sotosu Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Καλησπερα κοπελια. Λοιπον εχω ενα θεματακι μαλλον με τα ρευμα και χρειαζομαι την συμβουλη σας. Το συστημα μου ειναι αυτο της υπογραφης. Εχω αισίως λοιπον φτασει στα 4Ghz @ 1.36 vcore real σε load (1.39 σε ηρεμια και 1.4κατι bios), 1.4 στο NB και οι μνημες μου δουλευουν στα 1280. Περναει orthos και prime ανετα 6 ωρες με θερμοκρασιες γυρω στα 50. Το προβλημα προκυπτει στο POST και στα ρευματα της vga. Το προβλημα στο POST ειναι οτι καποιες φορες κολλαει και κανει επανεκινηση και bootαρει με τις εργοστασιακες ρυθμησεις. Αμα μπω στο bios εχει μεσα τις ρυθμησεις μου αλλα μου πεταει οτι εγινε σφαλμα απο το oc. Παρολαυτα μου δινει επιλογη να φορτωσω τις ρυθμησεις μου και ολα δουλευουν ρολοι. Με την vga τωρα την οποια εχω εδω και καιρο και δουλευει κλοκαρισμενη με το Gamers HUD της Gigabyte στα 820, 1900, 1009 @ 1.2 v γινεται το εξης. Το HUD μου γυριζει αυτοματα τα ρευματα στο 1.00 v απο 1.1 που ειναι κανονικα και απο 1.2 που την εχω εγω. Επισης μολις κανω save το ρευμα στα 1.1 η 1.2 κρασαρει ο οδηγος. Ολα τα παραπανω αρχισαν να συμβαινουν οταν κλοκαρα στα 4 και πηγα να benchαρω. Εχω μια υποψια οτι παιζει κατι με το PSU μου. Εχω ενα Hiper 580w αλλα και παλι παιζει να εχει τελειωσει? Μεγαλο βγηκε γμτ το ποστ . Ελπιζω να μην βαρεθηκατε να το διαβαστε
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Moderators Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 MH δωσεις πανω απο 1,4 στον επεξεργαστη... ειδα αυτο το 1,6 και πεθανα να πουμε! Θα τον καψεις/degradιασεις!!
Alexisssss Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Για να καταλαβω.Δεν περναει τα ποστ αν και βγαζεις 6 ωρες prime;:shock: Πρωτη φορα το ακουω αυτο. Και ναι,βαρεθηκα να τι διαβασω ολο
sotosu Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Για να καταλαβω.Δεν περναει τα ποστ αν και βγαζεις 6 ωρες prime;:shock:Πρωτη φορα το ακουω αυτο. Και ναι,βαρεθηκα να τι διαβασω ολο Περναει το ποστ... συνηθως. 1 στις 5 ομως δεν...
Alexisssss Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Στις μνημες ποσο δινεις και τις δουλευεις στα 1280; Δοκιμασες να δωσεις λιιιιιιιγο ακομα στο northbridge; Το οτι περναει το prime για 6 ωρες δεν σημαινει βεβαια οτι εισαι rock stable.
sotosu Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Στις μνημες ποσο δινεις και τις δουλευεις στα 1280;Δοκιμασες να δωσεις λιιιιιιιγο ακομα στο northbridge; Το οτι περναει το prime για 6 ωρες δεν σημαινει βεβαια οτι εισαι rock stable. 1.57 απο 1.5. Δοκιμασα μεχρι 1.5 ΝΒ αλλα δεν εκανε διαφορα. Λες να δωσω και αλλο? Οχι αλλα παρουσιαστηκε αυτο το προβλημα οποτε θα ασχοληθω με rock stable καταστασεις μολις σταματησει να μου πεταει προβληματα στο ποστ και τα ρευματα της καρτας.
Alexisssss Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Στην θεση σου θα αφηνα το northbridge οπως ειναι και θα εδινα ρευμα παραπανω στις μνημες.
sotosu Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Ok θα το δοκιμασω και θα επανελθω. Ευχαριστω
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Moderators Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Φιλε με 1,6 στη CPU εχεις υποψη οτι δε σου βγαζει ουτε χρονο στα ιδια Mhz ετσι? Για την ακριβεια , σε βλεπω μετα απο κανα 2μηνο να ανοιγεις ποστ και να λες "μα γιατι δε παει πια 4Ghz? Και θελω 1,6 βολτ για 3,8!!??"
