Προς το περιεχόμενο

αρνείται να ξανανοίξει

papadakn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το εξής pc.

Gigabyte 965p-ds4,

c2d e4300

4x1gb ddr2 800

Toughpower 700W

Χτες το μεσημέρι, παρέλαβα την καινούρια μου vga, μια radeon 4870. Την εγκαθιστώ στο pc, το ανάβω και αμέσως ακούω ένα τσαφ. Το pc σβήνει και απο τότε αρνείται να ξανανοίξει. Το pc παίρνει ρεύμα για 3-4 δευτερόλεπτα δουλεύουν δίσκοι, ανεμιστήρες κτλ και στη συνέχεια κλείνει. Δοκιμάζω τα εξής:

Α)Αποσυνδέω τα πάντα απο τη μητρική και αφήνω cpu και 1 dimm μνήμη. Δοκιμάζω να τον ξεκινήσω, τα ίδια.

Β) Αλλάζω τροφοδοτικό και πάλι με τις ελάχιστες δυνατές συσκευές δοκιμάζω boot. Τα ίδια.

Γ) Βγάζω τη μητρική απο το κουτί, κάνω clear cmos, βγάζω μπαταρίες κτλ και δοκιμάζω σε 3ο τροφοδοτικό. Τα ίδια

Δ) Επειδή η μητρική εδώ και καιρό μου έκανε "νούμερα", αγοράζω μια Asus P5Q-pro. Την εγκαθιστώ με όλες τις συσκευές (radeon, μνήμες, σκληρούς). Τα ίδια πάλι. Για 1-2 δευτερόλεπτα δίνει ρεύμα και στη συνέχεια σβήνει.

Επίσης άλλα πρίζα, καλώδια τροφοδοτικού. Το ξεμάτιασα και όπου να ναι θα αρχίσω τη μαύρη μαγεία. Καμια καλύτερη ιδέα?

Δημοσ.

Δηλαδή αν κατάλαβα καλά τα μόνα που κράτησες ίδια στις δοκιμές σου ήταν η μνήμη ram και ο cpu! Αν η Ram ήταν προβληματική τότε όταν θα άνοιγες το pc σου θα ακούγονταν ένας σπαστικός επαναλαμβανόμενος ήχος από το ηχιάκι μες στο κουτί... Αφού δεν το αναφέρεις λογικά δεν συνέβει κάτι τέτοιο... Άρα μήπως κάτι δεν πάει καλά με τον επεξεργαστή σου? Δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να ανοίξω υπολογιστή με καμμένο cpu (δεν ξέρω καν αν μπορεί να ανοίξει) οπότε δε στο λέω αυτό για λύση αλλά εξάγεται λογικά απ' τα στοιχεία που δίνεις!!!

Δημοσ.

μα και χωρίς καθόλου Vga πάλι δεν άναβε καν. Ανακάλυψα όμως το εξής. Με τον επεξεργαστή εκτός, δεν σβήνει αμέσως. Οπότε έβγαλα τον επεξεργαστή και τον πήγα στο Πλαίσιο για έλγχο απο το service και ελπίδα για κάλυψη απο την εγγύηση.

Δημοσ.

...πάντως με εξαίρεση καταστροφή από τάση, οι επεξεργαστές είναι αξιόπιστα parts... για να δούμε αν είσαι τόσο τυχερός :rolleyes:

Δημοσ.

φίλε μου ειχε τυχει κατι τετιο και να σου πω την αληθεια ηταν κατι πολυ απλο στην δικη μου περιπτωση στην οποια ειχαμε τα ιδια συμπτωματα,,ελενξα τα πινακια απο τα restar και της εκκινης και τα ξαναεβαλα σωστα γτ μαλλον καπιος ειχε πειραξει,,,δοκιμασε δεν εχεις να χασεις τιποτα.:-D:-D:-D

Δημοσ.

εγω με παρομοια συμπτωματα αλλα προβλημα με καρτα γραφικων....αν και στην περιπτωση σου σιγουρα ο επεξεργαστης...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...