De@th L0rd Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Και την ώρα αυτή, λέει, θα γίνει μεγάλη συναυλία στην Πνύκα με διάφορους. Φαντάζομαι οτι θα γίνει υπό το φώς κεριών και δαδιών η συναυλία, όχι με ρεύμα. Ψέματα θα είμαστε όσοι θα έχουμε σβήσει τα φώτα και φύγει από το σπίτι,με ποδήλατα σηκωμένη πίσω ρόδα και δυναμό συνδεμένα με τα μηχανήματα για να δουλέψουν(sic)!Αν δε αποτύχει το Project θα παίξουν όλοi unplugged.
BaLsAmoMenos Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Βασικα, απο την αρχη που διαβασα το το θεμα σκεφτηκα να γραψω "σιγα μην κλεισω τα φωτα επειδη Αυτοι καταστεφουν τον πλανητη" αλλα φοβομουν πως θα φαω ντοματες. Τωρα ομως που με παιρνει, το γραφω. Σιγα μην κλεισω τα φωτα επειδη Αυτοι καταστεφουν τον πλανητη.
gk1 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Ας μην καταφέρω τπτ, μια τρύπα στο νερό, αλλά θα ξέρω ότι προσπάθησα. μαζη σου μαν!
klainmaingr Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Μία απο τα ίδια... Την κάνω σε λιγάκι να δώ και το κέντρο στα σκοτάδια
Panahs Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Εγώ έχω βάλει οικολογικές λάμπες, οπότε δε χρειάζεται να τις κλείσω
freedubus Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Ολοι κατέβασαν τους γενικούς αλλά κανείς δεν μένει σπίτι, την κάνουν για μια βόλτα με τα αυτοκίνητά τους ή για κάποιο χώρο που έχει ρεύμα, φώτα και τηλεορασάρα να δούν την εθνικάρα. Saturday night ecologic outburst prevails.
@@sos@@ Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Σήμερα, λέει, το βράδυ στις 20:30 να κλείσουμε τα φώτα για να διαμαρτυρηθούμε για την "υπερθέρμανση" του πλανήτη. Να δώσουμε ένα μήνυμα στους ισχυρούς της γης ενόψη της συνόδου της Κοπεγχάγης που θα γίνει το ...Δεκέμβρη! Στη κίνηση αυτή, παγκόσμιας εμβέλειας παρακαλώ, συμμετέχουν καμιά 65ριά χώρες. Ως προς τη χώρα μας συμμετέχουν οι εξής ανίσχυροι (τυχαίο το δείγμα): Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τράπεζα Πειραιώς, η ...ΔΕΗ(!), ο ΣΚΑΪ (αλίμονο!) κάμποσοι επιχειρηματικοί όμιλοι, 369 δημαρχαίοι και βεβαίως - βεβαίως ο μέγας οικολόγος Νικήτας Κακλαμάνης!!!!! 'Ολοι αυτοί και κάμποσοι άλλοι θα κλείσουν τα φώτα για μια ολόκληρη ώρα και θα στεναχωρηθούν (και θα εξαγνιστούν για τις ευθύνες τους) για το κακό της μοίρας μας που μας βρήκε! Μάλιστα! Μόνο που ξέχασαν κάποιες λεπτομέρειες. Ας περιοριστώ στην Αττική για λόγους οικονομίας, τα γνωρίζω και καλύτερα άλλωστε. Η Αττική κάποτε λόγο της θέσης της (καταπράσινη με βουνά γύρω - γύρω καμια 700ριά ποτάμια και ρέματα και μπόλικη θάλασσα επίσης) θεωρούνταν ιδανικός τόπος για ανθρώπους με αναπνευστικές παθήσεις. Ας έρθουν τώρα να δουν τι καλά θα περάσουν. Τα βουνά με εξαίρεση κάτι λίγο που έμεινε στη Πάρνηθα είναι καραφλά. Τα ποτάμια και τα ρέματα μπαζώθηκαν για να γίνουν σπίτια, εργοστάσια και δρόμοι και όσα απέμειναν χρησιμοποιούνται για να ρίχνουν τα λύμματά τους οι βιομηχανίες. Όσο προχωράμε προς τα μέσα στη πόλη "των Αθηνών" τα πάρκα και τα δέντρα γίνονται όλο και πιο σπάνιο είδος, τώρα τελευταία δε με το παλικάρι τον Ομέρ Πριόνι και αυτά τα λίγα δεν πρέπει να αισθάνονται καλά. Όλα αυτά γιατί έπρεπε λέει η χώρα και κυρίως η πρωτεύουσα να πάρουν το δρόμο της ανάπτυξης στηρίζοντας τους "πυλώνες" της οικονομίας μας που δεν είναι άλλοι από τις κατασκευές, ο τουρισμός και οι μεταφορές. Να στηριχτούν οι ..."