BaLsAmoMenos Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Αυτο το σερβικο αισχος σας απαγορευω να το δειτε ρε.
Members gsarig Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Members Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 my bad, νόμιζα ότι αναφερόμασταν στο Martyrs Ε μα κι εσύ ώρες ώρες γίνεσαι παράλογος... απορώ πώς σου πέρασε από το μυαλό ότι στο thread του Martyrs θα αναφερόμασταν στο Martyrs
tritonas00 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Ε μα κι εσύ ώρες ώρες γίνεσαι παράλογος... απορώ πώς σου πέρασε από το μυαλό ότι στο thread του Martyrs θα αναφερόμασταν στο Martyrs :lol::lol::lol::lol::lol:
Kasrith Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Ε μα κι εσύ ώρες ώρες γίνεσαι παράλογος... απορώ πώς σου πέρασε από το μυαλό ότι στο thread του Martyrs θα αναφερόμασταν στο Martyrs Ε ναι.. Ας προσεχε
iparou Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Αυτο το σερβικο αισχος σας απαγορευω να το δειτε ρε. Είμαι ο μόνος άραγε που έχω συναρπαστεί (ενθουσιαστεί, ενδεχομένως..) από το trailer ? Ξέρω, ίσως έχω βαθιά ψυχολογικά προβλήματα.. Έχω όμως γίνει φίλος με αυτά.. Δεν τα αρνούμαι..
tritonas00 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Είμαι ο μόνος άραγε που έχω συναρπαστεί (ενθουσιαστεί, ενδεχομένως..) από το trailer ? Ξέρω, ίσως έχω βαθιά ψυχολογικά προβλήματα.. Έχω όμως γίνει φίλος με αυτά.. Δεν τα αρνούμαι.. ε κατσε να ανεβει πρωτα με το καλο και βλεπουμε τα υπολοιπα...
buzzad Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Η ταινία είναι...χμμμμμ...τραυματική - εξαιρετικά ενοχλητική...Σου μένει η γεύση της για αρκετό καιρό μετά (ακόμη και στο άσχετο)...R-Rated...
firewalker Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2010 Καλή ταινία. Δεν ξέρω γιατί αλλά μου έφερε εικόνες από το Άφθαρτος.
DeadOrganPlayer Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Τι με βάλατε να δω ρε κωλόπαιδα?? Αρρώστησα Χριστουγεννιάτικα...Με διέλυσε ψυχολογικά η ταινία αλλά στο είδος της είναι πάρα πολύ καλή. 8/10.
marantonis Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Τι με βάλατε να δω ρε κωλόπαιδα?? Αρρώστησα Χριστουγεννιάτικα...Με διέλυσε ψυχολογικά η ταινία αλλά στο είδος της είναι πάρα πολύ καλή. 8/10. Δες τωρα και το À l'intérieur να ολοκληρωσεις την αισθηση
antreas18 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 31 Δεκεμβρίου 2010 (επεξεργασμένο) Τι με βάλατε να δω ρε κωλόπαιδα?? Αρρώστησα Χριστουγεννιάτικα...Με διέλυσε ψυχολογικά η ταινία αλλά στο είδος της είναι πάρα πολύ καλή. 8/10. Κιομως ενας αισιοδοξος μπορει να ανακαλυψει και θετικα μηνυματα ;p Επεξ/σία 31 Δεκεμβρίου 2010 από antreas18
anthony_88 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Εγω παντως ταυτιστηκα με ολους μα ολους τους χαρακτηρες της ταινιας (ακομα και τους κακους) Η "Μαρτυρας" ειναι εξαιρετικη κ παρα πολυ ομορφη. Η σκηνη με το φιλι ηταν πολυ ωραια γυρισμενη και τωρα παμε στο καλο. Ειχα πολλα χρονια να δω κατι τοσο ακραιο. Δεν ξερω αν ειμαι εγω "αγαθος" ή αν η ταινια ηταν πραγματικα ΧΤΡΕME. Παντως, ειχα ενα συνεχες αγχος, ενιωθα εναν οικτο για ολους, μια λυπηση, ενα κατι, δεν ξερω πώς αλλιως να το περιγραψω. Αν παντως μαθαινεις τι παιζει στη μετα θανατον ζωη και καπακι αυτοκτονεις, τοτε παιζουν δυο τινα. Ειτε ακουγοταν ολο τοσο γλυκο που απλα πρεπει να αυτοκτονησεις, ή καθότι δεν ακολουθει τιποτα ιδιαιτερο, συνειδητοποιεις ποσο αθλια αξια εχει η ζωη και απλα την κανεις Μου θυμισε σε ενα βαθμο Funny Games, Strangers kai The Last House on the Left, απο την αποψη οτι ολα εκτυλιχτηκαν σε ενα σπιτι ή τριγυρω απο αυτο. Κατα τα αλλα, καμια σχεση. 8,5/10 απο εμενα, γιατι αν την ειχα δει στο σινεμα, θα αισθανομουν οτι επιασαν τοπο τα λεφτα μου. Ηταν μια ταινια που ηξερε τι ειναι και πώς να σου το προσφερει.
