mandos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Προ ημερών βγήκε αυτό: http://www.prestomypc.com/ είναι ένα instant-on os που κάθεται πάνω από τα windows(!) δεδομένου ότι δεν έχουμε όλοι κάποια λύση τύπου XpressGate ίσως να αποδειχθεί πολύ χρίσιμο είναι σε beta και όταν βγει η final (19/4/09) θα κοστίζει 20$ φυσικά μέχρι τότε θα έχουν βγει ένα σωρό αντίστοιχα linux-projects που είναι ήδη στα σκαριά και πιθανά να έχει κυκλοφωρήσει και το gOS (το οποίο θα είναι preinstalled στο gigabyte netbook) το μόνο πρόβλημα με τα υπόλοιπα projects είναι ότι δεν κάθονται πάνω στα windows βέβαια και για το Presto δεν μπορώ να ξέρω πόσο καλά κάθεται από πάνω και τι πειράζει, θα σας πω μόλις κατέβει που θα το σετάρω στο wind οι ίδιοι δηλώνουν ότι μπουτάρει σε μερικά (8) δευτερολέπτα, κρίμα που για να το κατεβάσω θέλω μια ολόκληρη ώρα report: 12-13sec για boot σε MSI Wind U100 - 2gb ram 0sec για shutdown έχει firefox, skype, gaim, acroreader, openoffice και realplayer το setup άλλων εφαρμογών το κάνει με κάτι .cnr πακέτα από το marketplace τους (έχει και free εφαρμογές) σε γενικές γραμμές μου άρεσε πάρα πολύ τα παραπονά μου: θα ήθελα κάτι με opera και όχι με firefox (yeap... είμαι από αυτούς τους περιέργους) δεν καταλαβαίνω γιατί ακόμα οι εταιρίες ασχολιόνται με το realplayer δεν θεωρώ απαραίτητο το openoffice σε ένα instant-os δεν έχει ελληνικά (στο keyboard) δεν βρήκα (στα 4 λεπτα που το δούλεψα) αν κάνει κάπως underclock για να κρατάει περισσότερο η μπατταρία
alexzzz Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Ενθουσιάστηκα όταν το διάβασα αλλά μετά σκέφτηκα που θα το χρησιμοποιήσω...
mandos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 στο λαπτοπ/netbook αν έχεις ακόμα και στο pc σου μπορείς να έχεις μια τέτοια λύση εγκατεστημένη θες να δεις ενα mail, απλά μπαίνεις στο Presto υγ: δεν αφήνω το pc ανοιχτό όλη μέρα, save the earth and such stuff οπότε η ιδέα του instanton δεν είναι κακή, και αφού δεν έχω καινούριο asus mobo με xpressgate μια λύση σαν το presto είναι πολύ ενδιαφέρουσα
alexzzz Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Καλά, και εγώ θα το δοκιμάσω απλά δεν κατάλαβα γιατί ένιωσα τόση χαρά όταν το διάβασα...
mandos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2009 σε αυτό δεν μπορώ να σε βοήθησω στο ΦΑΚ τους http://www.prestomypc.com/forums/viewtopic.php?f=3&t=169 έχουν όλες τις πληροφορίες για να μπουν όσα χρειάζεται, και είναι και debian based οπότε δουλεύει το apt-get
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.