Προς το περιεχόμενο

Δεν ψάχνω για firewall....

Physics_Rulez

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

...ψάχνω ένα απλό προγραμματάκι με το οποίο κάθε φορά που μια εφαρμογή προσπαθεί να έχει πρόσβαση στο internet θα με ρωτάει εαν επιτρέπω την πρόσβαση ή οχι.

Κάτι σαν το Little Snitch που υπάρχει για mac.

Δημοσ.

Ελπίζω να μην το κάνετε για να εκνευρίσετε τον topic starter. Είπε ο άνθρωπος, δε θέλει ολόκληρο firewall, θέλει αντίστοιχο του Little Snitch για Mac το οποίο δεν είναι πλήρες firewall αλλά μπλοκάρει μόνο την outgoing κίνηση...

Δημοσ.

Physics_Rulez, το ζήτημα είναι να μην γράφει στο όνομα του προγράμματος "firewall"? Γιατί αυτό που ζητάς είναι δουλειά που κάνει ένα firewall και μόνο. Κάτι ξεχωριστό που μπορείς να βρεις είναι να γράφει "port blocker" αλλά δεν ταιριάζει στην περιγραφή σου. Για να στο πω αλλιώς, ακόμα και μικροεφαρμογούλες που ξεκίνησαν κάνοντας αυτό το απλό τελικά κατέληξαν να κάνουν περισσότερα ως firewall ή θα τις βρεις παρατημένες. Δες δύο παραδείγματα υπο-utilities που όμως βρίσκονται στην κατηγορία "firewall":

http://www.softpedia.com/progScreenshots/Personal-Firewall-MS-Screenshot-88544.html

http://www.softpedia.com/progScreenshots/SecurWall-Screenshot-46753.html

Γνωστό εμπορικό πρόγραμμα που κάνει τέτοια δουλειά χωρίς να λέει στον τίτλο του "firewall" είναι το NetLimiter.

Γενικά, αν δεν ψάχνεις στην κατηγορία "firewall" όπου μπαίνεις δεν θα βρεις κάτι τέτοιο. Στο λέω διότι κι εγώ επίσης ενδιαφέρομαι για τέτοια εφαρμογή, αλλά δεν βρήκα κάτι ιδιαίτερο και δωρεάν ακόμα. Νομίζω πως η λύση είναι να βολευτείς με κάποιο φτωχό firewall, αν θες να είναι ελαφρύ. ;)

Δημοσ.

Ξέρω οτι αυτό που ζητάω το κάνει ένα firewall.

Το σύστημα στο οποίο θα το εγκαταστήσω δεν έχει πολλά resources. Είναι ένα βήμα πριν το θάνατο.

Γι αυτό το λόγο δεν θέλω κάποιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα firewall το οποίο να με προστατεύει από hackers, intrusions, και της παναγιάς τα μάτια. Θέλω απλώς να μπορώ να ελέγχω κάθε φορά το αν ένα πρόγραμμά μου θα έχει πρόσβαση στο internet και μόνο αυτό.

Καταλάβατε; Δεν θέλω zonealarm, δεν θέλω comodo. Δεν θέλω τα εξτρά χαρακτηριστικά του firewall θέλω μόνο αυτό που κάνει το Little Snitch. Απ ότι φαίνεται δεν υπάρχει, οπότε θα ήθελα να κλειδωθεί το θέμα εδώ. Την άλλη φορά θα βάλω στον τίτλο

"Ψάχνω για firewall"

To netlimiter το έχω στο νου μου, αλλά δεν μου βγάζει popup κάθε φορά.... πρέπει να το ανοίγω και να βλέπω ποια προγράμματα μπαίνουν στο internet και ποια οχι.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...