UpToDate_ Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 αυτομάτως εννοώ ότι θα πρέπει να περιμένει κιόλας... Το καταλαβα αυτο Αμεσως εσυ Παντως η τιμη της πανω κατω εκι ετσι;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 επίσημη νομίζω είναι στα 299$, άρα ναι πάνω κάτω 300 euro
Spartacos Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Συγνωμη ελεγα για την 1GB version. ουτε καν 200
Tonysix Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2009 Εμενα παντως με βολευει αυτη η καθυστερηση που συμβαινει στις dx11 GPUs, ισως μεχρι να βγουν να εχω απολυθει και ετσι να τις χαρω στο επακρο.
Ailuros Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Ναι αλλα ολο αυτο παλι ερχεται πισω στο γεγονος οτι ο κοσμος απλα δεν βαζει το χερι στην τσεπη πια. Αν ο κοσμος δεν βαζει το χερι στην τσεπη τοτε ειναι απολυτα λογικο να γινει μια αλησιδα που οδηγει στην τωρινη κατασταση. Πως θέλεις να βάλει ο κόσμος το χέρι στην τσέπη χωρίς να έχει μια στοιχειώδη βοήθεια; Πάρε παράδειγμα τον κλάδο των οικοδομών/κατασκευής. Πόσους ακριβώς γνωρίζεις στον περίγυρό σου που έχουν αρκετό κεφάλαιο να ξεκινήσουν και να αποπερατώσουν μια απλή οικοδομή; Αν δεν έχουν οι περισσότεροι την στήριξη ενός στεγαστικού δανείου για εξήγησέ μου που θα βρούνε τα λεφτά για να ξεκινήσουν καν; Το γεγονός ότι έχουν κατέβει αισθητά οι τιμές των υλικών οικοδομής δεν βοηθάει καθόλου όταν το κόστος της αρχικής άδειας οικοδομής έχει αυξηθεί πάνω από 4x φορές την τελευταία πενταετία. Για ρώτα έναν απλό εργολάβο ή και μια μεγάλη κατασκευαστική εταιρία να σου πει κάτα πόσο έχει μειωθεί η κίνησή του και γιατί και αυτό είναι ένα μόνο παράδειγμα. Εάν πάω στον κλάδο του τουρισμού με την προβλεπόμενη πτώση κίνησης όχι μόνο θα χάσουν οι περισσότεροι εποχικά απασχολούμενοι ένα σοβαρό αριθμό εργάσιμων ημερών λόγω συρρίκνωσης θερινής περιόδου, αλλά τουλάχιστον ένα 10% ίσως δεν επαναπροσληφθούν καθόλου. Φυσικά και δεν μπορώ να σου βγάλω στοιχεία στον αέρα, αλλά μιας και εργάζομαι σαν στέλεχος σε πολυεθνική που ασχολείται ταυτόχρονα τόσο με τον τουρισμό όσο και με τις κατασκευές, αν είχα την ευχέρια να βγάλω μερικά στατιστικά θα ήταν ηλίου φαεινότερον τι ακριβώς συμβαίνει. Τρία ολόκληρα μεγάλα ξενοδοχεία δεν παραμείνανε ανοιχτά τον περασμένο χειμώνα, ενώ μέχρι τώρα λειτουργούσαν όλο το χρόνο και αν σου πω πόσα ημερομίσθια προβλέπονται για τον μήνα Μάιο η κατάσταση είναι τραγική. Οι περισσότεροι θα δουλέψουν ουσιαστικά τον μισό μήνα. Πες μου ποσα λεφτα επαιρνες απο την δουλεια σου σαν υπαλληλος πριν 10 χρονια? Ποσσα παιρνεις τωρα? Εγω παντως παιρνω τα ιδια, καμια βελτιωση. Ετσι και εγω, απλα ακουω οσα ακουω και ακολουθω και ετοιμαζομαι για το μελλον ασχετα αν για μενα η κατασταση παραμενει η ιδια ετσι κ αλλιως. Να σου πω τότε πόσο αυξήθηκαν τα τελευταία 10 χρόνια τα πάγια έξοδά μου και αν μου περισσεύουν τόσα όσο πριν μια δεκαετία και να αναλύσουμε μετά τι ακριβώς μπορώ να κάνω με το σχεδόν τίποτα που μου περισσεύει ΣΗΜΕΡΑ ενώ μπαίνουν 2 σχετικά καλοί μισθοί στο ίδιο