Προς το περιεχόμενο

Έως και 520$ μπορεί να διεκδικήσει κάποιος μετά την αγορά laptop

gdp77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η συντριπτική πλειοψηφία των laptop που αγοράζουμε, έρχεται μαζί με προεγκατεστημένο λογισμικό (OS και εφαρμογές), που ενδέχεται να μη θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε. Αν αρνηθούμε την EULA, που παρουσιάζεται μετά το πρώτο power on, μπορούμε να διεκδικήσουμε τα χρήματα από τις άδειες αυτού του λογισμικού, τα οποία έχουμε πληρώσει χωρίς τη θέλησή μας (εφόσον έχουμε το δικαίωμα να αρνηθούμε την εγκατάστασή του). Έως και 520$ θα μπορούσε να διεκδικήσει ο κάθε χρήστης όταν γνωρίζει τα δικαιώματά του και είναι αρκετά επίμονος.

Πηγή : http://ernstfamily.ch/jonathan/2009/03/hp-refunds-520-of-software/

Δημοσ.

το καλυτερο κομματι ειναι οτι αναφερει οτι εχει ξαναπαρει λεφτα για αντιστοιχο θεμα απο Ibm-lenovo k dell!!!

αν εκανε στην Σουιδια 3 μηνες να βγαλει συμπερασμα μαλλον εδω θα θελει κανα χρονο κ αν...

απο την αλλη η εταιρια πως θα ξερει οτι δεν θα τα χρησιμοποιησεις μετα, εφοσον ειναι προεγκατεστημενα ετσι κ αλλιως?

Δημοσ.
αν εκανε στην Σουιδια 3 μηνες να βγαλει συμπερασμα μαλλον εδω θα θελει κανα χρονο κ αν...

Δε νομίζω. Σε εταιρείες απευθύνεσαι που έχουν συγκεκριμένη πρακτική.

απο την αλλη η εταιρια πως θα ξερει οτι δεν θα τα χρησιμοποιησεις μετα, εφοσον ειναι προεγκατεστημενα ετσι κ αλλιως?

Βγάζεις φωτογραφίες την ώρα που αρνείσαι την EULA. (στην οθόνη). Φαντάζομαι ότι με την επιστροφή των χρημάτων, επιστρέφεις και τα συνοδευτικά dvd. Από 'κει και πέρα, αν χρησιμοποιήσεις το λογισμικό, θεωρείσαι πειρατής.

Υ.Γ. Ευχαριστώ τον εμπαθή και ορμώμενο από προσωπικά συμφέροντα tritona (τον οποίο έχω ignore) για την αρνητική ψήφο, χωρίς κανένα επιχείρημα. Γνωστό το γιατί κάνει ό,τι κάνει. Αναρωτιέμαι αν γνωρίζουν τα συμφέροντά του και οι admin του insomnia.

Δημοσ.

scared-monkey.png

Ολους οσους δεν τρεχουν ubuntu τους εχεις ignore εσυ..!

Τωρα οσον αφορα στην ΚΑΙ ΚΑΛΑ ειδηση...νομιζεις οτι η κυρα Μαρικα που θα παει να αγορασει ενα laptop στην κορη της πως της ειναι χρησιμο να μην αποδεχτει την EULA και να παρει ενα hardware σκετο.?Και γιατι?Για να βαλει linux?Ξερει πως θα το βαλει..?Δεν γινονται αυτα(τουλαχιστον στην ελλαδα απτην πλειοψηφεια των καταναλωτων.)Τωρα κατσε εσυ και περιμενε την δευτερα παρουσια..

Γνωστό το γιατί κάνει ό,τι κάνει.

ναι με πηρε τηλεφωνο ο Ballmer και μου ειπε να σε προσεχω...!

Καλημερα σε ολους!!:-)

Δημοσ.
Υ.Γ. Ευχαριστώ τον εμπαθή και ορμώμενο από προσωπικά συμφέροντα tritona (τον οποίο έχω ignore) για την αρνητική ψήφο, χωρίς κανένα επιχείρημα. Γνωστό το γιατί κάνει ό,τι κάνει. Αναρωτιέμαι αν γνωρίζουν τα συμφέροντά του και οι admin του insomnia.

Νομίζω ότι έχει συζητηθεί αρκετά ώστε να μην αποτελεί είδηση. Και η δική μοππυ αξιολόγηση αν έκανα αρνητική θα ήταν όχι για το περιεχόμενο του topic αλλά για το ότι δεν είναι νέα πληροφορία.

Δημοσ.

Σύντομα θα αγοράσω laptop, και μάλιστα HP, και το σκέφτομαι να το κυνηγήσω λίγο. Απλά θυμάμαι να διαβάζω από κάποιον που είχε κάνει το ίδιο να του λένε ότι τα windows τα πήρε η εταιρεία τζάμπα λόγω συμφωνίας με τη microsoft οπότε δεν του επιστρέφουν τίποτα... τι να απαντήσεις εκεί; Δυστυχώς μένουμε ελλάντα. Αλλά κανα τηλεφωνάκι σε ΙΝΚΑ - συνήγορο του πολίτη θα το ρίξω.

Δημοσ.

Πολλοί από αυτούς που ξέρω όχι μόνο αυτό δε γνωρίζουν αλλά ούτε καν τί είναι η έουλα. Για την ακρίβεια όχι μόνο δε γνωρίζουν αλλά δύσκολα θα καταλάβουν κιόλας αν πας να τους πεις περίπου.

