kostasR1 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Θέλω να ρίξω 2 γραμμές ADSL (over PSTN) σε ένα switch. Έχω βρει κατα καιρούς κάποια modems που έχουν Dual WAN υποδοχές. Γνωρίζει κάποιος κάποιο μοντέλο οικονομικό για αυτή τη δουλειά?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 όταν λες οικονομικό πόσα euro εννοείς? (μήπως εννοείς adsl router?)
nske Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Αν έχεις όρεξη να ασχοληθείς με το στήσιμο: http://www.oem-router-solutions.co.uk/oem-routers/solos-adsl2-pci-multiport-modem-card.html Εξαιρετική κάρτα, με ανοιχτούς drivers. Αν δεν πρόκειται να αξιοποιήσεις το MLPPP, θα υπάρχουν και πολύ φθηνότερες 1-port, αν και είναι μάλλον δυσεύρετες. Υπολόγισε τουλάχιστον +50 ευρώ για το υπόλοιπο hardware -ένας pentium 2 ή 3 είναι αρκετός-, και κάποιο χρόνο για το στήσιμο και την παραμετροποίηση του λειτουργικού (π.χ. Free/Open BSD με PF, Linux με IProute2, ή Windows με Wingate). Σημείωσε ότι μπορεί ένας embedded multiport router να υποστηρίζει μόνο multiplexing μέσω MLPPP και να μη δίνει τη δυνατότητα load banalcing σε επίπεδο IP, το οποίο αν έχεις δύο τυχαίες ADSL συνδέσεις από τυχαίους providers είναι η μόνη σου επιλογή (και αρκετά πιο σύνθετη στην παραμετροποίηση). Οπότε αν δεν έχεις έναν provider που να υποστηρίζει MLPPP -το οποίο θα ήταν από κάθε άποψη το ιδανικό-, θα πρέπει να δεις τι ακριβώς υποστηρίζει ο router, δεν αρκεί να έχει απλά 2 ADSL ports.
kostasR1 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Παιδιά πριν κανα χρόνο σε μαγαζί στην επαρχία που έφτιαξα δίκτυο με 2 γραμμες επειδή η ταχύτητες είναι ακόμα μέχρι 2048 χρησιμοποίησα το παρακάτω http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616455 Τότε αν θυμάμαι το κόστος ήταν κάπου στα 400€. Αυτή όμως η λύση είναι ακριβή. Ψάχνω κάτι τέτοιο αλλά με 2 WAN, εχω δει ένα προϊόν της VIGOR κάπου στα 200€, δεν μπορώ να βρώ το μοντέλο, μήπως μπορεί κάποιος να βοηθήσει. Οι γραμμές είναι και οι δύο του ΟΤΕ. Φίλε nske από linux έχω μαύρα μεσάνυχτα.. Η λύση με την κάρτα που μου έδειξες φαίνεται ωραία αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να τη ''στήσω''. Κανε μου λίγο πιο λιανά την επιλογή με wingate.
100 010 00 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Ενα της zyxell με 550 ευρω εβαλα εγω το καλοκαιρι σε ενα νετ καφε. Δε θυμαμαι μοντελο αλλα δε νομιζω να δυσκολευτεις να βρεις. Κυκλοφορουν σιγα σιγα αρκετα
kostasR1 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Ενα της zyxell με 550 ευρω εβαλα εγω το καλοκαιρι σε ενα νετ καφε. Δε θυμαμαι μοντελο αλλα δε νομιζω να δυσκολευτεις να βρεις. Κυκλοφορουν σιγα σιγα αρκετα λέμε για οικονομική λύση.. κανα 200άρι
poulinos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 υπαρχουν και cisco και υπηρεσιες απο Providers που σου κανουν ενα account με δυο adsl και μια Ip αλλα κοστος το ρουτερ κοντα στα 2000
kostasR1 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 αλλα κοστος το ρουτερ κοντα στα 2000 γιατί router μιλάς φίλε μου στα 2000, ευρώ λες?
poulinos Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 cisco 1721 ,1841 me δυο wic πανω.εχει και με 4 wic σειρα 2500 νομιζω.2000 ευρω ναι.
