Ailuros Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Χμ, καλά ο καθένας βγάζει τα δικά του συμπεράσματα από μια συζήτηση. Δύσκολο να βγάλω κάτι έγκυρο εδω πέρα γιατί τελικοί χρήστες αναφέρουν ότι έχουν τελείως διαφορετικά αποτελέσματα με παρόμοιο hardware setup. Τέλος πάντων, πιστεύω ότι σε κάποιες κάρτες γραφικών το DXVA είναι ψιλοαπάτη-υποστηρίζει δηλαδή μόνο συγκεκριμένα φορμάτ βίντεο. Με τόσα formats για video που κυκλοφορούν και τόσες επιλογές που να βρεις έτσι εύκολα άκρη; Σε αόριστες ερωτήσεις παίρνεις και αόριστες απαντήσεις. Σε κάλεσα πάνω από μία φορά να δώσεις έστω και ένα αναλυτικό παράδειγμα και το μόνο που έκανες ήταν να επαναλαμβάνεις αοριστίες. Το όλο ζήτημα είναι αρκετά πολύπλοκο γιατί υπάρχουν αμέτρητοι παράγοντες αυτό είναι όλο. Όχι δεν έχω 100% τεκμηρίωση σε αυτό που συμπέρανα αλλά θυμάμαι πολλά πράγματα από το παρελθόν που αν και οι κατασκευαστές έλεγαν ότι υποστηρίζονταν στο hardware, τελικά αποδυκνειόταν το αντίθετο. Για παράδειγμα θυμάμαι που έλεγε ότι το TNT2 Ultra υποστήριζε anisotropic filtering και bumpmapping. Απλώς ψέμμα (θυμάμαι δε όταν προσπαθούσα να ενεργοποιήσω το aniso με διάφορα tweaks, έπαιρνα φοβερά artifacts). Περιμένεις να μην σου δώσει παρενέργειες όταν με διάφορα "tweaks" όπως λες ενεργοποιείς κάτι που για να καταλήγεις σε τέτοιες μεθόδους σημαίνει ότι δεν σου δίνει την ανάλογη επιλογή ενεργοποίησης στον οδηγό. Αν δώσεις "force" στον οδηγό να δώσει "force" ΑF στην εφαρμογή καλημέρα για αύριο. Η TNT όντως υποστήριζε στην θεωρία μέχρι και 2x AF, αλλά έριχνε τόσο τραγικά τις επιδόσεις εκείνη την εποχή που οτιδήποτε με AF θα ήταν slideshow. Δεν αποκλείεται να το απενεργοποίησαν κάποια στιγμή στους οδηγούς τότε. Το ΑF εκείνη την εποχή δεν ήταν adaptive (σήμερα οι κάρτες με 16xAF δίνουν όσα δείγματα ανισοτροπικού χρειάζεται μια υφή από καθόλου μέχρι και 16x, όπου ο μέσος όρος αριθμού δειγμάτων βρίσκεται ακόμα κάτω από τα 4x δείγματα) όπως είναι σήμερα και εκτός των άλλων το 2xAF έχει τόσο τραγικά μικρή διαφορά σε σχέση με το trilinear που συχνά γίνεται ανάξιο αναφοράς. Επειδή οι GPU τότε έβαζαν ανισοτροπικό σε όλες τις υφές ανεξαιρέτως, οι επιδόσεις ήταν απαράδεκτες. Βάζω στοίχημα ότι αν έβαζες αντί για AF τότε 2xAA ( vertical ordered grid supersampling) όχι μόνο θα είχες μικρότερη συνολικά απώλεια επιδόσεων, αλλά θα είχες και σαφώς καλύτερο συνολικά αποτέλεσμα απεικόνισης. Η απάτη και το ψέμμα είναι στοιχείο αυτού του κόσμου , σε τελική ανάλυση χωρίς κομπίνα και απάτη θα είμασταν ένα νηπιαγωγείο, ακόμα και εκεί τα μικρά κάνουν ζαβολιές έτσι δεν είναι (λολ). Η άγνοια είναι μεγαλύτερο έγκλημα. Ειδικά όταν χάρη σε αυτήν βλέπεις παντού απάτες. Σαφώς και υπάρχει marketing και σε αυτήν την αγορά όπως σε όλες τις αγορές, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση του video processing με το όλο μπουρδούκλωμα που κυριαρχεί πρέπει ο χρήστης να ξέρει και τι ακριβώς πρέπει να κάνει για το επιθυμητό αποτέλεσμα. ΄Ετσι κι αλλιώς η όλη συζήτηση είναι καθαρά θεωρητική. Με τις σημερινές τιμές που έχουν οι HD τηλεοράσεις και τα καλά home cinema ξεμπερδεύει ο χρήστης μια και καλή και χωρίς να ψάχνεται αν υποστηρίζεται format Χ από πιό λογισμικό και με τι παραμέτρους. Πόσοι έχουν 30-άρα οθόνη υπολογιστή και πόσο βολική είναι τελικά μια πολυθρόνα έναντι του καναπέ για να πιαστείς πάνω από 1.5 ώρα σε αυτήν για να δεις μια ταινία;