στρατηγικές" (πως λέμε αρπαχτές) επιλογές του ελληνικού κεφαλαίου δηλαδή, που μπροστά στο κέρδος του δε λογαριάζει τίποτα. Άραγε η υπερθέρμανση της Αττικής έχει καμιά σχέση με αυτά; Θα μας τα πουν στις σημερινές φιέστες; Όταν όμως οι κάτοικοι της Κυψέλης αντιστέκονται στη καταστροφή του πάρκου τους, του Υμηττού στη διάλυση του βουνού, της Αθήνας απαιτούν πράσινο Ελαιώνα, του Πλάτωνα φυλλάνε το πάρκο τους, των Σεπολίων και των Αγ. Αναργύρων υπερασπίζονται τις γειτονιές τους για να μη τις καταστρέψει ο Προαστιακός και για να μη σκοτώνεται κόσμος που θέλει να πάει στο σπίτι του, όταν αρνούνται την επέκταση του Πανελλήνιου στο Πεδίο του Άρεως, όταν στο Θριάσιο δε θέλουν την επέκταση της Πετρόλα και το εργοστάσιο ηλεκτοπαραγωγής, όταν υπερασπίζονται το Άλσος του Περιστερίου και απαιτούν στη Τσαλαβούτα να φυτρώσουν δέντρα αντί για μπουρδέλα (συγγνώμη για την ...έκφραση, άραγε τι είδους ανάπτυξη στηρίζουν αυτά τότε είναι περιφερόμενοι αλήτες, τσαμπουκάδες, παλιανθρώποι που δεν τους νοιάζει η ανάπτυξη, η καταπολέμηση της ανεργίας κ.λπ. κ.λπ.! Οπότε τι τους αξίζει; Το ξύλο από τα ΜΑΤ, το πότισμά τους με (οικολογικά) χημικά, τα δικαστήρια και οι φυλακίσεις. Ενίοτε τους σκοτώνουμε κιόλας όπως στη Λευκίμμη πέρυσι το καλοκαίρι. Βλέπετε αυτοί δεν διοργανώνουν χαζοχαρούμενα "χάπενινγκς" όπου ο κάθε Κακλαμάνης θα μπορεί να κάνει το κομμάτι του και να εξαγνιστεί νομίζοντας ότι έτσι θα δείξει ένα "οικολογικό" πρόσωπο. 'Οπου οι κυβερνήσεις και τα αφεντικά τους βιομήχανοι, κατασκευαστές, μεγαλοξενοδόχοι και καναλάρχες θα στεναχωρηθούν και θα ρίξουν την ευθύνη σε όλους μας γιατί λέει θέλουμε να φάμε, να πιούμε, να μετακινηθούμε, να περπατήσουμε, να διασκεδάσουμε. Να ζήσουμε δηλαδή, να "καταναλώσουμε" μας κατηγορούν αυτοί. Αυτοί (οι κάτοικοι) διοργανώνουν πραγματικές αντιστάσεις, αγώνες που λένε τα πράγματα με το όνομά τους, πάνε κόντρα στις επιλογές του κεφαλαίου, δεν θέλουν πάρκινγκ στη Κυψέλη, δεν θέλουν δρόμους στον Υμηττό, δεν θέλουν γήπεδα και εμπορικά κέντρα στον Ελαιώνα. Θέλουν να ζήσουν! Και αυτοί και τα παιδιά τους. Και ο μόνος δρόμος, το καταλαβαίνουν ολοένα και περισσότεροι, είναι η δική τους οργανωμένη αντίσταση και διεκδίκηση. Γι' αυτό σήμερα και αύριο αντί να κλείσουν τα φώτα του σπιτιού τους θα πάνε στις εκδηλώσεις που διοργανώνουν π.χ. οι κάτοικοι του Καρέα για τον Υμηττό και της Κυψέλης για το πάρκο τους. Εκεί που υπάρχει η πραγματική ευαισθησία για το περιβάλον και τη ζωή! antigeitonies.blogspot.com
eXtreme520 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Έκλεισα όλα τα φώτα στο σπίτι και ότι μπορούσα από συσκευές. Δυστηχώς τον πατέρα μου δεν τον έπισα να μην δει ποδόσφαιρό αλλά ούτε την μητέρα μου να μη μαγειρέψει. Τέλος πάντων...
duende Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 μια χαρα αναμμενα τα βλεπω ολα εξω..(me included)
freedubus Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Το φωτάκι του ψυγείου μου παραμένει πεισματικά κλειστό πάντως.
alt10 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 παιδια γτ δν κλεινει κανεις τα φωτα εγω ανοιχτα τα βλεπω ειμαι ο μονος π εχω κατεβασει γενικο...ελεος οι δημοι τπτ ολα ανοιχτα... ελεος (δεν γραφω απο πσ αλλα απο το iphone μ...)
elven Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Εγώ άνοιξα και τα εξωτερικά,θα καίω όσο θέλω,υποχρέωσή τους είναι να παράξουν ρεύμα με οικολογικούς τρόπους και όχι να κλείσω εγώ το γενικό
@@sos@@ Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Α ,..... ρε πότε θάρθει η ώρα να τους αλλάξουμε τα φώτα ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.