Προς το περιεχόμενο

Αρχείο .bat για backup εξωτερικού δίσκου

Nick1150

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Έχω δύο δυκτιακούς δίσκους WD Mybook 500GB συνδεδεμένους πάνω στον router μου. Ο ένας (MyBook1) έχει όλα τα backup μου, περίπου 70GB, ενώ ο άλλος (MyBook2) είναι άδειος. Θα ήθελα με κάποιο τρόπο να φτιάξω ένα προγραμματάκι που να κάνει αυτόματα compress όλα τα περιεχόμενα του MyBook1 (*.*) και να τα αντιγράφει στον MyBook2 με ένα συγκεριμένο όνομα που θα επιλέξω εγώ. Αυτό θα ήθελα να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα σε ένα μήνα (πχ. 1 φορά την εβδομάδα, 03:00 τη νύχτα) και έτσι να έχω συνεχώς αννανεωμένα backup. Μέχρι τώρα ακούγεται εύκολο, αφού φαντάζομαι με ένα αρχείο .bat και μια αυτοματοπιημένη εντολή την συγκεκριμένη ώρα και ημέρα από τα Windows XP, γίνεται η δουλειά.

Το δύσκολο τώρα... Όταν πλέον όμως γεμίσει ο Mybook2 θα ήθελα να κάνει overwrite το πιο παλαιό backup έτσι ώστε πάντα να έχω τα τελευταία Χ διαθέσιμα backup (τα πιο πράσφατα).

Έχω ήδη κάνει αντιστοίχιση στους δίκους... Mybook1=z και MyBook2=y.

Θα εκτιμούσα την βοήθεια σας, καθώς το backup μου περιέχει πολύτιμες φωτογραφίες, βίντεο και άλλα της οικογένειας μου και θα ήθελα να μείνουν στον χρόνο.

Ευχαριστώ

Νίκος

:-)

Δημοσ.
@ ΝΙΧΖ: Το format /autotest ξέρεις τι κάνει;

υποτίθεται πως θα το παίρνατε σαν αστείο...

αυτο που περιγράφεις δεν γίνεται απο batch files μπορώ να στο κάνω σε VB.NET αλλά θα κοστίσει.... ακούγετε ωραία ιδέα χμμμ

Δημοσ.
Καλησπέρα,

Έχω δύο δυκτιακούς δίσκους WD Mybook 500GB συνδεδεμένους πάνω στον router μου. Ο ένας (MyBook1) έχει όλα τα backup μου, περίπου 70GB, ενώ ο άλλος (MyBook2) είναι άδειος. Θα ήθελα με κάποιο τρόπο να φτιάξω ένα προγραμματάκι που να κάνει αυτόματα compress όλα τα περιεχόμενα του MyBook1 (*.*) και να τα αντιγράφει στον MyBook2 με ένα συγκεριμένο όνομα που θα επιλέξω εγώ. Αυτό θα ήθελα να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα σε ένα μήνα (πχ. 1 φορά την εβδομάδα, 03:00 τη νύχτα) και έτσι να έχω συνεχώς αννανεωμένα backup. Μέχρι τώρα ακούγεται εύκολο, αφού φαντάζομαι με ένα αρχείο .bat και μια αυτοματοπιημένη εντολή την συγκεκριμένη ώρα και ημέρα από τα Windows XP, γίνεται η δουλειά.

Το δύσκολο τώρα... Όταν πλέον όμως γεμίσει ο Mybook2 θα ήθελα να κάνει overwrite το πιο παλαιό backup έτσι ώστε πάντα να έχω τα τελευταία Χ διαθέσιμα backup (τα πιο πράσφατα).

Θα εκτιμούσα την βοήθεια σας, καθώς το backup μου περιέχει πολύτιμες φωτογραφίες, βίντεο και άλλα της οικογένειας μου και θα ήθελα να μείνουν στον χρόνο.

Ευχαριστώ

Νίκος

θα κανω μια προσπαθεια αν και δεν ειμαι ασσος σε τετοια θεματα..... φυσικα θα το δοκιμασω πρωτα σε εμενα...

Δημοσ.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις απαντήσεις σας.

Αγαπητέ συνονόματε σε ευχαριστώ πολύ και περιμένω την πρόταση σου.

Φίλε Ευγένειε σε ευαχριστώ πολύ... Πραγματικά είμαι υπόχρεος. Κατέβασα το application και βλέπω μια φόρμα αντιγραφής ΑΠΟ / ΣΕ με 3 επιλογές rar / zip / τίποτα. Αν καταλαβαίνω καλά είναι σουσιαστικά ένα copy / paste σε rar ή zip ή όπως έχουν τα αρχεία. Ως άσχετος έχω τις εξής απορίες:

1. Πως γίνεται να "κρατάει στην μνήμη του" τα directories ΑΠΟ / ΣΕ και την επόμενη φορά που θα ξανανοίξει η ίδια εφαρμογη ;

2. Πως επιλέγεις το όνομα του αρχείου rar ή zip ;

3. Για να τρέξει αυτόματα φαντάζομαι πρέπει να χρησιμοποιήσω το schedule task των win xp ή το κάνει μόνο του ;

4. Το θέμα διαγραφής των παλιαών αρχείων περιέχεται μέσα στήν εφαρμογή αυτή ;

Σόρυ για τον βομβαρδισμό με ερωτήσεις αλλά βλέπεις είμαι άσχετος.