Alexisssss Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Φιλε με 1,6 στη CPU εχεις υποψη οτι δε σου βγαζει ουτε χρονο στα ιδια Mhz ετσι? Για την ακριβεια , σε βλεπω μετα απο κανα 2μηνο να ανοιγεις ποστ και να λες "μα γιατι δε παει πια 4Ghz? Και θελω 1,6 βολτ για 3,8!!??" Ρε συ georgeman που ακριβως το ειδες το 1,6;;;;;;;;;; Το παιδι δινει 1.36 για τα 4.Αν εδινε 1.6 δεν θα παθαινε απλως ενα degrade αλλα θα καιγοταν ο επεξεργαστης........ετσι δεν ειναι;
sotosu Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Φιλε με 1,6 στη CPU εχεις υποψη οτι δε σου βγαζει ουτε χρονο στα ιδια Mhz ετσι? Για την ακριβεια , σε βλεπω μετα απο κανα 2μηνο να ανοιγεις ποστ και να λες "μα γιατι δε παει πια 4Ghz? Και θελω 1,6 βολτ για 3,8!!??" Εκανες μια σωστη παρατηρηση στο πρωτο σου μυνημα και εκανα επεξεργασια στο πρωτο ποστ...ειπαμε ο δαιμων του πληκτρολογιου
yiannis_1 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Γιατί δε μας λες και το fsb στο οποίο παίζεις. Εχω την εντύπωση πως τα post problems που αναφέρεις οφείλονται σε αδυναμία της mobo να παίζει stable σε τόσο ψηλά fsb. Αν χρησιμοποιείς divider χαμηλώτερο του κανονικού δοκίμασε να τον ανεβάσεις στα default και να φτάσεις τα 4 με χαμηλώτερο fsb. Θα εχεις ενα hit στην απόδοση αλλά όχι τόσο όσο φαντάζεσαι... Θα σου λεγα επίσης να δοκιμάσεις λιγότερο ρεύμα στο nb. Όσο και αν σου ακούγεται κουλό τα πολλά ρεύματα δεν βοηθάνε τη σταθερότητα στο ποστάρισμα. Στη λειτουργία μετά βοηθάνε αλλά αν είναι να πέρνει μπρος 4 στις 5... Τέλος το hyper το πήρες για καλό??? Καλύτερα ενα enermax, corsair, coolermaster, tt και ας ηταν και 500αρι.
EliasKir Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Κι εγω το εχω αυτο το προβλημα φιλε μου και ακομα δεν εχω βρει τι φταιει. Αν βρεις λυση, σε παρακαλω ποσταρε.
sotosu Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Γιατί δε μας λες και το fsb στο οποίο παίζεις.Εχω την εντύπωση πως τα post problems που αναφέρεις οφείλονται σε αδυναμία της mobo να παίζει stable σε τόσο ψηλά fsb. Αν χρησιμοποιείς divider χαμηλώτερο του κανονικού δοκίμασε να τον ανεβάσεις στα default και να φτάσεις τα 4 με χαμηλώτερο fsb. Θα εχεις ενα hit στην απόδοση αλλά όχι τόσο όσο φαντάζεσαι... Θα σου λεγα επίσης να δοκιμάσεις λιγότερο ρεύμα στο nb. Όσο και αν σου ακούγεται κουλό τα πολλά ρεύματα δεν βοηθάνε τη σταθερότητα στο ποστάρισμα. Στη λειτουργία μετά βοηθάνε αλλά αν είναι να πέρνει μπρος 4 στις 5... Τέλος το hyper το πήρες για καλό??? Καλύτερα ενα enermax, corsair, coolermaster, tt και ας ηταν και 500αρι. 400x10 αρα δεν νομιζω να ειναι το fsb το προβλημα. Αυτο με το ΝΒ θα το δοκιμασω και θα επανελθω και για αυτο. Δεν ηξερα οτι το ρευμα μπορει να προκαλεσει ασταθεια στο ποσταρισμα. Το πηρα γιατι ηταν ευκαιρο και ηθελα να στησω το pc..βιαστικα αλλα ακομα δεν το εχω μετανιωσει. Ευχαριστω Κι εγω το εχω αυτο το προβλημα φιλε μου και ακομα δεν εχω βρει τι φταιει. Αν βρεις λυση, σε παρακαλω ποσταρε. Το προβλημα με το ποσταρισμα? Σε ποια συχνοτητα?3.6? Παιδες καμια ιδεα για την ασταθεια στα ρευματα της vga?
EliasKir Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Ναι στα 3,6. Ειμαι 450x8 για να δουλευουν οι μνημες στα 1800. Λες να το βαλω 400x9?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.