Επισκέπτης Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 Χαιρετω τους χρηστες του forum καταρχην... Θα ηθελα ενω ειμαι σε account με περιορισμενα rights να τρεξω καποια προγραμματα ως admin ή κυριως να περιγηθω σε μερικους φακελους που σαν limited account δεν εχω δικαιωμα. Ολα αυτα χωρις να χρειαστω να κανω log off στο PC μου και να μπω ως admin. Εννοειται οτι ξερω τον κωδικο admin! Στα XP, αρκουσε να επιλεξεις στο folder options run folder window in seperate proccess, να ανοιξεις cmd και να γραψεις runas /user:Administrator explorer.exe για παραδειγμα και μετα σου ζητουσε κωδικο και ειχες ανοιχτο explorer με full privileges. Στα Vista, η αντιστοιχη διαδικασια ανοιγει μεν explorer αλλα δεν φαινεται οτι εχεις admin rights. Για την ακριβεια κανεις ακριβως τα ιδια πραγματα με πριν.. Θα εκτιμουσα οποιαδηποτε βοηθεια επι του θεματος.
micos000 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 Με δεξί κλικ και Εκτέλεση ως administrator δεν γίνεται αυτό που θέλεις;
elven Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 Εξήγησε και λίγο πιο συγκεκριμένα για το τι θες να κάνεις για να το δοκιμάσουμε. Επίσης ποια vista έχεις;
Επισκέπτης Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 Ευχαριστω για τις απαντησεις καταρχην. Με δεξί κλικ και Εκτέλεση ως administrator δεν γίνεται αυτό που θέλεις; Οχι δυστυχως. Εξήγησε και λίγο πιο συγκεκριμένα για το τι θες να κάνεις για να το δοκιμάσουμε.Επίσης ποια vista έχεις; Παμε λοιπον λιγο πιο αναλυτικα με ενα παραδειγμα. Εστω το PC στημενο με Vista Ultimate. 2 λογαριασμοι, ενας Admin user και ενας απλος User. Οταν μπω ως User δεν μπορω να δω καποιο συγκεκριμενο patition γιατι δεν εχω δωσει δικαιωματα στον συγκεκριμενο user να βλεπει/διαχειριζεται αυτο το partition. Στα XP με τις εντολες που ανεφερα στο πρωτο post, δηλαδη τρεχωντας ουσιαστικα το explorer.exe σαν admin βαζωντας τον κωδικο του admin μπορουσες να πας οπουδηποτε. Εκλεινες μετα το window και αυτο ηταν... Ομως πριν το κανεις αυτο ειχες ενα παραθυρο full administrative, μπορουσες να κανεις setup, να δεις Partitions που αλλιως δεν εβλεπες κλπ.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Σ'αλλη μια ερευνα στο net, διαβσα μερικα σχολια οτι ισως σχετιζεται με το UAC. Να σημειωσω οτι το εχω απενεργοποιημενο και στα 2 accounts. Το θεμα ειναι γιατι η εντολη runas των XP, δεν "νιωθει" στα Vista. Ναι μεν ανοιγει explorer αλλα δεν εχει administrative rights.
100 010 00 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Η σαν admin θα εισαι ή σαν user....... διαλεγεις και παιρνεις
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Η σαν admin θα εισαι ή σαν user....... διαλεγεις και παιρνεις Εχεις δουλεψει XP; Ναι, κατα πασα πιθανοτατα. Δοκιμασε αυτο που περιγραφω στο πρωτο post. Login σαν user δηλαδη. ΑΛΛΑ...πες οτι δεν εχεις δικαιωματα να κανεις setup ενα προγραμμα. Κανεις runas τον explorer.exe, δινεις admin password, εχεις ενα explorer που παει παντου και κανει οτιδηποτε. Κανεις οτι κανεις, κλεινεις τον συγκεκριμενο explorer τελος και τα admin rights. Βολευει παρα πολυ σε καποιες περιπτωσεις. Και ειμαι σιγουρος οτι καποιος...τροπος θα υπαρχει για να γινει αυτο και στα Vista!
dark_banishing Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δοκίμασες να ενεργοποιήσεις το uac ; 99,9 % αυτό είναι !
