Προς το περιεχόμενο

Καινουργιος σε Linux - απορίες

eSATA

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Και τους drivers θα τους βαλεις απο το Synaptic. Στειλε το .run στο /dev/null

μεσα στο dev δεν υπαρχει φακελος null να φτιαξω εγω;;:-):-):-)

ευχαριστω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 138
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Απλά πάτα τους delete βασικά :P

Για τους drivers υπάρχει και το envyng στο synaptic, δεν ξερω αν κάνει κάτι παραπάνω (μάλλον όχι).

καλα..αν ομως θελω να βαλω ενα προγραμμα που δεν εχει το synaptic πως το βαζω;

ευχαριστω:-)

Χωρις προκαταληψεις κλπ...

1) Δοκιμασε και κατι αλλο ωστε να εχεις πιο ολοκληρωμενη αποψη. Το ubuntu (και οτι μπορει να κανει) δεν ειναι η αρχη και το τελος του linux. Για να ειμαι σαφης, δεν ειναι ουτε το 1% απο αυτα που μπορει να κανει το linux.

Τελος, μην κρινεις μια διανομη απο την εμφανιση της και μονο. Υπαρχουν αλλα, πολυ πιο βασικα κριτηρια για να κρινεις.

Η εμφανιση αλλαζει, οπως το χρωμα σε ενα αυτοκινητο. Η ποιοτητα κατασκευης ομως? Δεν ειναι ιδια μια ασπρη mercedes με ενα ασπρο fiat!

Μπορείς να δώσεις περισσότερα στοιχεία για αυτούς τους ισχυρισμούς; Δλδ τι περισσότερο κάνουν τα άλλα Linux από το Ubuntu; Θεωρείς ότι το Ubuntu υστερεί σε κάτι; Απ' ότι βλέπω προτιμάς Debian. Το Ubuntu δεν είναι debian based;

Μπορείς να δώσεις περισσότερα στοιχεία για αυτούς τους ισχυρισμούς; Δλδ τι περισσότερο κάνουν τα άλλα Linux από το Ubuntu; Θεωρείς ότι το Ubuntu υστερεί σε κάτι; Απ' ότι βλέπω προτιμάς Debian. Το Ubuntu δεν είναι debian based;

καλα μη μαλωσετε τωρα...:P

eSATA καλή αρχή και κουράγιο, πλέον διαπιστώνω με ευχαρίστηση πως τα windows μου φαίνονται το ξένο περιβάλλον, και πέρασα και από πολλά πιο δύσκολα με το ρημάδι το linux αλλά το πίστεψα το άτιμο :-D

(και άμα έχασες ταινίες και τραγούδια μικρό (εντάξει, όχι και πολύ μικρό) το κακό, ειδικά με τις ταχύτητες που έχουμε πλέον στο internet. Σκέψου να έχανες αρχεία και εργασίες σχολής μαζί με αυτά, λόγω ιού στα windows, όπως εγώ :P )

ευχαριστω....:-):-)

αλλη απορια..αυτο το wine βοηθαει στο να τρεξω οποιαδηποτε εφαρμογη που επαιζε στα windows;

Ευχαριστω

To wine είναι πολύ σχετικό, λίγο πολύ κάθε φορά (για κάθε πρόγραμμα που σε απασχολεί) θα ψάχνεις λίγο ανεξάρτητα. Μία θα παίζουν απροβλημάτιστα, μία θα θέλει μια δυο μπινιές με κάτι βοηθητικά προγράμματα (winetricks, winedoors) που, αν δεν κάνω λάθος, εγκαθιστούν διάφορα dependencies (βιβλιοθήκες ή ό,τι άλλο, μα δεν τα ξέρω αυτά τα windows λέμε ;) ) και κάνεις δουλειά σου. Άλλες φορές βέβαια είναι χαμένη υπόθεση.

Πάντως αν δεν είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο (παιχνίδι) ή δεν έχεις ήδη εξοικίωση και ανάγκη σε μεγάλο βαθμό (πχ κάνεις σημαντική δουλειά στο photoshop ή το 3dsmax), υπάρχουν πάρα πολλά free open source προγράμματα που κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους.

Γενικά, θέλει να μη βιάζεσαι (όπως μάλλον έκανες και την πάτησες με τα αρχεία B) ), όπως με κάθε τι καινούργιο που δοκιμάζει κάποιος. Και όταν μάθεις την "argo" και χωρίς πολλές λεπτομέρειες καταλαβαίνεις τις διάφορες οδηγίες, το 95% των προβλημάτων που θα συναντήσεις (αν είναι πραγματικά προβλήματα) έχουν ήδη λυθεί και εντοπίζονται με ένα έξυπνο google search.

Πρόταση γιατί θα σκάσω :X, Μήπως το παρόν να γίνει sticky ώστε τα διάφορα θέματα "είμαι νέος πείτε μου τα κλασσικά που λέτε στους νέους" να ανακατευθύνονται εδώ;

Οσα και να σου λένε αν δεν "οδηγήσεις" μια άλλη διανομή δεν θα καταλάβεις τη διαφορά.

