N3CR4 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Παίδες θα ήθελα κάποιες οδηγίες και γνώμες για το εξής: Κατέχω την παραπάνω Samsung TV και έχω στήσει και ένα Media Center κυρίως για αναπαραγωγή ταινιών HD 1080. Το θέμα είναι ότι τα ηχεία της τηλεόρασης είναι χάλια. Έτσι λοιπόν στρέφομαι να αγοράσω κάποιο σετ ηχείων με μέγιστο κόστος τα 300 ευρώ. Δεν μιλάω φυσικά για σετ ηχείων PC . Μιλάω για ηχεία τύπου Home Cinema αλλά δεν βρίσκω κάτι που να μου κάθεται και να μην είναι σετάκι με DVD/BLURAY player.Δλδ βρίσκω συνέχεια Home Theater set. Ακούω προτάσεις...
vagpap Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Ενισχυτή έχεις? Με όριο τα 300 οριακά θα βρεις σετ ενισχυτή AV & ηχεία. Για entry level, σε καταστήματα κατά καιρούς θα βρεις παλαιότερα μοντέλα yamaha που τα δίνουν πακέτο με μεγάφωνα 5.1. Εναλλακτικά, ξεκινάς από ενισχυτή και προσθέτεις με τον καιρό μεγάφωνα ανάλογα με τα οικονομικά σου. Εκτός αυτού, μπορείς να πας στα Logitech z-5500, τα οποία ξεφεύγουν από τα τυπικά ηχεία για pc αλλά δεν παύουν να είναι multimedia ηχεία. Το κόστος τους τον τελευταίο καιρό έχει πάρει την ανηφόρα όμως...
N3CR4 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Vagpap το σύστημα που σου περιέγραψα είναι για οικογενειακή χρήση,οπότε δεν μπορώ να πάρω ηχεία μόνο για το HTPC. Πρέπει τα ηχεία να παίζουν στην TV κυρίως...
G_Zisis Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Τα z-5500,όπως είπε ο vagpap,ξεφεύγουν από το "ηχεία για pc".Μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν για home cinema,αφού και την απαραίτητη ποιότητα έχουν και τους κατάλληλους τύπους σύνδεσης.
vagpap Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Αν δεν κάνω λάθος (έχω τα 5400) οι είσοδοι που έχουν τα 5500 είναι: 2 ψηφιακές οπτικές 1 ψηφιακή ομοαξονική 4 αναλογικές στέρεοφωνικές (οι 3 μπορούν να δουλέψουν και ταυτόχρονα για πολυκάναλο αναλογικό σήμα - πχ από κάρτα ήχου - οπότε έχεις 3+1) Αν δεν έχεις άλλες πηγές, πέρα από το media center και την TV, θεωρώ ότι σε καλύπτει από θέμα εισόδων. Εύχρηστα είναι, ίσως πιο εύχρηστα από έναν AV ενισχυτή, χωρίς όμως τις δυνατοτητες χειρισμού video σήματος που έχει ο ενισχυτής.
kyriakosv Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Τα Logitech Ηχεία X-540 (5.1) θα ταιριάζουν με την PHILIPS 42PFL7403D?
N3CR4 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 Αν δεν κάνω λάθος (έχω τα 5400) οι είσοδοι που έχουν τα 5500 είναι:2 ψηφιακές οπτικές 1 ψηφιακή ομοαξονική 4 αναλογικές στέρεοφωνικές (οι 3 μπορούν να δουλέψουν και ταυτόχρονα για πολυκάναλο αναλογικό σήμα - πχ από κάρτα ήχου - οπότε έχεις 3+1) Αν δεν έχεις άλλες πηγές, πέρα από το media center και την TV, θεωρώ ότι σε καλύπτει από θέμα εισόδων. Εύχρηστα είναι, ίσως πιο εύχρηστα από έναν AV ενισχυτή, χωρίς όμως τις δυνατοτητες χειρισμού video σήματος που έχει ο ενισχυτής. Πρέπει να googlarw τις παραπάνω συνδέσεις για να καταλάβω ποιες είναι.. Δεν τις γνωρίζω με τις ονομασίες τους παρά μόνο πρακτικά.. Πάω να κοιτάξω. Οκ τις είδα. Τώρα πρέπει να βρω την TV μου στο web για να μου πείτε αν όντως είναι συμβατά... Μην τα πάρω και τα βλέπω...