Ευχαριστώ και πάλι

Νίκος

Δημοσ.

Λεω κατι σαν αυτο, οχι αυτο, αυτο το εκανα σε 5 λεπτα.

Επειδη μου αρεσε η ιδεα, και θελω να φτιαξω κατι παρομοιο για μενα,θα ασχοληθω αυριο.

ΥΓ: για compress ξεχασε το κανει παρα μα παρα πολυ ωρα. Και ποιος ο λογος ? για πολυμεσα ? λολ ειναι ήδη compressed

Δημοσ.

Ααααα οκ τώρα κατάλαβα.

Ναι φαντάζομαι κάτι τέτοιο με περισσότερες επιλογές θα κάνει δουλειά :-)

Όταν λες πολύ ώρα τι εννοείς ;

Φαντάζομαι το θέμα χρόνου είναι κάτι που δεν ενδιαφέρει πολύ καθώς υποτείθεται ότι πρόκειται για ένα patch που θα δουλεύει την νύχτα όταν όλοι κοιμούνται και αυτό κάνει την δουλειά μόνο του και αθόρυβα ;)

Αααα και κάτι ακόμα που ξέχασα. Συνήθως οι δυκτιακοί δίσκοι, όπως και οι δικοί μου, για λόγους ασφαλείας ζητάνε username / password για να μπεις μέσα. Φαντάζομαι θα είναι δύσκολο το patch να βάζει username και password από μόνο του εεεε ; Εκτός αν επιτρέψει κανείς την πρόσβαση του προγράμματος σαν guest για να μπορέσει να κάνει copy / paste ή αν επιτρέψει την πρόσβαση σε συγκεκριμένο υπό-φάκελο του δίσκου σε guests.

Και πάλι ευχαριστώ

Νίκος

Δημοσ.

με προλαβε ο αλλος συμφορουμιτης... δεν πειραζει γιατι δεν ειχα και πολυ χρονο εκεινη την ωρα οποτε θα το εκανα σημερα... το θεμα ειναι οτι βρηκες αυτο που εψαχνες...

Δημοσ.
Καλησπέρα,

Ευχαριστώ

Νίκος

Στα windows xp pro (μπορεί και σε άλλες εκδόσεις, απλά αυτά έχω τώρα πρόχειρα) πήγαινε στο Start->All programs->accessories->System tools->backup

Τα επόμενα βήματα είναι αυτονόητα.

Δεν χρειάζεται να ξαναανακαλύψουμε τον τροχό, το πρόγραμμα αυτό για backup νομίζω το είχε αγοράσει η microsoft από την seagate για να το βάλει στα windows.

Αν θέλεις τώρα οπωσδήποτε με .bat αρχείο, σου αρκεί 1 γραμμή με την xcopy ή την xcopy32 για πιο γρήγορα, δεν ξέρω όμως αν υποστηρίζουν μεγάλα ονόματα αρχείων και unicode.

http://support.microsoft.com/kb/289483

xcopy y:\*.* z:\*.* /h /e /v

Το /v είναι για να ελέγχει τα αρχεία που αντιγράφει, αλλά κάνει υπερδιπλάσιο χρόνο επειδή μετά την εγγραφή του κάθε αρχείου το ξαναδιαβάζει για να το συγκρίνει με το αρχικό αντίγραφο.

Δημοσ.

αυτό σου κάνει ?

Freeware utility IdleBackup automatically backs up your files while you're not using your computer. Choose the folder you want to back up and the destination—whether it's a thumb drive, network drive, or big external drive—and the amount of time that your computer should be idle before the backup runs. Hide IdleBackup to the system tray, and it will back up your data quietly in the background while you're at lunch, in a meeting, or sleeping soundly. IdleBackup performs incremental backups, so it only copies files that have changed since the last time. After the jump, see a full screenshot of IdleBackup in action.

http://idlebackup.nl/

Δημοσ.

Πως σου φενετε αυτο?

Εχει αρκετα bugs αλλα δεν το εχω τελειωσει ακομα.

εχω να βαλω ακομα:

Αυτοματη διαγραφη αδιακινητων αρχειων

Αυτοματο backup με το που δημιουργιται ενα αρχειο(σε καποιο φακελο)

log σε μωρφη xml

και βλεπουμε..

o.zip

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...