pettakos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Εχω εναν wd 300gb ata, εδω και 3 χρονια,δουλευει κανονικοτατα, οταν ομως τον συνδεω εσωτερικα στη μητρικη Asus P5K Premium Wi-Fi, κολλαει ο sata σκληρος με το λειτουργικο (vista ultimate) και ενω τον αναγνωριζει το bios δεν ποσταρει το Pc. Τον βγαζω, τον βαζω σε μια usb εξωτερικη θηκη και αναγνωριζεται κανονικοτατα. Εχετε ακουσει τιποτα για προβλημα με τον Marvell ide controller του motherboard? Δεν τον θελω στην εξωτερικη θηκη, προτιμω να τον εχω εσωτερικα, εστω και για backup, οσα χρονια ζησει,
disqualified Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 δεν ξερω αν δουλεψει αλλα δοκιμασε να βαλεις το jumper του σε καποια αλλη θεση (slave), τωρα σε τι θεση ειναι?
pettakos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Το jumper το εχω βγαλει τελειως, διοτι και οταν το ειχα, ειτε σε slave, master, cable select, παλι εκανε τα ιδια. Πιθανολογω οτι ειναι θεμα controller. Δεν ξερω.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Moderators Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Δεν μπορεις να ξερεις αν ειναι θεμα controller παρα μονο αν δοκιμασεις αλλον IDE δισκο ο οποιος παιζει καπου αλλου ως εσωτερικος. Και μονο ομως οτι ειναι λαθος το jumper (δλδ ανυπαρκτο) ειναι αιτια κολληματος. Αν στο εκανε σε οποιαδηποτε θεση... τοτε πασο
pettakos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 το ξαναεβαλα σε διαφορες θεσεις και καλι παλι τα ιδια. Μου εχει σποασει τα νευρα. Οταν ποσταρει ο υπολογιστης, κατω απο την ενοτητα marvell adapter κτλ., τον δειχνει κανονικα με το ονομα του. Γιατι ομως μετα το λειτουργικο δεν φορτωνει?
hispanos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Είχα παρόμοιο πρόβλημα με ένα P5Κ.Δεν έβλεπε με τίποτα ένα IDE DVD-RW.Στην αρχή νόμιζα ότι είχε πρόβλημα το συγκεκριμένο motherboard, αλλά το δοκίμασα και σε άλλο και τα ίδια.Τελικά το άλλαξα για ένα Gigabyte.Ένα άλλο παιδί που αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα και μιλήσαμε αργότερα σε ένα φόρουμ είπε ότι έβγαλε άκρη από το φόρουμ της ASUS και ότι αυτό που έπρεπε να κάνει ήταν να βγάλει τα καλώδια για τις usb 11-12, και τότε δούλεψε.Για δοκίμασέ το.
random Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 κατ' αρχήν κοιτάς στο bios , (αφού συνδέσεις και τον IDE ), στο boot priority να ειναι ο sata πάνω απο τον ide για να ψάχνει πρώτα εκει για λειτουργικό. δηλ, εκτός απο το boot priority στο είδος των συσκευών (πχ. πρωτο HD, μετά DVD, floppy, κλπ), ανάμεσα στους HD, υπάρχει και δευτερεύουσα προταιρεότητα (Hard Disk Boot Priority) για το ποιος σκληρός θα διαβάζεται πρώτος για ύπαρξη λειτουργικού. επίσης κοιτάς το ide καλώδιο δεδομένων. αν πατάει καλά κι απο τις δυο μεριές, ή κάνε δοκιμη και με άλλο καλώδιο. ------------------------------------------------------------ αν με τον sata 1ο, έχει πάλι πρόβλημα... επειδή μου εχει τύχει κι εμενα (με win στον sata, 1o στη σειρά, και 200άρη ide απλή αποθήκη , κόλλαγε πριν μπει στα win) μπορει να εχει κάποιο πρόβλημα στο filesystem του ide. εγώ μετεφερα όλα τα αρχεια του σε άλλο δισκο, του έσβησα ολα τα partitions, καθαρισα το mbr, εφτιαξα νέο ntfs partition, και λύθηκε το πρόβλημα. * αλλα αν συμβαινει κατι τέτοιο, ειναι κακό σημάδι και για το μέλλον του δίσκου. Μην αποθηκευεις σε αυτον σημαντικά πράγματα. ----------------------------------------------------------------- εγώ θα δοκίμαζα και το εξής, αλλα αν φοβασαι άστο : boot με αποσυνδεδεμενο τον ide στο data. συνδεδεμενο μονο στο power. συνδεση του data cable, οταν θα ειμαι στα win. device manager -> scan new hardware. τι γινεται; κολλάνε τα win? ή βλέπω τα αρχεια του κανονικά? ----------------------------------------------------------------- συνεχίζω στο σενάριο να φταίει κατι στο δίσκο* : αν ο δισκος ειχε παλιά λειτουργικό (και τωρα τον εχεις απλα για αποθηκη χωρις να μεσολαβησει format), το 1ο partition του ειναι σημαδεμένο ως Active, και εχει κάποιο MBR (xp, vista ή linux). αν μπορεις με καποιο disk utility (πχ. acronis disk director) να τα "καθαρίσεις" αυτα, δηλ. να μην ειναι Active, χωρις να πειράξεις τα data, ισως λυθει το προβλημα. *γιατι αν φταιει η μητρική, μονο με εναν αλλο δισκο ide, που θα προκαλει κι αυτος το ιδιο προβλημα, μπορεις να το διαπιστώσεις
pettakos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Για να ειμαι ειλικρινης αυτο δεν το προσεξα στο bios, αλλα θα το κανω. Ο ide δεν εχει λειτουργικο, ειναι κενος και φορμαρισμενος. Τωρα αν ειχε καποτε, δεν το θυμαμαι, αλλα δεν νομιζω οτι εχει σημασια μετα το format. Ο controller δεν το κανει με atapi cd-rom, του εβαλα χθες για δοκιμη ενα asus cd-rw παλιο που ειχα σε αχρηστια, δουλευει κανονικοτατα ομως, και αναγνωριστηκε αμεσως. Οσον αφορα αλλαγη θεσεων usb αυτο απο μονο του συνιστα προβλημα στη μητρικη διοτι ειναι ολες κατειλλημενες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.