Προς το περιεχόμενο

Embedded linux|Assembly Program|Ερώτηση

Apanepai

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

το σύστημα είναι ένα development board AT91SUM9261EK η υλοποίηση του οποίου έχει με έναν ARM926EJ-S. To σύστημα έχει ενσωματωμένο λειτουργικό linux με πυρήνα της έκδοσης 2.6.20.

Έχω γράψει σε assembly ένα πρόγραμμα κρυπτογράφησης. Το πρόγραμμα αυτό διαβάζει από δύο θέσεις μνήμης ένα block δεδομένων των 64bit και κρυπτογραφεί τα δεδομένα τα οποία τοποθετεί σε δύο νέες θέσεις μνήμης (πρόκειται για 32bit επεξεργαστή).

Και τώρα θέλω να κάνω το εξής. Αρχικά θέλω να μετρήσω του κύκλους μηχανής ή το χρόνο (οποιοδήποτε από τα δύο μου κάνει για να κάνω συγκρίσεις). Οι κλασσικές εντολές clock και time δεν δουλεύουν διότι δεν έχουν περαστεί μάλλον τα ανάλογα εργαλεία. Κάπου είχα διαβάσει ότι για κάθε αρχιτεκτονική υπάρχουν κάποιες εντολές assembly όπου μπορούμε να δούμε τους κύκλους. Γνωρίζει κανείς κάτι? Ή κάποιο άλλο τρόπο για να κάνουμε τη μέτρηση? Το ενδεχόμενο να περαστούν νέες βιβλιοθήκες το ξεχνάμε προς το παρόν διότι το board είναι στη σχολή και διεξάγεται κάποιο εργ. εκεί και δεν μπορούν να γίνουν αλλαγές τώρα.

Επίσης έχω και μία άλλη ερώτηση. Έστω ότι έχω ένα αρχείο txt στο σύστημα και θέλω να το κρυπτογραφήσω με βάση το παραπάνω πρόγραμμα assembly. Πως μπορώ να φτιάξω κώδικα ώστε να το τρέξω για το παραπάνω αρχείο?

Ευχαριστώ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...