Προς το περιεχόμενο

Καινουργιος σε Linux - απορίες

eSATA

Προτεινόμενες αναρτήσεις

@gpan

Επειδη απο το δικο μου post ξεκινησε το κακο, ας απολογηθω.

Δεν λεω οτι το ubuntu ειναι κακο ή δεν μπορει να κανει οτιδηποτε θα εκανε καποιος με καποια αλλη διανομη.

Το κακο ειναι οτι πολλοι, αρχαριοι ειδικα, λενε "ή ubuntu ή τιποτα" λες και οι αλλες διανομες ειναι σαν... linux for pros. Με αυτο το σκεπτικο δεν γινεται δουλεια.

Ναι, στο linux θα χρειαστει να ανοιξεις και το τερματικο.

Ναι, θα χρειαστει να διαβασεις καποιο log αρχειο για να καταλαβεις τι γινεται "πισω απο την πλατη σου".

Ναι, θα χρειαστει να επεμβεις δυναμικα και να παρεις την κατασταση στα χερια σου (και την ευθυνη στις πλατες σου) για να φτιαξεις κατι και να γλυτωσεις το format.

Ναι, θα χρειαστει να ξυσεις το κεφαλι σου για αρκετη ωρα πριν βρεις την σχεδον εμφανη λυση.

Δεν γινεται αλλιως.

Διανομη που να ειναι flawless δεν υπαρχει._

Εχω παραπονα και για το arch, και για το debian, και για το ubuntu αν το προβλημα μας ειναι ποια απο τις παραπανω το κανει πιο σωστα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 138
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Μια και το έφερε η κουβέντα,υπάρχει ένας καλός sniffer o tcpick.

Με αυτόν μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα.

Μιά χρήση είναι να τον τρέξεις ας πούμε :"tcpick -C -bSP" και να δείς την TCP κίνηση στο PC σου.

Εφτειαξα και ένα φιλτράκι για να βλέπω μόνο ότι με ενδιαφέρει.

#/bin/sh

sudo tcpick -C -bSP -yP | grep -vE "X-Real-Source:|ETag:|Transfer-Encoding|Expires:|jpg|<|>|pics|stat|CSeq:|Session:|SupportsMaximumASMBandwidth:|GUID:|ClientID:|RegionData:|Language:|Bandwidth:|Icy-MetaData:|TE:|Referer:|User-Agent:|Pragma:|Range:|Accept|keep|Connection:|Cache-Control|Content-Length:|Content-Type:|*humb*|Date:" | awk '! a[$0]++' | egrep -w -i "/file|pls|asf|Host:|asx|rtsp|MMS|mpg|mp3|ogg|video_id|videodownload?|flv|mp4|wmv|content_video|GET / HTTP/1.1" -A1

Τρέχω λοιπόν το σκριπτάκι μου πρίν κάνω κλίκ σε ένα media link και παίρνω το url απο οποιοδήποτε video η μουσικό stream.

Για τον αγαπημένο μου Μελωδία είναι : Host: s4.onweb.gr:8050

Βάζεις http://s4.onweb.gr:8050 στον player σου και τον ακούς

Απο το egrep και μετά βάζεις τις καταλήξεις που θέλεις να εμφανίσεις

Απο το grep και μετά βάζεις τις καταλήξεις που θέλεις να αποκρίψεις

Το tcpick υπάρχει στον synaptic

Ελπίζω να σας άρεσε.

Καλο! Πολυ καλο!

Μου μπαινουν ιδεες τωρα. Θα μπορουσε να γινει userjs για τον Opera που να το κανει αυτοματα και να επιστρεφει το σωστο url απο το script στον browser;

@gpan

Επειδη απο το δικο μου post ξεκινησε το κακο, ας απολογηθω.

Δε σου ζήτησα κάτι τέτοιο. Εδώ συζητάμε...

Δεν λεω οτι το ubuntu ειναι κακο ή δεν μπορει να κανει οτιδηποτε θα εκανε καποιος με καποια αλλη διανομη.

Το κακο ειναι οτι πολλοι, αρχαριοι ειδικα, λενε "ή ubuntu ή τιποτα" λες και οι αλλες διανομες ειναι σαν... linux for pros. Με αυτο το σκεπτικο δεν γινεται δουλεια.

Είπες πριν ότι μπορείς να κάνεις το 1%. Σε αυτό προσωπικά δε συμφωνώ. Δε πιστεύω ότι επειδή είναι πιο αυτοματοποιημένο, το κάνει συνάμα και "λιγότερο" λινουξ.

Ναι, στο linux θα χρειαστει να ανοιξεις και το τερματικο.

Ναι, θα χρειαστει να διαβασεις καποιο log αρχειο για να καταλαβεις τι γινεται "πισω απο την πλατη σου".

Δε νομίζω ότι το ubuntu σε περιορίζει να χρησιμοποιήσεις το τερματικό ή να επέμβεις στα confs.

Ναι, θα χρειαστει να επεμβεις δυναμικα και να παρεις την κατασταση στα χερια σου (και την ευθυνη στις πλατες σου) για να φτιαξεις κατι και να γλυτωσεις το format.

Ναι, θα χρειαστει να ξυσεις το κεφαλι σου για αρκετη ωρα πριν βρεις την σχεδον εμφανη λυση.

Δεν γινεται αλλιως.

