Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Τα μισά πόστ του θέματος πρέπει να μεταφερθούν εδώ.

Σε αυτή τη χώρα τίποτα δε λειτουργεί, τα παιδιά έχουν το μυαλό τους στους καφέδες και οι καθηγητές είναι βολεμένοι άχρηστοι.

Τα συγκεκριμένα παιδιά, έκαναν μια καλή προσπάθεια και έκαναν κάτι δημιουργικό για να σπάσουν τη μονοτονία του σχολείου. Μπράβο τους αλλά δε θεωρώ οτι είναι κάτι συνταρακτικό αυτό που έκαναν.

Στο σχολείο κοντά στο σπίτι μου, πριν μερικά χρόνια, 2 καθηγητές μάζεψαν τα παιδιά ένα σαββατοκύριακο και έκαναν δενδροδφυτέυσεις. Για μένα αυτό είναι πιο σημαντικό από αυτό που έκαναν τα παιδιά με το μπαλόνι. Παρ΄ολα αυτά δε θα βγώ και να πω πόσο μπροστά είναι το εκπαιδευτικό μας σύστημα, τι οικολογική συνείδηση έχουν οι καθηγητές μας και πόσο αξιέπαινη είναι η νοοτροπία των νέων.

Κακως. Πολλες φορες, σε αυτη την ηλικια (των παιδιων), αυτο ειναι που θα τους δωσει πνοη να συνεχισουν τις προσπαθειες και και να πανε στο επομενο. Εστω κι αν μπορουμε να θεωρησουμε οτι η αναγκη δημισιοποιησης δεν κανει παντα καλο, σκεψου ομως απο τη μερια του παιδιου, ποσο ομορφα θα νιωσει πχ, αν η δεντροφυτευση του ακουστει στις ειδησεις. Θα νιωσει αλλος ανθρωπος, και θα τρεξει πρωτος στην επομενη εθελοντικη εργασια.

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators
Δημοσ.
Κακως. Πολλες φορες, σε αυτη την ηλικια (των παιδιων), αυτο ειναι που θα τους δωσει πνοη να συνεχισουν τις προσπαθειες και και να πανε στο επομενο. Εστω κι αν μπορουμε να θεωρησουμε οτι η αναγκη δημισιοποιησης δεν κανει παντα καλο, σκεψου ομως απο τη μερια του παιδιου, ποσο ομορφα θα νιωσει πχ, αν η δεντροφυτευση του ακουστει στις ειδησεις. Θα νιωσει αλλος ανθρωπος, και θα τρεξει πρωτος στην επομενη εθελοντικη εργασια.

Ακριβώς αυτό είναι το νόημα του πειράματος! Δεν προσπαθούσαν να ανακαλύψουν κάτι νέο ή επαναστατικό! Και καλό θα ήταν να δείτε όλες τις φωτογραφίες και ειδικά αυτές από την κατασκευή γιατί νομίζω πως πολλοί πιστεύουν πως απλά φούσκωσαν ένα μπαλόνι και έδεσαν από κάτω μια φωτογραφική μηχανή...

B)

Δημοσ.
ναι ενω εδω τους εχει φαει το διαβασμα....

οι μεν πιτσιρικαδες μαθαινουν απο τα 15 πως να γινουν αριστοι μηχανικοι (παπακι 125αρι να κανει burnout drift κλπ) ενω οι δεσποινιδες εχουν περισσοτερα ταλεντα, αναλυση ποιοτητας επικοινωνιας, ποιοτικος ελεγχος καταστηματων μαζικης εστιασης, financial management και αλλα

το καλοκαιρι που εχουν περισσοτερο χρονο, σε αυτα τα hobby προσθετουν και τον περιβαλλοντικο ελεγχο μεσω παρατηρησης της θαλασσας, μετρησεις ποιοτητας σε παραλιες, αποτελεσματα εκθεσης στον ηλιο και διαφορα αλλα

υπαρχουν βεβαια και οι εξαιρεσεις αλλα δεν νομιζω οτι ειναι μετρησιμες μπροστα στους υπολοιπους!

παντως εγω δεν εχω δει ΠΟΤΕ πιτσιρικι να ασχολειται με κατι εποικοδομητικό, οτι και να είναι αυτό! Προσκοπους πχ βλεπω μόνο στις παρελάσεις......

αυτο που λες γινεται κυριως στις επαρχιες.και στην αθηνα γινεται αυτο οταν ομως τα παιδια εχουν επιροες απο επαρχια και παλι.στο λεω απο προσωπικη εμπειρια.

και να σου πω τι εποικοδομιτικο βρισκεις στους προσκοπους???το να κανουν βολτες στα βουνα και να μαθαινουν να αναβουν φωτια??

εγω δεν βρισκω τιποτα το εποικοδομιτικο.στο λεω φιλικα παντα δεν θελω να κρινω τις αποψεις σου.

