PCharon Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Καταλάβατε; Δεν θέλω zonealarm, δεν θέλω comodo. Δεν θέλω τα εξτρά χαρακτηριστικά του firewall θέλω μόνο αυτό που κάνει το Little Snitch. Απ ότι φαίνεται δεν υπάρχει, οπότε θα ήθελα να κλειδωθεί το θέμα εδώ. Την άλλη φορά θα βάλω στον τίτλο"Ψάχνω για firewall" Εντάξει ΟΚ, ΜΗ ΝΕΥΡΙΑΖΕΙΣ ΟΜΩΣ! Νομίζω πως ήμουν όσο πιο συγκεκριμένος μπορούσα. Σου είπα πως κι εγώ το ίδιο ψάχνω, τουλάχιστον η πάρτη μου σε κατανόησε απόλυτα. Το αν βγήκε κάπως/κάπου ένα πρόγραμμα που δεν γράφει στον τίτλο "firewall" δε σημαίνει πως έφτιαξε νέα κατηγορία λογισμικού. Να είμαστε και λίγο λογικοί, δε χρειάζεται να βγάζεις νοκ-άουτ όποιον κάνει το σεβαστό κόπο να σου απαντήσει. Φιλιά...
parsifal Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Κι εγώ από μία μικρή έρευνα που έκανα έτσι για την τιμή των όπλων, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει αντίστοιχο του Little Snitch σε Windows ή αν υπάρχει, το σχετικό buzz θα πρέπει να καταλαμβάνει κάποια απειροστά μικρή γωνίτσα στο Διαδίκτυο.
100 010 00 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 To kerio που σου προτεινα καιει αμελητεους πορους.......... πιο λιγους και απο αυτο που λες εσυ
PCharon Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Για την ιστορία και μόνο, αφού άνοιξα δεν ξέρω κι εγώ πόσες σελίδες βρήκα το εμπορικό Internet Security Filter. Δεν ενθουσιάστηκα από τη δοκιμή πάντως (δε νομίζω να βλέπει όλα τα πρωτόκολλα). Θα προτιμούσα ένα light firewall.
Physics_Rulez Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2009 PCharon sorry, απλά μετά από κάποιο σημείο οι απαντήσεις μου φάνηκαν κωμικοτραγικές, that's all Το σχετικό post όμως σβήστηκε.
micos000 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2009 Εγώ πάντως από αυτό Little Snitch informs you whenever a program attempts to establish an outgoing Internet connection. You can then choose to allow or deny this connection, or define a rule how to handle similar, future connection attempts. This reliably prevents private data from being sent out without your knowledge.συμπεραίνω ότι το little snitch είναι στην ουσία ένα firewall που δουλεύει κατά το ήμισυ και επιτρέπει οποιοδήποτε incoming traffic και ελέγχει μόνο το outgoing.Τραχανάς που χύθηκε δηλαδή. Ένα ελαφρύ firewall με ανοιχτό το incoming και σφηχτό το outgoing είναι καλύτερο. Το comodo, αν απενεργοποιήσεις το defence+, δεν εγκαταστήσεις το antivirus (σε ρωτάει στην αρχή), ορίσεις τα rules σωστά και το βάλεις σε paranoid mode είναι ίσως καλύτερο (και free). Για το kerio δεν έχω προσωπική πείρα και δεν θα αναφερθώ. Παλιότερα είχα το ΖoneΑlarm, πριν γίνει internet security και ήταν πολύ καλό σαν monitoring system. Η εταιρεία δίνει την έκδοση μόνο για firewall δωρεάν, το οποίο είναι και πολύ καλό. Επίσης ένα αξιόπιστο firewall είναι το Sunbelt Personal Firewall που έχει εκτεταμένο Application Comunication Control και έχει και δωρεάν έκδοση. Νομιζω αυτό είναι ότι πιο κοντά σε αυτό που ψάχνεις. Τώρα, πως θα βρούμε το little snitch για windows, δεν θα έπρεπε να ήταν αυτό το κριτήριο αλλά πως θα κάνουμε την δουλειά μας. Και μην φρικάρεις από την λέξη firewall. Το ότι το snitch δεν έχει τέτοια αναφορά στο όνομά του δεν σημαίνει ότι είναι κάτι διαφορετικό. Είναι στην ουσία μισό firewall και κάνει το αντίθετο με αυτό που κάνει το firewall των XP, το οποίο ελέγχει μόνο το Incoming traffic.
Iron_man21 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 To Kerio personal firewall κατεβασε........ ειναι free μου φένεται μια χαρά η ιδέα σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.