Προς το περιεχόμενο

Ασυρματη συνδεση 2 pc με Nanostation

antonisid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Εχω 24mb γραμμη στο γραφείο και θελω να συνδεσω στο ιντερνετ τους υπολογιστες που εχω σπιτι μου.Η αποσταση ειναι περιπου 500 μέτρα.Ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος? Βρηκα στο eshop τα Nanostation http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.535009 .Ειναι αξιοπιστα ωστε να εχω καλες ταχυτητες? Ξερετε αν ειναι εσωτερικου χωρου ή οχι?

Η αλλη λυση ειναι 2 κατευθυντικες κεραιες και 2 access points.

Τι να προτιμησω?

Δημοσ.

Eγω παντως που πηρα ενα nanostation2 δεν εχω καταφερει να βγαλω ακρη ακομη...

Ισως λογο δικης μου κουλαμαρας αλλα επειδη δεν πολυκυκλοφορει υπαρχουν ελαχιστες πηγες στησιματος,τουλαχιστον στα ελληνικα και η υποστηριξη απο το επισημο forum της ubiquity ειναι το λιγοτερο ανεπαρκες...

Προσωπικα σκεφτομαι να το φλασαρω σε dd-wrt(αν το καταφερω και αυτο) μιας και το χρησιμοποιουν περισσοτερο.

Δημοσ.
Eγω παντως που πηρα ενα nanostation2 δεν εχω καταφερει να βγαλω ακρη ακομη...

Ισως λογο δικης μου κουλαμαρας αλλα επειδη δεν πολυκυκλοφορει υπαρχουν ελαχιστες πηγες στησιματος,τουλαχιστον στα ελληνικα και η υποστηριξη απο το επισημο forum της ubiquity ειναι το λιγοτερο ανεπαρκες...

Προσωπικα σκεφτομαι να το φλασαρω σε dd-wrt(αν το καταφερω και αυτο) μιας και το χρησιμοποιουν περισσοτερο.

πες τι ακριβως θελεις να σε βοηθησω το AIR os εχει καποια μικρα bug αλλα παλευεται!επισσης κανε αναβαθμιση στο τελευταιο AirOs

Δημοσ.

Εχω περασει το τελευταιο AIrOs...

Θελω να στησω το nanostation ωστε να συνδεομαι με αυτο σε ενα ελευθερο wifi(του δημου-ξεκλειδωτο).

Προς το παρων ειναι συνδεδεμενο(φαινετε και απο τα λαμπακια) αλλα δεν μου δινει internet...

Υποθετω πως μαλλον σκονταφτει το ολο θεμα στις ρυθμισεις ip/subnet/dns...

Ευχαριστω για το χρονο σου...

Δημοσ.

Στη καρτελα netword

στην επιλογη Network Mode: βαζεις Bridge

Disable Network: none

τικαρεις το ip auto Aliasing

Bridge IP Address: βαζεις DHCP

πατας save κανεις ρεσταρτ το νανο

και ρυθμηζεις το PC να παρει αυτοματα IP απο DHCp

Δημοσ.

Μολις βαλω επιλογη ip address: dhcp μου δειχνει limmited connectivity και εμφαιζει πανω στην συνδεση το κιτρινο τριγωνακι με το θαυμαστικο...

Οτι και να κανω* μετα δεν με αφηνει να μπω στο web interface του nano

παρα μονο εαν κανω reset(απο το κουμπακι) οποτε φτου κ απο την αρχη.

*restart to pc

restart to nano

autoconfig ip4 στην καρτα δικτυου

καρφωτη ip4 στην καρτα δικτυου

Στο ενδιαμεσο το nano εχει κανει συνδεση κανονικα...

(το βλεπω απο τα αναμενα λαμπακια)

Ολα αυτα δοκιμασμενα σε 3pc που ειχαν winxp και vista.

Ευχαριστώ και παλι..

edit:Μολις διαβασα αυτο:"patchαρισμα καλωδιου utp" απο τον aledjo

παιδια δεν εχω ξανασχοληθει με καλωδια δικτυου ωσπου το εφερε η τυχη να ασχοληθω.

εψαξα στο ιντερνετ και ειδα οτι για συνδεση μεταξυ switch και pc, τα καλωδια στα βυσματα πρεπει να ειναι με την ιδια σειρα.

σωστα?

το εκανα εγω με δικη μου σειρα, την ιδια και απο τις 2 μεριες και το αποτελεσματα ηταν να δειχνει το pc οτι συνδεθηκε με 100μβιτ αλλα ΔΕΝ εμπενε στο ιντερνετ... ουτε στο τοπικο δικτυο.

το δοκιμασα 3-4 φορες και συνεχεια το ιδιο.

Παιζει να ειναι αυτο το προβλημα μου?

Συνδεσα το nano με 2 περισσευουμενα καλωδια ethernet απο adsl modems χωρις να δωσω ιδιαιτερη σημασια..

Δημοσ.

δεν εχεις προβλημα με το καλωδιο προφανως ειναι str8

Μηπως το αλλο δικτυο ειναι κληδωμενο με MAC ID ADRESS και δε σε συνδεει για αυτο?μηπως δεν εχει DHCP server enabled?

τα λαμπακια δεν εχουν να λενε παντα γιατι παιζουν και τα παραπανω που σου αναφερα

Δημοσ.
Εχω 24mb γραμμη στο γραφείο και θελω να συνδεσω στο ιντερνετ τους υπολογιστες που εχω σπιτι μου.Η αποσταση ειναι περιπου 500 μέτρα.Ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος?