Αλωστε αν το Ubuntu ήταν ότι το καλύτερο απλά δεν θα υπήρχαν οι άλλες διανομές,γιατί όλοι θέλουν το καλύτερο.Ωστόσο το Ubuntu είναι μια καλή διανομή.

Oil based είναι το μαζούτ το diesel το φωτιστικό πετρέλαιο και ...η βαζελίνη ;) βρίσκεις καμιά διαφορά σε αυτά ????

eSATA μπήκες με 1000 καλορίζικο.

Και μη ξεχνάς κάθε αρχή και δύσκολη.

η βρισκεις ετοιμο το πακετο απο το http://www.getdeb.net/ το κατεβαζεις και μετα με διπλο κλικ μπαινει η κατεβαζεις αυτα που λεμε tarballs (tar.bz2 tar.gz)και ακολουθεις τις οδηγιες που υπαρχουν στο install αλλα συνηθως τρεχεις στο τερματικο πρωτα ./configure βλεπεις αν ολα πηγαν καλα αλλιως...

μετα την εντολη make επισης ελεγχος

και τελος την εντολη sudo make install και μπαινει

τελος υπαρχουν προγραμματα με καταληξη run οπου για να γινουν εγκατασταση τρεχεις την εντολη sh tade.run η ./tade.run

αυτα

α και για να μην εχεις προβλημα προσεξε τι κατεβαζεις και απο που το κατεβαζεις

υγ δεν μας ειπες τι κανουν ολα αυτα τα προγραμματα που ειχες στα παραθυρα να σου πω κανενα αναλογο εαν ξερω

υγ δεν μας ειπες τι κανουν ολα αυτα τα προγραμματα που ειχες στα παραθυρα να σου πω κανενα αναλογο εαν ξερω

τι εννοεις;:-)

Παντως με τους drivers της ati που εβαλα μεσω envyeng παλι προβληματα εχω...βγαζει κατι μηνυματα κατι φορες για 3d 2d acceleration κατι τετοια:-)

• να βαλω antivirus;
  • firewall;
  • aMSN μπαινει;
  • ο gnome player παιζει ολα τα φορματ θα ειμαι καλυμενος;:-)

Ευχαριστω

Όπως σου είπαν και παραπάνω - κατεβάζεις το .deb πακέτο και διπλό κλικ,

απλά δες στο Synaptic αν είναι εγκατεστημένο το GDebi.

• να βαλω antivirus;
  • firewall;
  • aMSN μπαινει;
  • ο gnome player παιζει ολα τα φορματ θα ειμαι καλυμενος;:-)

• ΟΧΙ !!!!!
  • Μάλλον τον έχει ήδη
  • aMSN --> δες : amsn, emesene, kopete πάντα στο Synaptic
  • Υπάρχουν πολλα player !!! Δες τα!!!!

Δες και

Με ποιο πρόγραμμα

και

Εγκατάσταση codec (ήχος,εικόνα,κτλ) σε 8.04 και 8.10

και γενικα ριξε μια ματια στο

Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες για εύκολη εύρεση

- Antivirus να βαλεις μονο αν χρειαστει να μοιραστεις τα αρχεια σου με καποιον που εχει ακομα windows. Εχει τυχει να κατεβασω κατι απο torrent για ενα φιλο μου, να του το δωσω σε φλασακι, να το εγκαταστησει και να μολυνθει με ιο!

- Δεν ειναι ο player που παιζει τα αρχεια, αλλα ο εκαστοτε decorer που τα αποκωδικοποιει. Γιαυτο, βαλε το w32codecs απο το medibuntu να ησυχασεις :P

Και οπως θα εισαι στο synaptic, βαλε και το unrar ;)

(επειδη και παλι δεν ειναι η εφαρμογη που ανοιγει το αρχειο, αλλα το καταλληλο plugin)

Εμένα με εχει βολέψει ο vlc σαν player (βασικά στον totem δεν έβρισκα πως να φορτώσω υπότιτλους, αν και για να είμαι ειλικρινής δεν το έψαξα και πάνω από 2 λεπτά :P )

eSATA ανεφερες καποια ονοματα απο προγραμματα και ρωτησες αν υπαρχουν τα αντιστοιχα σε λινουξ

πες μου τι δουλειες εκαναν αυτα για να σου πω!

για player οι καλυτεροι ειναι vlc και gnome mplayer

για την καρτα γραφικων σου τελικα ποιους οδηγους εβαλες?

eSATA ανεφερες καποια ονοματα απο προγραμματα και ρωτησες αν υπαρχουν τα αντιστοιχα σε λινουξ

πες μου τι δουλειες εκαναν αυτα για να σου πω!

για player οι καλυτεροι ειναι vlc και gnome mplayer

για την καρτα γραφικων σου τελικα ποιους οδηγους εβαλες?

everest-πληροφοριες για υλικο,θερμοκρασιες,benchmark κτλ

prime95-ελεγχει το cpu για σφαλματα

memtest-ελεγχει τις ram για σφαλματα

αλλο:

δε μπορω να χρησιμοποιησω το transmision....

Ευχαριστω

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...