Προς το περιεχόμενο

Παραβιαση Πνευματικων Δικαιωματων απο ελληνικα καναλια

fearwhatnow

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την ωρα που απαντες οι παντογνωστες των ελληνικων τηλεοπτικων καναλιων σε καθε ευκαιρια ριχνουν τα βελη τους κατα της "πειρατιας" οι ιδιοι χρησιμοποιουν μουσικα κομματια κυριως σε σειρες αλλα και εκπομπες με διαρκεια πανω απο το επιτρεπομενο και φυσικα χωρις καμια αδεια.Το θεμα αποκταει διαστασεις και το επισημαινω για τους εξης λογους :

Το 99,9% των σειρων ειναι ο ορισμος της ΞΕΦΤΙΛΑΣ και της ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΙΑΣ οπου απαραδεκτα χρησιμοποιουν αριστουργηματικα κομματια ξενων καλλιτεχνων.

Αυτη η παρανομη συμπεριφορα πρεπει να σταματησει ΜΟΝΟ για το καλο της μουσικης.Το λεω απο την αποψη της καλλιτεχνικης διαστασης του θεματος και μονο.

Δημοσ.

H αλήθεια είναι πως δε το είχα σκεφτεί αυτό το ζήτημα... Ναι μεν βλέπω ειδήσεις και ακούω σχεδόν σε κάθε δελτίο που θέλει να δώσει έμφαση και να κεντρίσει τη προσοχή του τηλεθεατή σε κάποιο έγκλημα συνήθως, αλλά δε μου είχε κάνει εντύπωση. Αυτό γίνεται και σε εκπομπές τύπου "Οι πύλες του ανεξήγητου" κτλ όπου θέλουν να δώσουν έμφαση σε κάποια γεγονότα ή αφήγηση.

Δημοσ.

Δε νομίζω πως το έχουν αφήσει στην τύχη. Πιθανότατα έχουν κάποια συμφωνία με την IFPI και πληρώνουν κάτι τις, ή απλά της λένε κάνε τουμπεκί και εμείς θα λέμε ότι οι "πειρατές" φταίνε για την κατάντια της ελληνικής μουσικής.

Δημοσ.

Ηδη ειμαι σε διαδικασια διερευνησης ειδικα ενος σιριαλ(το ξερετε ολοι).Το επιτρεπομενο οριο ειναι τα 30 δευτερολεπτα και καποιες φορες δεν υπαρχει καν επιτρεπομενο οριο και η χρηση απο το πρωτο δευτερολεπτο επιβαλλει προηγουμενη αδειοδοτηση.

Η IFPI δεν εχει μεγαλη συμβολη σε αυτο που λεω.Ειναι Θεμα της Creative Commons ή αλλιως της CC.Επαναλαμβανω οτι μιλαω για την χρηση ξενων κομματιων.Για τα ελληνικα ας κανουν ο,τι θελουν.

Δημοσ.
Επαναλαμβανω οτι μιλαω για την χρηση ξενων κομματιων.Για τα ελληνικα ας κανουν ο,τι θελουν.

Νομίζω πως και τα ξένα κομμάτια, εκπροσωπούνται στην Ελλάδα από κάποια ελληνική εταιρία (τη θυγατρική? την εισαγωγική?) και κατ' επέκταση από την IFPI

Δημοσ.

Να μας πουν από ποιόν πήραν άδεια, συμφωνώ...

Βέβαια πρέπει να μας πεις κι εσύ πως σκοπεύεις να τους εμποδίσεις και τι έννομο συμφέρον έχεις

Αν σκεφτείς πως οι περισσότεροι σταθμοί εκπέμπουν "ημιπαράνομα" και με διάφορα προσχήματα ξεφτιλίζουν και εκμεταλλεύνται διάφορους συμπολίτες μας χωρίς ουσιαστικές επιπτώσεις, μη περιμένεις και πολλά.

Δημοσ.
Να μας πουν από ποιόν πήραν άδεια, συμφωνώ...

Βέβαια πρέπει να μας πεις κι εσύ πως σκοπεύεις να τους εμποδίσεις και τι έννομο συμφέρον έχεις

Αν σκεφτείς πως οι περισσότεροι σταθμοί εκπέμπουν "ημιπαράνομα" και με διάφορα προσχήματα ξεφτιλίζουν και εκμεταλλεύνται διάφορους συμπολίτες μας χωρίς ουσιαστικές επιπτώσεις, μη περιμένεις και πολλά.

Επαναλαμβανω οτι δεν εχω εννομο συμφερον.Για εμενα ειναι ηθικο το ζητημα.Ομως δυστυχως για αυτους η CC ειναι 'προσβασιμη' οπως επισης ειναι ελευθερη η επικοινωνια με εκπροσωπους καλλιτεχνων.Και ολοι αυτοι εχουν εννομο συμφερον.

Και αδεια να εχουν(που δεν εχουν..) ειναι υποχρεωμενοι να αναφερουν με καθε τροπο το τραγουδι που παιζει.Οι τροποι ειναι οι εξης.

1) Αναφορα στους τιτλους τελους

2) Αναφορα απο τους πρωταγωνιστες

3) Διακριτη αναφορα την ιδια στιγμη επι της οθονης

Δημοσ.

