#DiNoS# Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Το θεμα μας ειναι οτι στην Αμερικη ενας gamer παιζει με 100αρα συνδεση... και εμεις εδω παραπονοιομαστε για τα ψωφιοmbps που πιανουμε! οσα παραπονα και να κανουμε κανεις δεν προκειται να μας ακουσει(γιατι ειμαστε στην Ελλαδα) Εκτως και αν παμε και τα σπ@σουμε ολα τα DSLAM στην Αθηνα-Θεσσ/νικη-Πατρα κτλπ και να αφησουμε γραμματακι ''Θελουμε Νεες Γραμμες!'' ισως τοτε βαλουν λιγο μυαλο... Καλα το θεμα με την αποσταση το εχω ακουσει το τελευταιο 2μηνο πανω απο 100 φορες... Ειναι μεγαλη συζητηση..
aliakas Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 όσο δεν υπάρχει ανταγωνισμός δεν προκιτε να δούμε γρήγορο internet εδώ η forthnet πήγε και εξαγόρασε την nova αντί να αναβαθμίσει το δίκτυό της ή να φτιάξη καινούριο όπου δεν έχει (στην περιοχή που είμαι δεν μας έχει τιμήσει ακόμα ) ο οτε αυτή τη στιγμή παίζει μόνος του επαρχεία και στα μεγάλα αστικά κέντρα σε χτυπάει με την αξιοπιστία και την σταθερότητα του δικτύου του και ότι τσιμπήσει αφού ο ανταγωνισμός δεν κοιτάζει να τον χτυπήσει εκεί που πονάει(ταχύτητα) τα πράγματα δεν προκιτε να αλλάξουν σύντομα
rodin002 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Το θεμα μας ειναι οτι στην Αμερικη ενας gamer παιζει με 100αρα συνδεση...και εμεις εδω παραπονοιομαστε για τα ψωφιοmbps που πιανουμε! οσα παραπονα και να κανουμε κανεις δεν προκειται να μας ακουσει(γιατι ειμαστε στην Ελλαδα) Εκτως και αν παμε και τα σπ@σουμε ολα τα DSLAM στην Αθηνα-Θεσσ/νικη-Πατρα κτλπ και να αφησουμε γραμματακι ''Θελουμε Νεες Γραμμες!'' ισως τοτε βαλουν λιγο μυαλο... Καλα το θεμα με την αποσταση το εχω ακουσει το τελευταιο 2μηνο πανω απο 100 φορες... Ειναι μεγαλη συζητηση.. Ο Αμερικάνος όμως παιζει να εχει και caps..
tolis_01 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Από κλασικό τόπικ "How Much Money Do You Pay For Internet Connection ?" στο μεγαλύτερο ξένο warez. (αν και είναι τόπικ του 2008) $40 a month. 10mbp/s down. 5mbp/s up. Verizon FiOS, Florida, United States. 5 mbits ds / 500 kbits us ~40 dollars per month (for now) no limits of any kind (Except for port blocking in bittorrent easily passed by encryption) £18 per month im paying for 24 meg im getting 3.5meg i download at 300kbps and upload at 80kbps £18 a month for unlimited 8 mb broadband... Although I only get 20 kb/s... Τώρα πως ο μέσος αμερικάνος έπαιζε απο το 1678 π.Χ. με 500Mbit δεν μπορώ να το καταλάβω
Angeldust Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Στην Αμερική το broadband δεν είναι φτηνό. Είναι αρκετά ακριβότερο απο εμάς. Μην συγκρίνετε με Αμερική, μπορείτε να κάνετε μια σύγκριση με Σουηδία πχ που έχουν ξεφύγει εντελώς....
