Προς το περιεχόμενο

θα ηθελα την γνωμη σας και την συμβουλη σας...

ALXIOA

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά και εγώ συμφωνώ ότι ο ALXIOA έχει λάθος γιατί στην αρχή συμφώνησαν με υπογραφές κτλ, άλλωστε το είπε και ο ίδιος ότι ήταν μια λάθος απόφαση ή τελος πάντων έτσι το βλέπει. Απλά τώρα προσπαθούμε να του δώσουμε κάποιες λύσεις να το αποφύγει αφού όπως είπε δεν θέλει (εκ των υστέρων) Πιστεύω ότι αν το ψάξει μπορεί να το αποφύγει

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Έχω την εντύπωση ότι συμφωνητικά που δεν θεωρουνται στην αρμόδια ΔΟΥ μέχρι την 20η ημέρα του μήνα μετά το κάθε τρίμηνο χάνουν κάθε νομική ισχύη. Αν δεν τοπ έχει καταθέσει στην ΔΟΥ τους τότε δε θα μπορούν να απαιτήσουν πληρωμή.

• Super Moderators
Δημοσ.
Έχω την εντύπωση ότι συμφωνητικά που δεν θεωρουνται στην αρμόδια ΔΟΥ μέχρι την 20η ημέρα του μήνα μετά το κάθε τρίμηνο χάνουν κάθε νομική ισχύη. Αν δεν τοπ έχει καταθέσει στην ΔΟΥ τους τότε δε θα μπορούν να απαιτήσουν πληρωμή.

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Αυτό γίνεται για τα μισθωτήρια συμβόλαια προκειμένου να αποκτήσουν βέβαιη χρονολογία και να αποδεικνύεται ότι ο εκμισθωτής (ο ιδιοκτήτης δηλ.) θα δηλώνει τα μισθώματα στη φορολογική του δήλωση.

Αλίμονο εάν κάθε ιδιωτικό συμφωνητικό έπρεπε να κατατεθεί στην αρμόδια ΔΟΥ - δεν θα'καναν τίποτε άλλο οι ΔΟΥ...

Δημοσ.
Δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Αυτό γίνεται για τα μισθωτήρια συμβόλαια προκειμένου να αποκτήσουν βέβαιη χρονολογία και να αποδεικνύεται ότι ο εκμισθωτής (ο ιδιοκτήτης δηλ.) θα δηλώνει τα μισθώματα στη φορολογική του δήλωση.

Αλίμονο εάν κάθε ιδιωτικό συμφωνητικό έπρεπε να κατατεθεί στην αρμόδια ΔΟΥ - δεν θα'καναν τίποτε άλλο οι ΔΟΥ...

http://www.epixeirisi.gr/?pgtp=1&aid=1150795978

Κατάσταση συμφωνητικών

Από 1.7.2000' date=' συμφωνητικά που καταρτίζονται μεταξύ επιτηδευματιών ή τρίτων, καταχωρούνται σε κατάσταση, η οποία υποβάλλεται από κάθε υπόχρεο επιτηδευματία για θεώρηση στην αρμόδια ΔΟΥ μέχρι την 20η ημέρα των μηνών Ιανουαρίου, Απριλίου, Ιουλίου και Οκτωβρίου κάθε έτους, και συμπεριλαμβάνονται τα συμφωνητικά που καταρτίσθηκαν στο αμέσως προηγούμενο ημερολογιακό τρίμηνο. Στην παραπάνω κατάσταση αναγράφονται τα στοιχεία κάθε συμφωνητικού (αριθμός - ημερομηνία - επωνυμία, επάγγελμα, διεύθυνση, ΑΦΜ των συμβαλλομένων - αντικείμενο συμφωνητικού - ποσό - διάρκεια συμφωνητικού - λοιπές παρατηρήσεις). (ΑΥΟ 1065606/7222/18.7.2000). Για τα συμφωνητικά που καταρτίσθηκαν εντός του Β’ τριμήνου (Απριλίου, Μαϊου, Ιουνίου) υποβολή κατάστασης μέχρι 20 Ιουλίου . Κατ’εξαίρεση, δεν θεωρούνται τα συμφωνητικά που καταρτίζονται από επιτηδευματίες ή τρίτους με το Δημόσιο, τις τράπεζες, τους οργανισμούς, τις επιχειρήσεις του ευρύτερου δημόσιου τομέα, τους δήμους και τις κοινότητες, τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις και τις επιχειρήσεις που εκδίδουν κάρτες συναλλαγών (άρθρο 8, παρ. 2, Ν 2386/96).

