Προς το περιεχόμενο

Συμβουλές - Αξιολόγηση για νέο PC

despondency

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα νέο pc και κατέληξα οτι μάλλον εδώ θα βρω τη βοήθεια που ψάχνω. Όπως προείπα, ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα νέο pc. Δεν είμαι κανένας απίστευτος γνώστης - εξ ου και η ανάγκη βοηθείας - αλλά έχω μία βασική γνώση γύρω από hardware.

Έτσι με τα λίγα που ξέρω έστησα το εξής πακέτο, αν έχετε την όρεξη και τον χρόνο αφήστε μου ένα σχόλιο.

SPEAKERS: LOGITECH Z-3E 2.1 SPEAKERS BLACK 970085

ROM: PIONEER BDC-S02BK BLU RAY COMBO BLACK BULK

RAM: CORSAIR XMS3 DHX DDR3 4GB (2X2GB) PC3-12800 (1600MHZ)

MONITOR: SAMSUNG SYNCMASTER T240HD 24'' LCD

CPU: INTEL CORE I7-920 2.66 GHZ LGA1366 - BOX

MOTHERBOARD: INTEL BOXDX58SO

GFX CARD: ASUS EN9800GT HYBRIDPOWER/HTDI CUDA 1GB PCI-E

HARD DISK: SEAGATE BARRACUDA 7200.11 ST3750330AS 750GB SATA2

BOX: ASUS TA-863

SOURCE: THERMALTAKE W0132 TOUGHPOWER 1000W

Αν έχω κάνει κάποιο τραγικό λάθος συμβατότητας ή αν έχω κάνει μία επιλογή που πληρώνω για περισσότερα από οτι υποστηρίζει το υπόλοιπό σύστημά μου παρακαλώ ενημερώστε με.

Ευχαριστώ όλους εκ των προτέρων, καλό σαββατοκύριακο.

Φιλικά,

Κωνσταντίνος

Δημοσ.

Kωσταντινε εχω την εντυπωση πως η καρτα γραφικων που εχεις επιλεξει δεν ειναι καλη γ αυτα τα λεφτα και πως μια ατι θα ηταν προτιμοτερη. Ωστοσο περιμενε και κομμεντς απο αλλους οπωσδηποτε για να σε συμβουλεψουν ακριβως ποια να βαλεις...

Δημοσ.

To psu είναι υπερβολικό.

Ένα καλό 500άρι φτάνει και περισσεύει για αυτό το σύστημα.

Τα υπόλοιπα πες μας σε τι τιμές τα βρήκες, να σου πούμε αν αξίζουν.

Δημοσ.

Για τετοιο σύστημα δεν συμφωνώ με κάρτα γραφικών και μητρική... Ισως θα έπρπε να σκεφτείς καποια 4850 ή ακόμη καλύτερα μία 4870 και για μητρικη καμιά

ASUS P6T SE ή και καλύτερη αν διαθέτεις τα χρήματα...

Α ναι και για το τροφοδοτικό θα συμφωνίσω με τον liopyr ένα καλό 500αρι ή βαριά βαρία 650αρι φτάνει και περισσευει.

Δημοσ.
no o/c honey!!!

Δεν λέει πουθενά πως τον απασχολεί αυτό... :P

Δεν ξέρω διαβάσει πουθενά τι παίζει με τις X58 της intel, πάντως στο παρελθόν έχει φτιάξει μοντέλα που την σταθερότητα τους την βλέπουν με κυάλια οι αντίστοιχες asus/gigabyte/dfi/whatever...

Δημοσ.
To psu είναι υπερβολικό.

Καλησπέρα και ευχαριστώ για τη βοήθεια.

Οι τιμές είναι οι εξής: (e-shop)

SPEAKERS: LOGITECH Z-3E 2.1 SPEAKERS BLACK 970085 65 euro

ROM: PIONEER BDC-S02BK BLU RAY COMBO BLACK BULK 109 euro

RAM: CORSAIR XMS3 DHX DDR3 4GB (2X2GB) PC3-12800 (1600MHZ) 115 euro

MONITOR: SAMSUNG SYNCMASTER T240HD 24'' LCD 306 euro

CPU: INTEL CORE I7-920 2.66 GHZ LGA1366 - BOX 269 euro

MOTHERBOARD: INTEL BOXDX58SO 259 euro

GFX CARD: ASUS EN9800GT HYBRIDPOWER/HTDI CUDA 1GB PCI-E 160 euro

HARD DISK: SEAGATE BARRACUDA 7200.11 ST3750330AS 750GB 77 euro

BOX: ASUS TA-863 27 euro

SOURCE: THERMALTAKE W0132 TOUGHPOWER 1000W 205 euro

TOTAL: 1592 EURO

To psu είναι υπερβολικό.

Ok θα το κατεβάσω σε 600άρι, απλά θυμάμαι ένα φίλο να έλεγε οτι το psu είναι η πηγή σου και θες καλή ειδικά για πολλές ώρες λειτουργίας. Από εκεί ορμώμενος επέλεξα τόσο δυνατό αλλά θα ακούσω τη συμβουλή σας. (δεν έχω ιδέα στις μέρες μας τι ενεργειακές απαιτήσεις έχουν τα συστήματα)

Για τετοιο σύστημα δεν συμφωνώ με κάρτα γραφικών και μητρική... Ισως θα έπρπε να σκεφτείς καποια 4850 ή ακόμη καλύτερα μία 4870 και για μητρικη καμιά

ASUS P6T SE ή και καλύτερη αν διαθέτεις τα χρήματα...

Εννοείς οτι είναι πιο χαμηλή από οτι πιθανώς θα χρειαστώ ή πιο δυνατή; Δεν κατάλαβα.:confused:

no o/c honey!!!

gpu/hdd/psu/mobo είναι fail...

Sorry φίλε, αλλά δεν έπιασα τίποτα :confused: Μόνο το hdd νομίζω, που είναι το Hard Disk?

Γενικά από θέματα συμβατότητας είμαι εντάξει δηλαδή έτσι; Αν κατάλαβα καλά να ξανακοιτάξω motherboard / gfx / psu σωστά;

Δημοσ.

...αντί να διορθώνουμε την σύνθεση και να σε μπερδεύουμε θα έλεγα να μας πεις την χρήση που θέλεις να κάνεις και τον προϋπολογισμό σου για να σου προτείνουμε κάτι ολοκληρωμένο ;)

Δημοσ.

Αυτό θα ήταν πραγματικά πολύ μεγάλη βοήθεια φίλε μου. Λοιπόν, κοίτα, το οικονομικό είναι ως εξής:

1300-1600 euro

Τώρα, τα στάνταρ είναι η οθόνη, το μοντέλο και το μέγεθος (24"). Από εκεί και πέρα θέλω να πάρω οτι καλύτερο μπορώ σε αυτά τα λεφτά για την εξής χρήση:

Διάβασμα - Γράψιμο στον υπολογιστή.

Gaming

Web-Design - Photoshop (όχι υπερβολικά βαριά χρήση)

Ταινίες

Άπειρες ώρες ανοιχτός

και με την τρέλα του να πάρω ένα δυνατό κομμάτι και όχι ένα συμβιβασμό. Δηλαδή αν θες, απλά επειδή θα είμαι άπειρες ώρες στο pc θέλω να είναι top edge και να κρατήσει για τον μέγιστο καιρό. Για αυτό και θέλω να ξοδέψω αυτό το ποσό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...