Delta² Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Τι αοριστίες ρε Αίλουρος, κάτσε διάβασε και λίγο τα προηγούμενα μυνήματα για να δεις ποιοι είχαν προβλήματα. Core2Duo+9600+ διάφορα players και διάφορα φορμάτ ύπήρχαν πολλά προβλήματα Τώρα τι να το κάνω αν λέει ότι υποστηρίζει anisotropic (4-tap anisotropic έλεγε, δεν γνωρίζω αν αυτό ισοδυναμει με σημερινό 2χ ή 4χ) αλλά το έχουν απενεργοποιημένο στους drιvers (εξού και να το ενεργοποιήσω με registry tweak) γιατί υπάρχει τεράστιο αντίκτυπο στις επιδόσεις. Μήπως και με το DXVA συμβαίνει κάτι ανάλογο και θα το μάθουμε μετά απο χρόνια? (Παρεπιπτόντως το 2χΑΑ ήταν άλλη απάτη, ακόμα και σήμερα θυμάμαι τα artifacts που έπαιρνα στο FIFA όταν το ενεργοποιούσα). Και εν πάσει περιπτώσει είναι γνωστό το όλο θέμα που δημιουργήθηκε με τα διάφορα τεχνάσματα που έκανε η nvidia για να έχει επιδόσεις στα παιχνίδια. Από 8χ00 και μετά σοβαρεύτηκε κάπως. Και τέλος δεν θα έλεγα ότι είναι άγνοια αλλά αντιθέτως η βαθιά γνώση των πραγμάτων που θα σε κάνει να βλέπεις τις απάτες που γίνονται. Δεν λέω ότι γίνονται μόνο απάτες σε αυτό τον κόσμο, αλλά υπάρχει αρκετή απάτη και ψέμα σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής.
pcos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 .... Και τέλος δεν θα έλεγα ότι είναι άγνοια αλλά αντιθέτως η βαθιά γνώση των πραγμάτων που θα σε κάνει να βλέπεις τις απάτες που γίνονται. Δεν λέω ότι γίνονται μόνο απάτες σε αυτό τον κόσμο, αλλά υπάρχει αρκετή απάτη και ψέμα σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής. βλέπω να γυρίζει αλλου η κουβέντα. όμως καλύτερα να μη βλέπουμε ειδήσεις στην TV, διότι τότε θα βλέπουμε ακόμα και τους ανεμόμυλους ως δράκους... a ρε don κιχώτη
Ailuros Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Τι αοριστίες ρε Αίλουρος, κάτσε διάβασε και λίγο τα προηγούμενα μυνήματα για να δεις ποιοι είχαν προβλήματα. Core2Duo+9600+ διάφορα players και διάφορα φορμάτ ύπήρχαν πολλά προβλήματα Αυτό το λες συγκεκριμένο; Αν ναι τότε περίμενε να έρθει κανένας εξωγήινος από τον αστερισμό του Σείριου να μοιρίσει τα νύχια του να σου απαντήσει που βρισκόταν το οποιοδήποτε υποτιθέμενο πρόβλημα. Διαβάζω και υποστηρίζω καθημερινά σε πολλαπλά fora. Τώρα τι να το κάνω αν λέει ότι υποστηρίζει anisotropic (4-tap anisotropic έλεγε, δεν γνωρίζω αν αυτό ισοδυναμει με σημερινό 2χ ή 4χ) αλλά το έχουν απενεργοποιημένο στους drιvers (εξού και να το ενεργοποιήσω με registry tweak) γιατί υπάρχει τεράστιο αντίκτυπο στις επιδόσεις. Σου εξήγησα γιατί δεν λειτουργεί σωστά και γιατί οι επιδόσεις είναι τόσο