Προς το περιεχόμενο

Υποκλοπή ή λάθος δικτύου!?

kerkiras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους,

Θα ήθελα να αναφέρω ένα περιστατικό που μου παρουσιάστηκε τις προηγούμενες μέρες και με έχει κάνει να ανησυχήσω αρκετά.

Την Πέμπτη 19 του μήνα και ώρα 06.24 το πρωί στέλνω στην κοπέλα μου ένα sms. Το μήνυμα αυτό δεν έφτασε ποτέ στο κινητό της και αντί αυτού έλαβε ένα μήνυμα που είχε ως αποστολέα εμένα με το εξής περιεχόμενο: "Message for 693xxxxxxx with identification 09031xxxxxxx has been delivered on 2009-03-19 at 07.40".

Προφανώς στις θέσεις που έχω βάλει "χ" υπήρχαν κανονικά τα νούμερα που για ευνοήτους λόγους δε θέλω να εκθέσω στο forum. Να τονίσω ότι εγώ είμαι συνδρομητής συμβολαίου Wind ενώ η κοπέλα μου καρτοκινητής Cosmote.

Τα παράδοξα είναι δύο:

-Δε γνωρίζω ούτε εγώ ούτε η κοπέλα μου τον αριθμό που υπάρχει στο μήνυμα (693χχχχχχχ), ο οποίος είναι και αυτός της Wind.

-Ενώ η ώρα που παρέλαβε η κοπέλα μου το μήνυμα ήταν 06.24, το μήνυμα μέσα έγραφε οτι κάποιο μήνυμα παραδόθηκε στις 07.40.

Τι μπορεί να έχει συμβεί;

Δε μου φαίνεται πολύ νορμάλ να εμπλέκεται ένα τρίτο, άκυρο νούμερο σε μία συνομιλία μου με sms.

Τόσα ακούμε καθημερινά και καταλαβαίνετε οτι το μυαλό μου πάει κατευθείαν σε περίπτωση υποκλοπής.

Είναι κάτι τέτοιο ή ανησυχώ άδικα;

Δημοσ.

Γιατί δεν παίρνεις ένα τηλέφωνο στην στήριξη πελατών της εταιρίας σου; Λογικά θα ξέρουν να σου πουν κάτι παραπάνω.

Δημοσ.

κατι εχει γινει με τα δικτυα της cosmo(p)ote... μια μερα και εγω πηγα να παρω ενα φιλο μου τηλ δεν το σηκονε και τελικα εκανα κληση σε αλλο κινητο... μετα με περνει τηλεφωνο που το ειδε βλεπω κανονικ το νουμερο που ειχα καλεσει και εβγενε αλλος.... πιο μετα ολα οκ... δεν ξερω

Δημοσ.

Δεν νομίζω να μπορεί να σου πει κανείς εδώ μέσα με σιγουριά τι έγινε αλλά μου φαίνεται λίγο too much η υποκλοπή...

(εκτός και αν σε λένε Κώστα, την κοπέλα σου Νατάσα και για χόμπι κυβερνάς την Ελλάδα...)

Δημοσ.

Γιατί να θέλουν να υποκλέψουν εσένα ??? ...Γιατί τα UFO να έχουν ανοικτά τα φώτα την νύχτα ??? για να βλέπουν τον δρόμο ???

Δημοσ.

Αν πάρεις και ρωτήσεις τι έγινε πες μας κι εμάς, γιατί έχω περιέργεια

Και γω μια μέρα παιρνω έναν φίλο και ενώ ο φίλος μου είπε ότι το τηλέφωνό του χτύπησε κανονκά και αυτός απάντησε αλλά δεν με άκουγε.. σε μένα το σήκωσε ένας άσχετος

Δημοσ.

Μήπως επειδή προχθές πουλούσα ναρκωτικά έξω από ένα σχολείο; :lol::lol:

Πλάκα κάνω, ούτε για παραβίαση του ΚΟΚ δε με έχουν γράψει...

Τι να πω... Θα πάρω τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών και βλέπουμε....

Σας ευχαριστώ πάντως!

Δημοσ.

Το λογικότερο είναι να οφείλεται σε λάθοσ δικτύου. Όπως και να έχει, καλό θα είναι να ρίξεις μια ματιά στους λογαριασμούς σας για "περίεργες" χρεώσεις.

Π.χ. εφόσον σου ηρθε αναφορά για κάποιο άκυρο sms (απο λάθος δικτύου) με την ίδια λογική θα μπορούσες να το έχεις χρεωθεί (απο λάθος δικτύου) .....

Και φυσικά δεν έχει να κάνει με την αξία ενός sms ή μιάς κλήσης (που είναι μηδαμινά) ....αλλά με το δίκιο μας.