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Το θεμα μας ειναι οτι στην Αμερικη ενας gamer παιζει με 100αρα συνδεση... ναι με FTTH από την Verizon σε εξωφρενικές τιμές και με μικρή κάλυψη... αν κάνω λάθος βρες link που να δείχνει το αντίθετο
indian Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δεν είναι μόνο η ονομαστική ταχύτητα που έχει πχ η αμερική είναι και η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν.Αγοράζεις πακέτο για 5mbp/s και όταν το παραγγείλεις το έχεις άμεσα σπίτι σου ,όχι όπως εδώ που σου λένε 20 μέρες και γίνεται 2 μήνες και τη μία φταίει ο οτε την άλλη κάτι άλλο κτλ. Η τεχνική υποστήριξη όντως δουλεύει 24/7 χωρίς να χρειαστεί αναμονή καμια ώρα και άντε να βγάλεις άκρη και πολλά άλλα (bandwith,ping ). Ούτε αποσυνδέσεις ,τουλάχιστον σέβονται τον πελάτη και παρέχουν αυτά που λένε και διαφημίζουν γιατί ο πελάτης έχει δύναμη. Τι να το κάνω το μέχρι 24 ,που ποτέ δεν θα το δω και θα πρέπει να βρίζω για να έχω αυτά που πληρώνω
j11h Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Τι να πω πλεον ρε παιδια.Απο οτι φαινεται μαλλον θα ειμαστε για πολυ ακομη σαν χωρα καταδικασμενοι στο ιντερνετικο σκοταδι.Να δεις στο τελος που ακομη και η βουλγαρια και fyrom θα φτασουν να εχουν καλυτερες ταχυτητες απο εμας και εμεις θα καθομαστε και θα παιζουμε με 1,2 και 3 mega.Για να δουμε στο μελλον τι θα γινει,θα γινουμε ποτε ευρωπαιοι σε αυτο το θεμα!
nske Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Το θεμα μας ειναι οτι στην Αμερικη ενας gamer παιζει με 100αρα συνδεση... Ένας gamer δεν ωφελείται στο ελάχιστο με το να παίζει με 100ρα σύνδεση. Το traffic των online games είναι ελάχιστο συγκριτικά με ακόμη και την μικρότερη broadband σύνδεση, ενώ η καθυστέρηση δεν έχει άμεση σχέση με το bandwidth. Ανάλογη γκρίνια υπάρχει και στην Αμερική επειδή είναι πίσω από την Ιαπωνία (παράδειγμα). Το καταλαβαίνω να γκρινιάζουν όσοι είναι σε συγκεκριμένα μέρη της επαρχίας που δεν καλύπτονται ικανοποιητικά ή καθόλου, αλλά κατά κανόνα όσοι βρίσκονται σε μεγάλα αστικά κέντρα και γκρινιάζουν για ταχύτητες, το κάνουν είτε γιατί απλά θέλουν να έχουν την ιδέα ότι έχουν κάτι holly-fucking-shit-it's-super-duper-fast ώστε να φουσκώνουν από καταναλωτική υπερηφάνεια, είτε επειδή δεν συνειδητοποιούν ότι υπάρχει πρόβλημα στο δικό τους άκρο. Όσοι γνωστοί μου είχαν όντως πρόβλημα με επιδόσεις και το κοιτάξαμε, το πρόβλημα ήταν στο δικό τους άκρο, συνήθως PEBΚΑC, όπως είπε ο Thresh. Προβληματικά splitters, προβληματικοί routers, λάθος συνδεσμολογία, background processes και malware.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Τι να πω πλεον ρε παιδια.Απο οτι φαινεται μαλλον θα ειμαστε για πολυ ακομη σαν χωρα καταδικασμενοι στο ιντερνετικο σκοταδι.Να δεις στο τελος που ακομη και η βουλγαρια και fyrom θα φτασουν να εχουν καλυτερες ταχυτητες απο εμας και εμεις θα καθομαστε και θα παιζουμε με 1,2 και 3 mega.Για να δουμε στο μελλον τι θα γινει,θα γινουμε ποτε ευρωπαιοι σε αυτο το θεμα! υπερβάλεις όσο δεν πάει άλλο...