χαμηλές. Δεν αποτελεί ορθόδοξη μέθοδος να ενεργοποιήσεις κάτι σαν το ανισοτροπικό μέσω χειροκίνητων ρυθμίσεων στην registry. Μήπως και με το DXVA συμβαίνει κάτι ανάλογο και θα το μάθουμε μετά απο χρόνια? (Παρεπιπτόντως το 2χΑΑ ήταν άλλη απάτη, ακόμα και σήμερα θυμάμαι τα artifacts που έπαιρνα στο FIFA όταν το ενεργοποιούσα). Και εν πάσει περιπτώσει είναι γνωστό το όλο θέμα που δημιουργήθηκε με τα διάφορα τεχνάσματα που έκανε η nvidia για να έχει επιδόσεις στα παιχνίδια. Από 8χ00 και μετά σοβαρεύτηκε κάπως. Μήπως από υπερβολική άγνοια πλέκεις ένα εντελώς παράλογο γαιτανάκι που ουδεμία λογική έχει ή σχέση με την πραγματικότητα; Το τότε FIFA κλότσαγε με το sw supersampling αυτό ήταν όλο. Οι TNT κατ'αρχήν για χάρη του ιστορικού είχαν γενικώς πρόβλημα με τις επιδόσεις με βάθος 32bpp χρώματος και η ποιότητα απεικόνισης του 16bpp ήταν απλά απαράδεκτη. Αυτό να μου πεις ναι και ότι οι τότε =/< Voodoo3 είχαν ακόμα προτέρημα συμβατότητας χάρη στο Glide που κάπου εκεί άρχισε να ξεθωριάζει. Οι ανταγωνιστικές κάρτες της ΑΤΙ τότε είχαν εξίσου εμετικό 16bpp και συνάμα αργό 32bpp και η συμβατότητά τους ήταν φορές χειρότερη τότε από την NVIDIA τόσο στα παιχνίδια όσο και με τα εκάστοτε λειτουργικά. Η πρώτη κάρτα που μπορούσε να χρησιμοποιηθεί κάπως το AF ήταν η GeForce 2 GTS που χάρη στον τεράστιο περιορισμό της σε εύρος μνήμης έδινε 2xAF σχεδόν δωρεάν. Είχαμε τότε την μάχη όσων αφορά το antialiasing μεταξύ GeForce2/ordered grid supersampling & Voodoo4/5- rotated grid supersampling που και πάλι έτρωγε τόσους πόρους που ελάχιστοι ασχολήθηκαν. Μια πολύ μεγαλύτερη επάρκεια όσων αφορά το Supersampling για την κατηγορία της τότε έδειξε η KYRO2, όπου η ΝVIDIA πρώτη παρουσίασε το Multisampling AA με το NV20. Nα προσθέσω κι άλλα ή θα κάτσουμε να προσθέσουμε ότι άλλο θυμηθούμε και βολεύει σε κάτι άσχετο. Η θεματολογία της ενότητας είναι για CUDA και είτε υπάρχει κάτι σχετικό με αυτό να προστεθεί ή όποιος έχει Χ πρόβλημα με κάρτα Ψ να ανοίξει σχετική ενότητα και πιστεύω ότι θα βοηθηθεί τόσο όσο συγκεκριμένος θα γίνει. Υπάρχει κανένας mod να συμμαζέψει λίγο;
tmjuju Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δελτα^2, καλωσόρισες. Όλα αυτά τα κυκλώματα για επιτάχυνση video έχουν περιορισμούς και η χρήση τους είναι limited. Γενικά μπορείς να πεις ότι είναι απατεώνες όλοι τους Mιας και θυμάσαι διάφορα θα θυμάσαι και τις κάρτες επιτάχυνσης MPEG. Ε, πάλι καλά από αυτές ξεμπλέξαμε και αντίστοιχες δυνατότητες δύνονται σε IGPs και GPUs. Φυσικά και θα ήθελα να κατηγορήσω τους τότε κατασκευαστές απατεώνες γιατί η κάρτα που μου πούλησαν τότε δεν αποκωδικοποιεί κάποια αρχεία που κατέβασα από το νετ… Η τεχνολογία είναι ίσως ένα βήμα πίσω σε σχέση με τα θέλω του χρήστη και σε αυτό τον τομέα. Πολλοί θα ήθελαν να έχουν μια κάρτα που κάνει θαύματα σε κάθε βιντεο αγνώστου πατρός και κωδικοποιημένο όπως νάναι .. ε ίσως στην επόμενη γενιά καρτών με DX11 / cuda / opencl οι ‘τεχνολογίες επιτάχυνσης’ αυτές να γίνουν obsolete.