KoGi Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Πρέπει να googlarw τις παραπάνω συνδέσεις για να καταλάβω ποιες είναι.. Δεν τις γνωρίζω με τις ονομασίες τους παρά μόνο πρακτικά.. Πάω να κοιτάξω. Οκ τις είδα. Τώρα πρέπει να βρω την TV μου στο web για να μου πείτε αν όντως είναι συμβατά... Μην τα πάρω και τα βλέπω... Μην μπερδευεσαι... τα ηχεια δεν θα τα συνδεσεις στην τηλεοραση, αλλά στο HTPC αφου απο εκει παιζεις τις ταινιες. Οπτικη λογικα θα εχει το HTPC (σιγουρεψου ομως), οποτε αυτην θα χρησιμοποιησεις. Φυσικα μπορεις να συνδεσεις και την τηλεοραση στην 2η οπτικη (κατα 99% εχει οπτικη εξοδο η TV σου), για να ακους και τα καναλια απο εκει. Εαν παρεις και BluRay player τοτε αυτο θα βαλεις στην 2η οπτικη, μετακινοντας την TV στην αναλογικη συνδεση, αφου ετσι κι αλλιως σημα τηλεορασης θα ακους μονο απο εκει. Ετσι εχω εγω τα 5400 συνδεδεμενα και παιζουν αριστα!
bluesattack Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.502311 Πακετο ενισχυτη και ηχεια.Τα εχω και ειμαι ικανοποιημενος.Ο ενισχυτης εχει ολες τις δυνατοτητες συνδεσεις hdmi . optical , coaxial. Θα αγορασεις προσεχως blu ray player ? Σε ενδιαφερουν τα hd format ηχου ?
warewolf Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2009 ορισε καποιες παραμετρους. θες ηχεια δαπεδου, μικρα, δορυφορους ? θα χρησιμοποιουνται μονο για home cinema ή και για audio ακροασεις. ? τα 300 ευρω που αναφερεις ειναι χωρις αγορα ενισχυτη AV. ? προφανως, εισαι αναγκασμενος (λογω περιορισμου χρηματων) να πας σε καποια compact υλοποιηση με δορυφορους ηχεια και καποιο sybwoofer. Τα 300 ευρω οριο που αναφερεις ειναι πολυ μικρο ποσο για αγορα AV ενισχυτη+ηχεια+sub. θα προτεινα, να στησεις σιγα σιγα ενα συστημα αγοραζοντας εναν AV ενισχυτη entry level και ενα ζευγαρι ηχεια δαπεδου για αρχη (θα κοστισουν πανω απο 300) αργοτερα, προσθετεις περιφερειακα ηχεια και τελος subwoofer αφου αν τα front δαπεδου επιλεγουν προσεκτικα, θα σε καλυψουν με μια σχετικη αξιοπρεπεια. μια τετοια κινηση, σε βαθος χρονου θα λειτουργησει υπερ σου, αφου θα εχεις καλυτερο ηχο για να απολαμβανεις και audio ακροασεις και θα γλυτωσεις τα εξοδα (πιθανης) αναβαθμισης στο μελλον. παντως, αν τιθεται θεμα αισθητικης χωρου κ.τ.λ. και θα ηθελες να καταφυγεις σε προτασεις σετ ηχειων δορυφορων, σκεψου το ενδεχομενο να αποφυγεις ηχεις υπολογιστων και επελεξε καποιο σετ επωνυμης μαρκας (ψαξε για αξιολογησεις στο ιντερνετ και περιοοδικα ηχου) ωστε να εχεις μια σχετικη επαρκεια σε ποιοτητα. βεβαια, μπορεις να πας σε υλοποιησεις οπως του φιλου ποιο πανω, ωστε να χαρεις αμεσα τον πολυκαναλο ηχο και να εχεις καλυτερη αισθηση απο τα ηχεια της tv οπως ανεφερες. αν πιστευεις ομως οτι ενα συστημα οπως το παραπανω, θα ειναι η επιλογη σου και θα μεινεις με αυτο για πολυ καιρο, θα σε συμβουλευα να μην καταφυγεις σε sony, μιας και στα entry level προιοντα, οι ενισχυτες δεν ειναι και τοσο μουσικοι και εχουν τα πιο αδυναμα τροφοδοτικα σε ρευματα. καθως επισης τα ηχεια δεν ξεχωριζουν σε καποιον τομεα. ειναι ομως απο τις λιγες επωνυμες μαρκες που θα σε καλυψουν απο οικονομικης αποψης στα χρηματα που διαθετεις. οπωσδηποτε προτιμησε τα (το παραπανω σετ, ή παραπλησιο) απο ηχεια υπολογιστων καθως κατι τετοια compact σετακια που πουλανε τα μαγαζια λευκων συσκευων και που εχουν ελαχιστοτατα ρευματα, ηχεια για κλαματα και το καλοκαιρι θα αναβουν κυριολεκτικα απο την θερμοκρασια στην πολυωρη χρηση.