Δημοσ.

Με what's up πάντως, τις τελευταίες βδομάδες, συνολικά 5-6 μηνύματα δεν έχουν φτάσει ποτέ (παρόλο που έρχονται αναφορές). Αλλά δεν ήρθε κανένα περίεργο μήνυμα σαν αυτό που λες.

Γενικά τα δίκτυα των καρτοκινητών είναι χάλια από τότε που μπήκαν οι προσφορές "με ένα ευρώ όλο το 2009" (δεν βγάζω πάντως την ουρά μου απ'έξω, και σε what's up και σε free2go το έχω ενεργοποιήσει :P )

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Το ίδιο ακριβώς μου συνέβει και εμένα χτες, μόνο που μου στάλθηκε μόνο το "Message for 693xxxxxxx, " ! Έχουμε Vodafone kai Wind, οπότε δεν έχει σχέση με τα δίκτυα... Πολύ παράξενο! Και σε μένα το κανονικό μήνυμα δεν έφτασε ποτέ!

Δημοσ.
Καλησπέρα σε όλους,

Θα ήθελα να αναφέρω ένα περιστατικό που μου παρουσιάστηκε τις προηγούμενες μέρες και με έχει κάνει να ανησυχήσω αρκετά.

Την Πέμπτη 19 του μήνα και ώρα 06.24 το πρωί στέλνω στην κοπέλα μου ένα sms. Το μήνυμα αυτό δεν έφτασε ποτέ στο κινητό της και αντί αυτού έλαβε ένα μήνυμα που είχε ως αποστολέα εμένα με το εξής περιεχόμενο: "Message for 693xxxxxxx with identification 09031xxxxxxx has been delivered on 2009-03-19 at 07.40".

Προφανώς στις θέσεις που έχω βάλει "χ" υπήρχαν κανονικά τα νούμερα που για ευνοήτους λόγους δε θέλω να εκθέσω στο forum. Να τονίσω ότι εγώ είμαι συνδρομητής συμβολαίου Wind ενώ η κοπέλα μου καρτοκινητής Cosmote.

Τα παράδοξα είναι δύο:

-Δε γνωρίζω ούτε εγώ ούτε η κοπέλα μου τον αριθμό που υπάρχει στο μήνυμα (693χχχχχχχ), ο οποίος είναι και αυτός της Wind.

-Ενώ η ώρα που παρέλαβε η κοπέλα μου το μήνυμα ήταν 06.24, το μήνυμα μέσα έγραφε οτι κάποιο μήνυμα παραδόθηκε στις 07.40.

Τι μπορεί να έχει συμβεί;

Δε μου φαίνεται πολύ νορμάλ να εμπλέκεται ένα τρίτο, άκυρο νούμερο σε μία συνομιλία μου με sms.

Τόσα ακούμε καθημερινά και καταλαβαίνετε οτι το μυαλό μου πάει κατευθείαν σε περίπτωση υποκλοπής.

Είναι κάτι τέτοιο ή ανησυχώ άδικα;

Πρόκειται για SMS Delivery αλλά σε human readable μορφή αντί της μορφής που περιμένει το κινητό τηλέφωνο (binary - υποθέτω) ώστε να ενημερωθεί ότι το μήνυμα σας παραδόθηκε.

Όποιος έχει δεχθεί αυτό το μήνυμα ας δει αν ο άγνωστος αριθμός 693xxxxx για παράδειγμα αντιστοιχεί στο κέντρο αποστολής SMS (SMSC) που έχει ρυθμίσει στο κινητό του.

Υ.Γ.

http://blog.alltechrelated.com/2009/07/22/how-to-get-sms-delivery-report-on-iphone/

Εδώ υπάρχει το template (υπόδειγμα..) του μηνύματος που λαμβάνετε..

• Super Moderators
Δημοσ.
Πρόκειται για SMS Delivery αλλά σε human readable μορφή αντί της μορφής που περιμένει το κινητό τηλέφωνο (binary - υποθέτω) ώστε να ενημερωθεί ότι το μήνυμα σας παραδόθηκε.

Όποιος έχει δεχθεί αυτό το μήνυμα ας δει αν ο άγνωστος αριθμός 693xxxxx για παράδειγμα αντιστοιχεί στο κέντρο αποστολής SMS (SMSC) που έχει ρυθμίσει στο κινητό του.

Υ.Γ.

http://blog.alltechrelated.com/2009/07/22/how-to-get-sms-delivery-report-on-iphone/

Εδώ υπάρχει το template (υπόδειγμα..) του μηνύματος που λαμβάνετε..

Αν το άλλο νούμερο είναι το 693599000, είναι το κέντρο sms της Wind!

B)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...