Επειδή αναφερόμαστε μόνο στο ubuntu, άλλες διανομές τύπου fedora, suse δεν είναι αυτοματοποιημένες; Γι αυτές γιατί δε λέμε τίποτα; Και ξαναλέω ότι δε θεωρώ κακό κάποια διανομή να είναι αυτοματοποιημένη, ούτε τη θεωρώ "μικρότερη" σαν διανομή linux. Είναι υποχρεωμένος κάποιος μέσος χρήστης να conigurarei conf ή να κάνει rebuild τα modules και optimizations στον kernel;

Διανομη που να ειναι flawless δεν υπαρχει.

Εχω παραπονα και για το arch, και για το debian, και για το ubuntu αν το προβλημα μας ειναι ποια απο τις παραπανω το κανει πιο σωστα.

Στο χέρι σου είναι να κάνεις οποιαδήποτε διανομή να λειτουργεί στα μέτρα σου.

Μια και το έφερε η κουβέντα,υπάρχει ένας καλός sniffer o tcpick.

Με αυτόν μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα.

Μιά χρήση είναι να τον τρέξεις ας πούμε :"tcpick -C -bSP" και να δείς την TCP κίνηση στο PC σου.

Εφτειαξα και ένα φιλτράκι για να βλέπω μόνο ότι με ενδιαφέρει.

#/bin/sh

sudo tcpick -C -bSP -yP | grep -vE "X-Real-Source:|ETag:|Transfer-Encoding|Expires:|jpg|<|>|pics|stat|CSeq:|Session:|SupportsMaximumASMBandwidth:|GUID:|ClientID:|RegionData:|Language:|Bandwidth:|Icy-MetaData:|TE:|Referer:|User-Agent:|Pragma:|Range:|Accept|keep|Connection:|Cache-Control|Content-Length:|Content-Type:|*humb*|Date:" | awk '! a[$0]++' | egrep -w -i "/file|pls|asf|Host:|asx|rtsp|MMS|mpg|mp3|ogg|video_id|videodownload?|flv|mp4|wmv|content_video|GET / HTTP/1.1" -A1

Τρέχω λοιπόν το σκριπτάκι μου πρίν κάνω κλίκ σε ένα media link και παίρνω το url απο οποιοδήποτε video η μουσικό stream.

Για τον αγαπημένο μου Μελωδία είναι : Host: s4.onweb.gr:8050

Βάζεις http://s4.onweb.gr:8050 στον player σου και τον ακούς

Απο το egrep και μετά βάζεις τις καταλήξεις που θέλεις να εμφανίσεις

Απο το grep και μετά βάζεις τις καταλήξεις που θέλεις να αποκρίψεις

Το tcpick υπάρχει στον synaptic

Ελπίζω να σας άρεσε.

καλο αλλα στον ραδιοσκαι δεν πιανει

υγ με τι ονομα αποθηκευσες το σκριπτακι σου και που?

καλο αλλα στον ραδιοσκαι δεν πιανει

υγ με τι ονομα αποθηκευσες το σκριπτακι σου και που?

Πιάνει - πιάνει man tcpick και εξεικιωση με το προγραμμα.

Για δώσε :mms://a240.l827440239.c8274.g.lm.akamaistream.net/D/240/8274/v0001/reflector:40239

To αποθηκέυεις όπου θέλεις και το ονομάζεις όπως αγαπάς

Και βγάζεις μια συντόμευση πάνω στη μπάρα σου της φοράς και ένα εικονίδειο και είσαι άρχοντας

και φυσικά με wget url κατεβάζεις τα βιντεακια σου

eSATA συγνώμη για το οφ τοπικ

Πιάνει - πιάνει man tcpick και εξεικιωση με το προγραμμα.

Για δώσε :mms://a240.l827440239.c8274.g.lm.akamaistream.net/D/240/8274/v0001/reflector:40239

To αποθηκέυεις όπου θέλεις και το ονομάζεις όπως αγαπάς

Και βγάζεις μια συντόμευση πάνω στη μπάρα σου της φοράς και ένα εικονίδειο και είσαι άρχοντας

και φυσικά με wget url κατεβάζεις τα βιντεακια σου

eSATA συγνώμη για το οφ τοπικ

δυστυχως δεν πιανει...ειναι ενα απλετ του σκρινλετ ραδιο βαζει custom σταθμο το url

δεν πιανει ομως δεν κανει καμια αναπαραγωγη

επισης στο youtube πιανει?το wget html την σελιδα δεν θα σωσει?

ρε παλικαρια εχω ακομα ενα προβλημα...εβαλα ενα παλιο σκληρο στο πισι με περασμενα xp οταν παω να τον ανοιξω βγαζει αυτο

screenshotuns.png

πως θα κανω φορματ;;

Ευχαριστω:-):-)

δεν εχει γινει μαλλον σωστη καταργηση απο τα xp και μαλλον φαινεται οτι χρησιμοποιειται, μπες στα xp και κανε του καταργηση εκει. Μετα ξαναμπες στο ubuntu και μαλλον θα τον κανει επιτελους mount

να τον προσαρτησεις ή να τον φορμαρεις θελεις;

αν είναι το δευτερο χρησιμοποιησε πχ. gparted

ωραια το κατεβασα:-):-)

πως το χρησιμοποιω;;δε το βρισκω...:rolleyes:

ωραια το κατεβασα:-):-)

πως το χρησιμοποιω;;δε το βρισκω...:rolleyes:

Υπάρχει στο system->administration αν θυμάμαι καλά. Ίσως το λέει σαν "partition manager". Αν δεν το βρίσκεις, απλά δώσε sudo gparted σε κονσόλα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...