Προς το περιεχόμενο

c++ project

platonas1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ όλο το forum,

Θέλω μια βοήθεια ρε παιδία, έχω ένα project να κάνω από τον καθηγητή μου αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι μου ζητά να κάνω.

Μου γραφει:

“θέλω να φτιάξεις ένα πρόγραμμα σε C στο λειτουργικό Linux το οποίο παίρνοντας για είσοδο ένα αρχείο κάνει πολλαπλά του αντίγραφα σε διάφορα αρχεία που του παρέχεις.

Χρειάζεσαι Linux για αυτό, να ξέρεις τον compiler και να δουλεύεις εντολές στον φλοιό.

mcp: copy file to multiple destination files

multiple copy command, mcp <source_file> <dest1> ... <destn>”

Επίσης αυτό το project θέλω να το στείλω σε έναν καθηγητή στην Αμερική, αλλά έτσι όπως το μετάφρασα δεν καταλαβαίνει , εάν μπορούσε κάποιος να μου πει πώς να του το πω στα αγγλικά έτσι ώστε να καταλάβει τι θέλω θα ήταν μεγάλη βοήθεια.

οποιαδήποτε πληροφορία θα μου ήταν χρήσιμη!

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

Δημοσ.

“θέλω να φτιάξεις ένα πρόγραμμα σε C στο λειτουργικό Linux το οποίο παίρνοντας για είσοδο ένα αρχείο κάνει πολλαπλά του αντίγραφα σε διάφορα αρχεία που του παρέχεις.

Χρειάζεσαι Linux για αυτό, να ξέρεις τον compiler και να δουλεύεις εντολές στον φλοιό.

τη θες μεταφραση ακριβως για αυτες τις λεξεις η εχει και αλλες.

Δημοσ.
Χαιρετώ όλο το forum,

Θέλω μια βοήθεια ρε παιδία, έχω ένα project να κάνω από τον καθηγητή μου αλλά δεν μπορώ να καταλάβω τι μου ζητά να κάνω.

Μου γραφει:

mcp: copy file to multiple destination files

multiple copy command, mcp <source_file> <dest1> ... <destn>”

Επίσης αυτό το project θέλω να το στείλω σε έναν καθηγητή στην Αμερική, αλλά έτσι όπως το μετάφρασα δεν καταλαβαίνει , εάν μπορούσε κάποιος να μου πει πώς να του το πω στα αγγλικά έτσι ώστε να καταλάβει τι θέλω θα ήταν μεγάλη βοήθεια.

οποιαδήποτε πληροφορία θα μου ήταν χρήσιμη!

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων.

Σου ζητά να γράψεις ένα πρόγραμμα που θα λαμβάνει ένα αρχείο ως είσοδο και θα δημιουργεί αντίγραφα του όπου του υποδεικνύεις. Σκέψου το σαν ένα copy που όμως μπορείς να του πεις να κάνει κόπιες του source αρχείου (εισόδου) σε περισσότερα του ενός αρχεία.

Για παράδειγμα mcp αρχείο_εισόδου αρχείο_εξόδουΑ αρχείο_εξόδουΤΕΣΤ αρχείο_εξόδουC .

Καταλαβαίνεις τι κάνει το mcp παραπάνω; Διαβάζει το αρχείο_εισόδου και ύστερα κάνει ένα αντίγραφο του δημιουργώντας το αρχείο_εξόδουΑ, ύστερα κάνει ένα αντίγραφο στο αρχείο_εξόδουΤΕΣΤ και τέλος κάνει ένα αντίγραφο του αρχείο_εισόδου στο αρχείο_εξόδουC και τέλος. Αντί δηλαδή να γράψεις copy αρχείο_εισόδου αρχείο_εξόδουΑ και ύστερα copy αρχείο_εισόδου αρχείο_εξόδουΤΕΣΤ και τέλος copy αρχείο_εισόδου αρχείο_εξόδουC για να κάνεις τα ανάλογα αντίγραφα, δίνεις σε μια εντολή όλα τα αντίγραφα που θες να φτιάξεις και τελείωσες (εξ' ου και mcp = multicopy command).

Τεχνικά τώρα, το πρόγραμμα είναι πολύ απλό να σχεδιασθεί σε ANSI-C (για κάθε Λ.Σ. -όχι μόνο Linux) οπότε μόλις πιάσεις το νόημα νομίζω ότι μπορείς να το βγάλεις ;)

Τώρα όσον αφορά τον Αμερικάνο καθηγητή - το "mcp: copy file to multiple destination files" είναι αρκετό για να πιάσει το νόημα, απορώ για τι μπερδεύτηκε!!!!

Καλή τύχη!

Υ.Γ.

Στον τίτλο λες C++ εδώ λες C; με έχεις μπερδέψει :P

Δημοσ.

για να το υλοποιησεις, μαθε πως ανοιγεις αρχεια, πως διαβαζεις απο ενα αρχειο και πως γραφεις σε ενα αρχειο.

Για να κανεις copy, απλα διαβαζεις ενα "κομματακι" απο το source αρχειο και αυτο το κομματακι το γραφεις στο destination αρχειο, και επαναλαμβανεις μεχρι να φτασεις στο τελος του.

Απλα, ρωτα τον καθηγητη σου, τι το linux-specific θελει να εχει το προγραμμα σου γιατι ετσι οπως το θετεις (και οπως προειπε ο DirectX) ειναι κατι που υλοποιειται σε στανταρ C

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...