Προς το περιεχόμενο

Απεγκατάσταση Ubuntu

nikolakis25

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εγώ πρόσφατα έβγαλα τελείως τα windows από το pc μου και έβαλα ubuntu.

Tώρα όμως θέλω ξανά τα windows (χωρις τα ubuntu)! Βάζω το cd των win κατά την επανεκκίνηση αλλά δεν μπουτάρει απ'αυτό παρόλο που μπαίνω στο boot menu με f11. καμια ιδέα κανείς?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να ρωτήσω λοιπόν και εγω πως γινεται απεγκατασταση απο καθαρη εγκατασταση ? Εχω δυο δισκους c και d στον πρωτο τα xp στον δευτερο το linux ubuntu 9.04. Πως γινεται η σωστη απεγκατασταση απο καθαρη εγκατασταση ubuntu ? και ρωταω γιατι αφου ο δευτερος δισκος ειναι σε συστημα αρχειων ext3 δεν θα τον βλεπουν τα xp για να του κανουν format (ουτε το paragon partition manager που εγκατεστησα )

Να ρωτήσω λοιπόν και εγω πως γινεται απεγκατασταση απο καθαρη εγκατασταση ? Εχω δυο δισκους c και d στον πρωτο τα xp στον δευτερο το linux ubuntu 9.04. Πως γινεται η σωστη απεγκατασταση απο καθαρη εγκατασταση ubuntu ? και ρωταω γιατι αφου ο δευτερος δισκος ειναι σε συστημα αρχειων ext3 δεν θα τον βλεπουν τα xp για να του κανουν format (ουτε το paragon partition manager που εγκατεστησα )

Οποιοδήποτε λειτουργικό μπορεί να γράψει απευθείας στον σκληρό, ένα διαμορφωμένο filesystem όπως π.χ. το ext3 ή το NTFS δεν είναι τίποτα άλλο από απλά δεδομένα που βρίσκονται πάνω στον δίσκο (ή σε κάποιο partition του δίσκου). Ένα λειτουργικό δε χρειάζεται να καταλάβει αυτά δεδομένα, μπορεί εύκολα να γράψει από πάνω τους.

Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος για να μη μπορείς να διαγράψεις ένα partition που περιέχει οποιοδήποτε filesystem, τόσο από το πρόγραμμα εγκατάστασης των Windows όσο και από προγράμματα όπως το paragon.

Οποιοδήποτε λειτουργικό μπορεί να γράψει απευθείας στον σκληρό, ένα διαμορφωμένο filesystem όπως π.χ. το ext3 ή το NTFS δεν είναι τίποτα άλλο από απλά δεδομένα που βρίσκονται πάνω στον δίσκο (ή σε κάποιο partition του δίσκου). Ένα λειτουργικό δε χρειάζεται να καταλάβει αυτά δεδομένα, μπορεί εύκολα να γράψει από πάνω τους.

Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος για να μη μπορείς να διαγράψεις ένα partition που περιέχει οποιοδήποτε filesystem, τόσο από το πρόγραμμα εγκατάστασης των Windows όσο και από προγράμματα όπως το paragon.

Και ομως φιλε μου το partition paragon λεει οτι δεν μπορει να διαβασει τον δισκο με το linux ενω τα windows ΔΕΝ τον βλεπουν καν.Αρα κατι δεν παει καλα.

66213-paragon_partition_manager__personal_.jpg

Το παράθυρο του paragon είναι κάπως έτσι.

Θέλεις να πεις ότι δε βγάζει στο menu "Disk 1"; Πρόκειται για διαφορετικό φυσικό σκληρό δίσκο, όχι partition, έτσι;

Στα Windows, ο installation wizard δίνει την επιλογή να διαγραφούν τα περιεχόμενα ενός δίσκου, ανεξαρτήτως τι partitions και filesystems περιέχει. Τι ακριβώς σου γράφει στην αρχή και δε σε αφήνει;

disk-manager.jpg

Το ίδιο και ο disk manager των windows. Δε σου βγάζει dIsk 1;

Ή μήπως δεν πρόκειται για δεύτερο φυσικό δίσκο αλλά απλά για δεύτερο partition; Σε αυτή την περίπτωση δες τι partitions περιέχει ο Disk0. Δεν έχει καμία λογική το να μη σε αφήνει ένα πρόγραμμα διαχείρισης partitions να πειράξεις το partition table οποιουδήποτε δίσκου.

To paragon partition manager 10 express που εχω γραφει :

the wizard has found a hard disk it cannot work with. Please note that this disk will not be available in the wizard.

Στο my computer των xp ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ καθολου ο δισκος d του linux. Δεν υπαρχει καθολου. Τι εννοεις disk manager ? Τονιζω οτι εχω μονο xp.

Το My computer δεν εμφανίζει όλους τους δίσκους, μόνο τα partitions που βλέπει να έχουν συμβατό Type id.

Ο Disk manager είναι ένα εργαλείο που έχουν εγκατεστημένο τα Windows για τη διαχείριση δίσκων/partitions:

http://support.microsoft.com/kb/309000

Αν το Paragon δεν επιτρέπει απευθείας πρόσβαση στο partition table, είναι απαράδεκτα περιορισμένο! Αυτή η λειτουργικότητα παρέχεται εδώ και δεκαετίες από ένα προγραμματάκι μερικών kilobytes (fdisk) :fear:

Αν το Paragon δεν επιτρέπει απευθείας πρόσβαση στο partition table, είναι απαράδεκτα περιορισμένο! Αυτή η λειτουργικότητα παρέχεται εδώ και δεκαετίες από ένα προγραμματάκι μερικών kilobytes (fdisk) :fear:

Καμια ιδεα πως θα το χρησιμοποιησω ?

Με την ευκαιρια μολις εγκατεστησα το Partition magic 8.0 .Μου δειχνει τον δισκο αλλα δεν με αφηνει να καωνω οποιαδηποτε αλλαγη σε αυτον ....:cry: Αρχιζει και μου τη δινει ...Δεν φανταζομουνα οτι θα ηταν τοσο δυσκολο να πεταξω το linux

Δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις την fdisk, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον ενσωματωμένο Disk Manager των Windows.

Από ένα λογαριασμό με δικαιώματα διαχειριστή (το default), πήγαινε:

Control Panel > Admistrative Tools > Computer Management > Disk Management

Κάνε δεξί κλικ πάνω στο "Unknown Partition" που περιέχει ο δεύτερος δίσκος σου, και delete.

Δεν φανταζομουνα οτι θα ηταν τοσο δυσκολο να πεταξω το linux

Είναι κάτι πολύ απλό, τα συγκεκριμένα εργαλεία που δοκίμασες το κάνουν να φαίνεται δύσκολο :)

Δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις την fdisk, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον ενσωματωμένο Disk Manager των Windows.

Είναι κάτι πολύ απλό, τα συγκεκριμένα εργαλεία που δοκίμασες το κάνουν να φαίνεται δύσκολο :)

Να σαι καλα φιλε μου , το προβλημα λυθηκε.:lol:

Ειναι αστειο το οτι δυο υποτιθεται καλα και εμπορικα προγραμματα δεν μπορουσαν να κανουν αυτο που ευκολα εκαναν τα windows. Οπως και να ειναι τελος καλο ολα καλα. Ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια φιλε μου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...