Προς το περιεχόμενο

Περιεργο προβλημα με pidgin

jim_p

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα σε ολους.

Ειναι περιπου μια εβδομαδα που αλλαξα το θεμα μου στο gnome σε κατι πιο μινιμαλιστικο, γιατι βαρεθηκα αυτο που ειχα απο... περυσι τον Ιουλιο.

Απο την αλλαγη και μετα, το pidgin εχει κρασαρει 2-3 φορες, χωρις προφανη λογο, και χωρις σφαλμα στο τερματικο (οταν το ξεκινω απο το τερματικο)!

Οταν κρασαρει, ασπριζει ολο το παραθυρο των επαφων και οποιο παραθυρο με ανοιχτη συνομιλια εχω εκεινη τη στιγμη. Αντιδρανε μεν στις εντολες του window manager, μπορω πχ να τα κανω ελαχιστοποιηση κλπ, αλλα μου ανεβαζουν την cpu usage στα υψη και φυσικα με ενα killall σκοτωνω και μετα ξανανοιγω το pidgin.

Υποψιαστικα αρχικα οτι ισως φταει που λαμβανω καποιο offline μηνυμα απο καποιο χρηστη. Αλλα και παλι, δεν κρασαρει αμεσα, αλλα μετα απο 5-10 λεπτα.

Μετα σκεφτηκα οτι οσες φορες εγινε, οι χρηστες που μου το στειλανε ηταν με WLM 9. Αλλα με μηνυματα αλλων χρηστων με WLM 9 δεν ειχα προβλημα, οπως δεν ειχα προβλημα με μηνυματα αλλων χρηστων απο pidgin. Αρα το offline μηνυμα δεν ειναι κριτηριο, ουτε ειναι ο client.

Δοκιμασα kmess και emesene και δεν εχουν παρομοιο προβλημα.

Δοκιμασα να αλλαξω θεμα στο gnome και να βαλω το παλιο, και εδω και 1 μερα δεν εχει κανει κατι, αλλα ειναι νωρις ακομα για να κρινω.

Debian testing, pidgin 2.5.5, νεο θεμα το Shiki colors, παλιο θεμα το Shiftie July Redmod.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι συμβαίνει με κάποιο θέμα να κρασάρουν κάποιες εφαρμογές, όχι μόνο το pidgin

Και γώ το πάθαινα θυμάμαι με το Nuvola (?) ή με ένα θέμα τέλος πάντων

Το μόνο που έκανα ήταν να μην ξαναχρησιμοποιήσω το θέμα

Αν θυμάμαι καλά το πάθαινα σε gnome όταν έτρεχα debian sid.

Στο stable debian ποτέ δεν μου κράσαρε τίποτε με κανένα θέμα

Τελευταία δεν χρησιμοποιώ ποτέ sid :)

Ε αν ειναι δυνατον!

Και σε μενα εχει τυχει να χτυπαει ενα θεμα υψηλο cpu usage, και φυσικα το εβγαλα, μαζι με τον engine που ζητουσε.

Επειδη δεν με παιρνει για επανεγκατασταση ωστε να παω σε stable, θα περιμενω να τελειωσει η "ανακαινηση" του gnome στο testing, γιατι τωρα εχει μπει ταμπελα "Εκτελουνται εργα. Προσεχως Gnome 2.24!" και καθε μερα μπαινουν gnomoπακετα και θα ξαναδοκιμασω.

Αν θέλεις να δείς τί κάνει το σύστημα την ώρα εκείνη δώσε την παρακάτω εντολή:

>strace -p `pidof pidgin`

Λογικά θα δείς κάποιο system call να επαναλαμβάνεται. Πές μας ποιό είναι και βλέπουμε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...