Προς το περιεχόμενο

PrestoMyPC - InstantOn OS over Windows!

mandos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προ ημερών βγήκε αυτό: http://www.prestomypc.com/

είναι ένα instant-on os που κάθεται πάνω από τα windows(!)

δεδομένου ότι δεν έχουμε όλοι κάποια λύση τύπου XpressGate ίσως να αποδειχθεί πολύ χρίσιμο

είναι σε beta και όταν βγει η final (19/4/09) θα κοστίζει 20$

φυσικά μέχρι τότε θα έχουν βγει ένα σωρό αντίστοιχα linux-projects που είναι ήδη στα σκαριά και πιθανά να έχει κυκλοφωρήσει και το gOS (το οποίο θα είναι preinstalled στο gigabyte netbook)

το μόνο πρόβλημα με τα υπόλοιπα projects είναι ότι δεν κάθονται πάνω στα windows

βέβαια και για το Presto δεν μπορώ να ξέρω πόσο καλά κάθεται από πάνω και τι πειράζει, θα σας πω μόλις κατέβει που θα το σετάρω στο wind

οι ίδιοι δηλώνουν ότι μπουτάρει σε μερικά (8) δευτερολέπτα, κρίμα που για να το κατεβάσω θέλω μια ολόκληρη ώρα :P

report:

12-13sec για boot σε MSI Wind U100 - 2gb ram

0sec για shutdown :)

έχει firefox, skype, gaim, acroreader, openoffice και realplayer

το setup άλλων εφαρμογών το κάνει με κάτι .cnr πακέτα από το marketplace τους (έχει και free εφαρμογές)

σε γενικές γραμμές μου άρεσε πάρα πολύ

τα παραπονά μου:

θα ήθελα κάτι με opera και όχι με firefox (yeap... είμαι από αυτούς τους περιέργους)

δεν καταλαβαίνω γιατί ακόμα οι εταιρίες ασχολιόνται με το realplayer

δεν θεωρώ απαραίτητο το openoffice σε ένα instant-os

δεν έχει ελληνικά (στο keyboard)

δεν βρήκα (στα 4 λεπτα που το δούλεψα) αν κάνει κάπως underclock για να κρατάει περισσότερο η μπατταρία

Δημοσ.

στο λαπτοπ/netbook αν έχεις

ακόμα και στο pc σου μπορείς να έχεις μια τέτοια λύση εγκατεστημένη

θες να δεις ενα mail, απλά μπαίνεις στο Presto

υγ: δεν αφήνω το pc ανοιχτό όλη μέρα, save the earth and such stuff

οπότε η ιδέα του instanton δεν είναι κακή, και αφού δεν έχω καινούριο asus mobo με xpressgate μια λύση σαν το presto είναι πολύ ενδιαφέρουσα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...