Αυτό οφείλεται στην ελευθερία του λόγου. Γενικά ό,τιδήποτε εκτίθεται δημόσια μπορεί να επιδέχεται και δημόσια κριτική. Όχι δυσφήμιση ή εξύβριση (ιδίως αν πρόκειται για δημόσιο λειτουργό =ρ), αλλά κριτική.

Δεν το θεωρώ κατακριτέο, ίσα ίσα, όταν πρόκειται για έξυπνα σχόλια χαίρομαι πολύ να τα ακούω.

Δημοσ.
Επαναλαμβανω οτι δεν εχω εννομο συμφερον.Για εμενα ειναι ηθικο το ζητημα.Ομως δυστυχως για αυτους η CC ειναι 'προσβασιμη' οπως επισης ειναι ελευθερη η επικοινωνια με εκπροσωπους καλλιτεχνων.

1. Το ότι δεν έχεις εννομο συμφέρον, συνεπάγεται ότι δεν μπορείς να κινηθείς νομικά εναντίον τους. Ηθικά έχεις απόλυτο δίκιο.

2. Τι είναι η CC?

3. Αν έχεις επικοινωνία με εκπροσώπους των καλλιτεχνών έπρεπε να τους έχεις ενημερώσει ήδη. Είσαι σίγουρος όμως πως δεν φιλοδοξούν να κερδίσουν δημοσιότητα, αφήνοντας ένα τραγούδι "τους" να παίζει στην tv?

Σε καμιά περίπτωση δεν είμαι υπερ των καναλιών... απλά επισημαίνω τους λόγους για τους οποίους μάλλον δεν πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση.

Αυτό οφείλεται στην ελευθερία του λόγου. Γενικά ό,τιδήποτε εκτίθεται δημόσια μπορεί να επιδέχεται και δημόσια κριτική. Όχι δυσφήμιση ή εξύβριση (ιδίως αν πρόκειται για δημόσιο λειτουργό =ρ), αλλά κριτική.

Δεν το θεωρώ κατακριτέο, ίσα ίσα, όταν πρόκειται για έξυπνα σχόλια χαίρομαι πολύ να τα ακούω.

Δε μλάω για την κριτική στα δημόσια πρρόσωπα. Μιλάω για την διαπόμπευση απλών ανθρώπων, όταν τύχει να τους ληστέψουν, οπότε θεωρείται φυσιολογικό να μάθουμε όλο το ιατρικό ιστορικό τους ώστε να τους λυπηθούμε πιο πολύ (και να ανέβουν και τα νούμερα) ή αυτούς που τους επιτρέπουν να ξεφτιλίζονται δημοσίως για να κερδίσουν τα ευρόπουλα (με πιάνεις? ;-| ). Μπορεί και γω να τα βλέπω και να γελάω, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν αποτελούν κατάντια για την κοινωνία και τον (τηλεοπτικο) πολιτισμό μας.

Δημοσ.
H αλήθεια είναι πως δε το είχα σκεφτεί αυτό το ζήτημα... Ναι μεν βλέπω ειδήσεις και ακούω σχεδόν σε κάθε δελτίο που θέλει να δώσει έμφαση και να κεντρίσει τη προσοχή του τηλεθεατή σε κάποιο έγκλημα συνήθως, αλλά δε μου είχε κάνει εντύπωση. Αυτό γίνεται και σε εκπομπές τύπου "Οι πύλες του ανεξήγητου" κτλ όπου θέλουν να δώσουν έμφαση σε κάποια γεγονότα ή αφήγηση.

Στη διαφήμιση του δελτίου ειδήσεων του ALTER ήταν νομίζω που έπαιζε μουσική από το Rambo 2. :lol:

Και όσο για τις Πύλες του Ανεξήγητου, σε κάποια εκπομπή είχε βάλει τη μουσική του... πρώτου επιπέδου του Duke Nukem 3D! :lol::lol:

Τα τηλεπαιχνίδια από την άλλη έχουν άδειες για τη μουσική που βάζουν πολλές φορές; Θυμηθείτε κάτι παιχνίδια που παρουσίαζε ο Φερεντίνος το 2006...

Δημοσ.

Προφανως ο φιλος δεν αναφερεται γενικα στη ξενη εμπορικη μουσικη (για την οποια υπευθηνη ειναι η ΑΕΠΙ) αλλα για κομματια υπο αδεια Creative Commons (αυτο ειναι το CC υποθετω)

Περισσοτερα για τις Creative Commons αδειες στο creativecommons.org

Δημοσ.

Μόλις είδα το τελευταίο επεισόδιο του ''Χαρά αγνοείται''. Μιλάμε το έλιωσαν το ost απο το Fountain. Δεν κάνω πλάκα. Χαλαρά πρέπει να ακούστηκε όλο. Άραγε πήραν τα δικαιώματα απο τον Mansell???

Και άντε καλά, βάλαν ένα κομμάτι απο εκεί. Ήταν ανάγκη να βάλουν τόσα? Λες και το άκουσε το cd χτες ο υπεύθυνος μουσικής της σειράς και το έβαλε όλο να παίξει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...