nske Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Φίλε nske από linux έχω μαύρα μεσάνυχτα.. Η λύση με την κάρτα που μου έδειξες φαίνεται ωραία αλλά δεν ξέρω αν μπορώ να τη ''στήσω''. Κανε μου λίγο πιο λιανά την επιλογή με wingate. Οι γραμμές είναι και οι δύο του ΟΤΕ Κατ' αρχήν ξεκαθαρίζω ότι αναφέρομαι στην εναλλακτική λύση του να χρησιμοποιήσεις έναν general-purpose x86 υπολογιστή με ένα general purpose λειτουργικό (Windows' date=' Linux, *BSD, κλπ) ως gateway ή proxy server. Αυτή η λύση μπορεί να είναι η ιδανική από άποψη δυνατοτήτων και ελέγχου και να έχει σημαντικά μικρότερο κόστος, αν σου περισσεύει παλιό hardware ή ψάξεις για μεταχειρισμένο, αλλά έχει και κάποια μειονεκτήματα: [list'][*] μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος (αλλά όχι απαγορευτική) [*] μεγαλύτερες ανάγκες ψύξης και περισσότερο θόρυβο (περιορίζεται με επιλογή hardware χαμηλής κατανάλωσης και κυρίως παθητική ψύξη) [*] μεγαλύτερο όγκο (περιορίζεται με την εύρεση ή κατασκευή προσαρμοσμένου case) [*] μικρότερη αξιοπιστία του hardware (δεν αντιμετωπίζεται, αλλά η αντικατάσταση είναι ασύγκριτα πιο εύκολη και φθηνή) [*] απαιτεί μεγαλύτερη τεχνική εξοικείωση (αλλά όχι όσο φαίνεται αρχικά) Αν εξακολουθεί να σε ενδιαφέρει: Νομίζω το καλύτερο θα ήταν κατ' αρχή να επικοινωνήσεις με τον ΟΤΕ για το αν υποστηρίζει Multilink PPP. Αν όχι, η μόνη σου επιλογή (αν δεν αλλάξεις ISP) είναι να κάνεις load balancing με επιλεκτική δρομολόγηση, σε επίπεδο IP, το οποίο έχει κάποια μειονεκτήματα (τα είχα αναφέρει σε αυτό ή σε αυτό το θέμα). Στα Windows έχω υπόψη δύο εφαρμογές που φαίνεται να κάνουν κάτι τέτοιο, το Wingate και το Winroute. Δεν τις έχω δοκιμάσει για να πω περισσότερα, αλλά έχουν αρκετά αναλυτικό documentation: http://www.ccsoftware.ca/wingate/docs.cfmhttp://www.kerio.com/supp_kwf_manual.html Αν πάλι ο ΟΤΕ σου πει ότι μπορεί να σου δώσει MLPPP, τότε θα έχεις σωστό load balancing και δεν χρειάζεται να μπλέξεις με τα παραπάνω. Θα μπορούσες να βάλεις ένα PCI ADSL modem με 2 ports το οποίο να υποστηρίζει εσωτερικά MLPPP σε ένα μηχάνημα με Windows και να το χρησιμοποιείς σαν gateway για το υπόλοιπο δίκτυο, είτε με το συνοδευτικό windows ICS service, είτε με κάποια εφαρμογή proxy server. Η SOLOS κάρτα που πρότεινα υπέθεσα ότι είχε drivers και για Windows, όμως τώρα που το κοιτάζω δεν βλέπω να έχει. Οπότε υπάρχει και αυτό το ζήτημα: αν υποστηρίζεται στα Windows MLPPP μέσω software, στην οποία περίπτωση λογικά θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιαδήποτε 2 PCI, USB ή Ethernet modems, ή αν δε μπορούν, στην οποία περίπτωση θα πρέπει να βρεις ένα modem με 2 ports που να το υποστηρίζει το ίδιο εσωτερικά
100 010 00 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 λέμε για οικονομική λύση.. κανα 200άρι Δε προκειται φιλε μου.......... εκτος αν θες να περιμενεις κανα-δυο χρονια να πεσουν οι τιμες
kostasR1 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 http://www.draytek.co.uk/products/vigor2820.html What about this?
nske Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 Αυτό υποστηρίζει μόνο επιλεκτική δρομολόγηση με βάση κάποια κριτήρια ("policy-based routing"). Αυτά τα κριτήρια είναι οι διευθύνσεις IP προορισμού και προέλευσης και το βασικό protocol (UDP/TCP/ICMP/IGMP) με την Port προορισμού (αν έχει). Μπορείς δηλαδή να του πεις π.χ. όλο το TCP traffic με προορισμό την port 80 (δηλαδή τυπικά το web traffic) να το δρομολογήσει από την μία ADSL και όλο το υπόλοιπο να το δρομολογήσει από την άλλη. Ή να του πεις το traffic προς το insomnia.gr να το δρομολογήσει από τη μία και προς όλους τους άλλους περιορισμούς από την άλλη. Αλλά δε μπορεί π.χ. να μοιράσει αυτόματα όλες τις συνδέσεις από τις δύο γραμμές, ή να κάνει σωστό agreggation του bandwidth με MLPPP. Αν σου αρκεί αυτό που κάνει, φαίνεται καλή λύση, για τα Draytek έχω ακούσει μόνο καλά λόγια.
poulinos Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 gia tα vigor και σε χρηση που τα εχω δει και εγω κατι αρνητικο δεν μπορω να πω.ολοι καλα λογια λενε.πολλα firmware επισης λενε οτι υπαρχχουν.και μου ειχε κανει εντυπωση το ποσο γρηγορα εκανε boot
100 010 00 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Εχει δικιο ο nske σε αυτο. Μπορει να λειτουργησει μονο σαν ethernet interface (διανεμητης). Κατα τα αλλα εχει κανα 200αρι το συγκεκριμενο και η draytek θεωρειται και ειναι κορυφη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.