Θα έπρεπε να εφαρμόζεται το δικαίωμα, όχι επειδή πρόκειται κάποιος να θέλει να βάλει Linux, αλλά επειδή πολλοί από όσους αγοράζουν νέο H/W είναι ήδη κάτοχοι πληρωμένων αδειών από προηγούμενα μηχανήματα που μπορεί να πέταξαν ή να πούλησαν. Ξέρω άτομα που έχουν μαζέψει άδειες χρήσεις και τις έχουν "στο συρτάρι" ή πεταμένες (πολλοί από αυτούς δεν έχουν αντιληφθεί πως τις έχουν πληρώσει).

Ασχολίαστο: κουβέντα που έχω ακούσει από υπάλληλο καταστήματος "αν δε βάλεις Windows δε θα έχεις εγγύηση για το μηχάνημα".

• Super Moderators
Δημοσ.
Υ.Γ. Ευχαριστώ τον εμπαθή και ορμώμενο από προσωπικά συμφέροντα tritona (τον οποίο έχω ignore) για την αρνητική ψήφο, χωρίς κανένα επιχείρημα.

και επειδή ως γνωστόν είμαι βλαμμένος :P (τσάμπα το ignore, βλέπεις και από quote το post του)

scared-monkey.png

Ολους οσους δεν τρεχουν ubuntu τους εχεις ignore εσυ..!

Τωρα οσον αφορα στην ΚΑΙ ΚΑΛΑ ειδηση...νομιζεις οτι η κυρα Μαρικα που θα παει να αγορασει ενα laptop στην κορη της πως της ειναι χρησιμο να μην αποδεχτει την EULA και να παρει ενα hardware σκετο.?Και γιατι?Για να βαλει linux?Ξερει πως θα το βαλει..?Δεν γινονται αυτα(τουλαχιστον στην ελλαδα απτην πλειοψηφεια των καταναλωτων.)Τωρα κατσε εσυ και περιμενε την δευτερα παρουσια..

ναι με πηρε τηλεφωνο ο Ballmer και μου ειπε να σε προσεχω...!

Καλημερα σε ολους!!:-)

Δημοσ.

αυτο ειναι κατι οντως που πρεπει να γνωριζει ο κοσμος (κυριως αυτοι που γνωριζουν οτι μπορουν να χρησιμοποιησουν και αλλο λειτουργικο εκτος των windows). Και αυτο ειναι το πλεονεκτημα του Linux οτι δεν ειναι εμπορικα εκμεταλλευσιμο ή κερδοσκοπικο

Υ.Γ. το να κανεις ignore βεβαια καποιον με αντιθετη αποψη ερχεται σε βεβαια σε απολυτη αρμονια και με την πρακτικη προεγκατεστημενου λειτουργικου στο Laptop

Δημοσ.
και επειδή ως γνωστόν είμαι βλαμμένος :P (τσάμπα το ignore, βλέπεις και από quote το post του)

谢谢您 ThReSh-san.!

Δημοσ.
Σύντομα θα αγοράσω laptop, και μάλιστα HP, και το σκέφτομαι να το κυνηγήσω λίγο. Απλά θυμάμαι να διαβάζω από κάποιον που είχε κάνει το ίδιο να του λένε ότι τα windows τα πήρε η εταιρεία τζάμπα λόγω συμφωνίας με τη microsoft οπότε δεν του επιστρέφουν τίποτα... τι να απαντήσεις εκεί; Δυστυχώς μένουμε ελλάντα. Αλλά κανα τηλεφωνάκι σε ΙΝΚΑ - συνήγορο του πολίτη θα το ρίξω.

χαρά στο κουράγιο σου...

Δημοσ.
Νομίζω ότι έχει συζητηθεί αρκετά ώστε να μην αποτελεί είδηση. Και η δική μοππυ αξιολόγηση αν έκανα αρνητική θα ήταν όχι για το περιεχόμενο του topic αλλά για το ότι δεν είναι νέα πληροφορία.

To έβαλα στις ειδήσεις γιατί αποτελεί προσπάθεια επί ευρωπαϊκού εδάφους. Είναι πολύ σημαντικό για πολύ κόσμο να ξέρει ότι μπορεί να διεκδικήσει τα δικαιώματά του. Όσο για το "νέα πληροφορία", θα σου πρότεινα να δεις όλες τις "φρέσκες" ειδήσεις της πρώτης σελίδας. Αναμασήματα είναι σε πάμπολλες περιπτώσεις.

Δεν αναφέρθηκα ποτέ σε linux. Πολλοί έχουν αγορασμένες άδειες λογισμικού και υποχρεώνονται να ξαναπληρώσουν στην M$ για ήδη αγορασμένο λογισμικό.

Διαμαρτύρομαι εντονότατα για τη μη δυνατότητα του thread να μπει στις ειδήσεις. Ευθέως αμφισβητώ τα κριτήρια της μετακίνησης του θέματος.

Dragonlord, δυστυχώς εγώ έχω laptop και ούτε τα οικονομικά μου, ούτε οι ανάγκες μου αυτή τη στιγμή αφήνουν περιθώρια για αγορά νέου (ώστε να το κυνηγήσω). Προσφέρω τη βοήθεια μου για ό,τι χρειαστείς στην προσπάθειά σου.

Επίσης θα ήθελα πληροφορίες για ό,τι κάνεις για να τα ανεβάσω στο blog μου, ως σημείο αναφοράς σε οποιαδήποτε μελλοντική προσπάθεια επί ελληνικού εδάφους.

Δημοσ.

谢谢您 ThReSh-san.!

Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι γραφει μισα κινεζικα - μισα ιαπωνικα.

To σωστο στα κινεζικα θα ηταν 谢谢您 ThReSh-先生(xiānshēng)

και στα ιαπωνικα 有り難う スレシュ-さん (Sureshu-san)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...