τα παιδια στην ελλαδα ειναι ετσι λογω του βαθμοθηρικου συστηματος που επικρατει.αν τα παιδια ενδιαφεροντουσαν για την μαθηση τοτε θα εκαναν και εξωσχολικες δραστηριοτητες οπως αυτα τα παιδια στην ισπανια.

και συγχαρητηρια στα παιδια για αυτο που εκαναν:-)

Δημοσ.

Αποκλείεται να κάνει μόνο 50 ευρώ το μετεωρολογικό μπαλόνι με το κουτί και τα κυκλώματα ελέγχου.Τη μηχανή την αφήνω απέξω.

Δημοσ.

Όντως, άλλες πηγές αναφέρουν: 60$ κόστος heavy duty latex μπαλονιού, 80$ η φωτ.μηχανή και ?$ τα custom-made electronics που χρησιμοποιήθηκαν. Αλλά ας μην κολλήσουμε εκεί!

Δημοσ.

Στην κριτική είμαστε πρώτοι, αλλά στα του οίκου μας... Φαντάζομαι ότι όλοι όσοι συμμετέχουμε σε αυτό το θέμα, είτε φτιάχνουμε μπαλόνια που τραβάνε φωτογραφίες από το διάστημα έτσι για πλάκα όποτε το θελήσουμε (και μάλιστα από όταν πηγαίναμε νηπιαγωγίο ακόμα) είτε είμαστε η λύση που περίμενε η Ελλάδα για να βελτιωθεί σε όλα τα επίπεδα και απλώς δε βρήκαμε χρόνο γιατί καταθέτουμε τις ολόσωστες απόψεις μας στο insomnia ως άλλοι παραθυρικοί στις ειδήσεις. :P

Αυτό που κάνανε είναι εντυπωσιακό και μακάρι να μπορούσα να το κάνω και γω.

Δημοσ.

Το πενηντάρικο ήταν το κόστος των αναλώσιμων προφανώς (λογικό μου φαίνεται).

Τα υπόλοιπα είναι κόμπλεξ.

Δημοσ.

Mόνο τα ηλεκτρονικά που έχουν βάλει μέσα κοστίζουν αρκετά πάντως και στάνταρ όποιος τους βοήθησε είναι μανούλα στην ηλεκτρονική.Η πλακέτα με το μικροελεγκτή είναι αριστούργημα χειροποίησης.Και SMT κιόλας!

Δημοσ.

Ρε παιδιά.το μπαλόνι,ανέβηκε,έβγαλε φώτος.Μετά,τι απόγινε?

κατέβηκε.

Που όμως έπεσε?Θα μπορούσε να είχε πέσει στην αλλη ακρη του ωκεανού.τι παίζει?

Δημοσ.

Το γράφει:

Στα 100.000 πόδια, το μπαλόνι ξεφούσκωσε και όλος ο εξοπλισμός επέστρεψε στη Γη. Ταξιδέψαμε 10 χιλιόμετρα για να βρούμε τους αισθητήρες και τη φωτογραφική κάρτα η οποία ακόμα εξέπεμπε σήμα παρόλο που βρέθηκε σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες.”
Δημοσ.

Μάλλον δεν έγινα απόλυτα κατανοητός. Συμφωνώ με όσα λες. Απλά δε θα γενικέυσω και θα πω πως όλα τα ελληνόπουλα έχουν οικολογική παιδεία. Τα συγκεκριμένα παιδιά που φύτεψαν τα δέντρα σαφώς και πήραν τα μπράβο τους, σαφώς και χάρηκαν, σαφώς και ένιωσαν πολύ καλά.

Επίσης κανείς δεν απαξιώνει την προσπάθεια με το μπαλόνι. Και μπράβο θα πούμε και τα παιδιά θα πάρουν δύναμη για να κάνουν και άλλα τέτοια πειράματα.Αυτό είναι σίγουρο.

Απλα δε ξέρω πως έχουν μερικοί την εντύπωση πως στο εξωτερικό το εκπαιδευτικό σύστημα είναι άψογο και τα παιδια όλη μέρα στον ελεύθερο χρόνο τους ασχολούνται με πειράματα φυσικής, με φιλοζωικές οργανώσεις και δε ξέρω τι άλλο. Πάντού υπάρχουν προβλήματα, σε άλλες χώρες είναι καλύτερα απο μας και σε άλλες χειρότερα.

Απλά παίρνουμε ένα παράδειγμα και αραδιάζουμε όλα τα κλισέ για την παιδέια, τη νεολαία, το κράτος κλπ. Δε λέω οτι το εκπαιδευτικό μας σύστημα δεν έχει πρόβλημα αλλά όλα αυτά προσωπικά μου φαίνονται γραφικά...

Βέβαια μπορεί να μου πείς: "και τι να κάνουμε πέρα από τη γκρίνια; να μη τα λέμε;"

Αλλά αυτή είναι μεγάλη κουβέντα :-)

Δημοσ.

Εμένα αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο είναι το πώς κατάφεραν να γυρίσουν την κάμερα στη γη χωρίς να διαλυθεί και μάλιστα το πώς τη βρήκαν!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...