Επισκέπτης Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Μετά τη συζήτηση που ξεκίνησε στο thread του South Park, ήρθε η ώρα και γι' αυτό το τοπικ. Γνωρίζω ότι υπάρχει ήδη τόπικ Family Guy vs South Park, αλλά είναι δημοσκόπηση. Εδώ μπορούμε να συζητήσουμε πιο γενικά. Το πρόβλημα με το family guy είναι οτι πολλές φορές δίνουν μεγάλη έμφαση στην διακωμώδηση κάποιων διασημοτήτων των ΗΠΑ που είναι άγνωστοι σε κάποιον που δεν διαμένει στην Αμερική. Κάνουν και πάρα πολύ συχνά παρωδία ολόκληρες σκηνές από ταινίες, όπου προφανώς αν δεν την έχεις δει, δεν καταλαβαίνεις τι λένε ή τι κάνουνε. Κακώς ξεκίνησαν απρόκλητα πόλεμο εναντίον του FG τόσο οι δημιουργοί του simpsons όσο και του southpark. Έχουν αναφέρει το Family Guy στους Simpsons; Δεν το θυμάμαι.
Toufas Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 The show is criticized for using story premises and humor similar to those used in episodes of The Simpsons.[22] The Simpsons depicts Peter Griffin as a "clone" of Homer Simpson in a Halloween special,[23] and as a fugitive accused of "Plagiarismo" (faux-Italian for plagiarism) in the episode "The Italian Bob". Family Guy is also mocked in a two-part episode "Cartoon Wars" of South Park,[24] in which characters call the show's jokes interchangeable and unrelated to storylines; the writers of Family Guy are portrayed as manatees who write by pushing rubber "idea balls" inscribed with random topics into a bin. Seth MacFarlane responded to the criticism on the Volume 4 box set DVD commentary, saying it was completely founded and true, even giving reference to many skits and jokes that were meant for previously scripted episodes and later cut and recycled in future episodes. εδω εισαι
soturin Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 γενικές σκέψεις θα γράψω Σχετικά με simpsons, family guy. Δεν ισχύει το ζήτημα "είναι αντιγραφή κτλ" καθώς και οι simpsons δεν επινόησαν αυτόν τον κόσμο (οικογένεια με χαζό μπαμπά κτλ κτλ). Κι αν το κάνανε, λίγη σημασία έχει για μένα γιατί είναι διαφορετικά. Η διαφορά, γενικότερα, είναι ότι ο Groening είναι παραμυθάς, με χιούμορ. Και σατιρίζει πολύ καλά την πραγματικότητα. Αυτό το καταλαβαίνει κανείς αν διαβάσει και τα life is hell comics του. Γι αυτό και οι simpsons έχουν δημιουργήσει κατα τη γνώμη μου τον πιο πιστευτό κόσμο από τις διάφορες σχετικές σειρές. Το springfield νιώθω ότι υπάρχει. Συμβαίνει κάτι παράλογο στην ελλάδα και λέω "springfield καταστάσεις". Το Quahog του family guy, είναι απλά το όνομα της πόλης όπου είναι οι χαρακτήρες. Δε με έχει πείσει ότι έχει μια ταυτότητα. Κι αυτό επειδή ο ΜacFarlane είναι πλακατζής. Είναι ένας τύπος με χιούμορ, κάφρικο, που ξέρει και μουσική και σατιρίζει. Δεν είναι κομίστας καρτουνίστας όπως θέλετε πείτε το. Έχει γέλιο, πολύ. Αλλά δεν έχει το χαρακτήρα των simpsons. Ο Homer είναι παιδί, χαζός, βλάκας. Θα μπορούσε να είναι