Delta² Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Αυτό το λες συγκεκριμένο; Αν ναι τότε περίμενε να έρθει κανένας εξωγήινος από τον αστερισμό του Σείριου να μοιρίσει τα νύχια του να σου απαντήσει που βρισκόταν το οποιοδήποτε υποτιθέμενο πρόβλημα. Διαβάζω και υποστηρίζω καθημερινά σε πολλαπλά fora. Τι πιο συγκεκριμένο θες δηλαδή? Σιγά να μην τα λέμε όλα με το Ν και με το Σ. Δεν χρειάζεται να μου πει ο εξωγήινος από τον αστερισμό του Σειρίου, καταλαβαίνω και απο μόνος μου. Σου εξήγησα γιατί δεν λειτουργεί σωστά και γιατί οι επιδόσεις είναι τόσο χαμηλές. Δεν αποτελεί ορθόδοξη μέθοδος να ενεργοποιήσεις κάτι σαν το ανισοτροπικό μέσω χειροκίνητων ρυθμίσεων στην registry. Ε ναι δε μπορούσε να κάνει 2χΑF σε κάθε υφή γιατί τότε το παιχνίδι γινόταν slide show, και δεν γινόταν διαφορετικά γιατί δεν είχε ανακαλυφθεί το adaptive. Ωραία δηλαδή, το υποστήριζε το 2χΑF αλλά χωρίς adaptive (ωστε να επιλέγει μεταξύ 2χΑF και 0ΧΑF αναλόγως με την γωνία που παρατηρεί ο χρήστης την επιφάνεια) και χωρίς το δυνατό hardware ώστε να μην μετατραπεί σε slideshow ένα full 2xAF, το απενεργοποιούμε. Αυτό για εμένα λέγεται απάτη, δεν ξέρω πως το λες εσύ. Μήπως από υπερβολική άγνοια πλέκεις ένα εντελώς παράλογο γαιτανάκι που ουδεμία λογική έχει ή σχέση με την πραγματικότητα; Όχι δεν είναι από άγνοια αλλά απο γνώση και εμπειρία και έχει μεγάλη σχέση με την πραγματικότητα. Το τότε FIFA κλότσαγε με το sw supersampling αυτό ήταν όλο. Οι TNT κατ'αρχήν για χάρη του ιστορικού είχαν γενικώς πρόβλημα με τις επιδόσεις με βάθος 32bpp χρώματος και η ποιότητα απεικόνισης του 16bpp ήταν απλά απαράδεκτη. Αυτό να μου πεις ναι και ότι οι τότε =/< Voodoo3 είχαν ακόμα προτέρημα συμβατότητας χάρη στο Glide που κάπου εκεί άρχισε να ξεθωριάζει. Πολλά παιχνίδια κλώτσαγαν σε TNT2, και όχι μόνο σε AF και AA αλλά και σε trilinear filtering. Οι ανταγωνιστικές κάρτες της ΑΤΙ τότε είχαν εξίσου εμετικό 16bpp και συνάμα αργό 32bpp και η συμβατότητά τους ήταν φορές χειρότερη τότε από την NVIDIA τόσο στα παιχνίδια όσο και με τα εκάστοτε λειτουργικά. Εμετικό από πλευράς επιδόσεων ναι, αλλά έκαναν αυτό που έλεγαν. Η ATi συνέχισε να προσπαθεί να δίνει ποιότητα στα 3D γραφικά, αλλά σε κάποιο σημείο κατέφυγε σε nvidia κόλπα. Nα προσθέσω κι άλλα ή θα κάτσουμε να προσθέσουμε ότι άλλο θυμηθούμε και βολεύει σε κάτι άσχετο. Η θεματολογία της ενότητας είναι για CUDA και είτε υπάρχει κάτι σχετικό με αυτό να προστεθεί ή όποιος έχει Χ πρόβλημα με κάρτα Ψ να ανοίξει σχετική ενότητα και πιστεύω ότι θα βοηθηθεί τόσο όσο συγκεκριμένος θα γίνει. Υπάρχει κανένας mod να συμμαζέψει λίγο; Εσύ τα προσθέτεις τα άσχετα για να κάνεις επίδειξη γνώσεων και μόνος σου δεν καταλαβαίνεις ότι όπως έκαναν αυτά τα λάθη στο παρελθόν είναι πολύ πιθανό να τα κάνουν και στο παρόν. Θες να μου πεις τώρα ότι το DXVA είναι 100% υποστηρίζομενο από όλες τις κάρτες???, σιγά να μη το πιστέψω. Όπως λες τώρα ότι οι TNT2 είχαν πρόβλημα και με το ΑF και με το ΑΑ, και με το 32bit και η ποιότητα απεικόνισης σε 16bpp ήταν απαράδεκτη, μετά απο κάποια χρόνια θα λες ότι οι 9χ00 είχαν πρόβλημα με την υποστήριξη DXVA.
