Προς το περιεχόμενο

Νεο τροφοδοτικό δεν ξεκινά

NteliX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχω συναρμολογήσει το καινούριο pc που πείρα αλλά έχω πρόβλημα με το τροφοδοτικό. Πολύ απλά δεν ξεκάνει σε λειτουργία

έχω συναρμολογήσει και άλλες φόρες PC(γύρο στους δέκα) αλλά ποτέ δεν είχα τέτοιο πρόβλημα

Συγκεκριμένα έχω αγοράσει το τροφοδοτικό TAGAN TG1100-U88 BZ και...Έχω βάλει το 24pin καλώδιο στην θέση ATX 12V,που εχει για την τροφοδοσια της μητρικης .. και 1 X 8 Pin CPU και δεν ανοιγει καν ο υπολογιστης(τι να ανοιξει αφου δεν ξεκιναει σε λειτουργια το τροφοδοτικο) ..το θεμα είναι πως στην μητρικη ASUS P6T βλεπω πως δινει ρευμα στα κουμπακια RESET και POWER.

Έχει ένα καλώδιο GROUND που λέει στον οδηγώ πως συνδέεται στη μητρική(ενώ υποδοχή δεν έχει) αλλά απ’ότι διάβασα και έψαξα δεν είναι απαραίτητο να γειωθεί

Εάν ξερει καποιος κατι ας μου δωσει μια βοηθεια διοτι παω να τρελαθω

Δημοσ.

φίλε έλεγξε πρώτα εάν το led στην μητρική επάνω εαν ανάβει εάν ναι τοτε συνέχισε και κάνε έλεγχο μήπως δεν έχεις τοποθετήσει στις σωστές επαφές το διακόπτη power

μπορείς να κάνεις και έλεγχο του τροφοδοτικού από την 24φίσα βραχυκυκλώνοντας 2 επαφές

Για να μπορέσεις να ξεκινήσεις το τροφοδοτικό χωρίς το 24αρα φισα να είναι πάνω στην μητρική πρέπει να βραχυκυκλώσεις το πιν 14 με το 15 , το 15 είναι γη (μαύρο) και ποιο σωστά να εχεις τοποθετήσειση και εαν dvdrw H cd rom για να εχει τουλάχιστον ενα μικρό φορτίο

Εάν παρόλα αυτά δεν συγκινείτε να δουλέψει και είναι στην εγγύηση επιστροφή

Πάντως εάν κάνω λάθος για τις επαφές ας με διορθώσει κάποιος

Δημοσ.

Λοιπόν τα LED (POWER, RESET) στη μητρική δουλεύουν.

Το έχω ελέγξει αρκετές φορές αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη πάντως σε συνδεσμολογία είναι μια χαρά.

Έχω δοκιμάσει να βραχυκυκλώσω το 13 και 14 πιν αλλά πάλι τπτ. Δες και εδώ:

http://www.gideontech.com/content/articles/196/1

μου κάνει εντύπωση, πως δίνει ρεύμα στη μητρική;

Δημοσ.

Ναι δεν λεω τα POWER RESET με τα πινς που εχει η μητρικη(ASUS P6T)τα οποια συνδεονται στο Case.Ειναι κατι αλλα που ειναι κουμπακια και εχουν LED πανω στη μητρικη...

το οποιο διαβασα στο εγχειρίδιο, μπορεις να κανεις εκκίνηση και RESET με τα κουμπακια αυτα.

Δημοσ.
Μόνο το power button χρειάζεται για να ξεκινήσει το σύστημα. Δοκίμασε μόνο με αυτό αρχικά.

Το εχω δοκιμασει και αυτο αλλα δεν ξεκιναει

Δημοσ.

Έχεις συνδέσει σωστά το power button στην μητρική σου, δοκίμασε να το βάλεις ανάποδα, στην δικιά μου μητρική (MSI) απεικονίζετε ανάποδα στο manual από ότι επάνω στην μητρική!!

Άκυρο, από ότι είδα η μητρική σου έχει power button επάνω της!!!

Δημοσ.

το τροφοδοτικό το δοκίμασε εάν ανοίγει χωρίς να έχει τοποθετηθεί η φίσα στην μητρική με ένα ελάχιστο φορτίο δούλεψε ?? εαν οχι και το τροφοδοτικο ειναι στην εγγυηση θα σου πρότεινα να την πας πίσω

την μητρική σου την δοκίμασες με άλλο τροφοδοτικό ??

εαν τα συμπτώματα είναι ίδια και η μητρική σου είναι στην εγγύηση θα σου πρότεινα να την πας πίσω

κάποιο από τα δυο έχει πρόβλημα

Δημοσ.

Εκανα τη διαδικασια και βραχυκυκλώνω το 13 και 14 πιν και εχω συνδεση 2 HDD αλλα δεν ξεκινουσε το τροφοδοτικο και παλι.Συμφωνα με εδω http://www.gideontech.com/content/articles/196/1

το θεμα ειναι πως οταν συνδεσω το 24pin στη μητρηκη δινει ρευμα (και αυτο ειναι που με προβληματιζει) αλλα δεν ξεκιναει.

Η εγγυηση DOA σου κανει αντικατασταση με καινουριο ;Δηλ. εαν κατι παει στραβα με την το τροφοδοτικο η την μητρικη θα μου δοσουν καινουριο τροφοδοτικο η μητρικη;

Λοιπόν έβαλα ένα άλλο τροφοδοτικό και είδα πως ξεκίνα κανονικά ( λειτούργει ολοκληρωμένα) το PC.

Το τροφοδοτικό που είχα πάρει το καινούριο το είχα βάλει σε μια καρέκλα αλλά τσούλησε και έπεσε (γύρο από 40cm ύψος) και είπα να το ξαναδοκιμάσω για μια τελευταία φορά διότι είχα κανονίσει να το πάω πίσω και ξαφνικά είδα πως μπήκε σε λειτουργία.

Τώρα δεν ξέρω τι να κάνω και πόσο κακό είναι αυτό, πλέον και να το γυρίσω θα δουν ότι λειτουργεί.

Τώρα ένα άλλο πρόβλημα που μου παρουσιάστηκε είναι ότι δεν στέλνει σήμα (εικόνα) στην οθόνη.

1. δοκίμασα τον παλιό μου το PC και το σύνδεσα στην καινούρια οθόνη και ήταν οκ…είχε σήμα .

2. άλλαξα το καλώδιο το καινούριου με του παλιού PC και πάλι δεν είχε σήμα, ενώ το καινούριο καλώδιο που το έβαλα στο παλιό PC έβγαλε σήμα.

3.Αλλαξα την κάρτα γραφικών και έβαλα μια παλιά(που είναι συμβατή εννοείτε) και πάλι δεν είχα σήμα.

4. έλεγξα της μνήμες και αυτές είναι σωστά τοποθετημένες με βάση το εγχειρίδιο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...