ένας γνωστός σου που λες ιστορές γι' αυτόν. Ο Peter είναι τρελός. Στον πραγματικό κόσμο θα τον είχαν σκοτώσει ή φυλακίσει. Αστείο μεν μέσα στο σουρεάλ παραλογισμό του αλλά δεν μπορείς να ταυτιστείς. Συγκεκριμένα, simpsons από διψήφια σαιζόν και μετά μεγάλη παρακμή. Νομίζω κάπου αλλάξαν ριζικά τους σεναριογράφους και φάνηκε. Εξακολουθούσε να είναι ευχάριστο αλλά ήταν λίγο τραγικό να χαμογελάω και να μη γελάω με τα αστεία. Και ήταν κάτι παραπάνω από κορεσμός, όπως κάθε σειρά μπορεί να πάθει. Φαινόταν ότι το χιούμορ είχε αλλάξει. Είχα βαρεθεί τα χαζοαστεία "i'm angry but also sad", και να κάνει μια ώρα "γκρρρ.... μπουχουχου" εναλαξ. Το family guy επίσης με κούρασε λίγο. Σα να ξεμείναν από καφρίλες, δεν ξέρω. Υ.Γ. κι όμως, δυο πρόσφατα επεισόδια simpsons μου άρεσαν αναπάντεχα. Σα να βλεπα παλιές καλές σαιζόν. Είχαν απλά σύντομα αστειάκια-ατάκες που πιάναν, βγάζαν γέλιο, και δεν κουράζανε. Έγινε καμιά αλλαγή στους σεναριογράφους (pleeease)
saxon Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Επειδή είμαι λάτρης και των τριών σειρών, καθώς και του futurama που τελείωσε άδοξα... Δεν μπορώ να μπω σε αντιπαραθέσεις και να μειώσω κάποια σειρά απο αυτές. Απλά να συμφωνήσω με την μάζα πως το South Park έχει κάνει μια κοιλιά μετά τον 11ο κύκλο. Το The simpsons δεν έχει κάνει κοιλιά κατά τη γνώμη μου, απλά θα παρουσιάσει και κάποιο βαρετό επεισόδιο στα τόσα. Το Family guy είναι απολαυστικό και ο Peter Griffin έχει καλές βλέψεις για να πάρει τα σκήπτρα του πιο κάφρου από τους Homer και Cartman.
soturin Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 saxon, σωστά αυτά αλλά όπως είπα, το θέμα είναι ότι ο homer δεν είναι ακριβώς κάφρος, αναίσθητος. Είναι χαζός
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 εδω εισαι Ε, καλά, αυτά δεν είναι επιθέσεις σε καμία περίπτωση. Άντε, στο επεισόδιο με τους δεκάδες κλώνους που είναι παραμορφωμένοι όπου βάλανε κι έναν Peter Griffin (πού να το θυμάμαι αυτό; ), να δεχτώ ότι υπάρχει ένα σαφές υποννοούμενο ότι είναι αντιγραφή του Homer, αλλά περνάει πολύ στο ντούκου και εγώ προσωπικά το εξέλαβα απλά ως "ένας κλώνος παραμορφώθηκε τόσο πολύ, που κατέληξε σαν κάποιον διάσημο που του μοιάζει". Καμία σχέση με την αναφορά στο South Park ή την αναφορά του Family Guy στους Simpsons. Και το άλλο φυσικά, κάτι αντίστοιχο, ακόμα λιγότερο προκλητικό. Όσον αφορά αυτά που ειπώθηκαν, δεν έχω τώρα πολύ χρόνο, θα σχολιάσω εκτενώς άλλη φορά. Θα πω απλά ότι ο Homer είναι συμπαθής χαρακτήρας, ακόμα κι όταν κάνει καφρίλες, ενώ ο Peter καθόλου. Βασικά δεν υπάρχει κανένας χαρακτήρας από το Family Guy που να συμπαθώ στο ελάχιστο (ίσως λίγο τον σκύλο), ενώ από τους Simpsons έχω δέσιμο και με τα 5 μέλη της οικογένειας, κυρίως με τη Lisa, αλλά κατά καιρούς και με την Marge. Διευκρινίζω εδώ, ότι δε θεωρώ συμπάθεια - δέσιμο, τη σχέση που έχω με τον Stewie ή με τον Cartman, όπου λατρεύεις να τους μισείς.