frenzy Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Delta^2 κοίταξε επειδή κινείσαι στα όρια της θρασύτητας θα σου εξηγήσω από την αρχή τι λέμε: 1) Τι είναι το CUDA 2)Ποιές εφαρμογές έχει και πως μπορούμε να τις δούμε άμεσα στον υπολογιστή μας ως χρήστες ή ως developers 3)H χρησιμότερη εφαρμογή του για τον τελικό χρήστη εως τώρα, η επιτάχυνση video μέσω CoreAVC Εκεί άρχισες να αμφισβητείς την χρησιμότητά του λέγοντας πως το DXVA δεν δουλεύει σε κάποιους χρήστες και χρειάζεται το CUDA για να γίνει επιτάχυνση, κάτι που φανερώνει άγνοια από μόνο του ως δήλωση. Πολύ ευγενικά σου εξήγησε ο Ailuros (και πλαγίως εγώ) πως το DXVA δεν δουλεύει σε αυτούς που δεν ξέρουν να το κάνουν να δουλέψει. Σου είπε επίσης να φέρεις ένα παράδειγμα ώστε να σου εξηγήσει ΑΚΡΙΒΩΣ που ήταν το πρόβλημα. Του απάντησες πως υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα και πως οι εταιρείες χρησιμοποιούν αυτές τις τεχνολογίες για μάρκετινγκ χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα. Σου απάντησε πως είσαι αόριστος. Τον κατηγόρησες για επίδειξη γνώσεων. Ε τι να κάνουμε ο βήχας, το χρήμα και οι γνώσεις ΔΕΝ κρύβονται. Άσε τον λοιπόν να επιδεικνύει τις γνώσεις του γιατί για αυτές τον διαβάζουμε. Από ημιμαθείς σκεπτικιστές και συνωμοσιολόγους είμαστε φουλ ήδη. Επί του (εκτός) θέματος: Το DXVA λειτουργεί μια χαρά ΕΙΔΙΚΑ στις Nvidia. Xιλιάδες χρήστες με αδύναμους επεξεργαστές χαίρονται τα οφέλη του. Προβλήματα υπάρχουν με codec conflicts, non-DXVA compliant videos και με κάποιους οδηγούς της ΑΤΙ στα XP (9.1+9.2).Όλα εκτός από το τελευταίο είναι ευθύνη των χρηστών. Αυτό σου λέμε. Για το CUDA: Ουδεμία σχέση έχει με το DXVA. Δεν μπορείς να χρησιμοποιείς και τα δύο. Ή θα βάλεις CoreAVC για CUDA ή θα βάλεις MPC-HC για DXVA. Διάλεξε και πάρε. Αυτό που είπες για χρήστες που χρειάστηκαν το CUDA για να τους δουλέψει η επιτάχυνση που δεν δούλευε με DXVA είναι κουταμάρα. ultraxmode άνοιξε ένα θεματάκι υποστήριξης αναφέροντας το πρόβλημα και τις συνθήκες και θα σε βοηθήσουμε
pcos Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Το DXVA απλά .. ΔΕΝ δουλεύει.. πως βγήκε πάλι αυτό το συμπέρασμα? μήπως έχεις ATI? με ATI θέλει drivers μέχρι 12.8. μετά το "μαμακισανε"... σε nvidia δουλεύει σαφώς καλύτερα, υποστηρίζει και πιο πολλά format του Η264
ultraxmode Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 ήθελα να πώ με αυτό πως το φάσμα video που δουλεύει, είναι απειροελάχιστο απο τα format που κυκλοφορούν στο internet και γενικότερα γύρω μας. Σε αμέτρητα video που έχω παίξει .. (nvidia 8300) είναι πάάάάρα πολύ λίγα αυτά τα οποία έπαιξαν με αυτή την δυνατότητα.. οπότε, προσωπικά για μένα.. δεν δουλεύει .. (προσωπική μου άποψη..)