XronisR Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 όσο δεν υπάρχει ανταγωνισμός δεν προκιτε ναδούμε γρήγορο internet εδώ η forthnet πήγε και εξαγόρασε την nova αντί να αναβαθμίσει το δίκτυό της ή να φτιάξη καινούριο όπου δεν έχει (στην περιοχή που είμαι δεν μας έχει τιμήσει ακόμα ) ο οτε αυτή τη στιγμή παίζει μόνος του επαρχεία και στα μεγάλα αστικά κέντρα σε χτυπάει με την αξιοπιστία και την σταθερότητα του δικτύου του και ότι τσιμπήσει αφού ο ανταγωνισμός δεν κοιτάζει να τον χτυπήσει εκεί που πονάει(ταχύτητα) τα πράγματα δεν προκιτε να αλλάξουν σύντομα Αυτό για την επαρχία το επιβεβαιώνω και εγώ!!Όλοι εδώ βάζουνε Οτε ούτε σκέψη για εναλλακτικούς!!
j11h Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 υπερβάλεις όσο δεν πάει άλλο... Ο χρονος θα δειξει.
kalmik Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Για να έλθουμε και στο θέμα πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει μια διαβάθμιση της χρέωσης ανάλογα με τη χρήση. Το flat rate είναι μια ισοπεδωτική αντιμετώπιση που αποκλείει να προέλθουν έσοδα από κει που πρέπει δηλ. τους heavy users που καταναλώνουν τόσο bandwidth. Eγω δηλ. που στην οικιακή σύνδεση έχω ένα μηνιαίο traffic 2-3GB μου λέτε ότι πρέπει να επιδοτήσω από την τσέπη μου τον πιτσιρικά που θέλει να λειώσει τη γραμμή κατεβάζοντας bit torrent ατελείωτα. Γιατί δηλ.; Αυτοί που τρώνε το bandwidth δεν πρεπει να πληρώσουν για να γίνουν υποδομές που θα φέρουν περισσότερο bandwidth; Αν εγώ για τους δικούς μου λόγους αρκούμαι σε ένα browsing, είμαι ο ηλίθιος της υποθεσης; Ερωτάω δηλαδή...
Radiatedsoul Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Αυτα που προτηνεις ειναι πισωγυρισματα, να παμε πισω στην ογκοχρεωση δηλαδη ή να βαλουμε τιποτα ορια στις γραμμες? Αυτο που πρεπει να γινει αμεσα στην ελλαδα ειναι μια χαρτογραφηση των προβληματικων περιοχων ,ξεκινωντας απο τα μεγαλα αστικα κεντρα, περιοχων που εχουν μεγαλη αποσταση απο dslam και αμεση τοποθετηση minidslam εκει, να κατωχειρωθουν τουλαχιστον τα 8Mbps παντου με την αναλογη σταθεροτητα της γραμμης. Μετα απο αυτο θα μπορουμε να συζηταμε για νεες τεχνολογιες και για μεγαλυτερα bandwidth ,τα οποια θα τα δουμε σε 5+ χρονια, αλλα μεχρι τοτε να εχουμε εμεις τα 8Mbps. Οι οπτικες ινες που λεγανε δε ξερω σε ποιο σταδιο βρισκονται, μαλλον ουτε που εχουν ξεκινισει να σκαβουν
DrFreeman Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Προβλήματα υπάρχουν παντού. Γκρίνια υπάρχει επίσης παντού. Το σίγουρο είναι ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει άλματα σε θέματα ταχύτητας και υποδομών, όσο κι αν υπάρχουν ακόμη προβλήματα. Υπάρχουν χώρες με καλύτερη δικτύωση, όπως και χώρες με χειρότερη. Εχουμε φθάσει σε ένα ικανοποιητικό σημείο και συνεχίζουμε να είμαστε μια από τις γρηγορότερα αναπτυσσόμενες αγορές σε θέματα ευρυζωνικών δικτύων. Πιστεύω πως τα επόμενα 2-3 χρόνια θα βελτιώσουμε αρκετά τη θέση μας ώστε να συγκρινόμαστε σχεδόν σε όλα με κεντροευρωπαϊκές χώρες. Πιστεύω δε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα μας δεν είναι η δικτύωση και το broadband, αλλά η μιζέρια, η απαισιοδοξία, η υπερβολή και η απίστευτη μοιρολατρεία πολλών από μας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα