gpapaman Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 παιδια καιγομαι!!πεθανε η καρτα που ειχα κ τωρα θα παρω καινουργια... το θεμα ειναι οτι θα χρησιμοποιησω xp+ubuntu. να παρω ati or nvidia?????? σας ευχαριστώ!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poihths Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 nvidia προτείνεται συνήθως...αν και οι ατι πλεον εχουν drivrers... (0χι ομως τοσο καλούς όσο η nvidia) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Nvidia φυσικα. Αν θελεις καρτα για να παιζεις παιχνιδια στα xp, ειναι προτιμοτερο να δωσεις κατι παραπανω και να πας σε nvidia, ή να εχεις λιγο μικροτερες αποδοσεις σε σχεση με την αντιστοιχη της ati, παρα να εχεις μονιμα το βασανο των drivers στο linux. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kybos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Κοίτα στην περίπτωσή μου το να κατεβάσω το envy και τους drivers μου πήρε 5 λεπτά... πολύ βάσανο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Προφανως δεν εννοω την εγκατασταση των drivers. Ακομα και με nvidia, η διαδικασια ιδια ειναι με το envy, ο driver αλλαζει. Ειναι οι ικανοτητες του driver. Ο της nvidia ειναι driver-παραδειγμα προς μιμηση για ολους τους υπολοιπους στο linux με ενα σωρο καινοτομιες και διευκολυνσεις (vdpau, compositing χωρις βοηθεια απο το AIGLX, υποστιριξη xorg 1.6 κλπ). O της ati ειναι κατι σαν "αφου πλεον με τον 9.2 εχετε υποστιριξη για xorg 1.5 και video χωρις τρεμοπαιγμα σε xv και compiz, τι αλλο θελετε?". Οταν ειχα nvidia (gforce 4 MX), πριν 1+ χρονο, που το compiz ηταν τοτε σχεδον αγνωστο και "beta" λογισμικο, τετοια προβληματα δεν υπηρχαν! Γενικα, 1+ χρονο τωρα με ati, ναι, μπορω να πω οτι τα εχω δει ολα. Απο μικροτερη αποδοση του driver σε σχεση με τον "αδερφο" του στα windows, μεχρι τα "μεγαλα" προβληματα που ειπα παραπανω. Και σε ενα μηνα το ubuntu θα εχει xorg 1.6, με τον οποιο δεν δουλευει καμια εκδοση του driver της ati, οποτε ο 9.3 ειναι η τελευταια ευκαιρια να γινει κατι. Αλλιως με βλεπω παλι να λεω τα ιδια που ελεγα τοσους μηνες για την ati και το xorg 1.5. Το πολυ πολυ να τα βαλω στην υπογραφη μου ή να κανω ενα νεο θεμα για να μην επαναλαμβανομαι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tolis_01 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Πες πόσα λεφτά δίνεις βασικά. Τώρα εμπειρία με ati και linux δεν έχω, αλλά αν εξαιρέσουμε τους drivers, αυτό τον καιρό οι ati είναι καλύτερες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gpapaman Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 το μεγιστο 100ευρωπουλα...δεν ειανι ομως αμαρτια να αγορασεις μια NVIDIA και να ξερεις οτι στ ιδια λεφτα μπορεις να εχεις μια πολυ καλυτερη ATI?? παιζω pes2009, gta4. current system: p5gd1,3.00 Mhz,2gb ram, geforce nvidia 6600 256mb,250gb hdd,17``Samsung Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
roybatty Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 το μεγιστο 100ευρωπουλα...δεν ειανι ομως αμαρτια να αγορασεις μια NVIDIA και να ξερεις οτι στ ιδια λεφτα μπορεις να εχεις μια πολυ καλυτερη ATI?? Όπως λέει ο λαός,"Kαι η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος δεν γίνεται" (ακόμα). Επόμένως το πραγματικό σου δίλημμα είναι αν προτιμάς να παίζεις games ή να σου δουλεύει σωστά το γραφικό περιβάλλον στο Ubuntu. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paschalis.m Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 δεν υπαρχει το διλλημα που βαζεις........... nvidia διχως συζητηση. τελος. εχω και γω ati και και παρακαλαω να φτιαξουν τους drivers. βρε ουστ......... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 το μεγιστο 100ευρωπουλα...δεν ειανι ομως αμαρτια να αγορασεις μια NVIDIA και να ξερεις οτι στ ιδια λεφτα μπορεις να εχεις μια πολυ καλυτερη ATI?? παιζω pes2009, gta4. current system: p5gd1,3.00 Mhz,2gb ram, geforce nvidia 6600 256mb,250gb hdd,17``Samsung Στα ιδια λεφτα θα εχεις μια ati που θα πηγαινει πολυ καλυτερα απο την nvidia στα windows και θα σου βγαζει το λαδι στο linux! Αν βαλεις nvidia το πολυ να εχεις 5-10% χειροτερες επιδοσεις, αλλα θα εχεις εγγυημενα το κεφαλι σου ησυχο στο linux. Δεν λεμε για το vdpau, που σε λιγο θα το εχουν ολοι οι media players αλλα οχι οι drivers της ati, και σου επιτρεπει την αναπαραγωγη βιντεο κανοντας χρηση της καρτας γραφικων για αποκωδικοποιηση. Αν εισαι με μονοπυρηνο επεξεργαστη ειναι μεγαλο το οφελος. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.519651 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poihths Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 αν κρινω απ τα παιχνιδια που παιζεις... δν θαχεις προβλημα.. .και με μια φθηνη καρτα των 50 Ε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gpapaman Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.519651 η καρτα που μου προτεινεις απαιτει 600watt, εγω εχω 450watt.... αρα...καμια αλλη προταση???? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 600Watt?!?! Καλα τοσο ενεργοβορες ειναι οι 9600? Εχω μια 3850 που υποτιθεται ειναι περιπου το ιδιο "λαιμαργη" και δεν εχω δει καπου τοσο μεγαλη απαιτηση για τροφοδοτικο. Απ'οτι βλεπω εχει μονο μια pci-x υποδοχη για τροφοδοσια, αρα και με 450Watt θα εισαι μια χαρα. Αν ειναι, πας σε λυση χωρις αναγκες τροφοδοσιας απο το τροφοδοτικο κατευθειαν, αρα μικροτερες επιδοσεις. Δεν ξερω ποσο απαιτητικος εισαι απο τα παιχνιδια σου. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.519001 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gpapaman Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Μέλος Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 δλδ αμα παρω την 9600 δεν θα την σηκωνει το psu??ετσι κ αλλιως δεν εχω κ τρελες απαιτησεις απο τ παιχνιδια!!! καμια αλλη προταση ρε παιδια??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VAssassin Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Share Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Στα ιδια λεφτα καλυτερα μια 8800gt. http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1036610 http://www.plaisio.gr/product.aspx?product=1030361 Αμα ειναι σοβαρο 450αρι δεν θα εχει προβλημα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.