[/quote']

Το ανίσχυρο της μη θεώρησης απόπ ΔΟΥ βέβαια δεν πρέπει να ισχύει καθώς έχω προσωπική εμπειρία απόππ συμφωνητικό που είχα υποπγράψει με την πρώτη μου εταιρεία (και δεν είχα θεωρήσει) και όταν φτάσαμε στα δικαστήρια ίσχυσε κανονικά.

Ψάχνοντας λίγο (μα πολύ λίγο) ακόμα βρηκα την παράκάτω σελίδα

http://www.taxheaven.gr/acforum/lofiversion/index.php?t5497.html

που λέει

Σοφία υπάρχουν 2 αποφάσεις του Α.Π.: 735/2001 και 761/2001 σύμφωνα με τις οποίες: Δεν καθιερώνεται γενικώς το ανίσχυρο κάθε συμφωνητικού ' date=' δημόσιου ή ιδιωτικού , εφόσον τούτο δεν έχει υποβληθεί εμπρόθεσμα στην αρμόδια ΔΟΥ , άλλη δυσμενής αυτή συνέπεια ισχύει μόνο έναντι της φορολογικής αρχής , χωρίς η ακυρότητα να επεκτείνεται μεταξύ των συμβαλλομένων.

[/quote']

Το 1o post βέβαια αναφέρει για θεώρηση εντός 10 ημερών που από όσο ξέρω δεν ισχύει. Τα ίδια τα συμφωνητικά δεν σφραγίζονται/θεωρούνται αλλά δίνεται μόνοπ η κατάσταση που αναφέρω παραπάνω.

• Super Moderators
Δημοσ.

Και πού ακριβώς αναφέρει ότι δεν έχουν νομική ισχύ τα ιδιωτικά συμφωνητικά που δεν κατατέθηκαν; Αυτό που αναφέρεις είναι παράβαση του ΚΒΣ (δηλ. φορολογική παράβαση) όχι ότι δεν έχουν νομική ισχύ τέτοια ιδιωτικά συμφωνητικά...

Δημοσ.

τι εχει το cd?site?τι σοι διαφημιση μπορει να κανει ενα σκετο cd?

τι ακριβως υποτιθεται πως ειχατε κανονισει να γινει?

υπαρχει στο ινετ η διαφημιστικη,σε ποιους θα διεθεταν τα cd?

εχεις μαγαζι κ δεν μπορεις να μαθεις αν υπαρχει μια εταιρια με αφμ ?

τεσπα στην τελικη για να μην χαλιεται περισσοτερο ο πατερας σου,παρτους τηλ. κ πες 600ε δεν εχω .θελετε χ ποσο-ακομη κ χωρις Cd-κ να μου στειλετε οτι εξοφληθηκε η οφειλη κ οτι δεν χρωσταω τιποτα?

το να πας δικαστικως για 600ε υπολογισε ποσα θελει ενας δικηγορος...

Δημοσ.
σιγα ρε φιλε...χαλαρωσε...ουτε δικια σου να ηταν η εταιρεια δεν θα εκαμνες ετσι...

καθε αποψη σεβαστη...

εδω σπιτι κλεινεις και αν γουσταρεις το ακυρωνεις..(χανοντας την προκαταβολη-οχι παντα)ακομα ακομα και αυτοκινητο....οχι μια διαφημιση...??χαλαρωσε λιγο

Μα τι κάθε άποψη σεβαστή; Αφού κάνεις λάθος, δεν τίθεται θέμα "άποψης".

Η εταιρεία με την οποία συμφωνήσατε δε φταίει καθόλου. Εσείς από την πλευρά σας έχετε μερίδιο ευθύνης, εφόσον σας έτυχε κάτι αλλά έπρεπε να βρείτε λίγο χρόνο να ειδοποιήσετε πριν ξεκινήσουν οι εργασίες. Μπορεί να μη φταίτε εντελώς εσείς (εφόσον όλο αυτό έγινε επειδή έτυχε ένα σοβαρό απρόοπτο), αλλά η άλλη εταιρεία δε φταίει καθόλου, άρα ανάμεσα στις δύο πλευρές, το περισσότερο άδικο πέφτει στη δική σας.

