form3 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 site toukairou για τον καιρο με χάρτες βροχής χιονόνερου χιονιού στα τελευταία του Χειμώνα βέβαια..
PCharon Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Καλή αρχή. Μου αρέσει το στυλ του. Έχει αρκετά προβλήματα με τον κώδικά του (δε φαίνεται καλά σε όλες τις αναλύσεις, το alignment ξεφεύγει σε αρκετά στοιχεία, κτλ). Επίσης είναι δύσκολο να καταλάβεις τις πληροφορίες (βροχή/χιόνι όλα μαζί τα δείχνει? δεν κατάλαβα). Ακόμα, κάποια προβλήματα αναγνωσιμότητας σε κάποια σημεία (κοντράστ, είναι που είναι μικρά τα γράμματα).
form3 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Καλή αρχή. Μου αρέσει το στυλ του. Έχει αρκετά προβλήματα με τον κώδικά του (δε φαίνεται καλά σε όλες τις αναλύσεις, το alignment ξεφεύγει σε αρκετά στοιχεία, κτλ). Επίσης είναι δύσκολο να καταλάβεις τις πληροφορίες (βροχή/χιόνι όλα μαζί τα δείχνει? δεν κατάλαβα). Ακόμα, κάποια προβλήματα αναγνωσιμότητας σε κάποια σημεία (κοντράστ, είναι που είναι μικρά τα γράμματα). Πρώτο μου site είναι, μη βαράς!! Πριν λίγους μήνες ούτε που είχα δεί κώδικα σε HTML Το μόνο πρόβλημα είναι ο ελεύθερος χρόνος που δεν υπάρχει για να φτιάξεις αυτό που θές!
giorgos147 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Πρώτο μου site είναι, μη βαράς!! Πριν λίγους μήνες ούτε που είχα δεί κώδικα σε HTML Το μόνο πρόβλημα είναι ο ελεύθερος χρόνος που δεν υπάρχει για να φτιάξεις αυτό που θές! Πρώτο σου;Μια χαρά!Συνέχισε!
PCharon Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Πρώτο μου site είναι, μη βαράς!! Πριν λίγους μήνες ούτε που είχα δεί κώδικα σε HTML Είπα τίποτα κακό? Βοηθάω απλά. Σαν πρώτο και για το είδος του μου αρέσει μια χαρά, εύγε. Με μικρές βελτιώσεις κι ελάχιστες προσθήκες, κατά τη γνώμη μου προσπερνάς άνετα σε χρηστικότητα το kairos.gr.
form3 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Είπα τίποτα κακό? Βοηθάω απλά. Σαν πρώτο και για το είδος του μου αρέσει μια χαρά, εύγε. Με μικρές βελτιώσεις κι ελάχιστες προσθήκες, κατά τη γνώμη μου προσπερνάς άνετα σε χρηστικότητα το kairos.gr. Με πρόσβαλλες ανεπανόρθωτα!! το ξέρω πως το λές άλλωστε κι εμένα με ενοχλούν τα μικρά γράμματα και όσα είπες και άλλα πολλά! Οταν το ξεκίνησα δεν με πολυέννοιαζε η χρηστικότητα απλά ήθελα να δω αν μπορώ να το φτιάξω. Θα ακολουθήσει άλλο απο το μηδέν με κύριο σκοπό την απλότητα - χρηστικότητα και με βάση την εμπειρία του παλιού. Όσο πιο πολλά site καιρού υπάρχουν τόσο το καλύτερο αφου ανεβάζουν και διαφημίζουν το είδος και μπορούν όλα να πάνε καλά αφού δεν είναι μπακάλικο να παίρνει ο ένας την δουλειά του άλλου!! Πολύ καλό site το καιρος.gr αν και έχουν άλλο στυλ.. (εγώ βαριέμαι να διαβάζω κείμενα) Thanks πάντως
tempo Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 τα δεδομένα τα παίρνεις απο κάποια έγκυρη πηγή φαντάζομαι.
form3 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 τα δεδομένα τα παίρνεις απο κάποια έγκυρη πηγή φαντάζομαι. Δυο είναι τα πιο αξιόπιστα μοντέλα πρόγνωσης καιρου, το Ευρωπαικό (ECMWF)και το Αμερικάνικο(GFS). Απο αυτά ελεύθερα όλα τα δεδομένα του τα έχει μόνο το GFS αλλά σε περίεργη μορφή (αρχεία .grib2 - μισής μοίρας lat lon). Απο εκεί και πέρα έχω γράψει κώδικα σε c++, perl και curl για να τα διαβάζει τα δεδομένα και να παράγει τις εικόνες (όλα αυτά ενώνονται με shell scripts). Ανανεώνει αυτόματα 4 φορές την ημέρα στις 05:30 – 11:30 – 17:30 – 23:30.
alex2005 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 Συγχαρητήρια και από εμένα, φαίνεται πολύ ωραίο (και ενδιαφέρον από τεχνικής άποψης όπως το περιέγραψες)
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 Moderators Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 Ενδιαφερων site! Πολυ πολυ καλο για πρωτη προσπαθεια! Αλλα εγω θα προτεινα 3 πραγματακια: 1) Καλυψη περισσοτερων περιοχων. 2) Πιο συχνες προβλεψεις (ανα 3ωρο ή 6ωρο). 3) Πιο μεγαλη ευχρηστια, να μπορει να αξιοποιησει τις πληροφοριες που διδονται ο καθενας μας σωστα. Για τα 1,2 ζητω συγγνωμη αν υπαρχουν απλα δε τα εχω "ανακαλυψει" ακομα εγω. Δες και αυτο: http://www.meteo.gr/
form3 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 Ενδιαφερων site! Πολυ πολυ καλο για πρωτη προσπαθεια! Αλλα εγω θα προτεινα 3 πραγματακια: 1) Καλυψη περισσοτερων περιοχων. 2) Πιο συχνες προβλεψεις (ανα 3ωρο ή 6ωρο). 3) Πιο μεγαλη ευχρηστια, να μπορει να αξιοποιησει τις πληροφοριες που διδονται ο καθενας μας σωστα. Για τα 1,2 ζητω συγγνωμη αν υπαρχουν απλα δε τα εχω "ανακαλυψει" ακομα εγω. Δες και αυτο: http://www.meteo.gr/ Δεκτά όλα Σκεφτομαι να το κάνω με συννεφάκια κτλ ανα περιοχή οπου η ένταση της βροχής θα φαίνεται στο πλήθος απο σταγόνες αλλά μου φαίνεται οτι αν το αλλάξω σε 3ωρη πρόβλεψη θα το κάνω ακόμα πιο δύσχρηστο. Εδώ 6ωρη έχω και βαδίζω προς το 24ωρη. Πάντως δεν βιάζομαι και πολύ, ακούω και όσους μου τα χώνουν (ευτυχώς υπαρχουν και αυτοί) αφού θέλω να φτιάξω κάτι περισσότερο απλό και εύχρηστο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.