100 010 00 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Και στα vista υπαρχει αυτη η επιλογη, δεξι κλικ στο αρχειο> ασφαλεια> κ.λ.π.
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 27 Μαρτίου 2009 Δοκίμασες να ενεργοποιήσεις το uac ; 99,9 % αυτό είναι ! Τιποτα τζιφος....το δοκιμασα αλλα δεν ανοιγει καν τον explorer με "runas κλπ". edit: Βεβαια με UAC ενεργοποιημενο πιανει το πιο απλο. Δλδ ανοιγεις ενα folder που δεν εχεις δικαιωματα, βαζεις admin pass και το βλεπεις. Ναι μεν πρεπει να το κανεις καθε φορα, αλλα ειναι μια λυση. Οποτε εαν εβρισκα εναν τροπο να ειχα ανοιχτο UAC αλλα να μην πεταγεται καθε φορα στον admin account τουλαχιστον να θελει επιβεβαιωση για το παραμικρο και να με πρηζει, θα εκανα τη δουλεια μου. Thanks! 100 010 00 μαλλον δεν εχεις καταλαβει για τι πραγμα μιλαω.
dark_banishing Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Άμα πας στα program files και βρεις το explorer.exe δεν ανοίγει ;
elven Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Για οτιδήποτε σχετικό με το UAC θα δώσεις gpedit.msc στο Run και θα πας στο Computer Configuration > Windows Settings > Security Settings > Local Policies > Security Options
Επισκέπτης Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Άμα πας στα program files και βρεις το explorer.exe δεν ανοίγει ; C:\Windows\explorer.exe τον βρισκω αλλα ανοιγωντας το με βγαζει στα documents του guest. Whatever, το θεμα ειναι οτι με ενεργοποιημενο το UAC οπως προτεινες μπορω να κανω τη δουλεια μου εστω και πολυ πιο πολυπλοκα απ'οτι στα XP. Σχετικα με το UAC elven εριξα μια ματια στο menu που ανεφερες. Για να μην αρχισω τα πειραματα, μηπως ξερεις εαν υπαρχει τροπος το UAC στον administrator account να μην παρεμβαινει καθολου; Δλδ το πιο απλο ας πουμε... να ανοιγω gpedit.msc και οποιοδηποτε .msc και να μην ζηταει permission αλλα απλα..να το κανει; Στο limited account, ας μεινει ετσι οπως ειναι δεν με ενδιαφερει καθως κανει τη δουλεια του. Σας ευχαριστω πολυ παντως για τις αμεσες απαντησεις και παλι.
dark_banishing Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2009 Συγνώμη αν επαναλάμβανω κάτι που έχεις δοκιμάσει ήδη, αλλά άμα με ενεργοποιημένο το uac κάνεις δεξί κλικ στο explorer.exe η επιλογή run as admin δεν δουλεύει ;
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2009 Συγνώμη αν επαναλάμβανω κάτι που έχεις δοκιμάσει ήδη, αλλά άμα με ενεργοποιημένο το uac κάνεις δεξί κλικ στο explorer.exe η επιλογή run as admin δεν δουλεύει ; Οχι δεν επαναλαμβανεις, δικο μου λαθος που δεν το διευκρινησα οπως επρεπε. Η επιλογη runas :/Admin etc μεσα απο cmd απλα δεν ανοιγει τπτ παρ'ολο που ζηταει admin password. (Το launch folder window in seperate process ειναι τσεκαρισμενα). Το explorer.exe ανοιγει μεν, αλλα βγαζει στα Documents του guest. Εαν του δωσεις σαν path εναν δισκο που δεν εχει δικαιωματα απλα σου λεει οτι δεν γινεται να ανοιξει. Στα XP εφ'οσον ο explorer ανοιγε με admin rights σε πηγαινε οπου ηθελες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.