Εγώ σε αντίστοιχη περίπτωση - ασύρματη σύνδεση δύο δικτύων που απείχαν μεταξύ τους περίπου 150 m και παρεμβάλετο ανάμεσά τους και μια πολυκατοικία - προτίμησα την λύση με κατευθυντικές κεραίες και Access Points.

Έκανα την infrastructure κατασκευή που φαίνεται στις φωτογραφίες που επισυνάπτω.

Χρησιμοποίησα ένα TP-Link WA601G (η κάτω πλακέτα στο μεταλλικό κουτί) με μία κεραία Omni 9 dB (η μαύρη κατακόρυφη πάνω στο μεταλλικό κουτί) που δουλεύει σαν Client στο πρώτο (μητρικό) ασύρματο δίκτυο και το οποίο μέσω Ethernet σύνδεσης δίνει το σήμα σε ένα δεύτερο TP-Link WA601G που δουλεύει σαν Access Point.

To παραπάνω Access Point (η πάνω πλακέτα στο μεταλλικό κουτί) επικοινωνεί με μιά TP-Link TL-ANT2414B 14 dBi 2.4GHz Outdoor Directional κεραία (το panel πάνω στον ιστό).

Το άλλο δίκτυο συνδέεται μέσω ενός άλλου TP-Link WA601G που δουλεύει σαν Client στο παραπάνω Access Point και επικοινωνεί με μία TP-Link TL-ANT2406A 2.4GHz 6 dBi Desktop Directional Indoor κεραία (δεν τα φωτογράφησα επειδή δεν τα είχα εύκαιρα - βρίσκονται στο άλλο οίκημα 150 m μακρυά).

Ο παραπάνω Client ρίχνει το σήμα στο Ethernet Switch του δευτέρου δικτύου.

Όλες οι ασύρματες συνδέσεις γίνονται με πρωτόκολλο 801.2 g στα 108 Mbs με WPA-2/PSK AES.

Η σύνδεση δουλεύει άψογα. Το δεύτερο LAN συνδέεται στο Internet μέσω του πρώτου χωρίς κανένα πρόβλημα, υπολογιστές και από τα δύο δίκτυα χρησιμοποιούνται για δικτυακά παιχνίδια και τα Shared αρχεία φυλάσσονται σε Server στο πρώτο δίκτυο.

Δεν χρησιμοποίησα Repeater και WDS για να έχω δυνατότητα τόσο χρήσης WAP-2 με AES (τα TP-Link σε Repeater Mode και WDS δουλεύουν μόνο σε WEP) και για να κάνω χρήση όλου του Bandwidth (σε Repeater Mode το μισό Bandwidth χρησιμοποιείται για σύνδεση με το μητρικό δίκτυο και μόνο το άλλο 50% χρησιμοποιείται από την λειτουργία Access Point - άρα έχεις την μισή ταχύτητα).

Το συνολικό κόστος της κατασκευής είναι 228 € και αναλύεται ως εξής:

- 3 τεμ. TP-Link WA601G x 36 € = 108 € από το e-Shop

1 Client για λήψη από το πρώτο δίκτυο - 1 για Access Point - 1 Client για λήψη στο δεύτερο δίκτυο

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612328

- Κεραία Omni 9 dB = 12 € από το eBay

Για λήψη από το πρώτο δίκτυο - σύνδεση στο πρώτο Client

- Κεραία TP-LINK TL-ANT2414B = 54 € από το e-Shop

Για εκπομπή - σύνδεση στο Access Point

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612384

- Κεραία TP-LINK TL-ANT2406A = 16 € από το e-Shop

Για λήψη στο δεύτερο δίκτυο - σύνδεση στο δεύτερο Client

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.612334

- Στεγανό μεταλλικό κουτί = 27 € από τον KAYKA

Τοποθέτηση του πρώτου Client και του Access Point, αφού βγήκαν από τα κουτιά τους για καλύτερη ψύξη

- Ιστός κεραίας = 11 € από μαγαζί με ηλεκτρονικά της γειτονιάς

Η όλη κατασκευή δεν μου πήρε παραπάνω από 2 ώρες για να τελειώσει, μαζί με τις ρυθμίσεις των Clients / AP.

.

post-113749-129062994557_thumb.jpg

post-113749-129062994567_thumb.jpg

post-113749-129062994576_thumb.jpg

post-113749-129062994586_thumb.jpg

Δημοσ.

Κατι που πρεπει να προσεξεις ειναι εαν η κεραια που θα χρησιμοποιησεις ειναι για εντος η εκτος στεγανου χωρου...

για παραδειγμα η tp link που δινουν στο αποπανω ποστ ειναι indoor δηλαδη κανει μονο για εσωτερικο χωρο

Δημοσ.
Κατι που πρεπει να προσεξεις ειναι εαν η κεραια που θα χρησιμοποιησεις ειναι για εντος η εκτος στεγανου χωρου...

για παραδειγμα η tp link που δινουν στο αποπανω ποστ ειναι indoor δηλαδη κανει μονο για εσωτερικο χωρο

To Ξέρω.

Αλλά η Indoor TP-Link κεραία χρησιμοποιείται σε εσωτερικό χώρο.

Στο άλλο κτήριο, δεν χρειάστηκε καμιά ιδιαίτερη κατασκευή.

Απλά συνέδεσα την κεραία με το Access Point μέσα στο δωμάτιο και δούλεψε.

.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...