νοικοκυριό; Οι παράγοντες αλλάζουν ανά εργαζόμενο ή νοικοκυριό ή και ανά επιχειρηματία/επιχείρηση. Μόνο και μόνο επειδή εγώ και εσύ σαν παράδειγμα έχουμε την τύχη να μην έχουμε απολυθεί ακόμα δεν σημαίνει ότι δεν έχει εμφανίσει σοβαρά δείγματα η κρίση στην χώρα μας. Αν ω μη γένητω μείνω αύριο άνεργος θα έχω τις ίδιες πιθανότητες να βρω δουλειά όπως πριν μια δεκαετία. Μάλλον όχι. Ναι ομως τωρα εχουμε ηδη μια κατασταση οπου ολο το φασμα των τιμων ειναι πληρες απο τις υπαρχουσες καρτες εκτος και αν αυτες οι καρτες πεσουν σε τιμη για να "ανοιξουν" θεση σε αυτες που θα ερθουν. Αν το καταλαβαινω καλα παντως η καρτα θα ειναι. 4870 -> gtx260 4890 -> gtx275 4850x2 -> gtx285 κτλ, κτλ σωστα? Παντως αφου η 4870 εχει περι τα 250 ευρω και η 4850χ2 περι τα 300 σε τιμη θα μπει η 4890? Tο RV740@40nm θα απαλλάξει το 4830 και από ότι ξέρω το 4850 θα παραμείνει για κάποιο χρονικό διάστημα ακόμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η 4890 ίσως να απαλλάξει την 4870. Δεν συμφέρει αμφότερες εταιρίες να έχει πολλές κάρτες με παρεμφερή επιδόσεις. Λογικά οι καινούργιες θα εξαφανίσουν κάποιες παλιότερες. Η αρχική MSRP της HD4890 είναι στα $249. Η τιμή της υπολογίζω να είναι γύρω στα 250 ευρώπουλα με τους φόρους στην αρχή και οι τιμές της 4870 θα πέσουν κάπου ανάμεσα στα 150 και 180 ευρώ μέχρι να εξαφανιστούν. Εμενα παντως με βολευει αυτη η καθυστερηση που συμβαινει στις dx11 GPUs, ισως μεχρι να βγουν να εχω απολυθει και ετσι να τις χαρω στο επακρο. Ποιά καθυστέρηση; Προς το παρών όλα πάνε κατ΄ευχήν για αμφότερες εταιρίες και θα μπορέσουν να τηρήσουν το εξαρχής προβλεπόμενο Q4 2009. Μόνο το Intel Larabee θα έρθει το πρώτο εξάμηνο του 2010 γιατί τα 40nm του πέφτουν λίγο βαριά στο στομάχι.
totalius Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Υπάρχει καμιά πρόβλεψη πόσο θα πέσει η 4870 1γ με τη κυκλοφορία της 4890;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 παίζει να μην πέσει και καθόλου μιας και η διαφορά τιμής θα είναι κανά 70αρι euro
MAIK82 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Σιγουρα θα πεσει, ηδη μία μία οι εταιρειες με τελευταια την gigabyte ανακοινωνουν την 4890.Σε καποια site ξενα εχουν pre order στα 260 ευρω και μετα το release ισως πεσει λιγο ακομα.Πιστευω οτι οι 4870 θα πεσουν γυρω στα 150-170 ευρω αναλογα την εταιρεια...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 οι 4870 1gb ή αυτές με 512mb? για τις τελευταίες ναι, αλλά για αυτές με το 1gb δύσκολο...ειδικά στην Ελλάδα...
d3m0n Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 για τις τελευταίες ναι, αλλά για αυτές με το 1gb δύσκολο...ειδικά στην Ελλάδα... οντως ειναι λιγο δυσκολο.... τα παντα εδω φτανουν τελευταια και στις υψηλοτερες τιμες.....
scorpion8283 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Αυτο που απασχολει εμενα και ισως και αρκετους αλλους, ειναι τι δυνατοτητες Crossfire θα εχει.... Θα ειναι πληρως συμβατη με το RV770? Και ενα πιθανο Crossfire με μια 4870Χ2 θα ηταν αντιστοιχο ή καλυτερο απο 4870+4870Χ2?
MAIK82 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2009 Εγω πιστευω οτι και η 1 gb θα πεσει, γυρω στα 180. Ηδη αρχιζω και βρισκω διαφοροποιησεις στις τιμες..
Ailuros Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Αυτο που απασχολει εμενα και ισως και αρκετους αλλους, ειναι τι δυνατοτητες Crossfire θα εχει....Θα ειναι πληρως συμβατη με το RV770? Και ενα πιθανο Crossfire με μια 4870Χ2 θα ηταν αντιστοιχο ή καλυτερο απο 4870+4870Χ2? Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά να σου πω με σιγουριά αν γίνεται ή όχι αλλά δεν το βλέπω και εύκολο να γίνεται λόγω διαφοράς χρονισμών. Το RV790 είναι διαφορετικός πυρήνας. Αν υποθέσω τώρα ότι γίνεται θα πρέπει να καταφέρεις να τρέξεις μια 4870Χ2 στα 850MHz για να έχει νόημα να προσθέσεις μια 4890 αρχικά. Πέραν τούτου το τριπλό Crossfire τι περιμένεις να σου κάνει ακριβώς σε ένα οποιοδήποτε σύστημα άλλο από το να ξεπατώσει την κατανάλωση ρεύματος; Μπροστά σε μια θεωρητική 4870+4870Χ2 λύση, 2*4890@CF θα σου δώσουν περίπου ίδιες επιδόσεις χωρίς την εξωφρενική κατανάλωση ρεύματος της πρώτης.
Tonysix Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Ποιά καθυστέρηση; Προς το παρών όλα πάνε κατ΄ευχήν για αμφότερες εταιρίες και θα μπορέσουν να τηρήσουν το εξαρχής προβλεπόμενο Q4 2009. Μόνο το Intel Larabee θα έρθει το πρώτο εξάμηνο του 2010 γιατί τα 40nm του πέφτουν λίγο βαριά στο στομάχι. Ε οταν εισαι μεσα τα παντα σου φαινονται σαν μια μεγαλη καθυστερηση, 2 μηνες κωλοφανταρο ποντικαραιος ειμαι και νιωθω οτι εχω μεινει 10 χρονια πισω.. Τελικα μαθαμε η 9800pro θα παιζει το Unreal 2 ? /off topic
scorpion8283 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 26 Μαρτίου 2009 Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά να σου πω με σιγουριά αν γίνεται ή όχι αλλά δεν το βλέπω και εύκολο να γίνεται λόγω διαφοράς χρονισμών. Το RV790 είναι διαφορετικός πυρήνας. Αν υποθέσω τώρα ότι γίνεται θα πρέπει να καταφέρεις να τρέξεις μια 4870Χ2 στα 850MHz για να έχει νόημα να προσθέσεις μια 4890 αρχικά. Πέραν τούτου το τριπλό Crossfire τι περιμένεις να σου κάνει ακριβώς σε ένα οποιοδήποτε σύστημα άλλο από το να ξεπατώσει την κατανάλωση ρεύματος; Μπροστά σε μια θεωρητική 4870+4870Χ2 λύση, 2*4890@CF θα σου δώσουν περίπου ίδιες επιδόσεις χωρίς την εξωφρενική κατανάλωση ρεύματος της πρώτης. Οτι θα γινεται -λογικα- θα γινεται, οπως π.χ. μπορεις να κανεις με 4850+4870= 2χ 4850... αλλα κατα πασα πιθανοτητα δεν θα αποδιδει περισσοτερο απο 4870Χ2 + 4870,οπως λες και εσυ...το οποιο ομως, με δεδομενα τα οποια προβληματα του crossfire γενικοτερα, αποδιδει πραγματι οσο 3χ 4870... Και αν δεν θελω να μπω στην διαδικασια να πουλησω την Χ2, κοιταω να δω πως θα μπορουσα να αξιοποιησω καλυτερα μια Crossfire 16x mobo... γενικοτερα παντως συμφωνω πως δε θα ειχε καποιο οφελος το 4890+ 4870Χ2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.