Ailuros Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Τι πιο συγκεκριμένο θες δηλαδή? Σιγά να μην τα λέμε όλα με το Ν και με το Σ. Δεν χρειάζεται να μου πει ο εξωγήινος από τον αστερισμό του Σειρίου, καταλαβαίνω και απο μόνος μου. Χωρίς νι και σίγμα δεν μπορεί να απαντήσει κανείς σε αοριστίες, είτε θέλεις να το συνηδητοποιήσεις είτε όχι. Ωραία δηλαδή, το υποστήριζε το 2χΑF αλλά χωρίς adaptive (ωστε να επιλέγει μεταξύ 2χΑF και 0ΧΑF αναλόγως με την γωνία που παρατηρεί ο χρήστης την επιφάνεια) και χωρίς το δυνατό hardware ώστε να μην μετατραπεί σε slideshow ένα full 2xAF, το απενεργοποιούμε. Αυτό για εμένα λέγεται απάτη, δεν ξέρω πως το λες εσύ. Αφού ούτε καν καταλαβαίνεις τι σου λέω τι απαντάς μου λες; Σου εξήγησα απλά γιατί ήταν τόσο αργό το ανισοτροπικό. Μου είπες ή δεν μου είπες αρχικά ότι με αλχημείες μέσω registry το ενεργοποίησες αλλά είχες παρενέργειες; Τώρα αν σου απενεργοποιήσανε το ανισοτροπικό στους οδηγούς ας τους έκανες μήνυση τότε. Τον συνειρμό ή την σχέση με το προκείμενο θέμα δεν βλέπω. Όχι δεν είναι από άγνοια αλλά απο γνώση και εμπειρία και έχει μεγάλη σχέση με την πραγματικότητα. Tην οποία γνώση και εμπειρία μόνο εσύ βλέπεις προφανώς. Πολλά παιχνίδια κλώτσαγαν σε TNT2, και όχι μόνο σε AF και AA αλλά και σε trilinear filtering. Εξακολουθείς να τρομπάρεις σε ότι άσχετο θυμάσαι. Στις Voodoo δεν υπήρχε καν κανονικό trilinear και όπου υπήρχε είχε παρόμοια ή και χειρότερη απώλεια επιδόσεων. Εσύ τα προσθέτεις τα άσχετα για να κάνεις επίδειξη γνώσεων και μόνος σου δεν καταλαβαίνεις ότι όπως έκαναν αυτά τα λάθη στο παρελθόν είναι πολύ πιθανό να τα κάνουν και στο παρόν. Δεν μου χρειάζεται επίδειξη γνώσεων ούτε εδώ ούτε και πουθενά και καθόλου όταν συναντάω τόση ασχετοσύνη μέσα σε λίγες μόνο γραμμές. Θες να μου πεις τώρα ότι το DXVA είναι 100% υποστηρίζομενο από όλες τις κάρτες???, σιγά να μη το πιστέψω. Σου απαντήσαμε αναλυτικά αρκετές φορές. Φυσικά και δεν πρόκειται να το πιστέψεις. Γιατί να σε κάνουμε άλλωστε να πιστέψεις κάτι που δεν καταλαβαίνεις; Όπως λες τώρα ότι οι TNT2 είχαν πρόβλημα και με το ΑF και με το ΑΑ, και με το 32bit και η ποιότητα απεικόνισης σε 16bpp ήταν απαράδεκτη, μετά απο κάποια χρόνια θα λες ότι οι 9χ00 είχαν πρόβλημα με την υποστήριξη DXVA. Επειδή θυμάμαι πολύ καλά τι έλεγα τότε και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι δεν άλλαξε το παραμικρό, επειδή με τα χρόνια ίσως έχω απώλεια μνήμης θα σου στείλω τα εγγόνια μου να στο επιβεβαιώσουν. Για άλλη μια φορά όποιος έχει πρόβλημα με το video processing ανοίγει σχετικό thread αναφέρει αναλυτικά το hardware και το εγκατεστημένο λογισμικό μαζί με στοιχεία εφαρμογής, με ποιά εφαρμογή αναπαραγωγής, ποιό format και ότι άλλο σχετικό για να μπορεί να λυθεί το πρόβλημα. Αν κάποιος βγει στο δρόμο και τσιρίζει ασταμάτητα "έχω πρόβλημα έχω πρόβλημα" και δεν είναι σε θέση να πει τίποτε άλλο στην καλύτερη θα την γλυτώσει με μια ηρεμιστική ένεση και στην χειρότερη θα του φορέσουν ένα πανωφόρι με περίεργα μανικάκια. ήθελα να πώ με αυτό πως το φάσμα video που δουλεύει, είναι απειροελάχιστο απο τα format που κυκλοφορούν στο internet και γενικότερα γύρω μας. Σε αμέτρητα video που έχω παίξει .. (nvidia 8300) είναι πάάάάρα πολύ λίγα αυτά τα οποία έπαιξαν με αυτή την δυνατότητα.. οπότε, προσωπικά για μένα.. δεν δουλεύει .. (προσωπική μου άποψη..) Αν μου έλεγες ότι δεν δούλεψε ποτέ κανένα με DXVA θα ήταν ευκολότερη η απάντηση. Ποιούς ForceWare έχεις εγκατεστημένους για να το πάρουμε από κει;
