Προς το περιεχόμενο

Ομιλείτε Ελληνικά ;

DrLo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

agpr, καμία παρεξήγηση, φυσικά =)

Με την πρώτη ευκαιρία θα το συζητήσω με το συγκεκριμένο άνθρωπο. Αυτό που έμμεσα είπα πάντως, είναι ότι άσχετα με το τι γράφει ο Μπαμπινιώτης στο λεξικό, τι λέει ο καθηγητής της γκαρνέλε και τι τελικά κάνει ή τι χρησιμοποιούν οι περισσότεροι, δεν υπάρχει κάποιος στάνταρ κανόνας που να απορρίπτει τον ένα ή τον άλλο τύπο.

Εμπειρικά πάντα, από μεγαλύτερους και συνάμα μορφωμένους ανθρώπους ακούω κυρίως το αφορά στο, με ελάχιστες εξαιρέσεις τη χρήση του αφορά το, ενώ από νεότερους ηλικιακά, μορφωμένους και μη, έχω παρατηρήσει τη χρήση του τελευταίου να υπερισχύει.

Σε προσωπικό επίπεδο πάλι, προσαρμόζω τις περισσότερες φορές την ομιλία μου ανάλογα με τον άνθρωπο που μιλάω και ενώ παράλληλα τρέφω μεγαλύτερη εκτίμηση τον λόγιο τύπο, χρησιμοποιώ το αφορά το συχνότερα.

• 3 μήνες μετά...
Δημοσ.
btw,ειναι λα8ος να λεμε ''το λοιπον'',ετσι??

"Το λοιπον" = επομένως , τωρα αν ειναι "λαθος" η "σωστο", δεν ξερω, συνηθως πιο πολυ ακούγεται σε νησια και επαρχια παντως.

Δημοσ.
nick[;2810053'']"Το λοιπον" = επομένως , τωρα αν ειναι "λαθος" η "σωστο", δεν ξερω, συνηθως πιο πολυ ακούγεται σε νησια και επαρχια παντως.

ρωταω επειδη το ελεγα συχνα και με ειχε ακουσει μια κα8ηγητρια μου περσυ και μου λεει ''ααα απο σενα το κολλησα αυτο?' χαχαχα μου ειχε πει οτι ειναι λα8ος εκφραση!!:rolleyes:

Δημοσ.

http://www.komvos.edu.gr/dictonlineplsql/simple_search.display_full_lemma?the_lemma_id=25797&target_dict=1

2. ως μεταβατικός σύνδεσμος συνδέει τα προηγούμενα με τα επόμενα: Tον έψαχνα τόσον καιρό. Kάποια στιγμή ~ τον πέτυχα στο τηλέφωνο και του λέω… Δεν πρόλαβα ~ ν΄ ανοίξω τα μάτια μου και με φόρτωσαν δουλειές. || ~ έχουμε και λέμε, ας δούμε τι έχουμε. || (προφ.) με το άρθρο το: Mια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας βασιλιάς. Tο ~ αποφάσισε…
Δημοσ.

Σαραντακος Rules. Τον είχα ανακαλύψει πριν ένα χρόνο και διάβασα ολόκληρο το site σε μια νύχτα.

Αγαπημένα: Άραβες γυναίκες, λάγνες ερωτιάρες!, Ο δωδεκάλογος της νεοκαθαρεύουσας

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...