iNorganic Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Family guy ftw εχει πολυ καφριλα κ ακυριλα μεσα. o stewie k o peter ειναι ολα τα $$
Sellers Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Και η δική μου ψήφος στους Simpsons. Αν και μεγάλος φαν του futurama (όχι τόσο ότι έχει γέλιο αλλά αλλά έχει έξυπνο σενάριο), στους Simpsons έχω ρίξει ΤΟ γέλιο. (Και να φανταστελιτε παλιά το έβλεπα και μου έφερνε αηδία όπως και τα φιλαράκια). Family guy δέ\εν έχω δει ακόμα οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη...
klainmaingr Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Family guy>all Με απογοήτευσε το τελευταίο επεισόδιο βέβαια.. Αλλα δεν αφήνεις έυκολα 7 season.. Υπέροχο.. Άψογο.. Τέλειο.. Το χιούμορ που μου αρέσει στο στύλ που μου αρέσει και η παράνοια που καραγουστάρω.. South park ήμουν αισχρός φάν μέχρι και την 7η-8η season όπου μετά άρχισα να "βλέπω για να βλέπω". Κανένα ενδιαφέρον.. Κανένα.. Simpsons μου αρέσουν, αλλα το όλο concept παραείναι χαλαρό για τα γούστα μου.. Ναι μέν έχει πολύ ωραίες καταστάσεις αλλα το βρίσκω αρκετά υποτονικό. Καταπληκτικό το futurama που σταμάτησε ακριβώς εκεί που έπρεπε... Το american dad επίσης δεν είναι καθόλου άσχημο.. Θα έβαζα και το robot chicken στν εξίσωση.. αλλα ξεφεύγει κάπως.
Blackjim Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 saxon, σωστά αυτά αλλά όπως είπα, το θέμα είναι ότι ο homer δεν είναι ακριβώς κάφρος, αναίσθητος. Είναι χαζόςΠοιον ειπες χαζο ρε?Ηλιθιος μπορει , αλλα οχι και χαζος. :p Homer for president
Lucifer Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Family guy>allΜε απογοήτευσε το τελευταίο επεισόδιο βέβαια.. Αλλα δεν αφήνεις έυκολα 7 season.. Υπέροχο.. Άψογο.. Τέλειο.. Το χιούμορ που μου αρέσει στο στύλ που μου αρέσει και η παράνοια που καραγουστάρω.. South park ήμουν αισχρός φάν μέχρι και την 7η-8η season όπου μετά άρχισα να "βλέπω για να βλέπω". Κανένα ενδιαφέρον.. Κανένα.. Simpsons μου αρέσουν, αλλα το όλο concept παραείναι χαλαρό για τα γούστα μου.. Ναι μέν έχει πολύ ωραίες καταστάσεις αλλα το βρίσκω αρκετά υποτονικό. Ό,τι είπε ο κύριος.
EliasKir Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Παλιοτερα ημουν κολλημενος με τους Simpsons και την χαζομαρα του Homer (μαζι με τα κλασσικα "Aaaaah" και "D'oh"). Μεχρι που αρχισα να βλεπω Family guy. Μπορω να πω πως πλεον ειμαι εθισμενος. Giggity
The_Judas Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Καταπληκτικό το futurama που σταμάτησε ακριβώς εκεί που έπρεπε... Το futurama διαφέρει απο τα υπόλοιπα καρτουν του είδους στο οτι το σενάριο του έχει μια λογική συνέχεια. Αν ξαναδείς τα επεισόδια απο την αρχή καταλάβεις οτι είχαν μια συγκεκριμμένη πλοκή στο μυαλό τους απο την αρχή και οτι δεν αυτοσχεδίαζαν όπως γίνεται στα υπόλοιπα καρτούν.
klainmaingr Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Ναι δεν είπα κάτι διαφορετικό... Αυτό που λέω είναι οτι καλά κάναν και το κόψαν εκεί.. Αργά η γρήγορα θα έκανε κοιλιά και δεν θα το είχα τόσο πολύ θεοποιημένο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.