Προς το περιεχόμενο

Στεγαστικό δάνειο (μέρος 2)

waves

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ακριβώς! Ευνοημένοι είναι όσοι πήραν δάνειο σε ελβετικό φράγκο, γιατί λες "είδες τι έγινε με το ελβετικό φράγκο τώρα πρόσφατα";

Δεν το είπα με κάποια αρνητική ή θετική έννοια...Απλά θεώρησα ότι είναι γενικά γνωστό επειδή έχει γραφτεί στις εφημερίδες και δεν το ανέλυσα περαιτέρω. Εν ολίγοις, αυτό που λέω είναι πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη τις κινήσεις των επιτοκίων και γενικά όλο αυτό το "παιχνίδι" που γίνεται με τις κεντρικές τράπεζες γιατί επηρεάζει τις δόσεις των δανείων.

Για να απαντήσω τώρα στον topic starter , συνήθως σε περιπτώσεις με χαμηλό εκκαθαριστικό σου λέει αναλόγως ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος τι ελπίδες έχεις για έγκριση ή μπορεί να σου πει ότι μπορεί να σου βγάλει δάνειο με χαμηλότερο ποσό, βλέπει από τους υπόλοιπους πελάτες του συγκριτικά τι έγινε με τις εγκρίσεις και τις απορρίψεις άλλων δανείων και μπορεί να κάνει μία σχετικά πρόβλεψη( συμβαίνουν και παράδοξα πάντως κάποιες φορές). Για τα ποσά των δόσεων, τα δικαιολογητικά , τους όρους κ.λ.π. σε πληροφορεί ο σύμβουλος, έχει και κάποια προγράμματα στον Η/Υ του και σου υπολογίζει τι θα πληρώνεις. Οπότε ξεκίνα την έρευνα αγοράς σου πήγαινε σε χρηματοοικονομικούς συμβούλους να σε κατατοπίσουν.

Δημοσ.

Θα σου πω και εγώ τη γνώμη μου μιας και είχα μπει στη διαδικασία. Καταρχήν να ρωτήσεις σε πολλές τράπεζες και να ρωτάς τα πάντα. Επίσης να βλέπεις τελικά το ποσό που θα δώσεις μαζί με τους τόκους πόσο θα είναι. Είχα δει ΤΡΕΛΕΣ διαφορές. Στην ηλικία που είσαι, νομίζω πως τα 35 με 40 χρόνια αποπληρωμής είναι ότι πρέπει.

Εγω πάντως τελικά μετά από σκέψη και ψάξιμο δεν την έκανα την κίνηση και προτίμησα να περιμένω και να πάρω το δάνειο μέσο ΟΕΚ. Οι όροι είναι πολύ διαφορετικοί και σαφώς πολύ ευνοϊκότεροι. Πιστεύω πως είναι η καλύτερη λύση.

Δημοσ.

Επίσης ρόλο παίζει και η εμπορική αξία του ακινήτου που θέλεις να πάρεις. Αν παράδειγμα θέλεις να πάρεις κάτι που κοστίζει 150 χιλιάρικα και έχεις τα 50 άρα θέλεις μόνο τα 100 δάνειο θα δούνε μέ εντελώς διαφορετικό μάτι την άιτηση σου.

Από εκεί και πέρα πάς στης τράπεζες και πέρνεις τις προσφορές και κρίνεις.....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...