HammerNsickle Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Οκ λοιπον.. Αυτο το τοπικ με αναγκασε για πρωτη φορα να μπω στη διαδικασια να κανω εγγραφη σε τετοιου ειδους φορουμ.. Χαιρομαι λοιπον που γνωριζω το παρεακι εδω μεσα και ξεκιναω να μονολογω εν ταχει: Ειμαι απ' τους τυπους (κλασσικος ισως..χμ..) που googlαρουν στο νετ κατι τυπου ''καλυτερα ψυχολογικα θριλερ'', ''ευρωπαικα θριλερ'' κλπ και λεξη με τη λεξη, ποστ με το ποστ βρισκω ταινιακια και κατεβαζω.. Καπως ετσι λοιπον εφτασε στο pc μου και το ''Martyrs'' (to Γαλλικο παντα, το αμερικανικο αρνουμαι να το αποδεχτω ως υπαρκτο χμ..) Και αφου λοιπον ειμαι ενας τυπος που πανω κατω λατρευει ταινιακια διαφορων κατηγοριων (βλ. Eternal Sunshine, Clockwork Orange, I am Sam, Ring), εκτος απο επιστημονικης φαντασιας (για καποιο λογο με απωθουν..), βλεπω το Μartyrs με τη πρωην (καλα να ναι η κοπελιτσα και το πεισμα της που ειχε προαισθημα οτι θα γαμ#$σε η ταινια!) κοπελα μου.. Επαθα σοκ. ΣΟΚ ομως.. Η ταινια δεν ειναι οτι σκηνοθετικα ειναι 10/10, δεν ειναι οτι απο σεναριο ειναι 10/10, δεν ειναι καν οτι η ταινια απο ερμηνειες αγγιζει το 10/10. Το Martyrs αγγιζει τα ορια του συγκλονιστικου φιλμ ακριβως γιατι ΣΟΚΑΡΕΙ. Αδερφια, αληθεια σας λεω, ηταν ολα τοσο αληθινα και τοσο απεχθη, που για τον Pascal Laugie (σκηνοθετης) θα γινομουν gay! Εν, ολιγοις για να μη μακρυγορω και πεταω μονο συναισθηματισμους, να πω λιγα πραγματακια: α)Κατ' αρχας η ταινια σεναριακα ειναι οργασμος στο σημειο που πεθαινει η ''πρωταγωνιστρια''(!) -καπου στο μισαωρο αν δεν απατωμαι- και σε αφηνει με το στομα ανοιχτο να αναρωτιεσαι: ''Τελεια! Kαι τωρα?'' β)Η ρεαλιστικοτητα (σπανια ιστορια, αλλα με πολυ σοβαρες πιθανοτητες υπαρξης) της ταινιας (βλ. μεταφορα των οσων ψυχαναγκαζεται να κανει στον εαυτο της η κοπελια σε τερατομορφα πλασματα, καθως και η διαδικασια κατασκευης ''μαρτυρων'' που αμφισβητει την επουρανια προελευση του φαινομενου) και η ωμη προσεγγιση του θεματος σε αφηνει γυμνο και ανυπερασπιστο απεναντι σε κατι που εξελισσεται βαρβαρα μπροστα στα ματια σου. γ)Και επειδη πολυς λογος εγινε για τη Γαλλικη γλωσσα της ταινιας: Εγω τυχαινει να γνωριζω πολυ καλα γαλλικα και ωρες ωρες κατα τη διαρκεια της ταινιας να μην προσεχω καν τους υποτιτλους και αυτο να λειτουργει καταλυτικα στην μεταδοτικοτητα απο την ταινια προς εμενα και να με καθηλωνει κυριολεκτικα σα ΧΑΖΟ επι 99 λεπτα. δ)Το καλυτερο ψυχολογικο θριλερ που εχω δει (η ταινια ρε παιδια δεν εχει καμια σχεση με splatter, αλλωστε δεν θυμαμαι να στηριζεται κατι γυρω απο αυτο. 4 πυροβολισμοι και ενα..''