Προς το περιεχόμενο

Λευκός Macbook και κολλήματα!

nickolas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω έναν λευκό C2D Μacbook με 1GB RAM και 10.4.11 λειτουργικό.

Πολλές φορές με ανοικτό μόνο έναν Safari με 4-5 tabs μου κάνει κολλήματα και ακούω το σκληρό να δουλεύει όταν πηγαίνω από το ένα tab στο άλλο. Αν μάλιστα ανοίξω και το Google Earth, θέλει μισό λεπτό για να "συνέλθει" σε κάθε μετάβαση από Safari και Google Earth!

Γενικά η μνήμη "εξαφανίζεται" χωρίς να μπορώ να καταλάβω γιατί. Με 2-3 tabs ανοικτά η free memory πέφτει κάτω από τα 30ΜΒ.

Σημειωτέον ότι έχω μόνο 6 widget να τρέχουν (με τα οποία επίσης τρώει κόλλημα, ειδικά όταν τα πρωτοανοίγω με F12)

Έχω ~ 4GB ελεύθερα στο σκληρό.

Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω για να βελτιωθεί η κατάσταση η απλά "αυτό είναι"?

Δεν μπορώ να πιστέψω πως ένας σχετικά πρόσφατος Mac μετά τα 3-4 tabs στο Safari γονατίζει!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν το ~4gb είναι σωστά γραμμένο, τότε πρέπει να αδειάσεις κάτι ακόμα...

Ένα σύστημα με λιγότερο από 10% [και λίγο λέω για τα δικά μου στάνταρ] ελεύθερο δίσκο, απλά είναι γονατισμένο και χωρίς να τρέχει κάποια εφαρμογή!

Πάρε καλύτερα έναν εξωτερικό και φόρτωσε ότι download έχεις κάνει σε αυτόν...

Από άποψη μνήμης μετά, το 1GB δεν είναι λίγο, αλλά δεν είναι και για πολλά πολλά...

Εδώ εγώ με 2GB και σε memory intense προγράμματα όπως ο μνημοφάγος Firefox, και έχω πρόβλημα μετά από πολλή χρήση οπότε και φορτώνει πολύ η μνήμη μου...

Επισκέπτης

Για κάνε έναν έλεγχο Verify Disk στο σκληρό που έχει το MacOSX μέσα από το Disk Utility. Η αδερφή μου είχε αντίστοιχο πρόβλημα (τα κολλήματα, δεν ξέρω τι γινόταν με τη μνήμη) και τελικά ήταν χτυπημένος ο σκληρός.

Αυτή τη στιγμή είμαι με 100Mb ελεύθερα στο δίσκο μου, και το σύστημα πετάει με 8 tabs ανοιχτά στον σαφάρι, itunes να παίζει και καμιά 10αριά widgets στο dashboard. Οπότε δεν έχει να κάνει με τον ελεύθερο χώρο στο δίσκο σου.

Τρέξε από τέρμιναλ την εντολή

>
sudo periodic daily weekly monthly

δώσε τον κωδικό σου και άσε ανοιχτό το παράθυρο του τέρμιναλ μέχρι να σου ξαναβγάλει το prompt. Κατά πάσα πιθανότητα θα λυθεί το πρόβλημά σου... :-)

Τρέχει τρία σκριπτάκια του OSX που συντηρούνε το σύστημα. Κανονικά, αν είναι ανοιχτός ο υπολογιστής στις 3 το βράδυ τρέχουν αυτόματα το daily κάθε μέρα, το weekly κάθε Κυριακή βράδυ και το monthly κάθε 1η του μηνός.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ανεξάρτητα, πχ.

>
sudo periodic daily
sudo periodic daily monthly
...

Λίγο χαζομάρα αυτό όμως... γιατί μπορεί ο υπολογιστής κάποιου να μην είναι ποτέ ανοιχτός στις 3 το βράδυ.

Δε θα έπρεπε να υπάρχει πρόβλεψη, αν δε γίνει την προκαθορισμένη ώρα να γίνει την επόμενη φορά που θα ανοίξει ο υπολογιστής ή κάτι αντίστοιχο?

Σίγουρα κάτι θα υπάρχει, δεν μου φαίνεται σωστό να τρέχουν μόνο στις 3:00.

Anyway, ορίστε και ένα widget για να βλέπεται πότε έτρεξαν τελευταία φορά τα scripts αλλά να τα τρέχετε όποτε θέλετε χωρίς terminal και εντολές.

http://www.giantmike.com/widgets/Maintidget.html

Ορίστε και τι κάνει το κάθε script.

Daily:

Removes old logs

Removes scratch and junk files (temporary files)

Removes scratch fax files

Backs up NetInfo data

Checks subsystem status

Cleans mail queue

Gathers account statistics

Cleans up asl.log

Rotates logs: system

Weekly:

Rebuilds locate database

Rebuilds whatis database

Rotates logs: ftp, lpr, mail, netino, ipfw, ppp, secure

Monthly:

Runs login accounting

Rotates logs: wtmp, install, fax

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...