

Δυστυχώς ή με Folder Actions ή με Hazel γίνεται όμως... Κι εγώ jDownloader χρησιμοποιώ, προφανώς

Από πού του όρισες να στα διαγράφει κιόλας μετά;

Επισκέπτης

Το χρησιμοποιώ ΚΑΙ το JDownloader, αλλά μόνο για Rapidshare και τα τοιαύτα. Έχει και ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα, ότι καταλαβαίνει πολλαπλά links και μάλιστα μόλις κάνεις το Copy, κάνει αυτόματα το Paste. Δηλαδή εσύ μπορεί να επιλέξεις 10 λινκς part1 part2 κτλ, να κάνεις το copy και όλα τ' άλλα γίνονται αυτομάτως, including αποσυμπίεση όπως είπε και ο georgeadams, μιας και καταλαβαίνει ότι πρόκειται για "ομάδα" αρχείων.

Το βασικό του ελάττωμα είναι ότι δεν μπορώ να το "κρύψω". Πρέπει να το έχω ελαχιστοποιημένο συνέχως και δε μ' αρέσει το "βρώμικο" dock.

Τις τελευταίες 2 εβδομάδες χρησιμοποιώ τον JDownloader (free & open source). Το κακό είναι πως είναι σε Java κι έτσι δεν έχει το καθαρό look-and-feel που έχουμε συνηθίσει στις Mac εφαρμογές. Αυτό αντισταθμίζεται από το γεγονός πως είναι ίσως ο πιο feature-rich download manager.

Για παράδειγμα υποστηρίζει free/paid accounts σε sites όπως το Rapidshare. Αλλά αυτό που μου αρέσει ιδιαίτερα είναι πως υποστηρίζει αυτόματη συνένωση/αποσυμπίεση των multipart αρχείων RAR, ακόμα κι αν έχουν password (δεν βρίσκει μόνος του τα password, του τα δίνουμε εμείς πριν αρχίσει το download). Του βάζω το πρωί να κατεβάσει διάφορα και γυρνάω το μεσημέρι και τα βρίσκω όλα κατεβασμένα και αποσυμπιεσμένα (και τα RAR διεγραμμένα για να μην πιάνουν χώρο και μας μπερδεύουν).

Μου μένει μόνο να βρω και κάποιον αυτοματισμό που να κάνει αυτόματα rename τα αρχεία και να τα μετακινεί στους αντίστοιχους φακέλους (αυτό μάλλον γίνεται με το Hazel αλλά πρέπει να φτιάξω κανόνες και βαριέμαι)...

Ακριβός το ίδιο θέλω να κάνω και εγώ, αλλά στο htpc έχω vista, καμία σχέση με εδώ αλλά μήπως ξέρεις κάτι αντίστοιχο;

Ακριβός το ίδιο θέλω να κάνω και εγώ, αλλά στο htpc έχω vista, καμία σχέση με εδώ αλλά μήπως ξέρεις κάτι αντίστοιχο;

Το JDownloader είναι σε Java κι έτσι παίζει σε Windows, Linux & Mac OS X. Η αυτόματη αποσυμπίεση των RAR δουλεύει σε όλα τα λειτουργικά.

Για το αυτόματο rename & move to folder δεν ξέρω τι μπορείς να κάνεις, αλλά μπορείς να ρωτήσεις στο Windows Section του Insomnia μήπως και ξέρει κάποιος.

• Super Moderators

Προσωπικά μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα το Speed Download (το οποίο έχω αγοράσει κιόλας, είναι εξαιρετικό πρόγραμμα).

Πρόσφατα ανακάλυψα το JDownloader (κυρίως επειδή υποστηρίζει αρχεία Cryptload) και το'χω αγαπήσει, παρ' ότι δεν έχει την MacOS εμφάνιση που έχω συνηθίσει από τις εμπορικές εφαρμογές. Το μόνο που μου λείπει στο JDowloader είναι η λειτουργία του Speed Download να "αρπάζει" (grab) τα link που βρίσκονται σε μία σελίδα. Κατά τα λοιπά, είναι μία πολύ καλή δωρεάν λύση.

Επισκέπτης
Το μόνο που μου λείπει στο JDowloader είναι η λειτουργία του Speed Download να "αρπάζει" (grab) τα link που βρίσκονται σε μία σελίδα. Κατά τα λοιπά, είναι μία πολύ καλή δωρεάν λύση.

Επί τη ευκαιρία, να δώσω ένα tip που διάβασα κάπου.

Ο Safari, έχει στο μενού "Window" το εργαλείο "Activity" (shortcut: option+cmd+A), που σου εμφανίζει τα λινκς της σελίδας. Κάνοντας copy όσα από αυτά θέλετε και paste στο παράθυρο με τα downloads (βρίσκεται στο ίδιο μενού, shortcut: option+cmd+L), μπορείτε να κατεβάσετε πολλαπλά αρχεία, ακόμα και βιντεάκια από το youtube!

• Super Moderators
Επί τη ευκαιρία, να δώσω ένα tip που διάβασα κάπου.

Ο Safari, έχει στο μενού "Window" το εργαλείο "Activity" (shortcut: option+cmd+A), που σου εμφανίζει τα λινκς της σελίδας. Κάνοντας copy όσα από αυτά θέλετε και paste στο παράθυρο με τα downloads (βρίσκεται στο ίδιο μενού, shortcut: option+cmd+L), μπορείτε να κατεβάσετε πολλαπλά αρχεία, ακόμα και βιντεάκια από το youtube!

Ωραίο κολπάκι, ευχαριστούμε για τη συμβουλή. :-)

Θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω σχετικά.

Κατεβασα αυτο το προγραμμα αλλα θέλω να κανω σωστα τις ρυθμήσεις για free user - βασικα βρήκα καποιες οδηγίες αλλα είναι για windows user ......

Thanks a lot !!!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...