Επομένως, το να τους βγάζεις (αυθαίρετα) λαμόγια, να αναιρείς (αυθαίρετα) την υπάρχουσα δουλειά των εργαζομένων της εταιρείας και να προσπαθείς εκ των υστέρων να ακυρώσεις ένα συμβόλαιο που και υπογράφτηκε και δε φροντίσατε (με δική σας ευθύνη) να το ακυρώσετε εγκαίρως, είναι απλά λάθος.

Αν, δε, μπεις στον κόπο να προσπαθήσεις να τους πάρεις και λεφτά, αντί να τους πληρώσεις, τότε όχι μόνο είσαι ακόμα πιο λάθος, αλλά οι χαρακτηρισμοί που υποθετικά χρησιμοποιήσες για την εταιρεία, θα καταλήγουν να χαρακτηρίζουν εσένα.

Και ξαναλέω, δεν τίθεται θέμα "άποψης". Αν μπήκες να σου πούμε "δίκιο έχεις, αυτοί φταίνε", μπορούμε να στο πούμε, αλλά αν ρωτάς τι ισχύει, σου έχουν δώσει τις απαντήσεις οι προλαλήσαντες (και θα σε συμβούλευα να εστιάσεις σε αυτές του paredwse).

Δημοσ.

επειδη μου ζητηθηκε για αυτο δινω το λινκ της εταιρειας....

kai h διαφημιση που εκανα ειναι να μπει σε αυτο το cd

αν ξερει καποιος για αυτην την εταιρεια ή αν εχει δει να εχουν κυκλοφορησει τα cd που λενε να μου το πει...

θα περιμενω να με ξαναπαρει τηλ η κυρια αυτη και να δω αν μπορει να γινει κατι...παντως για τωρα το ξερω οτι ειναι δυσκολο να γινει κατι αλλο..αλλα η αναφορα μου ηταν καθαρα στις 15-9-2008 οπου τους δηλωσα να μην με καταχωρησουν..αν θυμαμαι καλα νομιζω τους ειχα ζητησει να δω την δουλεια που λενε πως ειχαν κανει αλλα κατι τετοιο φυσικα δεν ειχε γινει..κατι που ειναι προφανες βεβαια οτι ολοκληρωθηκε μετα απο 6 ολοκληρους μηνες...

Δημοσ.

Με το που έβαλες τα παραπάνω links εδώ τους έκανες μεγαλύτερη διαφήμιση από αυτή που σου κάνανε και... τους χρωστάς κιόλας :lol::lol::lol:

Δημοσ.

εγω τα δικα μου τα εσβησα..οσοι τα ειδαν τα ειδαν...ας το διεγραψει και ο πασκουαλ το δικο του...αρκετα ασχολειθηκαμε μαζι τους

Δημοσ.

Καλά φίλε ο τρόπος σκέψης σου είναι πέρα για πέρα λάθος και απορώ πώς βγήκαν άτομα να σε υποστηρίξουν.

"Έλα μωρέ θα με ξεχάσουνε και άμα με θυμηθούνε θα τα θα βρω μια δικαιολογία" Αναρωτιέμαι πως υπάρχει η εταιρία σου ακόμα και κάλα έκανες και έβγαλες τα links γιατί θα έκανες την καλύτερη δυσφήμιση στον εαυtο σου. Οι άλλοι νομίζεις ότι θα είναι τίποτα μεγιστάνες ? Για να σου ζητήσανε 600 ε υποθέτω πως όχι. Σου είπανε οι άνθρωποι οτι το CD έχει δρομολογηθεί. Είχες ΑΠΕΙΡΟ χρόνο όταν έκανες διακοπουλες τον Αύγουστο να πάρεις ένα τηλέφωνο (ή να έκανες φθηνότερες διακοπές και να πλήρωνες) να ακυρώσεις το deaL.

Από θέμα ηθικής και μόνο πρέπει να πληρώσεις και άμα δεν θες υπάρχουν και οι νόμοι που δημιουργήθηκαν για περιπτώσεις σαν τη δικία σου.

Πραγματικά προσπαθώ να βρώ ένα σημείο όπου έχεις δικαιολογία ή που φταίνε οι άλλοι αλλά ΔΕΝ.

Και πάλι απορώ πώς υποστηρίζετε νοοτροπία λαμογιάς που όμως άμα ερχόταν από τράπεζα θα έιχε γίνει της πουτάν@ς.

Ξέρεις τί λένε σε τέτοιες περιπτώσεις:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...