N3CR4 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Μην μπερδευεσαι... τα ηχεια δεν θα τα συνδεσεις στην τηλεοραση, αλλά στο HTPC αφου απο εκει παιζεις τις ταινιες.Οπτικη λογικα θα εχει το HTPC (σιγουρεψου ομως), οποτε αυτην θα χρησιμοποιησεις. Φυσικα μπορεις να συνδεσεις και την τηλεοραση στην 2η οπτικη (κατα 99% εχει οπτικη εξοδο η TV σου), για να ακους και τα καναλια απο εκει. Εαν παρεις και BluRay player τοτε αυτο θα βαλεις στην 2η οπτικη, μετακινοντας την TV στην αναλογικη συνδεση, αφου ετσι κι αλλιως σημα τηλεορασης θα ακους μονο απο εκει. Ετσι εχω εγω τα 5400 συνδεδεμενα και παιζουν αριστα! ΚoGi δεν θα συνδέσω τα ηχεία στο ΗΤPC διότι σε καθημερινή βάση λειτουργεί η τηλεόραση... Οπότε όπως καταλαβαίνεις αν τα συνδέσω εκεί θα κάθονται. Ούτως η άλλως το HTPC δυστυχώς δεν έχει οπτική έξοδο. Προοπτική για Blu-Ray δεν υπάρχει διότι μας καλύπτει το HTPC. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.502311 Πακετο ενισχυτη και ηχεια.Τα εχω και ειμαι ικανοποιημενος.Ο ενισχυτης εχει ολες τις δυνατοτητες συνδεσεις hdmi . optical , coaxial. Θα αγορασεις προσεχως blu ray player ? Σε ενδιαφερουν τα hd format ηχου ? Η πρόταση αυτή μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα και θα την μελετήσω προσεκτικά... ορισε καποιες παραμετρους.θες ηχεια δαπεδου, μικρα, δορυφορους ? θα χρησιμοποιουνται μονο για home cinema ή και για audio ακροασεις. ? τα 300 ευρω που αναφερεις ειναι χωρις αγορα ενισχυτη AV. ? προφανως, εισαι αναγκασμενος (λογω περιορισμου χρηματων) να πας σε καποια compact υλοποιηση με δορυφορους ηχεια και καποιο sybwoofer. Τα 300 ευρω οριο που αναφερεις ειναι πολυ μικρο ποσο για αγορα AV ενισχυτη+ηχεια+sub. θα προτεινα, να στησεις σιγα σιγα ενα συστημα αγοραζοντας εναν AV ενισχυτη entry level και ενα ζευγαρι ηχεια δαπεδου για αρχη (θα κοστισουν πανω απο 300) αργοτερα, προσθετεις περιφερειακα ηχεια και τελος subwoofer αφου αν τα front δαπεδου επιλεγουν προσεκτικα, θα σε καλυψουν με μια σχετικη αξιοπρεπεια. μια τετοια κινηση, σε βαθος χρονου θα λειτουργησει υπερ σου, αφου θα εχεις καλυτερο ηχο για να απολαμβανεις και audio ακροασεις και θα γλυτωσεις τα εξοδα (πιθανης) αναβαθμισης στο μελλον. παντως, αν τιθεται θεμα αισθητικης χωρου κ.τ.λ. και θα ηθελες να καταφυγεις σε προτασεις σετ ηχειων δορυφορων, σκεψου το ενδεχομενο να αποφυγεις ηχεις υπολογιστων και επελεξε καποιο σετ επωνυμης μαρκας (ψαξε για αξιολογησεις στο ιντερνετ και περιοοδικα ηχου) ωστε να εχεις μια σχετικη επαρκεια σε ποιοτητα. βεβαια, μπορεις να πας σε υλοποιησεις οπως του φιλου ποιο πανω, ωστε να χαρεις αμεσα τον πολυκαναλο ηχο και να εχεις καλυτερη αισθηση απο τα ηχεια της tv οπως ανεφερες. αν πιστευεις ομως οτι ενα συστημα οπως το παραπανω, θα ειναι η επιλογη σου και θα μεινεις με αυτο για πολυ καιρο, θα σε συμβουλευα να μην καταφυγεις σε sony, μιας και στα entry level προιοντα, οι ενισχυτες δεν ειναι και τοσο μουσικοι και εχουν τα πιο αδυναμα τροφοδοτικα σε ρευματα. καθως επισης τα ηχεια δεν ξεχωριζουν σε καποιον τομεα. ειναι ομως απο τις λιγες επωνυμες μαρκες που θα σε καλυψουν απο οικονομικης αποψης στα χρηματα που διαθετεις. οπωσδηποτε προτιμησε τα (το παραπανω σετ, ή παραπλησιο) απο ηχεια υπολογιστων καθως κατι τετοια compact σετακια που πουλανε τα μαγαζια λευκων συσκευων και που εχουν ελαχιστοτατα ρευματα, ηχεια για κλαματα και το καλοκαιρι θα αναβουν κυριολεκτικα απο την θερμοκρασια στην πολυωρη χρηση. Αν βάλω σαν όριο 500 ευρώ θα μπορούσες να μου προτείνεις κάτι μου να έχει μεγάλη διαφορά από τα ηχεία του e-shop ; Α και κάτι τελευταίο, τελικώς βρήκα την τηλεόραση μου online, είναι αυτή : http://downloadcenter.samsung.com/content/EM/200703/20070329172020812/EN/4_sub.htm
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.