Delta² Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2009 Delta^2 κοίταξε επειδή κινείσαι στα όρια της θρασύτητας θα σου εξηγήσω από την αρχή τι λέμε:1) Τι είναι το CUDA 2)Ποιές εφαρμογές έχει και πως μπορούμε να τις δούμε άμεσα στον υπολογιστή μας ως χρήστες ή ως developers 3)H χρησιμότερη εφαρμογή του για τον τελικό χρήστη εως τώρα, η επιτάχυνση video μέσω CoreAVC Εκεί άρχισες να αμφισβητείς την χρησιμότητά του λέγοντας πως το DXVA δεν δουλεύει σε κάποιους χρήστες και χρειάζεται το CUDA για να γίνει επιτάχυνση, κάτι που φανερώνει άγνοια από μόνο του ως δήλωση. Πολύ ευγενικά σου εξήγησε ο Ailuros (και πλαγίως εγώ) πως το DXVA δεν δουλεύει σε αυτούς που δεν ξέρουν να το κάνουν να δουλέψει. Σου είπε επίσης να φέρεις ένα παράδειγμα ώστε να σου εξηγήσει ΑΚΡΙΒΩΣ που ήταν το πρόβλημα. Του απάντησες πως υπάρχουν πολλά τέτοια παραδείγματα και πως οι εταιρείες χρησιμοποιούν αυτές τις τεχνολογίες για μάρκετινγκ χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα. Σου απάντησε πως είσαι αόριστος. Τον κατηγόρησες για επίδειξη γνώσεων. Ε τι να κάνουμε ο βήχας, το χρήμα και οι γνώσεις ΔΕΝ κρύβονται. Άσε τον λοιπόν να επιδεικνύει τις γνώσεις του γιατί για αυτές τον διαβάζουμε. Από ημιμαθείς σκεπτικιστές και συνωμοσιολόγους είμαστε φουλ ήδη. Επί του (εκτός) θέματος: Το DXVA λειτουργεί μια χαρά ΕΙΔΙΚΑ στις Nvidia. Xιλιάδες χρήστες με αδύναμους επεξεργαστές χαίρονται τα οφέλη του. Προβλήματα υπάρχουν με codec conflicts, non-DXVA compliant videos και με κάποιους οδηγούς της ΑΤΙ στα XP (9.1+9.2).Όλα εκτός από το τελευταίο είναι ευθύνη των χρηστών. Αυτό σου λέμε. Για το CUDA: Ουδεμία σχέση έχει με το DXVA. Δεν μπορείς να χρησιμοποιείς και τα δύο. Ή θα βάλεις CoreAVC για CUDA ή θα βάλεις MPC-HC για DXVA. Διάλεξε και πάρε. Αυτό που είπες για χρήστες που χρειάστηκαν το CUDA για να τους δουλέψει η επιτάχυνση που δεν δούλευε με DXVA είναι κουταμάρα. ultraxmode άνοιξε ένα θεματάκι υποστήριξης αναφέροντας το πρόβλημα και τις συνθήκες και θα σε βοηθήσουμε Ναι καλά το DXVA υπάρχει και δουλεύει τέλεια. Στα χαρτιά όλα δουλεύουν και στην πράξη αλλά βλέπουμε. Όσο για την θρασύτητα το δικό σου μύνημα και του Ailuros παρακάτω, όχι απλώς κινείται αλλά έχει ξεπεράσει τα όρια της θρασύτητας. Για να δούν όλοι το πόσο τρομπάρει και ποιος παραθέτω ακριβώς και μόνο το παρακάτω (δεν θα μπω στο κόπο να σχολιάσω τα υπόλοιπα γιατί μια απο τα ίδια είναι) Εξακολουθείς να τρομπάρεις σε ότι άσχετο θυμάσαι. Στις Voodoo δεν υπήρχε καν κανονικό trilinear και όπου υπήρχε είχε παρόμοια ή και χειρότερη απώλεια επιδόσεων. Μα χωρίς να το καταλαβαίνεις υποστηρίζεις αυτό που λέω. Έστω ότι στις Voodoo συνέβαινε αυτό που λες (δεν είχα εμπειρία από Voodoo3 εκείνη την εποχή για να μπορώ να ξέρω). Αυτό ακριβώς δε λέω και εγώ, ότι οι εταιρείες κάνουν απάτες και λένε ότι υποστηρίζουν πράγματα που δεν τα υποστηρίζουν στην ουσία? Κάτσε εσύ και κάποιοι άλλοι να ψάχνετε τα πράγματα με το Νι και με το Σιγμα και να πιστεύετε ότι αυτά που λέγονται στα χαρτιά είναι πάντα η αλήθεια.