ξεφλουδισμα'' στο τελος ειχε) και οντως ειναι -πολυ μου αρεσε η φραση - ειναι γροθια στο στομαχι, ειναι ασυλληπτα ωμη. -και οχι ασκοπα- ε)Θα μπορουσα να μιλαω ωρες για αυτο το μικρο διαμαντακι του Γαλλικου Κινηματογραφαρου, αλλα θα κλεισω καπου εδω αφαιρώντας μια μοναδα απο τη τελικη μου βαθμολογια για την ταινια: -1 στα 10 λογω τελους.... Και για να σας προλαβω, πριν με φατε (γιατι κατα πολλους το τελος ειναι ολα τα λεφτα), μου δινεται η εντυπωση οτι ο Laugie προσπαθησε πολλες μερες και νυχτες να βρει ενα αντιστοιχα δυνατο με το υπολοιπο κορμο της ταινιας, τελος, και τελικα δεν εκανε τη καλυτερη δυνατη επιλογη. Σε σχεση με τις απανωτες και ωμες γροθιες που απλοχερα προσεφερε ο σκηνοθετης καθ' ολη τηα διαρκεια της ταινιας, το τελος ηταν ''λιγο''. Και ηταν ''λιγο'' γιατι ακριβως η ταινια δεν ηθελε να αποτελεσει πυροκροτητη φιλοσφικων σκεψεων, αλλα ωμη μεταφορα μιας ασυνηθιστης ιστοριας. Το τελος ομως (η σκηνη με τη γρια) προσπαθησε να παιξει αυτον τον αχαρο ρολο, ενω αληθεια δεν υπαρχει κανενας απολυτος λογος μια ταινια του 9,5/10 να εχει ενα τελος γυρω στο 7.. Αυτα λοιπον κι απο μενα! 9/10 το διαμαντακι μου! YΓ. χιλια συγγνωμη αν κουρασα :/
marantonis Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Καλα τα ειπες, κι εγω ειχα παθει τεραστια πλακα μ' αυτη την ταινια. Φοβαμαι ομως λιγο να την ξαναδω, μη μου φανει κατωτερη λογω της ελλειψης του αρχικου ενθουσιασμου. Οσο για το τελος, μαλλον διαφωνω, πιστευω πως ο σκηνοθετης επελεξε κατι διαφορετικο -σε υφος- για να κλεισει την ταινια, οχι επειδη δε μπορουσε να βρει κατι αλλο ταιριαστο, αλλα για λογους mindfuck εκπληξης και αντισυμβατικοτητας ισως. Γενικα νιωθω τρομερη ελξη προς τις ταινιες που σοκαρουν στο επακρο τον ψυχικο κοσμο του θεατη. Γι' αυτο ακριβως θα σου προτεινω ανεπιφυλακτα να τσεκαρεις τον Ιαπωνα σκηνοθετη-ποιητη-μουσικο Shion Sono, τα εξης αριστουργηματα: Ai no mukidashi Kimyô na sâkasu Γουαλκαμ.
demessakis Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2011 Θα συμφωνήσω με marantoni, όσον αφορά το τέλος. Εξάλλου αρκετά ψυχολογικά θρίλερ, είναι έτσι φτιαγμένα, ώστε να σε βάζουν σε σκέψεις και να τις σκέφτεσαι αρκετά μετά το τέλος της (mindfuck). Και ίσως αν έδειχνε κάτι πιο συμβατικό (το οποίο είναι και το πλέον εύκολο), να χαλούσε όλη την ταινία. Καλώς ήρθες στην παρέα μας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα