Προς το περιεχόμενο

ATI HD4890 rv790

tmjuju

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 109
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Οι πρώτες μετρήσεις δεν λένε και τίποτα μιας και δεν υπάρχει άμεση σύγκριση με μια 4870 στο ίδιο σύστημα.

Αυτό που έχω ακούσει ως τώρα είναι ότι η αύξηση των επιδόσεων έναντι της 4870 είναι σχεδόν ανάλογη της αύξησης χρονισμού πυρήνα (100MHz = +13%), ενώ η αύξηση του χρονισμού μνήμης είναι μόλις στα 8%.

Καταρχήν πιστεύω όπως έχω ξαναπεί ότι δεν πρόκειται για απλό respin του RV770 αλλά για έναν νέο πυρήνα με σημαντικές μικροαλλαγές. Επίσης θα έλεγα ότι τα 850MHz δεν είναι διόλου ο μεγαλύτερος χρονισμός που βλέπουμε από το RV790. IMHLO θα δούμε και εκδόσεις με μέχρι και 950MHz με άγνωστο μέχρι στιγμής όνομα, όπου δεν αποκλείω να δούμε κάτι σε HD49x0.

Δημοσ.

Νομίζω χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος ότι πρόκειται για άλλο πρωτόκολλο παρασκευής 55nm/TSMC. Η διαφορά χρονισμού στην μεγαλύτερη έκδοση θα φτάσει τα 200MHz έναντι του 770 από ότι έχω ακούσει, οπότε μια αύξηση επιδόσεων της τάξης του 25% δεν είναι απίθανη.

΄Ακουσα επίσης ότι το RV740 θα αντικαταστήσει το 4830 (κάπου το είχα ξαναναφέρει νομίζω) και προχθές έγραψε και ο Fudo ότι οι 4850 ίσως να παραμείνουν για κάποιο διάστημα στην αγορά πριν πάνε για phase out πράγμα που όντως κυκλοφορεί στο παρασκήνιο.

2 μεγάλα ερωτηματικά υπάρχουν ακόμα:

1. Αν την OC έκδοση την ευλογήσει η ίδια η AMD ή αν το αφήσουν στους κατασκευαστές.

2. Αν θα βγάλουν οι ίδιοι μια Χ2 έκδοση του 790 ή αν το αφήσουν και αυτό σε κατασκευαστές όπως π.χ. η Sapphire.

΄Οπως και να χει το 790 είναι ένα απλό refresh κατά βάση και ουσιαστικά φτιάχτηκε μόνο για να μειώσει την διαφορά με την 285. Η απάντηση της NV ακούει στο όνομα GTX275, θα είναι ο ίδιος πυρήνας όπως στις 295 με πιθανόν μεγαλύτερους χρονισμούς και θα βρίσκεται κάπου στην μέση μεταξύ 260 & 285.

Δημοσ.

1. Αν την OC έκδοση την ευλογήσει η ίδια η AMD ή αν το αφήσουν στους κατασκευαστές.

2. Αν θα βγάλουν οι ίδιοι μια Χ2 έκδοση του 790 ή αν το αφήσουν και αυτό σε κατασκευαστές όπως π.χ. η Sapphire.

΄Οπως και να χει το 790 είναι ένα απλό refresh κατά βάση και ουσιαστικά φτιάχτηκε μόνο για να μειώσει την διαφορά με την 285. Η απάντηση της NV ακούει στο όνομα GTX275, θα είναι ο ίδιος πυρήνας όπως στις 295 με πιθανόν μεγαλύτερους χρονισμούς και θα βρίσκεται κάπου στην μέση μεταξύ 260 & 285.

θα γεμισουν τα ραφια κουτια με πλακετες, οικονομικη κριση μετα σου λενε.

οι τελευτεες σειρες καρτων εχουν βγαλει παρα πολλες εκδωσεις,

ο πολεμος καλα κραταει για τα σημερινα δεδομενα.:shifty:

εχουμε ημερομηνια πασαρισματος πρως εμας για την 4890?

με το cf ξερουμε τι παιζει, δουλευει μαζι με μικροτερες εκδοσεις?

Δημοσ.

Αν δεν υπήρχε οικονομική κρίση θα είχανε δώσει περισσότερους ανθρώπινους πόρους για να μην τους πάρει 10 ολόκληρους μήνες ένα refresh. Οι πλειοψηφία των πόρων και το μεγαλύτερο βάρος γενικά σε όλες τις εταιρίες έχει πέσει εύλογα στις επερχόμενες D3D11 αρχιτεκτονικές.

Αρχές Απριλίου.

http://www.fudzilla.com/index.php?option=com_content&task=view&id=12730&Itemid=34

Δημοσ.

νομιζω πως 8α κρατησω την 4830 (Ο/Ced στα 691/1038)μεχρι να βγει κατι ακομα καλυτερο..

δεν με εχει απογοητευει μεχρι στιγμης σε κανενα παιχνιδι...

οντως αντε να δουμε "τι ψαρια 8α πιανουν" και κατα ποσο 8α δουμε διαφορες απτις καρτες που κυκλοφορουν τωρα...

να κι αλλες εικονες απο το www.ghz.gr

Δημοσ.
θα γεμισουν τα ραφια κουτια με πλακετες, οικονομικη κριση μετα σου λενε.

οι τελευτεες σειρες καρτων εχουν βγαλει παρα πολλες εκδωσεις,

ο πολεμος καλα κραταει για τα σημερινα δεδομενα.:shifty:

εχουμε ημερομηνια πασαρισματος πρως εμας για την 4890?

με το cf ξερουμε τι παιζει, δουλευει μαζι με μικροτερες εκδοσεις?

Οικονοκικη κριση ισχυει μονο εκτος Ελλαδας φιλε μου γιατι αν το δουμε λιγο ποιο αντικειμενικα εδω στο Ελλαντα ειμαστε σε οικονομικη κριση εδω και 20 χρονια αν οχι παραπανω. Το οτι τρομαζει ο κοσμος με αυτα που ακουει και κραταει μεχρι και το τελευταιο ευρω στην τσεπη του (εκτος τα μπουζουκια φυσικα) ειναι ο πραγματικος λογος που βλεπεις τοσο πεσμενες τις δουλειες. Ακριβεια σαφως υπαρχει, οικονομικη κριση ομως ολοι οσοι ειναι δημοσιοι και μεροκαματιαρηδες τι ακριβως κριση υπαρχει τωρα που δεν υπηρχε χρονια τωρα? Βλακεις, ειναι το μονο που εχω να πω. (end off-topic)

Το καρτουλινι γιατι αργησε τοσο πολυ να εμφανιστει? Πιστευω πως και οι 2 εταιριες αυτη τη στιγμη ειναι καλυμενες απο θεμα προιοντων και πως η 4890 δεν ειναι τιποτε αλλο απο απλα μια προταση single card για να ανταγωνιστει την 285. Αυτο ομως που κατατασει την 4850χ2?? Και σε πια τιμη θα την βγαλουν ωστε να μην υπαρχει ριξη μεταξυ αυτων των 2?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...