Lagoudisio Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Καλησπερα σε ολους. Αντιμετοπιζω ενα προβλημα με τον υπολογιστη μου και εχω φτασει στο σημειο να μην ξερω τι το προκαλει. Σκεφτομαι να αναφερθω σε καποιον ειδικο αλλα πριν το κανω θα ηθελα να ακουσω και την γνωμη σας. Το προβλημα ειναι το εξης: Κυριως οταν παιζω games αλλα και καποιες αλλες φορες(σπανια) εμφανιζετε η γνωστη μπλε οθονη (blue screen of death) και κρασαρει ο υπολογιστης. Ειδικα με τα games γινετε πολυ συχνα. Απο οτι γνωριζω η μπλε οθονη ειναι προβλημα των windows και οχι hardware. Το θεμα ομως ειναι οτι εχω δοκιμασει πολλα. Εχω δοκιμασει registry cleaner, εχω κανει αρκετα formats και μαλιστα με διαφορετικα windows και εκδοσεις, αλλα τιποτα. Εχω τα Vista Ultimate (οχι αγορασμενα), αλλα εχω δοκιμασει να βαλω και XP, χωρις ομως να αλλαζει κατι. Εχω αρχισει να πιστευω πως δεν φταινε τα Windows(δεν μπορει ολα οσα εχω βαλει να μου κανουν το ιδιο πραγμα), αλλα κατι με το hardware. Τα χαρακτιριστικα του υπολογιστη μου ειναι τα εξης: Intel Core 2 Quad στα 2.4Ghz RAM 4Gb Μητρικη ASUS P5K nVidia GeForce 9800GT με μνημη 1Gb (Gainward) 2 σκληρους Western Λειτουργικο Windows Vista Ultimate SP1 Τον υπολογιστη τον εχω απο τα χριστουγεννα, οποτε ειναι καινουργιος. Θα ηθελα να μου πειτε την γνωμη σας και να με βοηθησετε οσο μπορειτε. Φταινε τα windows, το hardware η μηπως τα BIOS? Ειλικρινα εχω μπερδευτει. Οποιαδηποτε πληροφορια θελησετε απλα ρωτηστε. Ευχαριστω πολυ.
firewalker Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Η BSoD τις περισσότερες φορές έχει να κάνει με Hardware. Είτε άμεσα είτε έμμεσα μέσω κάποιου Driver. Από θερμοκρασίες πως πας; Επίσης στην BSoD σου λέει κάποιον αριθμό σφάλματος της μορφής 0x442352465436. Τι είναι στην περίπτωση σου;
Lagoudisio Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Δεν ξερω πως να δω την θερμοκρασια. Παντως εχω 600wat τροφοδοτικο. Οσο για τον αριθμο σφαλματος δεν προλαβαινω να τον δω. Με το που βγαινει η BSoD κλεινει ο υπολογιστης. Πιστευεις οτι μπορει να εχει προβλημα καποιο hardware?
firewalker Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Πριν κάνει boot στα Windows θα πατήσεις F8 και θα επιλέξεις να μην κάνει αυτόματα επανεκκίνηση σε περίπτωση σφάλματος. Έτσι όταν με το "καλό" κολλήσει θα δεις τι ακριβώς σου λέει. Αν έχεις πείρα από υπολογιστές δοκίμασε (χωρίς να είναι στην πρίζα ο υπολογιστής) να αφαιρέσεις και να ξανά βάλεις, μνήμες και κάρτες (γραφικών κ.τ.λ.). Μην πειράξεις τον επεξεργαστή. Αν δεν το έχεις ξανακάνει τότε πες σε κάποιον που ξέρει. Για την θερμοκρασία υπάρχουν αρκετά προγράμματα. Μια αναζήτηση εδώ ή στο google θα σε διαφωτίσει.
liopyr Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Kατέβασε everest και τσέκαρε θερμοκρασίες σε full load. Ποντάρω πως φταίνε οι ram. Ποιες έχεις, σε τι συχνότητα παίζουν, με τι timings και ρευματα? (πληροφορίες για αυτά θα βρεις επίοης στο everest).
Lagoudisio Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Αυτο με το F8 θα το κανω. Προς το παρον εγκατεστησα κατι προγραμματα της μιτρικης μου και οριστε οι θερμοκρασιες: Δεν καταλαβα και πολλα. Ελπιζω να μου πεις εσυ.
liopyr Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Οι θερμοκρασίες φαίνονται φυσιολογικές. Μπες στα bios και δώσε manual 2.00v στις μνήμες.
Lagoudisio Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Οι θερμοκρασίες φαίνονται φυσιολογικές. Μπες στα bios και δώσε manual 2.00v στις μνήμες. Μηπως μπορεις να το αναλυσεις λιγο? Πως ακριβως να το κανω. Οριστε και λεπτομεριες της Ram απο το Everest :
liopyr Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 800άρες με 1.8 θα παίζουν λογικά. Παρ'όλα αυτά, δοκίμασε να δώσεις λίγο παραπάνω ρεύμα όπως σου είπα. Μπες στα Bios (πατάς Del μόλις ξεκινήσει το Pc), και κάπου στο voltage control θα σου έχει να ρυθμίσεις τo voltage των ram. Δώσε 2.00V, save+exit.
Lagoudisio Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Μπηκα στα BIOS , μετα στις ρυθμισεις POWER και μετα Hardware Monitoring αλλα δεν μπορουσα να αλλαξω τις τιμες. Π.χ ειχε την θερμοκρασια του Vscore και μονο Ignored μπορουσα να επιλεξω η να την αφησω ετσι οπως ειναι. Θα δοκιμασω να δω αν αλλαζει μεσω του προγραμματος της μητρικης και θα σου πω.
liopyr Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Μπηκα στα BIOS , μετα στις ρυθμισεις POWER και μετα Hardware Monitoring αλλα δεν μπορουσα να αλλαξω τις τιμες. Π.χ ειχε την θερμοκρασια του Vscore και μονο Ignored μπορουσα να επιλεξω η να την αφησω ετσι οπως ειναι. Θα δοκιμασω να δω αν αλλαζει μεσω του προγραμματος της μητρικης και θα σου πω. Δεν είναι στο hardware monitoring. Βρες το menu που λέει "frequency/voltage" και στο Dram voltage δώσε τιμή 2.00V. (save+exit).
Lagoudisio Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Για δες την εικονα. Κατι αλλαζω απο εκει. Μονο το threshold μπορω να πειραξω..
liopyr Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Για δες την εικονα. Κατι αλλαζω απο εκει. Μονο το threshold μπορω να πειραξω.. Ασχετα είναι αυτά. Κάνε αυτό που σου είπα πριν στα bios μπας και...
Lagoudisio Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Φιλε liopyr σε εχω πριξει και συγνωμη, αλλα μαλλον τα BIOS μου ειναι διαφορετικα. Τα εβγαλα photo για να δεις. Οριστε: Power: APM Configuration: Hardware Monitor:
liopyr Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Ολες οι P5k Ami bios έχουν ρε συ. Αυτό που σου λέω είναι λογικά σε κάποιο υπομενού της καρτέλας "advanced". (η ειρωνία είναι πως έχουμε φάει τόσο χρόνο για να κάνουμε μία τελείως υποθετική ρύθμιση που μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.