Ailuros Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Ναι καλά το DXVA υπάρχει και δουλεύει τέλεια. Στα χαρτιά όλα δουλεύουν και στην πράξη αλλά βλέπουμε. Όσο για την θρασύτητα το δικό σου μύνημα και του Ailuros παρακάτω, όχι απλώς κινείται αλλά έχει ξεπεράσει τα όρια της θρασύτητας. Και η υπομονή έχει τα όριά της. Και δεν χρείαζεται και πολύ προσπάθεια για να δει κανείς ότι δεν μπήκες καν στον κόπο να δοκιμάσεις να δουλέψεις με DXVA σε δικό σου μηχάνημα, απλά παπαγαλίζεις ότι έτυχε να διαβάσεις. Για να δούν όλοι το πόσο τρομπάρει και ποιος παραθέτω ακριβώς και μόνο το παρακάτω (δεν θα μπω στο κόπο να σχολιάσω τα υπόλοιπα γιατί μια απο τα ίδια είναι) Πιθανόν σαν πιτσιρίκι να είχες και συ ποδήλατο και αν ναι πιθανότατα και μια τρόμπα αέρος. Το λάστιχο το' χεις παραφουσκώσει πάρα πολύ απλά και μια ενότητα που είχε πάρει μια πολύ καλή ροή για την γενική πληροφόρηση του εκάστοτε υποψήφιο αναγνώστη καταλήγει σε κάτι που δεν οφελεί κανέναν. Μα χωρίς να το καταλαβαίνεις υποστηρίζεις αυτό που λέω. Έστω ότι στις Voodoo συνέβαινε αυτό που λες (δεν είχα εμπειρία από Voodoo3 εκείνη την εποχή για να μπορώ να ξέρω). Αυτό ακριβώς δε λέω και εγώ, ότι οι εταιρείες κάνουν απάτες και λένε ότι υποστηρίζουν πράγματα που δεν τα υποστηρίζουν στην ουσία? ΄Οχι δεν θα με οδηγήσεις μέσω παραλογισμών σε οποιοδήποτε ανύπαρκτο συμπέρασμα και αρνούμαι πεισματικά να συγκρίνω παντόφλες με τρακτέρ σαν προιόντα. Αν δεν σου κάνει το ανισοτροπικό θα βρεις το τριγραμμικό, αν αυτό δεν σε βγάλει πουθενά Κύριος είδε πόσες παράλογες παρακάμψεις λογικής είσαι ικανός να κάνεις για να αποδείξεις τα αναπόδεικτα στον ίδιο σου τον εαυτό. Κάτσε εσύ και κάποιοι άλλοι να ψάχνετε τα πράγματα με το Νι και με το Σιγμα και να πιστεύετε ότι αυτά που λέγονται στα χαρτιά είναι πάντα η αλήθεια. Μέσα σε 11 απαντήσεις σου στην ενότητα αυτή (από τις 12 συνολικά) δεν είδα ούτε ένα απτό στοιχείο που να αποδεικνύει ότι το DXVA δεν λειτουργεί. Δεν ξέρω αν το παρατήρησες αλλά τα δικά σου "χαρτιά" είναι φτωχότερα από τους περισσότερους.
tmjuju Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Ailuros Πώ πω έγραψες ολόκληρες εκθέσεις … Δέλτα^2 , είπα και παραπάνω καλωσόρισες. Πυροβόλησες τον πιανίστα & he fights back… Ας τα αφήσουμε οπίσω Και πάμε για κάνουμε ορχήστρα τύπου desperados. Θα παίξω λίγο μπάσο…
ultraxmode Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2009 Αν μου έλεγες ότι δεν δούλεψε ποτέ κανένα με DXVA θα ήταν ευκολότερη η απάντηση.Ποιούς ForceWare έχεις εγκατεστημένους για να το πάρουμε από κει; Τους τελευταίους Drivers έχω.. 182.08
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.